A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nincs túlóra, már a határon se, akit KR-est ismerek meg nagyon nem ilyen paradicsomi viszonyokról beszél 2017-ben!
a határon most pont szunyokálás van. de viszik öket Balatonra, jövöre választás, rengeteg tüntetés, tömeges megmozdulás lesz. a tulora sztem garantált. most hogy Papp Karcsi elmegy nyugdijba lehet nem ök lesznek a rendörség szeme fénye, de akkor is kiemelt helyzetben vannak.

Ez a palotaőrség, vagy mi. Honvédségi szempontból vajmi keveset számít, hogy vannak-e, meg hogy mit viselnek. Nem rajtuk múlik a kevlár bili, meg a lövedékálló mellény. Régen lehetne minden itt, csak politikai, meg katonai akarat kéne (ha a felső vezetéstől nincs lobbi, a politikusaink, mindenki látja, mennyire belesz*rnak a dolgokba).
Tudom, csak irónia... Van már vagy fél tucat hasonló "hagyomány őrző" állami dísz egység. Mindnek iroda, költségvetés, titkárnők, parancsnokok stb...

• Tetszik
Reactions: svajcibeka
Ez a palotaőrség, vagy mi. Honvédségi szempontból vajmi keveset számít, hogy vannak-e, meg hogy mit viselnek. Nem rajtuk múlik a kevlár bili, meg a lövedékálló mellény.

Na pont ez az! Engem pl. rohadtul nem érdekel, hogy a "hagyományőrzők", meg az ilyen díszegységek mit hordanak. Nekik így kell kinézniük. Tolhatják a nemzetiségi, meg hagyományos, meg egyéb cuccokat, hiszen ezért vannak. De amikor a harcoló katonákra akarják erőltetni a baromságokat (bocskai, meg társai) és még meg is akarják magyarázni, hogy nem szimpla szakmaiatlanság/rosszindulat/ideológiai elvakultság, vagy csak "hűtlen kezelés" (vagyis a források elbaszása faszságokra és az emiatti pénzhiány) áll a háttérben valójában, na akkor repül el az ékszíjam...

• Tetszik
Reactions: tomsinner
Jahh...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Komolyabbra gondoltam.....

katapult.jpg

De komolyra fordítva, most fut az aussziknál a két, jelenleg hadrendben álló és megvásárolható lehető legjobb gumikereskes APC/IFV-t (Patria és Boxer) összehasonlító tesztprogram. A Honvédségnek/kormánynak ezerrel rajta kéne lennie az ügyön, infószerzés, hasonlók (mert ugye a BTR-jeink kalap szarok és már minimum egy évtizede megérettek a cserére). De le merném fogadni, hogy ezt is leszarják...

• Tetszik
Reactions: alfa74 and fip7
Most láttam rendészeket KGPvel. Ezek a géppisztolyok még nem koptak el?

Talán még aktív sorkatonai szolgálatom töltöttem, amikor is a "Néphadsereg" című újságban láthattam először ezt a géppisztolyt. Akkori emlékeim szerint és mások írásai szerint, a következő célból fejlesztették ki. Harcjárművek kezelőinek, tisztek önvédelmi fegyverének, illetve rendészeti használatra tervezték. Tehát nem ördögtől való, ha a katonai rendészek ezzel vannak felszerelve. Elméletileg régóta rendszerben van már, de tényleg nem nagyon látni belőle sehol, aktív használatba. Inkább elvétve.