A 2008/4 és /5-ös Haditechnikában egy elég részletes összeállítás volt a GBP (gépjármű beszerzési program)-ról. Akkor még nem volt divatban ez a mocskos nagy titkolózás. A 2003 és 2007-es beszerzett darabszámok és a típusok egy táblázatban megtalálhatóak voltak. Mivel nem emlékeztem részletesen a tartalmára a cikkeknek, újra ráugrottam. 4 kommentem van
- Ami 2008-ban nem volt titkos, az ma miért?
- A 2003 -ban beindult beszerzés az eredeti szerződés szerint idén lejár, mert anno 15 évre tervezték a programot, ezt vajon azóta módosíthatták?
- Az akkor nyilvános adatokból az is kiderült, hogy a beszerzett technika élettartamát 20 évre prognosztizálták, tehát az elsőként bejött Merci 270G- elkezdenek kihullani a rendszerből 2023-ban, a Rába cuccokból meg a 2004-ben elsőként érkező 2 tengelyes H 14-ek pedig 2024-ben. Remélem ez majd kezelve lesz, mert ahogy a politikusokat ismerem, majd 2023-ban eccer csak fejükhöz kapnak, cserélni kell a technikát, már megint....
- Illetve a nyomokban még fellelhető Ural és talán 1-2 más orosz típussal mi a túró lesz?
Ne nevettesd ki magad a szárazföldnél mindennek lejárt már az üzemideje csak toldozgatják-foldozgatják őket.