[BIZTPOL] Észak-kaukázusi felkelés (2009.04.16 - 2017.12.19)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Ha hiba az anglicizmus, akkor a romanizmus is hiba a csángó nyelvben?

Nem, nincs hiba a magyar beszédben, amíg a többi magyar nagy része számára érthető!
Igen, az is hiba. El is fognak tűnni záros határidőn belül.
A szoros szabályok, és markáns jellegzetességek számos előnnyel járnak. Pl. egy angolszász (CIA ügynök :D) sosem fogja tökéletesen beszélni, érezni fogjuk, hogy idegen. Ahogyan pár mondatból jó eséllyel következtetni lehet, hogy pl. palóc vagy zalai a honfitárs. (Illetve ez most már nem igaz, sajnos.)
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 310
4 582
113
Egyébként a helyi lakosság fel van háborodva hogy miért öltek meg a vezetőket és miért nem csak tartóztatták le őket. Mikor allitasaik szerint lett volna rá lehetőségük...
A likvidalas mint megoldás nem tudom mennyire célravezető. Fogolykent meg mindig hasznosabb lehet egy ilyen csoport vezetolye a többi csoportal kapcsolatba és ha a szükséges infokat kiszedik belolle meg mindig leeshet a lépcsőn vagy öngyilkos lehet esetleg rabtars öli meg...
A helyi lakosság nincs felháborodva, mert ha fel lenne, már nem élne. Ezek már nem a jelcini idők, a lázításnak már következményei vannak. Mr. Kadirov amúgy sem egy szívbajos ember... :D:D:D
Egyébként ismerni kéne az orosz terrorellenes harc alapelveit, ami úgy kezdődik, hogy elrettentés: ha terroristáskodsz, a pokolra kerülsz (elsősorban az iszlám szerint), igaz, erről Ivánék gondoskodnak, grátisz. :D:D:D Az orosz videók alapján egy nyálafolyós hülye számára is egyértelmű, hogy az oroszoknak esze ágában sincs senkit élve elfogni és erre eléggé jó okaik vannak, ráadásul a jogvédők meg a bíróságok ott nem ugatnak bele olyasmibe, amihez nincs közük - vagy legalábbis senki még csak le sem sz*rja őket a témában. :) A terroristák családjai meg szintén kussolnak, ha jót akarnak maguknak - ennek megfelelően "nem értik", mi történt a "kedves" hozzátartozóval, hogyan keveredhetett terroristák közé, mert ők ebből semmit nem vettek észre, ugye: mert ha észrevették volna, akkor az újabb - és rendkívül kellemetlen - kérdéseket vetne fel... :D

Néhány hadúr/csempész/törzs/akármi, tetszőleges variációban kiadják magukat ilyen-olyan terrorszervezet részének, amivel egyetlen céljuk, hogy a szaudi mézesbödönből nekik is csurranjon-cseppenjen; és közben teszik amit évszázadok óta tesznek, csempésznek, embereket rabolnak, a hatóságok ellen, meg sokszor egymás ellen harcolnak. A hatóságok meg nyilván harcolnak ellenük.* A csecsen háború utáni pár év óta nem lehet ezt függetlenségi harcnak nevezni. Ennyi a sztori.

*Ha megnézzük, hogy a szem előtt levő, "félig európai" Kárpátalján is Ak-val, meg RPG-vel lövöldöznek, akkor milyen lehet egy törzsi, ázsiai, zárt hegyvidéken. Oda már kell erő.
Így van, a Kaukázus és környéke eleve rendhagyó vidék. Érdemes a bevezetőt elolvasni ITT, elég jól összefoglalja az alapokat. :)

* * *

@Szittya : A felkelés nem az, ami jelenleg az Észak-Kaukázusban van (vagyis nincs). :D Amit "vársz", az szintén nem felkelés, más baj nincs is. :D
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 332
113
Nem várom abba az ertelembe...
Számítok rá jobb szó... (nem vagyok orosz ellenes csak mert feszegetek egy elhallgatott témát...)
Az Észak-Kaukázusi Felkelés a hivatalos Magyar megnevezése a dolognak (ne engem kovezzetek érte... nem én találtam ki a hm nél az mh nál a wikin a rolla szóló magyar nyelvű tanulmanyokba mind mind így hivatkoznak rá ezt a megnevezést használják...)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 332
113
De szocsi témába rengeteg van ott is csak így emlegetik. De google jó barát mindent megtalál
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 332
113
Én igen de re ugynez ki nem...
De tudod mit mond meg a konfliktus hivatalos magyar megnevezését. Kérlek már többiektől kértem de nem kaptam választ pedig érdekel mert már évek óta érdekel a téma és ha hibás a tudásom javítani szeretném.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 310
4 582
113
Én igen de re ugynez ki nem...
De tudod mit mond meg a konfliktus hivatalos magyar megnevezését. Kérlek már többiektől kértem de nem kaptam választ pedig érdekel mert már évek óta érdekel a téma és ha hibás a tudásom javítani szeretném.

