[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 517
113

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 455
18 691
113
A Krím kérdésében néhány adalék:
1. A tény: a Krím miután az orosz többségű lakosság kikiáltotta a függetlenségét népszavazással csatlakozott Oroszországhoz. Ez van papíron. A valóságban azért ezt erősen támogatja a bevonult orosz hadsereg, mert ha nem tette volna az ukránok már lemészárolták volna az elszakadni akaró orosz lakosságot (azaz a többséget)
2. Ezt a csatlakozást "természetesen" nem ismeri el Ukrajna, és az őt a háttérből buzdító nyugati országok sem.
3. A Google és más (akár ny.európai) cégek már a legtöbb sajtó- és online terméken orosz területként jelölik... :D (még a Coca Cola is... :D )
4. Ez nyilvánvalóan "agresszió" az oroszok részéről, de akkor Amerika felfedezése és az őslakosok kiirtása mi volt? Vagy bármely - akár európai - annexió, vagy integráció vagy bármely határáthelyezés...? Jugoszlávia szétdarabolása? Vagy hogy ne menjek messzire: Magyarország feldarabolása? Akkor ezek szerint az ilyen Ulippo-félék (most már többen is vannak) ugyanígy hörögnének, ha pl. Székelyföld kikiáltaná az autonómiáját majd népszavazással visszatérnének az anyaországhoz? Ugye ez a kérdés teljesen más, meg ne keverjük a két dolgot? :D Miért is?
5. A nyugati szankciók annyira megroggyantották az orosz gazdaságot, hogy Panoz szerint az hetente összeomlik és Putyinék sírva könyörögnek nyugati segélycsomagokért. Ez most éppen látszik is, néhány napja Moszkvában járt egy barátom és borzasztó áruhiányról és éhezésről számolt be. Azért még hozott néhány doboz kaviárt meg vodkát ajándékba, de azt mondja a mi pénztárcánkhoz kicsit drága város ez a Moszkva, bár a moszkvaiak ezt kevésbé érzik. Az európai üdülőhelyeken nyüzsögnek az orosz turisták, nyilván menekülnek az otthoni szegénység elől... :D
6. Lehet itt polemizálni meg ábrándozni mindenféléről, de a Krím orosz marad, Ukrajna meg akkor sem lesz európai, ha Uli és társai fizetetlen túlórát is vállalnak...
Ennyi.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
grigorij3 listájának a kiegészítése.
7. Ha Oroszország nem lép a Krímmel kapcsolatban akkor már Ukrajna NATO tag és USA felvonulási terület, valamint Szevasztopolban USA hadihajók állomásoznának.
(A NATO tagsággal kapcsolatban a kutyát sem érdekelte volna, hogy megfelel-e a tagsági kritériumnak.)
8, Az USA-EU vezető politikusai lesz****k azt hogy az ukránok hogyan élnek, stratégiai érdek volt Ukrajna elszakítása az oroszoktól, hogy mennyien halnak meg, járulékos veszteség.
9. A nyugat most hisztizik mint egy elkényeztetett óvodás, mert az oroszok kiénekelték a szájukból a Krímet és tulajdon képpen a NATO szájából Ukrajnát.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Részemről annyit,hogy Irak,Szerbia (Yugo.),Líbia,Szíria mind egytől egyig szuverén országok amiket az usa./nato. ilyen vagy olyan ürüggyel megtámadott.
Az oroszok is ezt tették (na csak ippen,hogy finoman).Hogy ez nem tetszik a 91-óta a világban szabadon garázdálkodó usának. Hát majd megszokja.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Emlékeztek még Uli. kerítés hisztijére? Na ,eddig 3,8 millió us. dollárt sikkasztottak az ukrán nép hős vezérei.Egy év alatt kellett volna felépülnie a "berlini falnak".
http://lovasistvan.hu/2017/07/16/ukranok-szetloptak-a-hatarkerites-alapot/
border.jpg
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Pár napja egész véletlenül pont egy a semmi közepén álló megállót találtak telibe ukrajna hős katonái.
DEycaKMXUAEIcnY.jpg
DEycbtfXgAIIMxO.jpg
DEycarBXYAIq0-j.jpg
DEycbOkXsAE_zno.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 976
113
Ha már Csernobil :

Úgy néz ki, hogy naperőművet építenének az ukránok a franciákkal.

http://www.bumm.sk/kulfold/2017/07/...tseggel-ujra-aramtermelesre-fognak-csernobilt
Biztos nagy üzlet lesz. Kijevben 2000 óra / év a napsütéses órák száma. Kicsit délebbre Kartúmban meg pl 3700. De ettől még megérheti, a közelben egy Fidesz vezetésű kisvárosban is épülhet egy kisebb napelempark, egy jó minőségű szántó földön, amelyiknek tulajdonosa már régóta egy volt szoci országgyűlési képviselő, még az ő benfentessége idején rendezték ipari parkká a területet papíron. Szóval megérheti ez mert itt is csak annyi a napsütéses órák száma mint Kijevben.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Amit tudtak beüzemeltek, volt videó is ahogy a szakik GM számlálóval méregették a kilőtt ukrán gépeket. Találtak sugárzót.

Találtak, bár az még önmagában nem bizonyíték, mert random szóródott a cucc anno mindenfelé. Persze a marharépa ukrikból simán kinézem, hogy abból a készletből is "újrahasznosítottak"...

Csak szólok, hogy a világháló (WWW) feltalálója nem amerikai, hanem angol (Tim Berners-Lee) és nem az USA-ban dolgozott, hanem a CERN-ben, Svájcban.

(És jó, tudom, te előrelátóan internetet írtál és nem világhálót, és valóban a kettő nem ugyanaz, na de mi nem is az interneten vitatkozunk, hanem a világhálón.)

Az "amerikai fegyverek által kialakított béke" pedig nagyon vicces. :)


"Internet" szót hogy fordítanád magyarra? :D

Az első hidegháborúban nem az oroszok elszigetelése jött be, hanem az, hogy Pershingeket telepítettek az amerikaiak Európába

Tény.

...belekényszerítették a SZU-t egy reménytelen afganisztáni háborúba

Könnyű Katit táncba vinni...


meg felrobbantották Csernobilt

LOL Nyilván az amcsik kényszerítették rá a balfaszságot és a plutóniummohósággal (RBMK) együtt járó pozitív üregtényezőt a szegény szovjetekre, akik amúgy annyira rendesek voltak, hogy sem az 1986-91, sem az azutáni időkben nem teregették ki az amcsik szennyesét, hogy valójában a rohadék imperialisták tömeggyilkoltak Pripjatyban-Csernobilban...


[QUOTE="haubagoi, post: 352695, member: 1566" ...nálunk Magyarországon meg felgyújtották a MEV-et.[/QUOTE]

Talán így volt, talán nem... Az igazságot (még) nem lehet tudni erről.
 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Részemről annyit,hogy Irak,Szerbia (Yugo.),Líbia,Szíria mind egytől egyig szuverén országok amiket az usa./nato. ilyen vagy olyan ürüggyel megtámadott.
Az oroszok is ezt tették (na csak ippen,hogy finoman).Hogy ez nem tetszik a 91-óta a világban szabadon garázdálkodó usának. Hát majd megszokja.

Az aktuális hatalmuk/képességeik függvényében az érdekeik mentén.