[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 454
10 546
113
Igen európa (føleg a nyugati része) rózsaszìn ködben él amit conchita wurst a mindenkit befogadás a melegházasságok jeleznek a legjobban.Az eltorzult,beteg értékrend lett a menő.Mindenkit szeretünk és sajnálunk mégha seggbe is raknak bennünket.A családegyesítési programok:az az arab aki francia állampolgár behozhatja az egész családját nagyszülőket unokatesókat még a kecskéiket is...És több jogyk van szinte mint az őslakosoknak. Néhány nagyon agymosott országtól eltekintve az emberek nem elégedettek a politikusaikkal szerintem csak idő kérdése hogy elmérgesedjen a helyzet
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and "AZO29"

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 454
10 546
113
A terrorizmust meg az arab államok pénzelik szerintem, akármit is mondanak.Alja népnek tartanak minket és az európaiak butasága csak megerősíti őket ebben.A terrorizmus egy fegyver a kezükben szerintem ezek európát akarják.Ha létezhet a kallergi terv simán elképzelhetőnek tartom az arab változatát is
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and "AZO29"

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 994
53 885
113
Igen európa (føleg a nyugati része) rózsaszìn ködben él amit conchita wurst a mindenkit befogadás a melegházasságok jeleznek a legjobban.Az eltorzult,beteg értékrend lett a menő.Mindenkit szeretünk és sajnálunk mégha seggbe is raknak bennünket.A családegyesítési programok:az az arab aki francia állampolgár behozhatja az egész családját nagyszülőket unokatesókat még a kecskéiket is...És több jogyk van szinte mint az őslakosoknak. Néhány nagyon agymosott országtól eltekintve az emberek nem elégedettek a politikusaikkal szerintem csak idő kérdése hogy elmérgesedjen a helyzet


De ennek a politikának minimális a társadalmi támogatottsága,el ne hidd,hogy a ny. Európai népek annyira örülnek az afrikai bevándorlóknak,maximálisan félre vannak tájékoztatva,de minden európai fehér ember érzi a zsigereiben,hogy ez baromság.
Szépen,lassan főzik meg őket.
Az afrikai bevándorlókkal elgyengített eu kb minden érdekszféra érdeke,usa,Oo.Kína,mindenkinek jó egy töketlen eu.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 042
113
Az afrikai bevándorlókkal elgyengített eu kb minden érdekszféra érdeke,usa,Oo.Kína,mindenkinek jó egy töketlen eu.


Ez egy folyamat része szerintem és sehol nincs meg a határ.

Ma nyugat európa! holnap kelet európa! holnap után Oroszország!

Ahoz hogy olyan ország legyen a jövőben hogy 90 százalékban fehérek lakják oda egy idegen fegyver technológiát kéne uralni amihez az f-22 csak papír repülő.
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Egyetértek az előttem szólóval....
Azért a történelemben Nyugat-Európa megvédéséhez sok egyéb mellett kellett egy erős akarattal rendelkező pápa is, aki összerázta a civakodó nemzeteket a közös harcra. Hiába van papíron az EU, ha nincs közös akarat... Helyesebben már kezd körvonalazódni, csak későn. A már bent lévő, asszimilálhatatlan tömegeket nem lehet hazazsuppolni, mert összeomlana a nyugati gazdaság. Bent tartani sem lehet őket, mert akkor túlszaporodják az őshonos nemzetet. Integrálni sem lehet őket. MIT LEHET VELÜK CSINÁLNI? Mert kell valamit, ez már kétségtelen, ha szeretnénk 20 év múlva is Európában és nem az Európai Kalifátusban élni...
Ugyanezt a nem könnyű döntést voltak kénytelenek meghozni több mint ötszáz évvel ezelőtt a spanyolok. Próbálkoztak ők is sokáig de be kellett látniuk, hogy nincs más megoldás.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and vilmoci

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 090
113
Oké ez a migráció része ami több tényező következménye.De ki akar profitálni ebből és hogyan??
De mi van az európai muzulmán terrorizmussal?Egyre vadabbak ès egyre több az agymosott fanatikus.Ez nemlehet csak az ISIS propagandája

Terrorizmus korábban is volt. Mármint az a valami, amit az egyik oldal terrorizmusnak nevez, a másik pedig szabadságharcnak, szent háborúnak, vagy egyszerűen csak kiterjesztett honvédelemnek a betolakodó hatalommal szemben. Egy túlerőben lévő, technikailag fejlettebb, gazdagabb ellenféllel szemben elég kézenfekvő úgy harcolni, hogy nem a hadseregével bocsátkoznak nyílt csatába hanem ott ütnek vissza, bosszulják meg, ahol gyengébb, a civil társadalmán. Csak korábban ezek a cselekmények túlnyomó részben helyben történtek, illetve a fő célpont Izrael, az USA, a megszálló katonák és a velük együttműködő helyi erők voltak. Nyugat-Európának kevesebb jutott a törődésből.