http://www.honvedelem.hu/cikk/41740_2013_legdurvabb_valsaggocai
Itt is ez a megnevezés és az elozobe is... és mindenhol. De ha nem ez a hivatalos magyar megnevezés. Könyörgöm az istenre árulja már el nekem valaki hogy mégis mi mert TUDNI SZERETNEM
A FELKELÉS feltételez egy tömeges támogatottságot, ami jelenleg még "wishful thinking"-nek is vicc. Egy felkeléshez vagy polgárháborúhoz képest a környéken csend és béke van. Több elnevezés is szóba jöhet, de a felkelés szánalmasan komolytalan, aki ilyesmit hord össze, az nyilvánvalóan fogalmatlan a témában.
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 332
113
Nem a szóba jöhet
Hanem mi a hivatalos magyar megnevezés ha nem ez?
Nem nyelvtankodasra kertelek hanem a hivatalos megnevezes közlésére.
(Én nem nevét akarok adni a gyereknek veled ellentétbe. Nem az én dolgom elnevezni egy konfliktust.)
A hivatalos magyar megnevezes érdekel ha nem az hogy Észak-Kaukázusi Felkelés
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 310
4 582
113
Ha mindenképpen nevezni akarod valahogy, akkor a "gerillaharc", "partizánháború" vagy "terrorista tevékenységek" is szóba jöhet (ízléstől függően), de a felkeléssel ne csinálj hülyét magadból.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 332
113
Nem szóba jöhet ez meg az.
Mi a hivatalos neve a konfliktusnak ha nem az hogy Észak-Kaukázusi Felkelés?
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 310
4 582
113
Nincs se hivatalos, se magyar megnevezés, ilyet ne is követelj. A felkelésnek van egy definíciója, ha ez és az észak-kaukázusi helyzet nem fedi egymást, akkor a felkelés kiesett, márpedig "a felkelés tényállásának megállapítása" jelen esetben fogalmilag kizárt, a kettő nem passzol egymáshoz, ugyanis.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 332
113
De van mégpedig az hogy Észak-Kaukázusi Felkelés.
Nézz már utánna.... jó lessz a wiki is... ha mást nem használsz
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 310
4 582
113
Harry Potterről vagy a Borsodi Felkelésről, esetleg a Józsefvárosi Lázadásról hallottál már? Pedig léteznek, ide vannak írva. :eek:o_O:D:D:D
Lehet, hogy vannak, akik használják ezt a pánostoba "felkelés" elnevezést, de azoknak nyilvánvalóan fogalma sincs a témáról egyrészt, másrészt attól, hogy elnevezik valaminek, az még nem lesz igaz. Olvashatsz a Mikulásról is és a Jézuskáról is, természetesen, ráadásul rengeteg forrásból, de azért remélhetően nem fogsz nekik egy új topicot nyitni... Ugye? :eek::D:D:D:D:D:D:D
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo and phaidros

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 332
113
Honvédelem.hu rengeteget találsz hivatalos őrnagyot alezredesek ezredese ddtabornokok használják a megnevezést. Ők a hülyék biztos és mind csak kitalálta a megnevezest....
Ha így hívják szakmai berkekben belül hivatalosan akkor ez a neve.
Miért akarsz te nyelveszkedni. Nem fogadod el a meglévő kifejezést egy dolog (irjal cikkeket kérvényeket hogy változzon a helyzet)
A probléma ott jezdott hogy egyes emberek azt hitték én találtam ki a konfliktus nevét mert annyira nincsenek képbe a konfliktussal...
Miközben én a hivatalos megnevezest használtam.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 332
113
Ha jóska pista balhé lenne a hivatalos magyar megnevezése a konfliktusnak azt hasznaltam volna attól függetlenül is hogy se joska de pista nevű nincs a konfliktusba(miért mert nem én vagyok az az ember aki a konfliktusok megnevezeserol dönt.) Vagod. Nem az én dolgom és tisztem hogy konfliktusokat nevezzek el.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 310
4 582
113
Honvédelem.hu rengeteget találsz hivatalos őrnagyot alezredesek ezredese ddtabornokok használják a megnevezést. Ők a hülyék biztos és mind csak kitalálta a megnevezest....
Ha így hívják szakmai berkekben belül hivatalosan akkor ez a neve.
Miért akarsz te nyelveszkedni. Nem fogadod el a meglévő kifejezést egy dolog (irjal cikkeket kérvényeket hogy változzon a helyzet)
A probléma ott jezdott hogy egyes emberek azt hitték én találtam ki a konfliktus nevét mert annyira nincsenek képbe a konfliktussal...
Miközben én a hivatalos megnevezest használtam.
Az azért remélem, hogy megvan, hogy a rendfokozatokat nem az IQ-teszteken elért eredmények (vagy a gerinc keménysége) után (egyenesen arányosan) adják, másrészt meg a papír igencsak sok hülyeséget kibír... :D
Ha az nyelvészkedés, hogy az egyes magyar kifejezéseket a jelentésüknek megfelelően használom, akkor igen, nyelvészkedem. Ha használsz egy nem helyénvaló kifejezést, az arra utal, hogy egyetértesz vele, pláne azután, hogy többen is szóltak, hogy hülyeséget beszélsz.
Anno az is hivatalos volt, hogy "Sztálin a népek atyja" és hasonlók. És? Közben valójában a népek mészárosa volt, ráadásul köztudottan, szóval ebbe ne menjünk bele: gondolkozz, ne a "hivatalost" szajkózd. o_O
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and lgabo