[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 540
55 951
113
Amúgy ha nem erre a zseniális teknős Habonyra hallgatnának Viktorék, akkor bele mennének a népszavazásba. Ugyanis a kormány is kezdeményezhet népszavazást, mégpedig országosat.
Kiírnának egy országos népszavazást tavasz végére/nyár elejére az olimpia témájára és akkor országos szinten talán még esélyük is lenne nyerni.
Ha meg nem nyernek akkor meg simán vissza vonják a pályázatot és kész.
Viszont ami fontos, hogy nem lehetne őket lediktatúrázni, hiszen a népszavazás intézményéhez fordultak.

Abba meg már bele se megyek, hogy más kérdésekkel is össze lehetne kötni a szavazást, mint például az állami ármeghatározással az energetikai piacon, amit ugye az EU föl akar rúgni. Komoly fegyvertény lenne ez a kormány kezében az EU-s tárgyalások során.
 
M

molnibalage

Guest
Viszont ami fontos, hogy nem lehetne őket lediktatúrázni, hiszen a népszavazás intézményéhez fordultak.
Én erre csak azt mondanám, hogy lóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóófaszt...
Miután már volt egy aláírásgyűjtés?
Ami csak azért volt fővárosi, mert a köcsög NER eredménye ez?

Vakítsák a parasztot azt...
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Az ugye megvan, hogy a hatalom köcsögösködése miatt nem lehetett országos szinten gyűjteni? Akkor röhögve meg lett volna akármennyi aláírás kell, a fővárosban meg lett a 200k+...
Az ugye megvan, hogy a
Ezért ne a civileket okold...
Ők civilek ? Ez jó poén úgy hétfőre ...
Támogatók: a komplett ballib ellenzék ....
És, ha ezt a sok gyök2 beveszi, akkor csak bizonyíték arra, hogy az általános választójog sajnos nem mindig jó ötlet...
Próbáld meg keresztülvinni a választójog cenzushoz kötését ...
Viszont akkor tulajdonképpen ebben az értelemben horthysta vagy :)
A nyári szavazások reménytelenek.
A felmérések szerint a fővárosban kb. 70% az elutasítási arány. És a szavazás meg anoním, az aláírás gyűjtés meg nem.
Az SG nagy szavazó topikan is 83% nem volt az alány egy végtelenül kicsi mintán. Országos szinten nincs meg az 50% fővárosban meg minimu 65-70% az elutasítottság aránya.
Én is mondhatnám hogy azért mert a sok gyökér beveszi.
Csak a NOB 1,7 mrd dollárt ad a szervezőknek.
Agenda 2020, ami a közepes városokat veszi alapul, nem a megalomán gigacityket.
Bevételek, a közvetítési jogdíjak, a sok ezer turista és azok vendéglátása.
Egyébként a nem reprezentatív felmérésed szerintem nem fedi a valóságot. Miért ?
Mert van egy csomó érdekelt az ügyben. A komplett vendéglátás és szállodaipar, taxisok, építőipar, és a többi szolgáltatók, akik mindebből jelentőset profitálhatnának.
Akik pedig agitáltak ilyen hülyeségekkel hogy nyugdíjasoknak kevesebb lesz nyugdíjuk a sportlétesítmények miatt (ilyenekkel jöttek a Blahán) az csak a vérszegény gondolatvilágukat és politikai elköteleződésüket jellemzi... Ez kórházas dolog is ... a magyar egészségügybe az USA teljes költségvetését beleöntheted, akkor se volna elég.
Az egészet csak azért találták ki, mert Orbánék adták be a pályázatot, a (civil) baloldal jó szokása szerint csak eddig a pontig "támogatja az embereket", utána jön a saját főzetű feketelevesük.

