[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113
Bocs, hogy belevau a "vitátokba", de mint "külföldön sínylődő mosogatófiú", de van rálátásom az angliai dolgokra. 5 éve jöttem ki egy bőröndel. Ma van egy szép kertes házam, két autónk, két gyerekem itt kint, egy otthon, egy fizetésből élünk. Ha az ember dolgozik itt kint és vannak tervei amiért nem sajnál feláldozni luxus dolgokat akkor megteheti ezt bárki. Igaz az angolok sem így élnek itt, de van példa itt is sok. A ház árak el vannak szállva, de hamar lehet jelzáloghitelt kapni. 2.5% kamat 10% önerő. Ha nem akarod kidobálni az ablakon a lakbért akkor kb nincs jobb mint venni valami kis lakást. Mondjuk nekem szerencsém is volt, de mindenki megtudja tenni amit én is. A jól kereső állásokhoz kicsit jobb nyelvtudás szükséges, de a nyelvkörnyezet adott, hamar rád ragad a tudás. Sajnos az a magyarországi angol középfokú nyelvvizsgán elvárt tudás édes kevés itt. Szóval, ha itt nem tud az ember érvényesülni akkor otthon sem megy. És ez fordítva is igaz! 94'től 2012ig mindig a Fideszre szavaztam, szóval nem igazán lehet engem politikai menekültnek nevezni! :D De sok ismerősöm aki a maradást választotta az egyre kevesebbett panaszkodik otthon. Sokuk vállalkozó, közalkalmazott, tanár, sőt van rendőr és katonai is. Vidéken( Baranya) azt látom, hogy aki most akar az egyre jobban tud érvényesülni. De lehet nekem van válogatott baráti köröm! :D Mégegyszer bocs a belevau miatt! :D

Ennyire látszik, hogy az a bizonyos 8 év mennyire szétqurta az országot. A társadalmi különbségeknek pedig a töketlen MDF kormányzás, az emberileg és vezetőileg jó kaliberű, de beteg Antall nulla érdekérvényesítő képessége és mindenkiben megbízó hozzáállása, majd a Hornék Bokros csomaga ágyazott meg. 4 évig próbálkozott a Fidesz, de pont a jobbrafordulás előtt került kormányra 8 évre az MSZP-SZDSZ, aztán már csak a harácsot láttuk 8 éven át és olyan politikai környezetet, ami szembefordított sokakat egymással.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113
Én pont láttam a tegnap az M1 sporthíreit és egyáltalán nem ez jött le: "optimista (szerintem inkább szervilis) média meg azt bizonygatta, hogy "jól van ez, pont ezt akartuk, és a nézőknek is tetszett".
Eléggé gúnyosan beszélt a bemondó a meccsről és a csapatról. Simán megjegyezte azt is, hogy kikaptunk a világ egyik leggyengébb csapatától, 186-dik helyen voltak a meccs előtt (saját megjegyzés: van egyáltalán még csapat utánuk?) annak ellenére, hogy mennyi pénzt kap a foci az utóbbi időben.

