[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Ez mi ez? Tartusz.

C_aDItOW0AAQh_T.jpg

A világoskék részek a zónák? Tulajdonképp az Fsa,Nusra (vagy mi most a név) területek, és ott kellene nyuginak lenni? :D Törökök? Jó ötlet beengedni őket Idlibbe, vagy le délre? :S
Szerintem ez a tervezet inkább szól a geopolitikai játszmának mint sem a realitásnak. A Nusztra és társai most sincsenek benne a tervezetben velük nincs barátkozás.

Nem tudom 50 fölött már mit tudnak ténylegesen, mert ahogy a fizikát, úgy a biológiát sem lehet meghágni. Akármit csinálsz, az izomtömeged szép lassan elkezd csökkenni, az állóképességed meg nem olyan mint 20 évesen. Ha le akarsz lőni valakit akkor meg célozni sem árt, ahoz meg kell jól látni, lehetőleg szemüveg nélkül. Persze ha 30 éve kezdte, akkor tapasztalata van, de ez a korosztály már inkább a kiképzéseknél meg irányításnál kellene maradjon, mintsem harctéren ossza az áldást a kedvenc AK-jával.

• Tetszik
Reactions: minszk2
Ha 18 évesen kezdte és 90-től számolunk még 27 évet, akkor ez 45 év. Mire valamilyen különleges egység tagja lesz némi tapasztalattal, az képzéssel, bevetésekkel, előzetes más katonai multtal együtt alsó hangon 3-5 év. 50 alatt nincs köztük senki ha ezek szovjet érában képzett különlegesek, és ez a legfiatalabb.

Ha 18 évesen kezdte és 90-től számolunk még 27 évet, akkor ez 45 év. Mire valamilyen különleges egység tagja lesz némi tapasztalattal, az képzéssel, bevetésekkel, előzetes más katonai multtal együtt alsó hangon 3-5 év. 50 alatt nincs köztük senki ha ezek szovjet érában képzett különlegesek, és ez a legfiatalabb.
költői túlzás volt szerintem.

Léteztek katonai kozépiskolák is a SZU-ban.Tehát 14-15 éves korban már katonák voltak. De ez mellékes.Ha észrevetted a Biztpol fórumon a posztban így írtam "szovjet specnaz" . A lényeg, hogy volt SZU tagállamokból való, katonai tapasztalatokkal rendelkezo zsoldosok.

Szerintem a kurdok ott Rakka környékén már nem akarnak annyira visszahúzódni,a szírek meg hamár olyan közel jutottak,kérik majd egész Deir Ezzort.
Ezzort szerintem se adják ha már ennyit küzdöttek érte ezt betudom a térkép rajzoló nagyvonalúságának :) A kurdokat nem tudom szerintem ők most azt teszik amit az USA. akar.