Mi kell a terror fenyegetettséghez? Mi változott?
- Először is okot kell adni, hogy miért pont a te társadalmadat támadják. Ha részt veszel az érintett területek megtámadásában, megszállásában, felforgató tevékenységben, ha a sajtód tele van az érintettek számára sértő, megalázó cikkekkel, a politikusaid nyilatkozataikkal okot adnak arra, hogy a potenciális terroristák gyűlöljék őket, akkor ne csodálkozz, ha célponttá válsz. Afganisztánban az USA csapatokat fokozatosan felváltották egyéb NATO tagországok katonái. Az arab tavasz ugyan elsősorban CIA szervezésben ment végbe, de Líbia ellen főleg a nyugat-európaiak támadtak.
- Azután kell táptalaj. Afganisztánban, Irakban már korábban is bőven volt elég nyomorúság és háború, de az arab tavasszal ezt elvitték Líbiába, Szíriába. Egyiptomban sem éppen javult a helyzet. Majd jött Jemen. És még lehetne sorolni. A megdemokratizált "diktatúrákban" korábban rend volt, létbiztonság és ha valakinek gyűlölni támadt kedve akkor ez irányulhatott az országon belüli másik népcsoportra, vallási csoportra, vagy a diktátorra, a rendszerre is. De a nyugat áldásos tevékenységével sikerült sokkal nagyobb elkeseredett, szinte vesztenivaló nélküli és gyűlölettel teli tömeget, akiknek körében könnyen találnak támogatóra a szélsőséges eszmék. Legyen az akár muszlim vallási szélsőség, akár ukrán nácizmus, akár nemzeti színezetű szélsőség.
- Kell kiképzés, felkészítés. Egy magányosan gyűlölködő afgán, szíriai, szudáni, szomáliai, iraki, stb.... valószínűleg külső segítség és szervezés nélkül nem is döntene úgy, hogy Nyugat-Európába megy, de ha úgy dönt, akkor el sem jutna a célpontjához. Ehhez kellenek az embercsempészek. Ha el is jut Nyugat-Európába, magától valószínűleg nem tudna megszervezni egy komolyabb merényletet. De a közel-keleti és észak-afrikai háborúkkal ugrásszerűen megnőtt a harcra kiképzettek száma. Az érintett országokban az államhatalom gyengülésével korlátlanul szaporodtak el, a terrorszervezetek. A háborúkban és a káoszt kihasználva helyi merényletekben kikísérleteztek új módszereket. Ezt most részben Nyugat-Európa ellen is fordítják.
- A Közel-Keleten és Észak-Afrikában kinevelődött, végletesen szélsőséges eszmék hatása alá került embereknek el kellett jutni Nyugat-Európába. A "diktátoroknak" (vagy egyszerűen csak erős államhatalomnak) nem szoktak tetszeni az ilyen egyedek és a "diktátorok" kevésbé szívbajosak,szélesebb és hatékonyabb eszköztáruk van az ilyennek visszatartására. Az Afrikából érkezőknek korábban gátat szabott Líbiai, Egyiptom. De Líbiában sikerült káoszt teremteni, Egyiptomban, Jordániában meggyengíteni a hatalmat. Szíria káoszba taszításával az Irak, Afganisztán és a Távol-Kelet felől érkezők előtt omlott le egy komoly akadály. A szervezett illegális bevándoroltatás, az embercsempészet, a részben toborzással, helyiek hülyítésével generált népvándorlás pedig lehetőséget teremtett, hogy nagyon sok szélsőségesen gyűlölködő érkezzen meg Nyugat-Európába. Sok jel utal arra, hogy az illegális bevándorlók tetemes része gyűlöli a nyugatot, eszük ágában sincs beilleszkedni, betartani a törvényeket és inkább az otthonról hozott - aki erőszakosabb, nagyobb fegyvere van, annak van igaza, az bármit megtehet - szemlélettel kívánják élni az életüket.
- De a szóban forgó cselekményeket részben régóta Nyugat-Európában élő, vagy már ott született emberek követik el. Körükben sem előzmények nélküli az, ami most történik. Gondoljunk csak a francia zavargásokra! A csodavárásban csalódott, gettósodott, magát másodrendűnek, kirekesztettnek, esélytelennek érző korábbi bevándorlók és másodgenerációsok körében is megvan a táptalaj. Ehhez most frissen kaptak ideológusokat, felbujtókat, szervezőket.
- Van egy kritikus tömeg hatás is. Többen írták már, hogy amíg csak néhány olyan van, aki nagyon más kultúrából és értékrenddel érkezett és él Nyugat-Európában, úgy hogy esze ágában sincs beilleszkedni, addig meghúzzák magukat, mert nem elég erősek a helyi társadalommal szemben. De ahogy nő a számuk, ahogy helyileg egyre erősebb közösségeket tudnak alkotni, ahogy ki tudják alakítani a no go zónákat, ki tudják szorítani helyileg a rendfenntartást, az államhatalmat, úgy válnak egyre merészebbé. Úgy bánnak a nőkkel, mint az őshazájukban, sőt még durvábban, mert ezek a nők nem közülük valók, hanem inkább könnyű prédák, hadizsákmányok, nem elég visszahúzódó öltözködésükkel, viselkedésükkel magukat felkínáló ribancok az ő szemükben. Elkezdik figyelmen kívül hagyni az adott ország törvényeit, egyéb szabályait és a saját szabályaik (saria) szerint élni. Egyre vadabb dolgokat engednek meg maguknak. Mivel az ő kultúrájuk erőszakosabb, a nyugat-európaiakat gyengébbnek látják akikkel szemben sok mindent büntetlenül meg lehet tenni (és ezt sajnos a Nyugat-Európában elharapózott szemlélet erősíti). Célpontnak tekintik az őslakosokat, akik jobban élnek náluk, akikkel szemben másodrendűnek érzik magukat és akitől van mit elvenni és van miért kitölteni rajtuk a frusztrációt/gyűlöletet.
- Ehhez még adjuk hozzá, hogy a káosz teremtés érdekében jó pár szélsőséges szervezetet sikerült nyugati és gazdag arab segítséggel létrehozni, megerősíteni és például Szaúd-Arábia, vagy Katar büntetlenül sőt, az USA és Nyugat-Európa hallgatólagos és a színfelek mögött valószínűleg tevőleges segítségével támogatja ezeket a szervezeteket. Ezzel már hozzáadódott a képlethez a pénz, szervező erő, kiképzés, agytröszt is.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 994
53 885
113
Ez egy folyamat része szerintem és sehol nincs meg a határ.


