[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
M

molnibalage

Guest
Minden ember véleményét tisztelni kell, ezért nem mínősítem, csupán a tényeket sorolom a fentiek mellé;
-az elmúlt vészterhes időszakban a fizetésem több, mint duplája lett
A baj az, hogy a legalapvetőbb statisztikai baklövést tetszik elkövetni. A matematikai korreláció sem jelent ok-okozati vszonyt, nemhogy ez... A fizetésed azért emelkedik, mert a mostani és előző kúrmányok annyira "jól végezték a dolgukat", hogy a szakképzett munkaerő komoly része, főleg a 40 alattiak fogta magát és itthagyta ezt a szarkupac országot a fostaliga vezetésével és tengernyi gyök2 hülyéjéval a fenében, mert menthetetlenneg gondolták a helyzetüket. Semmiféle perspektíva nem volt egy részük előtt. És itt nem a Londonba mosogatni régről van szó... A cégnél nálunk a kb. 16 fős technológiáról 5 év alatt 4-en mentek külföldre el...

Annyira nincs munkaerő, hogy 25 év után rákényszerültek arra a cégek, hogy valami minimalista kapitalista személeletet képesek legyenek felvenni és egy-két helyen ahol eddig szartak rá, már nem csak fizetéssel, hanem hozzállásban is változtak. Miért? Mert, ha nem tették volna, akkor bye-bye... Ez nem azért van, mert a kormány jól dolgozott, röhejes, de a körülmények "áldozata" vagy. Kb. az elefánt és egér a hídon című vicc, amikor a kisegér beszól, hogy "hallod hogy dübörgünk?".

-szülészeten dolgozó barátaink örömmel jelentik, hogy már nem csupán rejtett erőforrások születnek 95%-ban, hanem jelentősen nőtt honfitársnőink aránya
Nincs forrásom, nem tudok vitába szállni ezzel. Viszont godolom neked sem reprezentatív mintád van, mert az országban n+1 szülészeti osztály és műszak van. Ebből még 10 db osztály 1 műszakban sem reprezentatív.

-az elüldözöttekkel kapcsolatban eszembe jut a szemkilövető demokrata elhíresült mondása, nem is idézném. Akik az ismeretségből kitelepültek csupa iskolázatlan (egy diplomás ha van, de ő már 30 éve ment ki), vagy fél év után "hazapattanó"
Nem reprezetatív, de a rokonok és ismerősök nagy része nem jött haza. Anno úgy mentek ki, hogy "pár év". Aztán persze rájöttek, hogy minek visszajöni. Ide...? Az kezdeti időszak nehéz volt nekik, de aztán könnyű volt megszokni a tutit.

- a tradicionálisan gyenge MAGYAR külpolitika tényszerűen felkerült a világ térképére, miután például Szijjártó Péter is kiválóan beszél angolul, szemben a "nemtalálom a diplomámat" böszmével, továbbá megkerülhetetlen tényezők lettünk az EU-ban (vagy a román popsinyaldosás lenne az üdvös csapás irány
?!)
Hát, ha a rendszeres ökörségekre célzol meg a szabadságharcolásos elkúrogatásokra, akkor igen, fent vagyunk. A diplomáciai sikerek fokmérőjke nem az, hogy a külügymin. beszél-e nyelvet... Ellenen az igen, hogy ékes angolsággal mekkora faszságokat mond. Axis sally is szépen beszélt angolul és asszem Tokyo Rose is, attól a propaganda propaganda marad...

