Még a pápa is ellenezné. Hol van már III.Ince meg a többi fanatikus pápa, ez a mostani egy udvari bolond lehetne csak mellette.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Persze, hogy jóval összetettebb.A régi gyarmatok kérdése azèrt szerintem összetettebb ennél.Igen, kivoltak és még a mai nap is kivannak zsákmányolva.Jó példa erre az elefántcsontparti kakaòexport ami világszinten is az első ötben van és teljes egészèben a franciák ellenőrzik.Soksok példát fel lehetne hozni.
Viszont: sok afrikai országban jártam, láttam a gyarmatosítók által kiépített infrastrukturát.Iskolák, kórházak, utak, hidak, gyárak igazábòl minden ami kellhet egy fejlődő országnak.Ma ez az infrastruktúra romokban hever.Egyszerűen nem képesek fenntartani, mindent elpusztítanak, felèlnek, szétrombolnak.Szerintem az afrikai országok siralmas helyzetét nem lehet csak a gyarmati kizsákmányolásra fogni!Nem akarok rasszistának tűnni csak azt mondom hogy én mit tapasztaltam: a mai napig törzsi-nemzetiségi-vallási alapon szerveződnek mint mondjuk 1000 évvel ezelőtt.A különbség hogy banánlevél helyett ma nejlonzacskó fedi a sárkunyhókat.Mindennapos az erőszak a gyilkosság a hihetetlen méreteket öltő korrupció.Nem alkalmasak a fejlődésre és nemis akarnak fejlődni...A legjobb példa erre az egykori virágzó Rodézia és a mai Zimbabwe.Vagy az apartheides Dél-Afrika és a mai közti különbség.Szóval a gyarmati kizsákmányolás létezett/létezik, de csak erre fogni az afrikaiak helyzetét nem túl objektív.Amíg nem akarnak saját magukon segìteni addig nem lesz soha semmi belőlük gyarmatok ide vagy oda
A német cégek nélkül pillanatok alatt omlana össze az ország gazdasága. Nem lesz hunxit csak gerxit után.Azt nem értem miért nem gondolkodunk mi is egy brexiten mint az angolok...akik okosan az előtt lépnek le, hogy összedől ez az utópisztikus tákolmány...Végre felépíthetnénk a saját országunkat anélkül, hogy bármilyen hatalmi tömörüléshez csatlakoznánk - ami bujtatva vagy erőszakkal ránk akarja erőltetni a neki megfelelő szabályrendszerét.
Ezek jelenleg tények. A Pannon Puma az Audi, Mercedes, Lidl, etc miatt ugrál . Nekünk Németországgal fel kell tartani a jó gazdasági kapcsolatot, vitán felül. Viszont ne felejtsük el azt sem, hogy nem egyoldalú szívesség ez tőlük felénk, bőven megéri nekik is, mivel jobban képzett/fegyelmezettebb munkaerőt és korrekt logisztikát kapnak, mint a harmadik világban, vagy akár már a Románoknál is kaphatnának, viszont lényegesen olcsóbban, mint odahaza.A német cégek nélkül pillanatok alatt omlana össze az ország gazdasága. Nem lesz hunxit csak gerxit után.
Ha merkelen múlt volna már ensz szankciók lennének ellenünk.Ezek jelenleg tények. A Pannon Puma az Audi, Mercedes, Lidl, etc miatt ugrál . Nekünk Németországgal fel kell tartani a jó gazdasági kapcsolatot, vitán felül. Viszont ne felejtsük el azt sem, hogy nem egyoldalú szívesség ez tőlük felénk, bőven megéri nekik is, mivel jobban képzett/fegyelmezettebb munkaerőt és korrekt logisztikát kapnak, mint a harmadik világban, vagy akár már a Románoknál is kaphatnának, viszont lényegesen olcsóbban, mint odahaza.
Bizony, soft módszerekkel, de mi Német gyarmat vagyunk, a Csehekkel karöltve a két legfontosabb gazdasági protektorátusuk.Ha merkelen múlt volna már ensz szankciók lennének ellenünk.
A német nagytőkének kellünk, mert irgalmatlan mennyiségű pénzt keresnek rajtunk. Ezért nem esnek nekünk, mert jó az nekik, hogy van egy biztos hely. Muttinak Magyarország tabu.
Vastagon így van. Az sem véletlen, hogy ebben a két országban miért nincs ájró..Bizony, soft módszerekkel, de mi Német gyarmat vagyunk, a Csehekkel karöltve a két legfontosabb gazdasági protektorátusuk.
Na, akkor ezek szerint van olyan dolog amit valószínűleg megközelítően jól látok, és mérek fel .Vastagon így van. Az sem véletlen, hogy ebben a két országban miért nincs ájró..