A határ ott van/lenne,ahol a meghúzzuk,vagy meghúzatjuk a politikusainkkal.



Ma nyugat európa! holnap kelet európa! holnap után Oroszország!

Hmm,kelet európa Orosz segítséggel gond nélkül megvédi magát,a nato sz@rik ránk,csak vegyünk tőlük fegyvereket.
Oroszország meg tudja magát védeni bárkitől,legfeljebb a belső ellenségtől nem.




Ahoz hogy olyan ország legyen a jövőben hogy 90 százalékban fehérek lakják oda egy idegen fegyver technológiát kéne uralni amihez az f-22 csak papír repülő.


Már miért kellene?Az amcsi F22-esek fognak idejönni a zozók mellet harcolni?A bevándorlók nem tudnak vadászgépet vezetni,az illegális bevándorlás szerintem a legkevésbé katonai probléma,egyszerű határrendészeti,határvédelmi probléma,az eu déli partjainál,amit a rendelkezésre álló rendvédelmi erők kisujjal megoldanának,ha lenne rá politikai akarat.Az eu-s szakszolgálatok,de legalábbis az érintett déli országok szolgálatai hetek alatt kideríthetnék a csempészeket,mármint a vezetőket,elsüllyeszthetnék még Afrikában a szóba jöhető ladikokat,de minimum visszafordíthatná őket a felségvizei határán,ez csak a f@sság mértékegysége,amit csinálnak.
Szerintem kötelessége egyébként az eu-nak a háború sújtotta afrikai országok lakón segíteni,de csakis ott,a háború sújtotta országban,ott lehet közvetlen humanitárius segítséget adni nekik,nem ide beengedni őket,azonosítás,mindenféle kontroll nélkül.
Közvetve pl ki kellene mondani kik okozták az ott kialakult helyzetet,esetleg kiutasítani az érintett országok diplomatáit,megszankciózni őket,korlátozni a pénzforgalmat,kereskedelmet,stb. Mondjuk ehhez gerincet kellene növeszteni a politikusoknak.
:D
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
https://444.hu/2017/03/19/macron-a-hadkotelezettseg-visszaallitasaval-kampanyol