http://www.origo.hu/sport/futball/2...tezo-magyar-valogatott-c-divizio-eselyek.html
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113
Ügynökségen keresztül jöttem ki, szóval volt szállás, és meló. Kezdetben mind a kettő fos volt, de sikerült hamar megpattani onnan. Elköltöztem ismerősökhöz, szobát béreltem, dolgoztam napi 14-16 órákat a helyi benzinkúton plusz túlórában kertészkedtem. Dohányozni sosem dohányoztam, inni csak mértékkel és ritkán. Minden pénzt igyekeztem megfogni, egyetlen kiadásom egy laptop volt, hogy tudjam tartani a kapcsolatot a családdal és a barátnőmmel. Egy év után sikerült rábeszélnem a főnököm, hogy adja ki nekem a benzinkút feletti elhanyagolt lakást. Kezdetben nem kellett még albérletet sem fizetni, mert ledolgoztam azzal, hogy felújítgattam a lakást. Mikor elkészült, már az asszony is kijött, de akkor már 6 hónapos terhes volt. Volt kis pénzünk már addigra, ő is takarékoskodott otthon, szóval miután megszületett a baba elkezdtünk lakást keresni. Találtam is ismerősökön keresztül egy kis házikót, nagy kertel ami kincs ebben az országban. 3 hónapig béreltem mire összekapartam a pénzt az előlegre. Sikerült megvásárolni, kis főnöki segítséggel. Hozzá kell tennem, hogy egy kis családi vállalkozásban müködtetett benzinkúton dolgozom, kedetben sima kutasként, de ma már managerként. Rengeteget köszönhetek a főnökömnek, sokat segített, néha előre kifizetve munkákat. Szóval kemény meló volt, de megérte. Ma már könnyen pattogok, mert viszonylag jó a fizum, a garázst átalakítottam egy stúdió lakássá amit már én adok ki( jelenleg is egy angol hölgy bérli :D ), majdnem fedezve a jelzáloghitel törlesztőjét. Azóta megszületett a kisfiam is(szept. 23án), a kislányom pedig iskolába jár, két nyelven beszél folyékonyan 4 éves létére. Terv szerint a tökös itt felyezi be a középiskolát aztán meglátjuk. Haza vágyik az asszony, szóval kiadjuk majd a házat és otthon nyugdíjasként tengetem majd a napjaimat. :D Bocsi, kicsit bő lére sikeredett. Lényeg a lényeg, itt sincs kolbászból a kerítés, de ha dolgozol akkor megfizetnek és el is ismerik a kemény munkát. :p
Gratula a babához! Tiszta Cherbourgi esernyők feeling. :)
 
T

torsen

Guest
Végig azt elemezték a meccs után Bozsikkal, Buzsákyval, hogy mennyire rosszul sikerült a sorozat. Szó sem volt mentegetésről. A közönség reakcióját is többször idézte Hajdú B. is, és a meccs utáni elemzés során is.
Egyébként meg az túlzásba nem kell esni, mert megnyertük a meccset. Ez a csapat egyáltalán nem szar, nem véletlenül előztek meg két másikat is, és verték pl. az előző sorozatban oda-vissza (Pireuszban 2-0-ra) a görögöket. A franciák szeptemberben otthon játszottak 0-0-t Luxemburggal. Már régen nem az a helyzet a futballban, mint 20-30 éve, hogy a kis országokat mindenki hazaküldi egy hatossal. Időnként megkapják a maguk hatosát, de általában mindenki küszködik ellenük.

Tudom hogy mi a helyzet a fociban, követem jó régóta. sajnos vagyok olyan idős, hogy a mexikói fiaskót is láttam már. A baj az, hogy egyre lejjebb vagyunk. Az előző sorozatban... írod Te. Az azt megelőzőben meg még inkább, írom én. Tudom, hogy miután nekem ad igazat nem mérvadó, de tessen mán megnézni a FIFA rangsort az elmúlt három évben. Miközben a legnagyobb pénzek mennek el a TAO-ból.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Ügynökségen keresztül jöttem ki, szóval volt szállás, és meló. Kezdetben mind a kettő fos volt, de sikerült hamar megpattani onnan. Elköltöztem ismerősökhöz, szobát béreltem, dolgoztam napi 14-16 órákat a helyi benzinkúton plusz túlórában kertészkedtem. Dohányozni sosem dohányoztam, inni csak mértékkel és ritkán. Minden pénzt igyekeztem megfogni, egyetlen kiadásom egy laptop volt, hogy tudjam tartani a kapcsolatot a családdal és a barátnőmmel. Egy év után sikerült rábeszélnem a főnököm, hogy adja ki nekem a benzinkút feletti elhanyagolt lakást. Kezdetben nem kellett még albérletet sem fizetni, mert ledolgoztam azzal, hogy felújítgattam a lakást. Mikor elkészült, már az asszony is kijött, de akkor már 6 hónapos terhes volt. Volt kis pénzünk már addigra, ő is takarékoskodott otthon, szóval miután megszületett a baba elkezdtünk lakást keresni. Találtam is ismerősökön keresztül egy kis házikót, nagy kertel ami kincs ebben az országban. 3 hónapig béreltem mire összekapartam a pénzt az előlegre. Sikerült megvásárolni, kis főnöki segítséggel. Hozzá kell tennem, hogy egy kis családi vállalkozásban müködtetett benzinkúton dolgozom, kedetben sima kutasként, de ma már managerként. Rengeteget köszönhetek a főnökömnek, sokat segített, néha előre kifizetve munkákat. Szóval kemény meló volt, de megérte. Ma már könnyen pattogok, mert viszonylag jó a fizum, a garázst átalakítottam egy stúdió lakássá amit már én adok ki( jelenleg is egy angol hölgy bérli :D ), majdnem fedezve a jelzáloghitel törlesztőjét. Azóta megszületett a kisfiam is(szept. 23án), a kislányom pedig iskolába jár, két nyelven beszél folyékonyan 4 éves létére. Terv szerint a tökös itt felyezi be a középiskolát aztán meglátjuk. Haza vágyik az asszony, szóval kiadjuk majd a házat és otthon nyugdíjasként tengetem majd a napjaimat. :D Bocsi, kicsit bő lére sikeredett. Lényeg a lényeg, itt sincs kolbászból a kerítés, de ha dolgozol akkor megfizetnek és el is ismerik a kemény munkát. :p