Van egy vicc is erről (sajnos nem vicc)
Szent Péter lemegy a pokolba megnézni, hogy halad az elkárhozás. Az első üstben a németek akiket mindig vigyázni kell, mert folyton elszöknek - mondja Lucifer.
A másodikban az oroszok, őket csak jól fejbe kell verni, aztán a helyükön maradnak ... A harmadik mellett senki. Erre Szent Péter: hát velük mi van ? Ááá, itt csak a magyarok vannak rájuk nem kell figyelni, ha az egyik szökni akar, a többi rögtön visszahúzza ....
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Az ugye megvan, hogy a hatalom köcsögösködése miatt nem lehetett országos szinten gyűjteni? Akkor röhögve meg lett volna akármennyi aláírás kell, a fővárosban meg lett a 200k+...

Az ugye megvan, hogy a Kúrián - a legfelsőbb bírói fórumon bukott el a dolog, nem kormányülésen ?
 
  • Tetszik
Reactions: zeal
M

molnibalage

Guest
Ők civilek ? Ez jó poén úgy hétfőre ...
Támogatók: a komplett ballib ellenzék ....
Ja, persze. A kezdeményezés után kb. 2 héttel tessék-lássék beszálltak, hátha nekik is jön ebből valami. Ezt a civilek témát már egyszer lezongorgázta a közösség... Fáj, hogy nem mindenki birka és nem köthető a bukott vörösökhöz?

(Vicc, hogy gyurcsány maga és egyes fanjai képesek egy olyan embert miniszterelnöknek jelölni - gyf saját magát - , akiről a bíróság kimondta, hogy köztörvényes adócsaló, csak nem büntethető, mert elévült. Itt tart ma a politikai kultúra...)

Próbáld meg keresztülvinni a választójog cenzushoz kötését ...
Viszont akkor tulajdonképpen ebben az értelemben horthysta vagy :)
Tesesék figyelmesebben olvasni. Hol írtam, hogy ezt akarom...? Alig 1 hónapja volt talán, ahol mondtam, hogy a cenzusos jog ma elvi szinten sem védhető, de ez még nem jelenti azt, hogy jó ötlet. Nézd meg az átlag választó szellemi szintjét. Milliók olyan buták, hogy egy üveg tejet sem bíznék rájuk... És ezek döntenek olyan kérdésben, amiről fingjuk sincs? Kicsit néha ez olyan, mintha a professzor agyműtét előtt népszavazással döntene a beavatkozáról. Ezt mégis hogyan...?

Én is mondhatnám hogy azért mert a sok gyökér beveszi.
Csak a NOB 1,7 mrd dollárt ad a szervezőknek.
Figyu, egy tetves úszó VB vagy mi tart 100 mrd--nál, ami egy olimpia töredéke. 1,7 mrd, ha semmit nem lopnak el belőle az ~ 500 mrd HUF. Egy olimpia meg cirka 3000 mrd táján kezdődik... Miközben a 3-as metró lassan életveszélyes... Epic..

Szent Péter lemegy a pokolba megnézni, hogy halad az elkárhozás. Az első üstben a németek akiket mindig vigyázni kell, mert folyton elszöknek - mondja Lucifer.
A másodikban az oroszok, őket csak jól fejbe kell verni, aztán a helyükön maradnak ... A harmadik mellett senki. Erre Szent Péter: hát velük mi van ? Ááá, itt csak a magyarok vannak rájuk nem kell figyelni, ha az egyik szökni akar, a többi rögtön visszahúzza ...
Hát, ez a vicc gyengébbik változata és ráadásul faszság. Mert itt arról van szó, hogy nem visszahúzzák az emberek, hanem egy szakadékba való kormányzástól mentenének meg egy országot meg attól, hogy legalább ne ennyire könnyen lopják szét az egészet..
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Jaj, ne már. És ki nevezi ki ezeket az embereket? Izé...