-az értelmiségét olyannyira "vesztette" el az ország, hogy számos olyan szakterület van, amely kimagasló egész nyugat európai viszonylatban és ott szakember képzés sincs. De említhetném a sok kutatás fejlesztéssel kapcsolatos NÉMET cég itthoni prosperálását...nyilván azért jöttek ide, mert itt csak hülyék maradtak.
A BOSCH nagyítóval sem talál szakembert már, olyan nettó kretének jelentkeznek, hogy a barátom a fejét fogja interjúztatás közben sokszor. (Csoportvezető a BOSCH-nál.)
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 543
55 979
113
Amúgy érdekes a számomra, hogy Molni és Rappali ugyan azt a valóságot írja le, és mind ketten jól, mind a ketten őszinték. Mégis milyen más a két tartalom :)
És ez nem az első esett, hogy az itt hozzászólók teljesen más magyar valóságot írnak le, úgy hogy egyikük sem hazudik vagy ferdít. Ebből is látszik az, hogy milyen összetett világban élünk és, hogy mennyire nem fekete-fehér a világ amiben élünk.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 991
18 566
113
"A baj az, hogy a legalapvetőbb statisztikai baklövést tetszik elkövetni. A matematikai korreláció sem jelent ok-okozati vszonyt, nemhogy ez... A fizetésed azért emelkedik, mert a mostani és előző kúrmányok annyira "jól végezték a dolgukat", hogy a szakképzett munkaerő komoly része, főleg a 40 alattiak fogta magát és itthagyta ezt a szarkupac országot a fostaliga vezetésével és tengernyi gyök2 hülyéjéval a fenében, mert menthetetlenneg gondolták a helyzetüket. Semmiféle perspektíva nem volt egy részük előtt. És itt nem a Londonba mosogatni régről van szó... A cégnél nálunk a kb. 16 fős technológiáról 5 év alatt 4-en mentek külföldre el...

Annyira nincs munkaerő, hogy 25 év után rákényszerültek arra a cégek, hogy valami minimalista kapitalista személeletet képesek legyenek felvenni és egy-két helyen ahol eddig szartak rá, már nem csak fizetéssel, hanem hozzállásban is változtak. Miért? Mert, ha nem tették volna, akkor bye-bye... Ez nem azért van, mert a kormány jól dolgozott, röhejes, de a körülmények "áldozata" vagy. Kb. az elefánt és egér a hídon című vicc, amikor a kisegér beszól, hogy "hallod hogy dübörgünk?"."


Van igazságod, nem mondom hogy nincs. Annyit tennék hozzá, hogy a világgazdaság, válság utáni lendülése is sokat segített. Az itt lévő cégek jelentős része fejlesztésekbe kezdett, lévén, nőttek a megrendeléseik. Így a még meglévő munkaerőt felszívták. Ma már hiány van e téren, nem felesleg. Az, hogy ebben a kormánynak mennyi a szerepe, hát egy működő gazdaságban kevés. Mint ahogy a válságért sem okolható csak egy kormány, mert világraszóló volt. A én netto fizetésem már, 1200 euro körül van, kb., 3 műszak, + túlórák + utiköltség. Szerintem ez szakmunkásként, már nem ok arra, hogy itt hagyjam az országot. Nyílván Vas megyében jobb a helyzet, de úgy gondolom, ez a tendencia megy az ország már területei felé is. Nem lepődnék meg, ha pár éven belül a kivándorlás drasztikusan csökkenne. Illetve megjelenne az országban, nagyságrendileg, a vendégmunkás kategória. Ukránokra gondolok, elsősorban.
 

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
Egyszer megbukik a főnököd, ha nem a szabad emberek vérével akkor az idő vasfoga által. Akkor visszaolvasom szavaidat. Egy sötét kor lenyomata minden betűd. Kádár is meghalt, Ceaușescu is meghalt. A propaganda is összeomlik egyszer.
Mennyi könyv lesz teleírva erről a vészkorszakról, hajjaj szárnyalni fog a biznisz.

És még OVi a populista?

Ez szöveg az 1957 május elsejei Népszabadságban is megjelenhetett volna.

Antal Józsefet parafrálva: Tessenek forradalmat csinálni! Ja hogy ahhoz társadalmi támogatottság is kell?

Egyébiránt ajánlom figyelmedbe a Biblia örökbecsű szavait: Aki nincs velünk az ellenünk van, melynek szellemében nyilatkozol. (http://www.urbanlegends.hu/2012/03/velunk-vagy-ellenunk-honnan-ered-rakosi-hires-mondata/).

Na ennyit a híres toleranciáról. Aki nem fújja a transzatlanti Komintern igéjét, az faszista elhajló, muszlim terrorista (vö. Göring: Hogy ki a terrorista én döntöm el!) stb.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Amúgy érdekes a számomra, hogy Molni és Rappali ugyan azt a valóságot írja le, és mind ketten jól, mind a ketten őszinték. Mégis milyen más a két tartalom :)
És ez nem az első esett, hogy az itt hozzászólók teljesen más magyar valóságot írnak le, úgy hogy egyikük sem hazudik vagy ferdít. Ebből is látszik az, hogy milyen összetett világban élünk és, hogy mennyire nem fekete-fehér a világ amiben élünk.
Így van. Minden rendszernek vannak nyertesei és vesztesei. Az hogy melyik realitás ültethető át a valóságba arról majd az utókor ítélkezik.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 972
19 223
113
A BOSCH nagyítóval sem talál szakembert már, olyan nettó kretének jelentkeznek, hogy a barátom a fejét fogja interjúztatás közben sokszor. (Csoportvezető a BOSCH-nál.)