A függetlenként induló, és a felmérések szerint a győzelemre leginkább esélyes balközép politikus szerint az ország biztonságának is jót tenne, és demokráciára és hazafiasságra is nevelne az intézmény.
(...)
Macron "egy rövidebb szolgálatot" tartana ideálisnak, valószínűleg néhány hónapot jelentene a bevonulás. Ezt viszont nőknek és férfiaknak is kötelezővé tenné, és 18 és 21 éves kor között kellene letudnia minden francia állampolgárnak.
Kisebbségben lesznek a fehér francia fiatalok. Na vajon megint kiket akarnak kiképezni? :)
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 694
3 882
113
Szerintem kötelessége egyébként az eu-nak a háború sújtotta afrikai országok lakón segíteni,de csakis ott,a háború sújtotta országban,ott lehet közvetlen humanitárius segítséget adni nekik,nem ide beengedni őket,azonosítás,mindenféle kontroll nélkül.
Az ensz vezényletével 30-40 éven keresztül tolták beléjük a mindenféle segélyeket, aminek következtében egy másfél kontinens méretű „keltető” jött létre. Aztán meg nekiálltunk csodálkozni, hogy mekkora népességrobbanás alakult ki. :D
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 694
3 882
113
A már bent lévő, asszimilálhatatlan tömegeket nem lehet hazazsuppolni, mert összeomlana a nyugati gazdaság. Bent tartani sem lehet őket, mert akkor túlszaporodják az őshonos nemzetet. Integrálni sem lehet őket. MIT LEHET VELÜK CSINÁLNI?
Attól nem fog összeomlani a gazdaság, ha az asszimilálhatatlan része deportálva lesz. Ha haza lenne paterolva a sok kolonc, attól még ugyan úgy akadna aki drogot terítsen, mert a bűnözésen kívül egyéb aktivitást nem tudnak felmutatni.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Attól nem fog összeomlani a gazdaság, ha az asszimilálhatatlan része deportálva lesz. Ha haza lenne paterolva a sok kolonc, attól még ugyan úgy akadna aki drogot terítsen, mert a bűnözésen kívül egyéb aktivitást nem tudnak felmutatni.

