[BIZTPOL] Szíriai helyzet

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Még Al-Bab-al se végeztek de már Rakkáról álmodik a vezér:)
C4eJRf1WcAA3nrQ.jpg

http://syria.liveuamap.com ezen az oldalon a térkép résznél napi szinten követem, a területcseréket. Azt veszem észre, hogy a török féle erők al babnál elég megfontolatlanok lehetnek. Az IS már megint utst nyitott Quabasin és Bz' a városok felé, pedig már egyszer be voltak ezek a települések kerítve...

Egyre jobban az az érzésem, hogy egy igazán nagy sakk parti vége felé közeledünk. A törökök a határ menti területek elfoglalásával megakadályozták, hogy a kurdok sikereket érjenek el és bevárták az SAA erőit. Most majd szépen lassan visszahátrálnak, a kormányerőknek átadva a területeket. Ezen nyer Asszad és Erdogán is, a kurdok viszont cumiznak egy hatalmasat. Igazán csak időt adtak a törökök az SAA-nak és megakadályozzák ezzel, hogy a szíriai kurdok labdába rúgjanak. Amúgy is szerintem boritékolható volt, hogy előbb, vagy utóbb a "mérsékeltek " bebukják Aleppót. Nagy játék mesterek vannak ott, az IA pedig lassan megy a levesbe. Olyan ez, mint a horgászat, ki kell fárasztani a nagy halat, amihez idő és türelem kell.

En nem vagyok ilyen optimista. Szerintem a zoldek zsigerbol utaljak Asszadot, es az Eufratesz pajzsban resztvevok donto tobbsege a torokok altal penzelt "mersekelt demokrata" + persze most mar az Ahrar. Azok nem fognak teruleteket atadni az SAA-nak az tuti. Lesz itt meg komoly feszultseg, sot en azt valoszinusetem, hogy egymasnak fognak esni hamarosan.

http://syria.liveuamap.com ezen az oldalon a térkép résznél napi szinten követem, a területcseréket. Azt veszem észre, hogy a török féle erők al babnál elég megfontolatlanok lehetnek. Az IS már megint utst nyitott Quabasin és Bz' a városok felé, pedig már egyszer be voltak ezek a települések kerítve...
NATO.-taghoz képest példátlan szarul csinálják.

Ez szerintem kezdi felülmúlni a szír Aleppo visszafoglalásánál vesztett technika számát!

Mondjuk a Leo2 A4 variánsnál boritékolható volt, hogy ez lesz. Passzív védelem gyakorlatilag zéró. Sem reaktív páncélzat, sem kiegészítő páncélzat. Az A4 igazából már egy elavúlt variáns.

Szerintem a SAA célja ,hogy ha Al Bab-ot elfoglalják a törökök (meg a demokrata dzsihádisták , FSA és társai).
Akkor elvágja a dél felé vezető utakat Al-Bab irányából és lezárja a további török próbálkozásokat.
Ha az Oroszok ebben támogatják akkor meg is tudják csinálni.

• Tetszik
Reactions: danielblack

Al-Bab :

Garaa,tegnap robbantottak egy alagút bombát egy csekkpont alatt az első vonalban.
Ma azon nyáladzik az össze kis b... fun,hogy mekkora ászok és elfoglalták a semmit a utána maradt.
C4imqjaWYAALzhd.jpg
C4ipolCWQAARBx7.jpg

Szerintem a SAA célja ,hogy ha Al Bab-ot elfoglalják a törökök (meg a demokrata dzsihádisták , FSA és társai).
Akkor elvágja a dél felé vezető utakat Al-Bab irányából és lezárja a további török próbálkozásokat.
Ha az Oroszok ebben támogatják akkor meg is tudják csinálni.

Ebben azt nem ertem, hogy miert kell a del fele vezeto utak elvagasaval varni arra, hogy a torokok elfoglaljak al-BAB-ot? Anelkul is megcsinalhatjak, sot al-Bab elfoglalasaval is lezarnak a del fele vezeto utakat.