[BIZTPOL] Kína

Ha jól értem nem akármilyen hegyekről volt szó, hanem az egészen picikről. Én elhiszem. Talán nem túlzás azt állítan, hogy Kína kb 30 éve mászott ki a feudalizmusból, még egy komoly visszaesést követően. Egyszerre nem lehet mindent fejleszteni.

Itt nem arról van szó, hogy ne tudtak volna legyártani egy 0,3 mm-es acél vagy iridium golyót egy foglalattal, hanem arról hogy milliószámra olcsón és nagy sebességgel kell ezeket legyártani ami már egész más feladat. Ha belegondolsz elég speciális termék, ha léteznek is csapágyak ekkora golyókkal ott is egész más minőségi követelmények lesznek, mint ami ide kell és az árban is sokkal több.

A TPP bukása kínai szemszögből nézve
3a28dd7b-826d-4eb3-b3d2-e7abf56e69a4.jpg

http://news.cgtn.com/news/3d63544d3067544d/share_p.html?winzoom=1

A kínai internethasználók száma elérte a 730 milliót, ami egyenlő az EU lakosságával
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A kínai internethasználók száma elérte a 730 milliót, ami egyenlő az EU lakosságával
Nem az EU, hanem egész Európa. Ez elég komoly és még van hova fejlődni, mert 1 miliárd 400 milliónyian vannak.

• Tetszik
Reactions: borisz
Bizony, és minden szem közben Indiára figyel. Ott lehet még hasonló tech boom, mint náluk. Sokszor mondtam, hogy a jövő Ázsiáé. Most már azt mondom, hogy a jelen is...

Viszont a Balkán tetején vagyunk, kb. egyforma távolságra mindenkitől. Ezen kívül az Alibaba ugródeszka a világpiacra, mert ezen nem csak kínai cégek árulhatnak mint a kistestvér Aliexpressen, hanem bárki.

Mondjuk a korlátlan internet használat még a magyar szintet sem fogja elérni soha a büdös életben :D