Az asszimilálhatatlan tömegek nagy része CSALÁD, amelynek tagjai közül sokan dolgoznak... Ha szétszakítod a családokat, méginkább radikalizálod a már asszimilált népességet....
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 315
54 788
113
Most nem azért, de Dél-Európa nagy részén 10+% a regisztrált munkanélküliek száma. Ha kidobnák a sok arabot/feketét/törököt a nyugati országok , akkor is lenne kellő munkaerő a gyáraikba. Csak az EU-n belülről jönnének az emberek, "belső migrációval".
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Az asszimilálhatatlan tömegek nagy része CSALÁD, amelynek tagjai közül sokan dolgoznak... Ha szétszakítod a családokat, méginkább radikalizálod a már asszimilált népességet....
Aha. Mikor Párizsban jártam és az Orly-ról mentünk befelé az elővárosi vasúton a már fehérek által is látogatható részbe, amit fél órán keresztül láttam, a megtestesült B-13-at, onnan nem hiányozna senki sem Európának, az pedig egy kb. akkora rész mint Budapest, túlzás nélkül. S ez csak Párizs.
Az egész CSALÁD is mehet haza a picsába, ha nem tetszik nekik, hogy a bűnöző családtagjaik nem maradhatnak, az máris igazolja azt, hogy nem ide való az sem aki dolgozik közüllük.
Nekem lenne egy bünőző - szélsőséges unokatestvérem, és kitoloncolják ez miatt, én meg tisztességes adófizető vagyok, korrekt életvitellel, még örülnék is neki, hogy nem jár a nyakamra kéregetni. Ne ideologizáljunk már ennyit, aki úgy néz ki mint egy patkány, úgy él mint egy patkány, az valószínű patkány, és nem koalamaci.
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 694
3 882
113
Az asszimilálhatatlan tömegek nagy része CSALÁD, amelynek tagjai közül sokan dolgoznak... Ha szétszakítod a családokat, méginkább radikalizálod a már asszimilált népességet....
Ez így nem tűnik életszerűnek. Az ilyen családokban az a fekete bárány, aki a mi fogalmaink szerint igyekvő, asszimilálódni akar, stb.
Ha meg a rendesebbik részének elmegy az esze, akkor meg be kell baszni a ladikba és gó a tenger túlsó partjára aztán rágcsálhatja a teveszart odaát.
A csühösöknek nem vasút kell, hanem ostor.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Ez így nem tűnik életszerűnek. Az ilyen családokban az a fekete bárány, aki a mi fogalmaink szerint igyekvő, asszimilálódni akar, stb.
Ha meg a rendesebbik részének elmegy az esze, akkor meg be kell baszni a ladikba és gó a tenger túlsó partjára aztán rágcsálhatja a teveszart odaát.
A csühösöknek nem vasút kell, hanem ostor.
Igy van. Nem vagyok pollkorrekt, de ezt nem kell túldimenzionálni, ebben ennyi van. Rá kéne ébredni, és marha gyorsan alkalmazni a józan ész és az életösztön diktálta egyébként egyszerű megoldást.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 454
10 546
113
Terrorizmus korábban is volt. Mármint az a valami, amit az egyik oldal terrorizmusnak nevez, a másik pedig szabadságharcnak, szent háborúnak, vagy egyszerűen csak kiterjesztett honvédelemnek a betolakodó hatalommal szemben. Egy túlerőben lévő, technikailag fejlettebb, gazdagabb ellenféllel szemben elég kézenfekvő úgy harcolni, hogy nem a hadseregével bocsátkoznak nyílt csatába hanem ott ütnek vissza, bosszulják meg, ahol gyengébb, a civil társadalmán. Csak korábban ezek a cselekmények túlnyomó részben helyben történtek, illetve a fő célpont Izrael, az USA, a megszálló katonák és a velük együttműködő helyi erők voltak. Nyugat-Európának kevesebb jutott a törődésből.