Először is gratulálok a sikereidhez!
Másodsorban megjegyezném, hogy ugyanilyen dolgos és nem pénzpazarló élettel szerintem Magyarországon is ugyanígy meg tudtál volna élni. Tudom, mert mi is az asszonnyal a semmiről indulva 7 évnyi meló után vettünk házat, igaz nem 5 év alatt, viszont nekünk sikerült egy 5 éves személyi hitellel. :)
 
  • Tetszik
Reactions: notaricon

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113
Az ifjú titánt akár bóknak is vehetném, de gondolom nem annak szántad. Ezek szerint te vagy az öreg róka, már bocs, hogy letegeztelek!;) Az oktatással kapcsolatban nem írtam olyant, hogy a tanárok nem értenek az oktatáshoz. Több tanár is van a családomban. ;) Leváltani, kinevezni nem a tanárokat, hanem a felsővezetőket szokták. A színvonalra a központosítás, az új rendszer, az új Nemzeti Alap Tanterv, a tananyag, a kötelező óraszámok változásai vannak hatással, amiknek eredményeit az elmúlt 2-3 évből ismerjük, a diákok nemzetközi képességfelmérései alapján. Tényleg azt gondolod, hogy mert lett néhány csilli-villi kórház, attól jobb lett a színvonal. :) Ezek csak látványberuházások, miközben a rendszer rohad. Alap dolgokra nem jut pénz. Egyre kevesebbet finanszíroz a társadalombiztosítás, az egyre magasabb egészségügyi hozzájárulásunkból. És igen, volt elmúltnyócév is, még ha nem is mondtad ki, de valahogy ebben a 8 évben nem érzem a pozitív változásokat, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. o_O

Azt ugye vágod, hogy a képességfelmérések 2015 előttiek, és a 2012-es évvel bezárólag lettek értékelve a diákok, melynek az eredményei még javában 2007-ben kezdődött időkbe, nyolc osztályos gimik esetében még korábbra nyúlnak vissza! :)
 
T

torsen

Guest
Én pont láttam a tegnap az M1 sporthíreit és egyáltalán nem ez jött le: "optimista (szerintem inkább szervilis) média meg azt bizonygatta, hogy "jól van ez, pont ezt akartuk, és a nézőknek is tetszett".
Eléggé gúnyosan beszélt a bemondó a meccsről és a csapatról. Simán megjegyezte azt is, hogy kikaptunk a világ egyik leggyengébb csapatától, 186-dik helyen voltak a meccs előtt (saját megjegyzés: van egyáltalán még csapat utánuk?) annak ellenére, hogy mennyi pénzt kap a foci az utóbbi időben.