Van igazság abban amit mondasz, bár nincs teljesen igazad. Ezzel együtt a BOSCH egy német droidüzem, akinek van választása nem is dolgozna ott. Egyedül az üzleti utazások jók az ottani munkában, a bér nem a legjobb. Olyan mint egy szocialista vállalat, csak kapitalistának álcázva. "A te munkakörödben nem adatunk nagyobb bért", majd csodálkoznak, hogy mások meg adatnak, és másokhoz megy az emberanyag...
 

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
Én tudom, hogy a Nagy Vízen, meg a Lajtán túl a kerítés is kolbászból van, meg valami barom több száz éve (több ezer? - ki tudja? A magyar múlt olyan mucsai dolog) ilyeneket írogatott, hogy itt élned és halnod kell

A lengyelek kicsit korábban kezdtek el Angliába járni, mint mi és PiS ide, Kaczynski diktatúra oda, a nagyrészük már vissza is ment. Az atlantista bezzegország Romániáról nem is beszélek, tavaly már több "román" született Nyugat-Európában mint otthon.

Ami meg a szakember hiányt illeti, nos a perifériáról a centrumba irányuló vonzás mindenhol jelen van. Afrikai ismerősöm mondta, hogy a legális migráció őket sokkal jobban veszélyezteti mint minket az illegális, ugyanis az ottani elit de különösen a 30-40 éves korosztály nem is akar ott maradni. Mennek Kínába, az USA-ba, de az EU-ba nem annyire mert már hanyatlik!
 
  • Tetszik
Reactions: closed society

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 786
14 963
113
A BOSCH nagyítóval sem talál szakembert már, olyan nettó kretének jelentkeznek, hogy a barátom a fejét fogja interjúztatás közben sokszor. (Csoportvezető a BOSCH-nál.)

A többire majd később, de mivel környékbeli vagyok ehhez annyit, hogy pár éve még kurva nagy arca volt a Bosch-os HR-eseknek is - ahogy a többieknek is. Amíg tehették ez ment, és még most is ez menne ha rajtuk múlna.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 786
14 963
113
Én mondom, hogy abból indulj ki, hogy Simicska Orbán 40+ éves barátja. Ha ismer valaki olyat, akivel még együtt is katonáskodott, 40+ éves barátság, és pénz miatt soha többé nem szóltak egymáshoz, kérem jelezze. Én nem. Csak 40+ éves igazi barátságaim vannak. Mivel nem dugtam meg egyik nőjét sem, ők se az enyémet, így ez azóta tart is. Mennyit is keresett Simicska Orbánon? Kb. 300 milliárdot 1998 óta? Óh szegény, holmi reklámadó miatt besokalt. :) Azért elgondolkodnék azon, hogy ha Mészáros nem Orbán embere, akkor na vajon kié lehet ... :D De ne menjünk ennyire előre. Az biztos, hogy a 2014 októberében még totál normális Jobbik, amely akár hasonló helyzetben kormányváltó erő, legalábbis lehetőség lehetett volna, az jelenleg valóban hol áll? (Évközi választáson meg se mérettették magukat, ahol pedig igen, abban sok köszönet nem volt. Tehát 2/3, amit a kis Ádi és Vona vizionál, na az baromira nincs.

Az a "korrupció", ahol nőnek a bérek, szépül és épül az ország, világversenyt rendezünk meg JÓL, csökken a munkanélküliség, stb, stb, pedig senkit sem érdekel, max. akik így is utálják Orbánt, mint a szart. Azoknak pedig ez max. fogódzkodó, se így, se úgy nem szavaztak volna Orbánra.

Mondom, a fél volt LMP/SZDSZ/MSZP kimegy diplomatának milliókért. Ez itt kérem konszolidáció, nem pedig korrupció.