Mi kell a terror fenyegetettséghez? Mi változott?
- Először is okot kell adni, hogy miért pont a te társadalmadat támadják. Ha részt veszel az érintett területek megtámadásában, megszállásában, felforgató tevékenységben, ha a sajtód tele van az érintettek számára sértő, megalázó cikkekkel, a politikusaid nyilatkozataikkal okot adnak arra, hogy a potenciális terroristák gyűlöljék őket, akkor ne csodálkozz, ha célponttá válsz. Afganisztánban az USA csapatokat fokozatosan felváltották egyéb NATO tagországok katonái. Az arab tavasz ugyan elsősorban CIA szervezésben ment végbe, de Líbia ellen főleg a nyugat-európaiak támadtak.
- Azután kell táptalaj. Afganisztánban, Irakban már korábban is bőven volt elég nyomorúság és háború, de az arab tavasszal ezt elvitték Líbiába, Szíriába. Egyiptomban sem éppen javult a helyzet. Majd jött Jemen. És még lehetne sorolni. A megdemokratizált "diktatúrákban" korábban rend volt, létbiztonság és ha valakinek gyűlölni támadt kedve akkor ez irányulhatott az országon belüli másik népcsoportra, vallási csoportra, vagy a diktátorra, a rendszerre is. De a nyugat áldásos tevékenységével sikerült sokkal nagyobb elkeseredett, szinte vesztenivaló nélküli és gyűlölettel teli tömeget, akiknek körében könnyen találnak támogatóra a szélsőséges eszmék. Legyen az akár muszlim vallási szélsőség, akár ukrán nácizmus, akár nemzeti színezetű szélsőség.
- Kell kiképzés, felkészítés. Egy magányosan gyűlölködő afgán, szíriai, szudáni, szomáliai, iraki, stb.... valószínűleg külső segítség és szervezés nélkül nem is döntene úgy, hogy Nyugat-Európába megy, de ha úgy dönt, akkor el sem jutna a célpontjához. Ehhez kellenek az embercsempészek. Ha el is jut Nyugat-Európába, magától valószínűleg nem tudna megszervezni egy komolyabb merényletet. De a közel-keleti és észak-afrikai háborúkkal ugrásszerűen megnőtt a harcra kiképzettek száma. Az érintett országokban az államhatalom gyengülésével korlátlanul szaporodtak el, a terrorszervezetek. A háborúkban és a káoszt kihasználva helyi merényletekben kikísérleteztek új módszereket. Ezt most részben Nyugat-Európa ellen is fordítják.
- A Közel-Keleten és Észak-Afrikában kinevelődött, végletesen szélsőséges eszmék hatása alá került embereknek el kellett jutni Nyugat-Európába. A "diktátoroknak" (vagy egyszerűen csak erős államhatalomnak) nem szoktak tetszeni az ilyen egyedek és a "diktátorok" kevésbé szívbajosak,szélesebb és hatékonyabb eszköztáruk van az ilyennek visszatartására. Az Afrikából érkezőknek korábban gátat szabott Líbiai, Egyiptom. De Líbiában sikerült káoszt teremteni, Egyiptomban, Jordániában meggyengíteni a hatalmat. Szíria káoszba taszításával az Irak, Afganisztán és a Távol-Kelet felől érkezők előtt omlott le egy komoly akadály. A szervezett illegális bevándoroltatás, az embercsempészet, a részben toborzással, helyiek hülyítésével generált népvándorlás pedig lehetőséget teremtett, hogy nagyon sok szélsőségesen gyűlölködő érkezzen meg Nyugat-Európába. Sok jel utal arra, hogy az illegális bevándorlók tetemes része gyűlöli a nyugatot, eszük ágában sincs beilleszkedni, betartani a törvényeket és inkább az otthonról hozott - aki erőszakosabb, nagyobb fegyvere van, annak van igaza, az bármit megtehet - szemlélettel kívánják élni az életüket.
- De a szóban forgó cselekményeket részben régóta Nyugat-Európában élő, vagy már ott született emberek követik el. Körükben sem előzmények nélküli az, ami most történik. Gondoljunk csak a francia zavargásokra! A csodavárásban csalódott, gettósodott, magát másodrendűnek, kirekesztettnek, esélytelennek érző korábbi bevándorlók és másodgenerációsok körében is megvan a táptalaj. Ehhez most frissen kaptak ideológusokat, felbujtókat, szervezőket.
- Van egy kritikus tömeg hatás is. Többen írták már, hogy amíg csak néhány olyan van, aki nagyon más kultúrából és értékrenddel érkezett és él Nyugat-Európában, úgy hogy esze ágában sincs beilleszkedni, addig meghúzzák magukat, mert nem elég erősek a helyi társadalommal szemben. De ahogy nő a számuk, ahogy helyileg egyre erősebb közösségeket tudnak alkotni, ahogy ki tudják alakítani a no go zónákat, ki tudják szorítani helyileg a rendfenntartást, az államhatalmat, úgy válnak egyre merészebbé. Úgy bánnak a nőkkel, mint az őshazájukban, sőt még durvábban, mert ezek a nők nem közülük valók, hanem inkább könnyű prédák, hadizsákmányok, nem elég visszahúzódó öltözködésükkel, viselkedésükkel magukat felkínáló ribancok az ő szemükben. Elkezdik figyelmen kívül hagyni az adott ország törvényeit, egyéb szabályait és a saját szabályaik (saria) szerint élni. Egyre vadabb dolgokat engednek meg maguknak. Mivel az ő kultúrájuk erőszakosabb, a nyugat-európaiakat gyengébbnek látják akikkel szemben sok mindent büntetlenül meg lehet tenni (és ezt sajnos a Nyugat-Európában elharapózott szemlélet erősíti). Célpontnak tekintik az őslakosokat, akik jobban élnek náluk, akikkel szemben másodrendűnek érzik magukat és akitől van mit elvenni és van miért kitölteni rajtuk a frusztrációt/gyűlöletet.