Ha minōséget akarnak olcsón, akkor azt kiviszik a fenti két országba és ott követelnek. Itt kint meg megy az ügyeskedés. Látok itt a Vaterland-on vad dolgokat. Itt jó, odahaza meg reklamálnak érte.. Doppelmoral
A politikai akarat hiányzik a helyzet megoldására, semmi más. Kellene hozzanak 1-2 törvényt ami szabad kezet ad, és kinevezzenek egy embert aki kivitelezi az egészet. Én elvállalnám, két hét alatt tényleg rendet raknék, de nem úgy, mint Pintér. Lehetne vitatkozni utólag a dolgon, hogy mennyie ment polkorrekten a dolog, de az eredmény magáért beszélne.
Hahaha, ezzel az a baj, hogy párszor a történelem volt már olyan, hogy 1 ember hatalmas igazságérzettel magához ragadta a hatalmat, és tényleg 2 hét alatt próbált rendet tenni, s kivétel nélkül visszás népirtások lettek belőle. Minden tiszteletem mellett, én nem szeretnék 2 hét alatt rendet "így" itthon, mert biztos vagyok benne, ha jó is a szándékod, orbitál szívás lenne belőle, ez nem ilyen egyszerű még akkor sem, ha valóban lehetne a mostaninál IS jobban csinálni...A politikai akarat hiányzik a helyzet megoldására, semmi más. Kellene hozzanak 1-2 törvényt ami szabad kezet ad, és kinevezzenek egy embert aki kivitelezi az egészet. Én elvállalnám, két hét alatt tényleg rendet raknék, de nem úgy, mint Pintér. Lehetne vitatkozni utólag a dolgon, hogy mennyie ment polkorrekten a dolog, de az eredmény magáért beszélne.
Na a rendrakást azt én is bevállalnám.Gyors lennék, hatékony de nem túl humánus.Rekordidø alatt kitakarítanám a mocskotA politikai akarat hiányzik a helyzet megoldására, semmi más. Kellene hozzanak 1-2 törvényt ami szabad kezet ad, és kinevezzenek egy embert aki kivitelezi az egészet. Én elvállalnám, két hét alatt tényleg rendet raknék, de nem úgy, mint Pintér. Lehetne vitatkozni utólag a dolgon, hogy mennyie ment polkorrekten a dolog, de az eredmény magáért beszélne.
Igazad is van meg nem is.De az biztos hogy a mostaninál csak jobban lehetne és kellene csinálniHahaha, ezzel az a baj, hogy párszor a történelem volt már olyan, hogy 1 ember hatalmas igazságérzettel magához ragadta a hatalmat, és tényleg 2 hét alatt próbált rendet tenni, s kivétel nélkül visszás népirtások lettek belőle. Minden tiszteletem mellett, én nem szeretnék 2 hét alatt rendet "így" itthon, mert biztos vagyok benne, ha jó is a szándékod, orbitál szívás lenne belőle, ez nem ilyen egyszerű még akkor sem, ha valóban lehetne a mostaninál IS jobban csinálni...
Nem kezdenék népirtásba, de ha csak rossz helyen menne át az úton, úgy b*sznám vissza a közel-keletre hogy a lába sem érné a földet. Kis súlyú bűncselekménynél kipaterolnám őt és az egész családját, súlyos bűncselekménynél őt, a családját és az összes szomszédját. A dolog nyomatékosítására meg felhasználnám ha kell a teljes fegyveres állami aparátust, nem kellene lőjjenek, de ha szükség akkor az lenne a dolguk. Ha meg valamelyik önrobbantósat kezdene játszani, az utolsó darabot is összeszedetném a maradványaiból, és a BBC élő adásában tölteném bele egy disznóba, s úgy ásnám el egy jelöletlen helyre. Hamar elmenne a kedvük az ilyenektől. És úgy látom már túl vagyunk azon a ponton, hogy a polkorrekt finomkodással eredményt lehessen elérni így nem értem miért hozod fel, hogy régebb ezek erőszakba torkolltak. De ha tudsz jobb megoldást integrálhatatlan, lusta, agresszív, szapora csordák kezelésére úgy, hogy már szarban vagy mert nálad vannak, akkor hallgatlak.Hahaha, ezzel az a baj, hogy párszor a történelem volt már olyan, hogy 1 ember hatalmas igazságérzettel magához ragadta a hatalmat, és tényleg 2 hét alatt próbált rendet tenni, s kivétel nélkül visszás népirtások lettek belőle. Minden tiszteletem mellett, én nem szeretnék 2 hét alatt rendet "így" itthon, mert biztos vagyok benne, ha jó is a szándékod, orbitál szívás lenne belőle, ez nem ilyen egyszerű még akkor sem, ha valóban lehetne a mostaninál IS jobban csinálni...