[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Status
Not open for further replies.
Egyébként nem volna jó, ha megszűnne, mert ez az a fórum, ahol a hülye vitákkal meg szavazásokkal rengeteg háborút spórolunk meg (Nem kevés pénzért. :) ). Ha megszűnne, akkor minden őszintébb, de ugyanakkor sokkal durvább lenne.
A megalakulása óta is rengeteg háború tört ki és van ami mai napi tart. A megfelelő mérettel rendelkező tagok meg leszarták, hogy engedélyeztetni kellene a háborújukat. Nem látom, hogy valamit is javított volna a világon az ENSZ, de egy új platformot mindenképp létrehozott arra, hogy a kicsiket ne csak egy-egy nagy ország tudja basztatni, hanem a többieket is kollektíven rákényszeríthesse erre.

Ma volt a Digi world tv-n egy riport Putyin bácsival.
Volt egy érdekes válasza számomra, amikor az ukrán balhéról volt szó. Ő a kisebbségekről így kezdett beszélni: magyar, román, lengyel, orosz...
Miért velünk kezdte? Ennyire nem hogy nem vagyunk fontosak, de még az ukránokat is jobban meg tudná ijeszteni, ha pl a románokkak kezdi el. Azok szeretnek szomszédokat hátba támadni...
Máskor is szóba hozott már magyar kisebbségeket.
Nem értem a logikát.

Volt egy érdekes válasza számomra, amikor az ukrán balhéról volt szó. Ő a kisebbségekről így kezdett beszélni: magyar, román, lengyel, orosz...
Miért velünk kezdte? Ennyire nem hogy nem vagyunk fontosak, de még az ukránokat is jobban meg tudná ijeszteni, ha pl a románokkak kezdi el. Azok szeretnek szomszédokat hátba támadni...
Nem értem a logikát.

Felajánlotta Viktoréknak/nekünk Kárpátalját,ill. mi vertük a tamtamot a leghangosabban a nyelvtörvény miatt, ami blokkolja ukrajna eu-hoz való közeledését,csatlakozását. Nekem már akkor feltünt,hogy Szíjjártó megtalálta a tökeit,az is, hogy sanszosan nem egyedül ilyen tökös,hanem ott a nagy ember mögötte/mögöttünk.

Felajánlotta Viktoréknak/nekünk Kárpátalját,ill. mi vertük a tamtamot a leghangosabban a nyelvtörvény miatt, ami blokkolja ukrajna eu-hoz való közeledését,csatlakozását. Nekem már akkor feltünt,hogy Szíjjártó megtalálta a tökeit,az is, hogy sanszosan nem egyedül ilyen tökös,hanem ott a nagy ember mögötte/mögöttünk.
Ezt értem, de ez így túl átlátszó.
Ha megkapnán is, milyen egységek vennék át?
A szolnokiak? Azok mit kezdenének a hegyvidékkel?

Ezt értem, de ez így túl átlátszó.
Ha megkapnán is, milyen egységek vennék át?
A szolnokiak? Azok mit kezdenének a hegyvidékkel?

Most még nem katonai módszerekről van szó,vagy nem részünkről,ukrajna összecsuklik magától is, de nyilván segítenek neki Moszkvából is,és akkor kell/lehet majd odaállnunk a télapó bácsihoz cukorkáért.

Nem értem a logikát.
Pedig egyszerű. Viktor a legnagyobb ék az Unióba
Nem értem a logikát.
Pedig egyszerű. Magyarország nyakig van az Unióban. A lengyelek még jobban, na de tőlük Putyin nem várhat semmit. A románok teljesen kiszámíthatatlanok, ill. már bemásztak az USA seggébe(2,5 milliárd dolláros fegyverrendelés). Putyin számára Mo. egy ék. Ki kell használni.

• Tetszik
Reactions: zolkas
"...Vlagyimir Putyin orosz elnök "a hosszú távú perspektívát lehetővé tevő, az egyenlőségen és a kölcsönös tiszteleten alapuló pragmatikus együttműködést" kért Donald Trump amerikai elnöktől újévi üdvözletében..."

https://index.hu/kulfold/2017/12/30/kolcsonos_tiszteletet_kert_putyin_trumptol/

Na azt várhatja. Pont arról szól a történet, hogy a nyugati szemlélet nem tartja egyenrangú félnek az oroszokat.
Pedig mennyire szeretnék az oroszok, s a hidegháború utáni eufóriában hogy reménykedtek benne.

"...Vlagyimir Putyin orosz elnök "a hosszú távú perspektívát lehetővé tevő, az egyenlőségen és a kölcsönös tiszteleten alapuló pragmatikus együttműködést" kért Donald Trump amerikai elnöktől újévi üdvözletében..."

https://index.hu/kulfold/2017/12/30/kolcsonos_tiszteletet_kert_putyin_trumptol/

Na azt várhatja. Pont arról szól a történet, hogy a nyugati szemlélet nem tartja egyenrangú félnek az oroszokat.
Pedig mennyire szeretnék az oroszok, s a hidegháború utáni eufóriában hogy reménykedtek benne.

Nem csak az Oroszokat nem tartják egyenrangúnak....

Most még nem katonai módszerekről van szó,vagy nem részünkről,ukrajna összecsuklik magától is, de nyilván segítenek neki Moszkvából is,és akkor kell/lehet majd odaállnunk a télapó bácsihoz cukorkáért.
Egyszer már odaálltunk. Nem jött be. Soha nem is fog. Vagy visszavesszük a magunk erejéből, vagy csak seggnyaló majomkodás az egész. (Szerintem hagyjuk.)

• Tetszik
Reactions: gergo55
Hogy lehet egy erőszakos vadembert egyenrangúnak tartani? Ezek csak az erő nyelvén értenek, a jog olyan nekik mint az egészségügyi papír.
Akárhogy nézzük a amerikai barátaid többször sértenek nemzetközi jogot, mint az oroszok, de te ezen lazán túllépsz a remélt fizetésért.

• Tetszik
Reactions: tindalos
Hogy lehet egy erőszakos vadembert egyenrangúnak tartani? Ezek csak az erő nyelvén értenek, a jog olyan nekik mint az egészségügyi papír.

Azert tobb tiszteletet varok toled Trump elnok ur iranyaba! Megiscsak a szabad vilag vezetojerol beszelsz! Es az hogy a szellemi allapotat mered ketsegbe vonni az egeszsegugyi papir emlegetesevel azt ki kerem magamnak!

Status
Not open for further replies.