Ez ne ma pénzről szól, hanem arról, hogy Orbán zárt osztályra való...
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 786
14 963
113
Én azért nem vagyok ennyire optimista, mindig lebegjen a szemünk előtt 2002 példája.
Az tény, hogy ha nagyságrendileg akkora tábort el tudna vinni szavazni a Fidesz maga mellett, mint amekkorát a kvótanépszavazáson sikerült, nyert ügyük lenne, de ez nem reális. A 3,3 millióban a fideszes szavazótáboron túl benne volt néhány, a pártja sugalmazásaival szembemenő jobbikos voksa, benne voltak a teljes, párt nélküli szélsőjobboldal voksai, és egyéb, a politika iránt egyébként csak ebben a kérdésben érdeklődők voksai is.
Ha pedig összeáll a teljes ellenzék kizárólag a tagadás (ne Orbán) programja mentén DK-stól, Jobbikostól, LMP-stől Együttig, MSZP-ig, amire egyre több jel mutat, akkor teljesen kiegyenlítődnek az erőviszonyok, és teljesen nyílt a verseny.

Ma egy dolgot tudhatunk teljes bizonyossággal 2018-at illetően: és az nem az eredmény, hanem hogy mik a választási lehetőségek a 2018-2022-es ciklusra a kormányok összetételét illetően.
Vagy Fidesz-kormány lesz, vagy pedig MSZP-Jobbik-DK-LMP-P-Együtt-Momentum kormány. Egyéb variáció nincs.

Milyen pártsugalmazás te észlény? A Jobbik egyértelműen a kvóta elutasítására kérte a szavazót, és a vezetés maga is elment voksolni.

Ez a sugallmazásos sztori csak a szokásos egybites fidesznyikeknek szóló felelősségháríítás, mert ugye olyan nem lehet, hogy valamit Orbánbasi és körei b*nak el.
 
M

molnibalage

Guest
A többire majd később, de mivel környékbeli vagyok ehhez annyit, hogy pár éve még kurva nagy arca volt a Bosch-os HR-eseknek is - ahogy a többieknek is. Amíg tehették ez ment, és még most is ez menne ha rajtuk múlna.
Nem HR-es a barátom, villamosmérnök. Lehet, hogy HR-es is iterjúztat, de műszaki területre szakmai interjú nélkül be nem teszed a lábad. Ergo a HR-es részt nem értem, hogy miért írtad le.
 
M

molnibalage

Guest
Van igazság abban amit mondasz, bár nincs teljesen igazad. Ezzel együtt a BOSCH egy német droidüzem, akinek van választása nem is dolgozna ott. Egyedül az üzleti utazások jók az ottani munkában, a bér nem a legjobb. Olyan mint egy szocialista vállalat, csak kapitalistának álcázva. "A te munkakörödben nem adatunk nagyobb bért", majd csodálkoznak, hogy mások meg adatnak, és másokhoz megy az emberanyag...
Konkrétan fejlesztéseken dolgoznak, ahova nem droidok kellenek, hanem gondolkodó emberek...
 

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
Milyen pártsugalmazás te észlény? A Jobbik egyértelműen a kvóta elutasítására kérte a szavazót, és a vezetés maga is elment voksolni.

Ez a sugallmazásos sztori csak a szokásos egybites fidesznyikeknek szóló felelősségháríítás, mert ugye olyan nem lehet, hogy valamit Orbánbasi és körei b*nak el.

Mert ezzel a stílussal olyan sok ingadozó, vagy csalódott fideszest lehet meggyőzni.

És Vona Gábpr csodálkozik, hogy csak a szociktól tud szavazókat elvenni...
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 786
14 963
113
Mert ezzel a stílussal olyan sok ingadozó, vagy csalódott fideszest lehet meggyőzni.

És Vona Gábpr csodálkozik, hogy csak a szociktól tud szavazókat elvenni...

Fideszesnek lenni 2017-ben alapvetően elmeállapot kérdése, szóval nemigen meggyőzhetők ők semmiről. A többi 5,5/6 milliót kell meggyőzni.
 
  • Tetszik
Reactions: angelsoul

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 972
19 223
113
Konkrétan fejlesztéseken dolgoznak, ahova nem droidok kellenek, hanem gondolkodó emberek...
De, droidok kellenek. Én is a kőbányai K+F-esekre gondolok. Csak tudom milyen belülről ez a fejlesztésesdi, megjártam már. Droidok kellenek. Szóban kifejteném miért, de ide hosszú, és inkább csomagolok a nyaralásra. Maradjunk annyiban, hogy szellemi gépsor az egész, és majd külön kifejtem máskor, ha igényed van rá.
 
Status
Not open for further replies.