A Kúria elnökét a Parlament választja, az össze többi bíró kiválasztása az igazsászolgáltatás belső ügy- és eljárásrendjéhez tartozik ...
A választási ügyekben illetékes kollégium:
http://lb.hu/hu/ugyelosztasi-rend-kozigazgatasi-munkaugyi-kollegium
A kinevezett bírákat nem lehet felmenteni (sajnos) (ezért is vannak néha elképesztő ítéletek), jogviszonyuk a nyugdíjazással szűnik meg (amit ugye Brüsszel is megakadályozott...)
http://birosag.hu/tudjon-meg-tobbet/tajekoztato-birak-kinevezeserol
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and fip7

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Egy igazi viktátor az belelövetett volna...
Kissé le vagy maradva, mert a 21. sz-ban már nem divat a kemény, lövetős diktatúra. Ma a puha viktatúra a menő, pl. követhetetlen, de a hatalom számára jól alakítható választási csalásokkal. /Gondolom, a következő választásokon már a finnek, a törökök és a szláv népek is szavazhatnak, mert már a honfoglalás előtt is kapcsolatban álltak velünk. Persze csak akkor, ha az ovira ixelnek./
Ám a puha viktatúra ideillő jellemzője a népszavazások ellehetetlenítése. A boltzár kapcsán is a köcsög kormány húzta az időt, majd "GYÁVASÁGBÓL" elállt a népszavazástól. Mit gondolsz, hányan szavaznának a tolvaj Matolcsy eltávolítására, a stadionépítések, a felcsúti beruházások és a tv-s hazugságkampány leállítására? Sok ilyet tudnék még írni, de "néha" dolgoznom is kell....
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Ja, persze. A kezdeményezés után kb. 2 héttel tessék-lássék beszálltak, hátha nekik is jön ebből valami.
32-35 ezer aláírást kaptak LMP-től, 4 ezret a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól, körülbelül 10 ezret az Együtt-től, 10 ezret a Párbeszédtől, az MSZP-től összesített adata nincs, de Szanyi Tibortól 170, Kunhalmi Ágnestől pedig 1600-1700 aláírást kaptak, a Momentum pedig mintegy 200 ezret gyűjtött.

a cenzusos jog ma elvi szinten sem védhető, de ez még nem jelenti azt, hogy jó ötlet. Nézd meg az átlag választó szellemi szintjét. Milliók olyan buták, hogy egy üveg tejet sem bíznék rájuk...
A választójog általánossága egyenlősége mindenhol a világon így működik. Ez ellen nem tudunk tenni, még ha buták is az emberek.
Figyu, egy tetves úszó VB vagy mi tart 100 mrd--nál, ami egy olimpia töredéke. 1,7 mrd, ha semmit nem lopnak el belőle az ~ 500 mrd HUF. Egy olimpia meg cirka 3000 mrd táján kezdődik... Miközben a 3-as metró lassan életveszélyes... Epic..
1, 7 milliárd dollárt ad a NOB, nem forintot.
100 mrd forint, amiben szintén van elég sok FINA pénz, nem csak mi finanszírozzuk.
Az 1,7-et nem kézbe adják, hanem elég rendesen lecsekkolják. Vagy szerinted a NOB-nak nincsenek saját preferáltjaik ? Akkorát röhögtem, amikor a zindex mélyrehatóan elemezte, hogy az olimpia Mészárosnak lett kitalálva. Hát, tudod akkor azt kell hogy mondjam ezek a figurák mélyüljenek még el a témában. A NOB még véletlenül se fogja kifizetni olyannak aki nem jó náluk. És bizony az ö pályázataikon inkább a külföldi vállaltok a nyerők. Ennyire nem kéne ostobának nézni a NOB vezetőit. (meg az olvasót se)

"Mert itt arról van szó, hogy nem visszahúzzák az emberek, hanem egy szakadékba való kormányzástól mentenének meg egy országot meg attól, hogy legalább ne ennyire könnyen lopják szét az egészet.."