- Ehhez még adjuk hozzá, hogy a káosz teremtés érdekében jó pár szélsőséges szervezetet sikerült nyugati és gazdag arab segítséggel létrehozni, megerősíteni és például Szaúd-Arábia, vagy Katar büntetlenül sőt, az USA és Nyugat-Európa hallgatólagos és a színfelek mögött valószínűleg tevőleges segítségével támogatja ezeket a szervezeteket. Ezzel már hozzáadódott a képlethez a pénz, szervező erő, kiképzés, agytröszt is.
Ezekszerint egyéb tényezøk mellett a nyugat magát okolhatja a kialakult helyzetért.Igen ebben van valami, èn is azt mondom hogy az eltávolìtott diktátorok okozta káosz, a demokrácia export megbosszulja magát.Ezt viszont sosem fogják belátni a felelősök.Köszönöm jól kifejtett válasz ;)
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Ezekszerint egyéb tényezøk mellett a nyugat magát okolhatja a kialakult helyzetért.Igen ebben van valami, èn is azt mondom hogy az eltávolìtott diktátorok okozta káosz, a demokrácia export megbosszulja magát.Ezt viszont sosem fogják belátni a felelősök.Köszönöm jól kifejtett válasz ;)
A fentieken túl még az is ide kívánkozik, hogy a gyarmati rendszer ma is ugyanúgy működik mint száz éve csak ez ma már nem deklaráltan gyarmatbirodalmi hierarchikus függőség. Afrikában a volt gyarmatok ugyanúgy függenek az "anyaországtól" mint régen, mindössze az eszközök mások, de a kifosztás mértéke még nagyobb, így a helyzetük rosszabb mint valaha.
A jegybankjaik, azok tartalékai, a tőke, a bankrendszerük, az infrastruktúra, a gazdaság irányítás ugyanazokban a kezekben van csak most már a felelősséget a helyi politikusokra hárítják. Belgium például bérleti díjat szed Kongóban az államtól az ottani infrastruktúra használatáért amit ők nagy kegyesen nem bontottak le amikor kivonultak. És ez csak egy keskeny szegmense a dolognak.
Szóval az arcátlanság nehézsúlyú világbajnoka címet valószínűleg az idén is brüsszeli versenyző fogja nyerni.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 454
10 546
113
A fentieken túl még az is ide kívánkozik, hogy a gyarmati rendszer ma is ugyanúgy működik mint száz éve csak ez ma már nem deklaráltan gyarmatbirodalmi hierarchikus függőség. Afrikában a volt gyarmatok ugyanúgy függenek az "anyaországtól" mint régen, mindössze az eszközök mások, de a kifosztás mértéke még nagyobb, így a helyzetük rosszabb mint valaha.
A jegybankjaik, azok tartalékai, a tőke, a bankrendszerük, az infrastruktúra, a gazdaság irányítás ugyanazokban a kezekben van csak most már a felelősséget a helyi politikusokra hárítják. Belgium például bérleti díjat szed Kongóban az államtól az ottani infrastruktúra használatáért amit ők nagy kegyesen nem bontottak le amikor kivonultak. És ez csak egy keskeny szegmense a dolognak.
Szóval az arcátlanság nehézsúlyú világbajnoka címet valószínűleg az idén is brüsszeli versenyző fogja nyerni.
A régi gyarmatok kérdése azèrt szerintem összetettebb ennél.Igen, kivoltak és még a mai nap is kivannak zsákmányolva.Jó példa erre az elefántcsontparti kakaòexport ami világszinten is az első ötben van és teljes egészèben a franciák ellenőrzik.Soksok példát fel lehetne hozni.
Viszont: sok afrikai országban jártam, láttam a gyarmatosítók által kiépített infrastrukturát.Iskolák, kórházak, utak, hidak, gyárak igazábòl minden ami kellhet egy fejlődő országnak.Ma ez az infrastruktúra romokban hever.Egyszerűen nem képesek fenntartani, mindent elpusztítanak, felèlnek, szétrombolnak.Szerintem az afrikai országok siralmas helyzetét nem lehet csak a gyarmati kizsákmányolásra fogni!Nem akarok rasszistának tűnni csak azt mondom hogy én mit tapasztaltam: a mai napig törzsi-nemzetiségi-vallási alapon szerveződnek mint mondjuk 1000 évvel ezelőtt.A különbség hogy banánlevél helyett ma nejlonzacskó fedi a sárkunyhókat.Mindennapos az erőszak a gyilkosság a hihetetlen méreteket öltő korrupció.Nem alkalmasak a fejlődésre és nemis akarnak fejlődni...A legjobb példa erre az egykori virágzó Rodézia és a mai Zimbabwe.Vagy az apartheides Dél-Afrika és a mai közti különbség.Szóval a gyarmati kizsákmányolás létezett/létezik, de csak erre fogni az afrikaiak helyzetét nem túl objektív.Amíg nem akarnak saját magukon segìteni addig nem lesz soha semmi belőlük gyarmatok ide vagy oda