Haditechnikai makettek

T-14 Armata alváz 1:35
5826030a5e209.jpg

Ekkora darabokból kell hozzá összerakni a lánctalpat?!
Igen, van ilyen makett is, hogy hosszabb-rövidebb lánctag-elemekből kell összeépíteni a komplett lánctalpat. Ennek az az előnye, hogy terepre/diorámába helyezve a kész makettet egyenként ki lehet téríteni a futó-görgőket a talaj-egyenetlenségekhez igazodva a lánctalpaz is ehhez igazítva, és élethűen meg lehet csinálni a lánctalp-belógásokat is (egy darabból álló gumi-lánctalpnál ezek a "finomságok" nem működnek). :-)

• Tetszik
Reactions: fishbed
Igen, van ilyen makett is, hogy hosszabb-rövidebb lánctag-elemekből kell összeépíteni a komplett lánctalpat. Ennek az az előnye, hogy terepre/diorámába helyezve a kész makettet egyenként ki lehet téríteni a futó-görgőket a talaj-egyenetlenségekhez igazodva a lánctalpaz is ehhez igazítva, és élethűen meg lehet csinálni a lánctalp-belógásokat is (egy darabból álló gumi-lánctalpnál ezek a "finomságok" nem működnek). :)
Egy tank nem igazodik semmihez!A talaj igazodik a tankhoz! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:

A Zvezda Armata lánctalpa nem szemenként van a dobozban.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Egy tank nem igazodik semmihez!A talaj igazodik a tankhoz! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:

A Zvezda Armata lánctalpa nem szemenként van a dobozban.
1., Akkor miért nem fix a futóműve, sokkal egyszerűbb és olcsóbb lehetne?!! :-) :-)
2., Azért írtam, hogy "hosszabb-rövidebb lánctag-elemekből kell összeépíteni" a lánctalpat, és nem mindig csak egyenkénti lánctagokból.:rolleyes:

1., Akkor miért nem fix a futóműve, sokkal egyszerűbb és olcsóbb lehetne?!! :) :)
2., Azért írtam, hogy "hosszabb-rövidebb lánctag-elemekből kell összeépíteni" a lánctalpat, és nem mindig csak egyenkénti lánctagokból.:rolleyes:

Rosszul tudod!NEMMM! :D

1., Akkor miért nem fix a futóműve, sokkal egyszerűbb és olcsóbb lehetne?!! :) :)

A lánctalpas dolgot a Zvezda Armatánál nem neked írtam hanem egy kérdésre válaszolva.

képet lehetne róla? Úgy tudom van fémből is, gondolom az nagyobb méret:)

A T-62-hez a TK-05 russian tank 1946 580mm való.
s-l1000.jpg

Itt a szerelési rajz
02035_2.jpg

A lánctagok
02035_3.jpg

és a csapszegek (a végén a vékony darabok)
02035_4.jpg

összeszerelve
trp06622_2.jpg

KV/ISz harckocsikhoz a TK-12
55e6ab82cb637.jpg

T-72
-font-b-Trumpeter-b-font-font-b-Model-b-font-Kit-02050-1-35-T.jpg

Állítólag ezek már nem mállanak szét idővel