Kínai légvédelmi eszközök

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 473
113
Úgy tűnik, hogy azt a rizikót az oroszok nem vállalták be.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 473
113
Egy csokorra való arhív felvétel.
121436hhadazz2a8z5av25.jpg

121625oyo2s3s3j2smeavz.jpg

121732nby83bbojazb1mmj.jpg

121837anjtdzwmrc9193an.jpg

121910fpoe6po3t4p7v4ep.jpg

122205jnz6v8250mlxl00k.jpg

A roncsokból nem derül ki, de a képen egy lelőtt D-21 drón látható
122047j4u40h800h0vrwvg.jpg
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 594
113
Ez vajon kinek a borja? Nagyon hajaz az elrendezése a Pancírra, de nagyon ronda első ránézésre.
Fk-1000.jpg
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 761
113
hq-10
hq_10.jpg

HQ10 amely passzív radar és infravörös kompozit útmutatást üzemmódban a végső útmutatást, vagy infravörös kereső, passzív radar antenna csak akkor éri el egy pillanat munka, célkövetés, rakéta infravörös kereső referencia céllövészet paraméterek manipulálják az infravörös kereső a cél. Ha az infravörös kereső kap elég erős cél infravörös jel, a vezérlő áramkör logikai bombát automatikusan átszámolva radarvezérléses infravörös önirányító az infravörös önirányító kereső pontosan nyomon követni a cél, a rakéta a cél felé, amíg eléri a célt. Ezt követően a radar útmutatást radar antennája nem, akkor adják a hordozórakéták lőtt egy rakéta bázis, rakéta infravörös kereső a pontos olvasási szög koordináták. Még mindig az infravörös kereső szempontból, a rakéta lövés a cél alaposan meg kell igazítani, annak biztosítása érdekében, a passzív radar paramétereket lehet irányítani egy hivatkozás az infravörös kereső körét. Ha a szög a bejövő cél rakéta túl nagy, bár a radar jel lehet manipulálni rakéta tüzelt módosítani kell annak érdekében, hogy az alapvető rakéta a cél, hanem azért, mert a relatív sebesség nagyon nagy, ez idő vezérlés lesz nagyon rövid, hozzáállása is változik az amplitúdó rakéta kicsi. Tehát HQ10, mint hasonló Lahm szinte golyóálló nem használhatja VLS kibocsátási minta.
És a használatát harci repülőgép bomba, mert a relatív sebesség a cél hatalmas és nagyon korlátozott látómező kereső, hogy állítsa be a hozzáállása a rakéta rendkívül rövid idő alatt, tehát mielőtt a lövés kell célba az infravörös kereső rakéta akkor merült fel, vagy nagyon rövid időn belül, a rakéta nem volt lehetősége, hogy elfog a cél, hogy ne állítsa be a hozzáállás, hogy elérje a célt. Ez is alapul infravörös emissziós harci rakéták kell sínek, polcok indul zár módot, annak érdekében, hogy továbbítja a pilóta, miután megkapta a kereső rakéta célzott kisugárzott jel, különben még mindig nincs Shaohuo! Ez igaz, F35 nem csak tartalmazott harci rakéták
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 761
113
@zolkas
Az eredeti szöveget (gondolom kínai) angolra fordítózva is be tudnád nekünk illeszteni? Ez így nem egészen tiszta.
te kérted:):D

HQ10采用的是被动雷达与红外复合制导的模式,最终的引导,还是靠红外导引头,被动雷达天线只在发生瞬间工作,跟踪目标,给导弹的红外导引头一个基准的目标射向参数,操控把红外导引头指向目标。当红外寻的头接收到足够强的目标红外信号时,弹上的逻辑控制电路自动从雷达寻的转换成红外寻的,由这个红外寻的导引头精确跟踪目标,将导弹引向目标,直到击中目标。这个雷达天线并不是制导雷达,它是在发射架赋予了导弹一个基础的射向之后,为导弹的红外导引头提供精准的扫描角度坐标。还是受制于红外导引头的视野,导弹射出时,必须基本对准目标,这样才能保证被动雷达可以在红外导引头的作用范围内为其提供基准射向参数。如果来袭目标与导弹的夹角过大,虽然雷达信号可以操纵导弹进行射向修正,保证导弹基本指向目标,但因为相对速度非常大,这个操控的时间会很短,导弹的姿态改变幅度也很小。所以,类似HQ10,拉姆之类的近防弹不能采用VLS的发射模式。
而在飞机上使用的格斗弹,因为目标的相对速度极大,而且导引头的视野很有限,给导弹调整姿态的时间极其短,因此,射前必须由导弹的红外导引头先锁定目标,然后再发生,否则在很短的时间内,导弹根本没有任何可能捕捉到目标,更不可能调整姿态去击中目标。也基于此,红外格斗弹必须采用导轨发射,架上启动锁定的模式,飞行员要在接收到导弹发出的导引头锁定目标的信号后才能发射,不然,仍出去就是烧火棍!也正是如此,F35才无法内载格斗弹。

bocs:)
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 816
2 512
113
@zolkas
Ha hosszabb cikkeket szeretnél betenni, inkább fordítsd angolra és hagyd úgy! Ettől az erőltetett kínaimagyartól kifordúl a szemem. Lehet többet értünk, ha angolul teszed ki! Vagy csak linket tegyél, rövid magyar leírással. Köszi, bocsi ha rosszat írtam.
 
  • Tetszik
Reactions: endre and Mackensen

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 473
113
@zolkas
Ha hosszabb cikkeket szeretnél betenni, inkább fordítsd angolra és hagyd úgy! Ettől az erőltetett kínaimagyartól kifordúl a szemem. Lehet többet értünk, ha angolul teszed ki! Vagy csak linket tegyél, rövid magyar leírással. Köszi, bocsi ha rosszat írtam.

Szerintem is. Ha már minden áron fordítasz, akkor előbb angolra és csak aztán magyarra. Bár szerintem az is bőven elég, ha írsz pár mondatot, hogy miről szól a cikk és belinkeled, aztán aki akarja az fordítja magának.
 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 594
113
Egy Buk-M2 alapján kifejlesztett HQ-16 indítása
1372822840_27932d1325967261-sino-indonesia-military-relations-1318088912_44913.jpg

A továbbfejlesztését a Buk 9M317ME rakétájával képzelik el.
1372822720_e88phc.jpg
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 473
113
Ez a grafika a néhai Planeman szüleménye, még mikor nem voltak rendes képek erről a rakétáról. Mint utólag kiderült az TEL nem visz magával semmilyen radart és a fejlesztés nem az orosz rakétákra épül.