Nemrég egy tanulmányban a BRDM-2 Konkursz leváltására VAB-HOT Mephisto (francia hadsereg felesleges tartalékából) beszerzését javasolta az egyik szakember.
Nem tudom hogy egy katonai teherautónál mennyire fontos az a bizonyos elektronika. Elvileg nem úgy kellene lennie hogy minél kevesebb hibaforrást rakjunk bele?Az alakulatok logisztikai alegységeinél már vannak kiképzett szakemberek.
Ez már értelmes lépés lenne én azért itthon a Fagot állványokat is átmodernizálnám ráNemrég egy tanulmányban a BRDM-2 Konkursz leváltására VAB-HOT Mephisto (francia hadsereg felesleges tartalékából) beszerzését javasolta az egyik szakember.
biztos ami biztos alapon.Csoborbol vodorbe. Ez is a hetvenes evek termeke.Nemrég egy tanulmányban a BRDM-2 Konkursz leváltására VAB-HOT Mephisto (francia hadsereg felesleges tartalékából) beszerzését javasolta az egyik szakember.
MÁR NEM ...Csoborbol vodorbe. Ez is a hetvenes evek termeke.
Van egy olyan erzesem, hogy a kovetkezo evekben sok nyugati orszag akar majd ranksozni... fogalmazzunk ugy, hogy szamunkra nem kifejezetten optimalis vasakat. Csak remelni merem ,hogy nem csinalnak a honvedsegbol valami szedett-vedett szemetlerakot.
http://www.mbda-systems.com/product/mmp/Leclerc, Caracal, Cesar jöhet![]()

Csoborbol vodorbe. Ez is a hetvenes evek termeke.
Van egy olyan erzesem, hogy a kovetkezo evekben sok nyugati orszag akar majd ranksozni... fogalmazzunk ugy, hogy szamunkra nem kifejezetten optimalis vasakat. Csak remelni merem ,hogy nem csinalnak a honvedsegbol valami szedett-vedett szemetlerakot.
A libanoni hadsereg nemrég kapott belőlük.Bennünket a modernebb HOT-2 változat érdekelne...
Bennünket a modernebb HOT-2 változat érdekelne...
akkora lenne mint egy pajta...Mondanám, hogy mehetne KOMONDOR alvázra, de most nézem, hogy az 84 centivel magasabb. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez előny-e vagy hátrány.
Mondanám, hogy mehetne KOMONDOR alvázra, de most nézem, hogy az 84 centivel magasabb. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez előny-e vagy hátrány.
Igazán kíváncsi lennék merrefelé dolgozol a cégen belülAmit én eddig hallottam, de hangsúlyozom, hogy csak hallottam, ha a honvédség igényelné, akkor a 6x6-os félplatós alvázon ki lehetne alakítani egy 120mm aknavető hordozó járművet, valamint a Mistral-Atlas álvány kerülhetne rá az Unimogról.

).Pedig tuti olcsón adnak helikopterhordozót XD
...párosával!!!Most tárgyalják a Trianon ért járó jóvátétel T?

Csoborbol vodorbe. Ez is a hetvenes evek termeke.

Amit én eddig hallottam, de hangsúlyozom, hogy csak hallottam, ha a honvédség igényelné, akkor a 6x6-os félplatós alvázon ki lehetne alakítani egy 120mm aknavető hordozó járművet, valamint a Mistral-Atlas álvány kerülhetne rá az Unimogról.
...jóvátételt kapnak akiktől visszakapjuk a 2/3 Magyarországot???![]()

Az a helyzet, hogy a harckocsikkal együtt manőverező lövész alakulatoknál, minden nehézfegyvernek célszerű lenne önjárónak lenni. Aknavető, MANPAD, ATGM, stb.

...ha pedig esetleg egy(séges) platform is lenne!![]()
amúgy tényleg fontolgatják azt a retket?Amit én eddig hallottam, de hangsúlyozom, hogy csak hallottam, ha a honvédség igényelné, akkor a 6x6-os félplatós alvázon ki lehetne alakítani egy 120mm aknavető hordozó járművet, valamint a Mistral-Atlas álvány kerülhetne rá az Unimogról.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..