MiG-29 / MiG-35 Fulcrum (Mikojan-Gurjevics)

a katonák jogállására ez vonatkozik: 2011. évi CXIII. törvény

a honvédelemről és a Magyar Honvédségről

a parancsmegtagadást illetően egy gyors átfutással azt az explicit részt találtam, hogy a parancsot meg kell tagadni, ha a végrehajtása bűncselekmény. De biztos van még

50. § (1) A parancsot adó katona a parancsáért felelősséggel tartozik. A parancsadás jogával visszaélni tilos. A parancsot adónak biztosítania kell a parancs végrehajtásának feltételét és a végrehajtást a szükséges mértékben ellenőriznie kell.
...
(3) Tilos az olyan parancs kiadása, amely

a) a törvényben foglalt kivétellel a katona életét, egészségét vagy testi épségét közvetlenül vagy súlyosan veszélyeztetné,

Szerintem ez nem tér el jelentősen a polgári munka törvénykönyv feltételeitől.

Ezek csak nagyjavított vagy modernizált gépek?

Azt mondták, hogy az A-kat SMT-re upgrade-elik. Itt egy kép, hogy elvileg mit jelenetene az A-ról SMT-re upgrade-elés (ha sikerül beszúrnom):

Gernerált hiszti???????

Bocs, de ezt nem értem?
Hol a hiszti????
Vagy hadsereg csak a "fölfele nem kérdezünk csak jelentünk elv alapján működhet?

Tudtommal nem Oroszországban, hanem a MOMA üzemében Batajnicán, de a MIG gyár közreműködésével, legalábbis Belgrádban ezt hallottam.

Az volt az eredeti opció, de azóta olyan hírek is felmerültek, hogy Oo-ban lesznek modernizálva, otthon csak a 4 szerb. Majd kiderül...Először is pénzt kell találniuk, mert még nincs meg nekik a 185 millió Euró , ami a modernizációhoz kell.

A 99-es Nato támadást túlélt szerb Mig-29 pilóták mesélnek az akkor történtekről, szerbhorvátot tudók előnyben.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: wankel and fishbed
Általában ezek a folyadékok(pl a kocsidban a fékolaj is)erősen korrozív tulajdonságokkal rendelkezik.
ööö, sejtem mit akarsz mondani, de hülyeséget mondasz akkor. Szándékosan soha senki nem tölt egy járműbe olyan közeget, amit iszonyat ritkán cserélnek és korrozív. Maró lehet az ember biológiai mércéje szerint, de attól még nem feltétlen korrozív. Ez kb. akkor marhaság, mintha a benzin vagy gázolaj korrozív lenne, mikor állandóan van a kocsi tartályában.

• Tetszik
Reactions: dudi
ööö, sejtem mit akarsz mondani, de hülyeséget mondasz akkor. Szándékosan soha senki nem tölt egy járműbe olyan közeget, amit iszonyat ritkán cserélnek és korrozív. Maró lehet az ember biológiai mércéje szerint, de attól még nem feltétlen korrozív. Ez kb. akkor marhaság, mintha a benzin vagy gázolaj korrozív lenne, mikor állandóan van a kocsi tartályában.

Maró hatású lehet,hogy jobb kifejezés.

Maró hatású lehet,hogy jobb kifejezés.
Okkal enyhén savasak a cuccok, mert célja van. Igen, maró hatású, de sima szénacél is elég nekik talán még bevonatolás sem kell, szó nincs saválló rozsdamentes acélról. Fater meg tudnám mondani, ő dolgozott ilyenekkel eleget. Mikor eldurrant a hidraulika, akkor a párolgó hidraulika folyadék csípte a szemet.