De pont arról szól hogy visszahúzzák. Arról szól hogy meg se próbálják. És hogy képtelenek nemzeti egységben gondolkozni.
Épp a hétvégén olvastam valami ilyen momentumos kölöknek az írását, aki hosszasan ecsetelte mire nem kell költeni.
Például a határon túli magyarokra, a nemzet egységét kifejező eseményekre, a családokra, azok támogatására ...
Kb ennyit a momentumról. Részemről csak annyit, hogy soha az életben nem szavaznék rájuk és az őket támogatókra sem, mivel nem nőttek fel a feladathoz.
A szakadék ? Hm. Nekem a más korszakok jutnak erről inkább az eszembe ....
Ez a "lopás" tematizálása meg már elég unalmas. Minden politikai oldalnak meg vannak a saját kedvezményezettjei. Hagyuk már ezt az összes lmp-s, párbeszédes, együttes mellébeszélést, ők a nagy fehér kezűek ... persze ... sztem Juhász komplett kenderültetvényt csinálna magának mindjárt elsőre, ha hatalomba kerülne ...
A sukorói mutyi mintha nem is lett volna, a 4-es metrót se nagyon feszegetik, pedig volna mit ...
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 621
55 386
113
A "viktàtor" elvette a csinytalan ballibsi gyerekek jàtékszerét. Most mehetnek vissza a homokozóba civakodni.
Tudtam, hogy ez lesz, azt az internetadós jàtékszert is elvette tőlük. :D
Mondjuk én olimpia-ellenes vagyok. De Hamburgban is lemondtàk egy nèpszavazâsban az indulâst a palyàzaton. Garmisch- Partenkirchenben meg a téli olimpiàra való pàlyàzàst.
Csinàlja, akinek van eleg penze rà. De kinek van meg? Aztàn a doppingolàs előretörese óta nem olyan erdekes màr sokaknak.
Szóval nem kàr èrte szerintem.
Persze azon elgondolkodom, hogy politikusok mièrt nincsenek gyakran tisztàban azzal, amit az "emberek" nagyjàból gondolnak.
 
M

molnibalage

Guest
1, 7 milliárd dollárt ad a NOB, nem forintot.
Ezért írtam 500 mrd HUF-ot...

100 mrd forint, amiben szintén van elég sok FINA pénz, nem csak mi finanszírozzuk.
Leszarom. Lassan 3-szoros költségtúllépés van. Egy olimpia anélkül is iszonatosan buka veszélyes. Ilyen aránnyal az olimipa rendezése = csőd. Nézzed már meg, hogy mekkora gazdaságú városok és országok rendeznek olimpiát. Egy olimpia rendezésének kb. annyi realitása van, mint a holdraszállásnak 10 évben belül. Nem telik rá, luxus. Amig az ország lakosságának 30 százaléka a szegénységi küszöb táján van és százezrek nem végzik el az általános iskolát sem, addig nem olimpia kell és felélni a jövőt, hanem oktatáspolitka. Amikor hónapos várólisták vannak műtétekre, akkor nem stadiont és olimpát kell megcélozni, hanem azt, hogy ne omoljon összes az egészségügy. Öcsém, a volt háziorovosom 74 éves korában is dolgozott és halt meg. Szeritned ez normális? Már most sem találni háziorvost, de orvos és tanár sem lesz ebbena tempóban 15 év múlva. Az utolsó meg majd kapcsolja le a villanyt...?

Eszénél van az, aki olimpiát akar rendezni, mikor egyes szektorok lassan összeomlnak miközben a TB-t húzzál le rólam és mehetek magánrendelése...?
Te most tényleg arra gyúrsz, hogy előhozd belőlem az állatot...?

Az 1,7-et nem kézbe adják, hanem elég rendesen lecsekkolják.
Ja pesze... A NOB és a FIFA mára a korrupció szinonímája lett...

Vagy szerinted a NOB-nak nincsenek saját preferáltjaik ?
Persze, visszcsurgatási preferált, hogy közben lehessen szerezni valamit. Brazilíbáan is "remekül" működött...

Ennyire nem kéne ostobának nézni a NOB vezetőit. (meg az olvasót se)
Nem ostobák, nagyon jól élnek az olimpia és az eszme megsáplásából, a veszteséget meg szenvedje el rendező. A hülyének is megéri...

Én igazából már várom azt a pillanatot, mikor stabilian 2-3 város fogja rendezni, mert náluk megvan az alap infrastruktúra, amit használnak, csak be kell illeszteni a létesítmények programjába az olimipát. Erre 10 milliós városok képesek. Ez van. Az olimpia már nem olyan, mint 100 éve. Mert lassan eljutnak oda a városok, hogy rájönnek, hogy ez kurvára nem buli. Az mekkora lenne, ha nem lenne egy jelentkező sem, na az lenne kijózanító pofon...