Én sem a TV sporthíreiről beszéltem. A TV nézőnek elég nehéz fényezni ezt a diadalt, mert valszeg látta. Én egy internetes portál beszámolóját mutattam be, illetve azt, hogy hogyan is kell a mindenféle félsikert vagy kudarcot úgy kifényezni, hogy beleilleszkedjen a "mi folyton győzünk" sikerpropagandába.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113
tesóm kint van Hollandban...Gaspromnál ügyvéd...holland sógor Purinanal nagykutya.....semmivel nem élnek jobban ,mint én itthon...Kint egy lakás 320.000 euro....brutál!!!
Annyi,hogy a sógornál van egy 500 év pluszban amikor a felmenőágiak összegyüjtöttek egy 50.000 euros indítást nekik,de arányaiban semmivel nem él jobban (3 diploma 3 nyelv etc....
Fater elmondta ..Fiam ott kint semmivel sem kell kevesebbet dolgozni és nem a két szép szemedért fognak alkalmazni,hanem azért,mert te olcsóbb vagy nekik.
Szerintem vagy egyedül vagy az egész családdal,de külön az egyenlő a család bomlásával.....a környezetemben tudnék mondani 10-t.
Nyelvet tanulni tökéletes,elindulni tökéletes.....
Ja a kedvencem amikor veri a nyálát,hogy csináljak neki itthon házat (MO-n) ....Ja a magyar kivitelező ára,a magyar telek ára,a magyar építőanyag ára az jóóóóóóóó!

Természetesen tisztelet a kivételnek,mert volt nagyon korrekt ügyfelem is...csak hát sokuknál kinyílik a csípa....csak nincs mire.

Ami megsínyli, az az itthoni barátságok. Évi egy meeting és az is kemény szervezést igényel, hacsak nem max. a barátok jönnek ki.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113
Ezt örömmel hallom, bár kicsit meseszerű nekem hogy idehaza kevesebb mint 16 óra napi betonkeverőzéssel, vagy bármilyen az építőiparban a tápláléklánc allján heti 5 nappal netto 500 000 ft ot meg lehet keresni. Ha így van, akkor szerintem akinek nincs szép nagy kertesháza, az elszórja a pénzét hülyeségekre.
És ha még szerencséd van, be is jelentenek. .)
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Viszont ez pontosan az, amit itthon képtelenség összehozni. Nem ez első hasonló történet, amit ismerek kintről, de itthonról ilyet soha nem hallottam. Főleg nem benzinkútos melóban, ami itthon olyan szinten tré és csalós/melóst lehúzó meló, hogy ihaj..

De, ezt Magyarországon is meg lehet, mint ahogy az én példám is mutatja. Persze nem a fővárosban vettük a kertes házunk, de gondolom Pocok sem Londonban vette az övét.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and zsolti

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Én is köszönöm, szerencsére a mi kis családunk is(ugyan ez, egy fiú, egy lány) jó passzban van :D !

Én hivatásosként letoltam 13 évet, majd mikor rájöttem hogy kell a pénz pár éve, hipp hopp elhatároztam magam már 30 felett és tettem érte, váltottam magamtól 2 beosztást, tök eltérő munkakört kellett betanuljak, mellette lediplomázni és nyelvvizsgázni, de megérte.

Hat rendfokozatot ugrottam felfelé, és dupla a fizetésem a régihez képest, nem panaszkodhatok.

Nem lehetetlen idehaza sem...
6 fokozatot? Na ezért nagy a vízfej. :p
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Sajnos nekem más példáim vannak, pl az unokaöcsémék kimentek Angliába, sima raktárosként dolgoznak lakást fizetnek és van egy valag félretett pénzük. fix 8 óra meló, a szombat 2x a vasárnap 3x-os órabér.
Akik kimentek közeli ismerőseim, azoknak mindnek jól megy, aki hazajött mert honvágya volt vissza is ment, mert itthon nem lehet pénzt keresni alapon. A GDP 3 %-át küldik haza a kint lévők ami több mint a mezőgazdaság összteljesítménye.. abból fizetik az ut mellett nem otthagyott kalandvágyók a törlesztőt, abból nőtt sokáig a hazai belső fogyasztás. A román elnök mikor kiment a spanyolországi koloniához megköszönte a kintlévőknek, hogy romániát segítették a hazaküldött pénzzel. Ez itthon még várat magára..

Jah, megköszönte, utána meg elkezdett azon agyalni, hogy hogyan lehetne megadóztatni a hazaküldött pénzeket. Persze úgy tudom nem lett végül semmi belőle.
 