De pont arról szól hogy visszahúzzák. Arról szól hogy meg se próbálják. És hogy képtelenek nemzeti egységben gondolkozni.
Az ilyen kampszövegtől megyek a falnak. Ezzel bármilyen faszságot lehet igazolni. hogy "bezzeg a szemetek" nem engednek. Az nem egység, hogy mindne faszságra rábólintunk. Hallod, az aláírás gyűjtés pont arról szól, hogy akkor a választópolgár kimondhatja, hogy mit akar. Hahó, erről szól a népképviselet...

Például a határon túli magyarokra, a nemzet egységét kifejező eseményekre,
Öööö a határon túli magyar ide adózik...? A nemzet egységét meg mindenki élje meg magában, ne az én adómat basszák el erre.

Ez a "lopás" tematizálása meg már elég unalmas. Minden politikai oldalnak meg vannak a saját kedvezményezettjei. Hagyuk már ezt az összes lmp-s, párbeszédes, együttes mellébeszélést, ők a nagy fehér kezűek ... persze ... sztem Juhász komplett kenderültetvényt csinálna magának mindjárt elsőre, ha hatalomba kerülne ...
A sukorói mutyi mintha nem is lett volna, a 4-es metrót se nagyon feszegetik, pedig volna mit .
Én pont ezért nem szabad olimpiát rendezni. Egyébknét ez is szánalmas, hogy az "érved" az, hogy "de más is lop". A különbség nekem annyi, hogy akkor az egyik naracsos lápmavasat vagy kötelet kap a másik meg pirosat. Remélem ez nem sérti az egyenlő bánsámód elvét...
 
M

molnibalage

Guest
Ez a nemzeti egység duma már lassan a "aki nincs velünk az ellenünk" van szintjén van. Eszméletlen, hogy sikerült idáig visszazuhanni...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 403
23 338
113
Csak a szabadságvesztés büntetési tételének kiszabása ami megkülönbözteti.
Mindkettő halmazati büntetés lesz, egy bcs. a lőfegyverrel való visszaélés bűntette (alapeset 2-8 év) a továbbiak pedig a tényállástól függőek. Rablás, lopás, önbíráskodás, magánlak sértés, hivatalos személy elleni erőszak, még hozzá jön, ha nem a minősített eset valósul meg csak, bizonyos bcs-neknél.

Tkp. igen, más a jogi megítélése a rablásnak, mint a lopásnak, ha fegyvert is rabolnak/lopnak az ügyészség általában autamatikusan hozzácsapja a lőfegyverrel való vosszaélést is.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 403
23 338
113
Ugye az megvan, hogy nem is akartak olimpiát rendezni, csak terelték a figyelmet és ennek mindenki jól bedőlt.
Sajnos sosem volt esélyünk.
 
T

torsen

Guest
Mindig kormánypárti voltál Panzer, de ez most nagyon Pesti Srácosra sikerült...

1, 7 milliárd dollárt ad a NOB, nem forintot.
100 mrd forint, amiben szintén van elég sok FINA pénz, nem csak mi finanszírozzuk.
Az 1,7-et nem kézbe adják, hanem elég rendesen lecsekkolják. Vagy szerinted a NOB-nak nincsenek saját preferáltjaik ? Akkorát röhögtem, amikor a zindex mélyrehatóan elemezte, hogy az olimpia Mészárosnak lett kitalálva. Hát, tudod akkor azt kell hogy mondjam ezek a figurák mélyüljenek még el a témában. A NOB még véletlenül se fogja kifizetni olyannak aki nem jó náluk. És bizony az ö pályázataikon inkább a külföldi vállaltok a nyerők. Ennyire nem kéne ostobának nézni a NOB vezetőit. (meg az olvasót se)
Az 1,7milliárd dollár az ugye kb 500MFt. Ez a töredéke a teljes a költségnek, sőt szemmel alig látható töredéke egy olimpia rendezésének. A többit viszont nem a NOB felügyeli. Na, itt kezdődik a Mészáros és Mészáros Kft. vadászterülete.