T

Törölt tag 008

Guest
...Hacsak nem költesz el forintmilliárdokat (amit szerintem nem is fogsz tudni kártyáról, csak banki utalással), senki sem fog nyomozni utánad. ...
Azért egy pénzmosás elleni tanfolyamot nyomj le mielőtt ilyeneket mondasz. Akkor tiszta lesz, mi milyen eseményt indít el. :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113
Bemutattad, hogy magas lóról lehet csak igazán nagyot esni. Mielőtt zöldségszintezel, azelőtt nem ártott volna tanulmányozni a júniusi francaiországi parlamenti választásokat, amelyen Macron pártja 32%-os országos támogatottság mellett szerezte meg a mandátumok 2/3-át. Még egyszer: nem 44%-kal, hanem 32%-kal szerzett 2/3-ot Macron pártja.

Az pedig a helyzet végzetes és totális félreértése, hogy ha arról beszélsz, hogy a "Fidesz magára szabta a választási törvény". Ez úgy hülyeség, ahogy van. Ha a DK rendelkezne akkora támogatottsággal, mint a Fidesz, akkor nekik lenne kedvező. Egy nagyon fontos szempontot tart szem előtt ez a választási szisztéma: hogy az ország kormányozható legyen, ne legyen különféle alkukra kényszerítve a kormány.
15074530722622600_800x600.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 017
113
6 fokozatot? Na ezért nagy a vízfej. :p
Toltam végrehajtó szinten is jó néhány évet , de aztán rájöttem mikor bővült a család hogy kell a pénz, mese nincsen, nincs más hátra mint előre. Beosztás váltásokkal jött a csillaghullás is.

Most álszerénység nélkül, ha főleg olyan emberek lennének a "vízfejben" akik voltak ennyi időt a másik oldalon is, szerintem sok minden máshogy lenne...

Magam részéről próbálom nem elfelejteni hogy honnan jöttem, de azért az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy máshogy néznek ki a dolgok magasabb beosztásból, sok olyan helyzettel találkozom amire régen nem láttam rá, vagy nem egészében -folyamat szinten - s ma már értem hogy mi miért történik, régen meg végrehajtóként magam is kritizáltam.

Az emberek egy része meg ha nem csapkodják a hátát ostorral akkor kutyaütő, a lehető legkisebb ellenállás felé mozdul el(pl. baszik tanulni/dolgozni/sportolni), illetve ha bizonyos beosztásban túl közel engeded magadhoz a beosztottjaid, mindig van olyan a nagy számok törvénye alapján aki nem fogja tudni helyesen kezelni/visszaél vele. Ezért aztán azok is akik alulról kezdték, előbb utóbb a saját kárukból rájönnek arra, hogy kell két lépés távolságot tartani lefelé is, nem csak felfelé megadni a tiszteletet.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and blitzkrieg

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Azért egy pénzmosás elleni tanfolyamot nyomj le mielőtt ilyeneket mondasz. Akkor tiszta lesz, mi milyen eseményt indít el. :)

Miért, szerinted a NAV-nak van kapacitása utánanézni pár tízezer vagy százezer forint esetén, hogy ki, mennyit, honnan költ?
Akkor engem már letartoztattak volna, hisz a kártyára kapott fizum mellé, még automatán keresztül is beraktam havonta egy fizut, pont úgy, mint azok akik zsebbe kapják a minimálbéren felüli fizujukat. Honnan tudhatták volna, hogy a leendő menyasszonyom fizetését is felrakom az én kártyámra? Papír még nem volt róla, hogy egy háztartásban vagyunk.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Miért, szerinted a NAV-nak van kapacitása utánanézni pár tízezer vagy százezer forint esetén, hogy ki, mennyit, honnan költ?
Akkor engem már letartoztattak volna, hisz a kártyára kapott fizum mellé, még automatán keresztül is beraktam havonta egy fizut, pont úgy, mint azok akik zsebbe kapják a minimálbéren felüli fizujukat. Honnan tudhatták volna, hogy a leendő menyasszonyom fizetését is felrakom az én kártyámra? Papír még nem volt róla, hogy egy háztartásban vagyunk.
Ezért mondtam a tanfolyamot (vagy legalább utánaolvasást), hogy hogyan is működik. Elmondani nem fogom, mert van egy titoktartásim.
 
Status
Not open for further replies.