De pont arról szól hogy visszahúzzák. Arról szól hogy meg se próbálják. És hogy képtelenek nemzeti egységben gondolkozni.
Épp a hétvégén olvastam valami ilyen momentumos kölöknek az írását, aki hosszasan ecsetelte mire nem kell költeni.
Például a határon túli magyarokra, a nemzet egységét kifejező eseményekre, a családokra, azok támogatására ...
Kb ennyit a momentumról. Részemről csak annyit, hogy soha az életben nem szavaznék rájuk és az őket támogatókra sem, mivel nem nőttek fel a feladathoz.
Hol volt itt valaha nemzeti egység? Egyébként ezt olvastad valahol? Hol? Mert pont ellenkező dolgokat szoktak mondani! Költsünk az egészségügyre, a szegényekre, az oktatásra, közszolgáltatásokra! Persze ki lehet ragadni nemzetellenes megnyilvánulásokat, melyek a határon túli magyarokról szólnak. Miért adunk 3MFt-t a Bácska-Topolya FC-nek (szerb III. osztály) Miért magyar állami cégek a főszponzorai az Eszék FC-nek? Miért csak bizonyos érdekvédelmi szervezetek, pártok kapnak magyar állami támogatást a határon túliak közül (Lsd. Délvidék, Erdély, Felvidék)l miközben más, szintén magyar szervezetek vegetálnak? Nem kell a Momentumra szavazni, én sem biztos hogy rájuk fogok, de ne adjunk már a szájukba olyanokat, amiket nem mondtak, vagy nem úgy mondtak!

Ez a "lopás" tematizálása meg már elég unalmas. Minden politikai oldalnak meg vannak a saját kedvezményezettjei. Hagyuk már ezt az összes lmp-s, párbeszédes, együttes mellébeszélést, ők a nagy fehér kezűek ... persze ... sztem Juhász komplett kenderültetvényt csinálna magának mindjárt elsőre, ha hatalomba kerülne ...
A sukorói mutyi mintha nem is lett volna, a 4-es metrót se nagyon feszegetik, pedig volna mit ...

Nos ez az alja, itt össze van lapátolva az összes kormánypárti média frázis.A sukorózás is elég izgalmas, látva hogy a Polt-féle ügyészség 6 év alatt idáig jutott:
http://index.hu/belfold/2016/10/26/mindenkit_felmentettek_a_sukoro-ugyben/
A 4-es metró tényleg felháborító, de kik lesznek a bűnösök? Tudjuk már? Igen, prekoncepció van, de még se vád, se ítélet! Ha az is olyan lesz, mint a sukorói, vagy a Gergényi féle,, nos, akkor ki itt a felelős? Aki a törvény minden eszközével rendelkezve egy olyan vádat fabrikál, ami után felmentés van (sukoró) vagy megbüntetik a főbűnöst 400000 magyar forintra? (Gergényi) Ki itt a balfasz? Mellesleg baromi nagy kenderültetvényt kellene Juhásznak összehozni ahhoz, hogy egy Tiborcz/Mészáros/ Garancsi stb. szintű lopásnak csak a nyomába érjen. Mennyi állami hitelt kapott Garancsi a Kopaszi-gátra? Vagy Vajna a TV2-re? Tudiod idézni a banki a feltételeket? TE kapnál ilyen hitelt, ha megalapozott üzleti tervet nyújtanál be? Hahaha....Ez a lopás barátom, méghozzá törvénybe, állami intézkedésekbe csomagolva! És ez a legszomorúbb!
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Nyilván minden politikai táborban vannak hülyék. Ő is az, egyértelmű, és abban is biztos vagyok, hogy még nála rosszabbak is vannak. Az Olimpiára szerintem is ráfaragtunk volna, nem bánom ha nem lesz itt nálunk soha, azt sem. Az atomenergiát meg támogatom én is.

Hát igen, csak amit ő csinált, azzal, hogy hamisításra buzdított, annak jogi következménye is kéne legyen. Tud valaki valami ilyesmiről?
 
Status
Not open for further replies.