Nemrég egy tanulmányban a BRDM-2 Konkursz leváltására VAB-HOT Mephisto (francia hadsereg felesleges tartalékából) beszerzését javasolta az egyik szakember.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem tudom hogy egy katonai teherautónál mennyire fontos az a bizonyos elektronika. Elvileg nem úgy kellene lennie hogy minél kevesebb hibaforrást rakjunk bele?Az alakulatok logisztikai alegységeinél már vannak kiképzett szakemberek.
Ez már értelmes lépés lenne én azért itthon a Fagot állványokat is átmodernizálnám rá biztos ami biztos alapon.Nemrég egy tanulmányban a BRDM-2 Konkursz leváltására VAB-HOT Mephisto (francia hadsereg felesleges tartalékából) beszerzését javasolta az egyik szakember.
Csoborbol vodorbe. Ez is a hetvenes evek termeke.Nemrég egy tanulmányban a BRDM-2 Konkursz leváltására VAB-HOT Mephisto (francia hadsereg felesleges tartalékából) beszerzését javasolta az egyik szakember.
MÁR NEM ...Csoborbol vodorbe. Ez is a hetvenes evek termeke.
Van egy olyan erzesem, hogy a kovetkezo evekben sok nyugati orszag akar majd ranksozni... fogalmazzunk ugy, hogy szamunkra nem kifejezetten optimalis vasakat. Csak remelni merem ,hogy nem csinalnak a honvedsegbol valami szedett-vedett szemetlerakot.
http://www.mbda-systems.com/product/mmp/Leclerc, Caracal, Cesar jöhet
Csoborbol vodorbe. Ez is a hetvenes evek termeke.
Van egy olyan erzesem, hogy a kovetkezo evekben sok nyugati orszag akar majd ranksozni... fogalmazzunk ugy, hogy szamunkra nem kifejezetten optimalis vasakat. Csak remelni merem ,hogy nem csinalnak a honvedsegbol valami szedett-vedett szemetlerakot.
A libanoni hadsereg nemrég kapott belőlük.Bennünket a modernebb HOT-2 változat érdekelne...
Bennünket a modernebb HOT-2 változat érdekelne...
akkora lenne mint egy pajta...Mondanám, hogy mehetne KOMONDOR alvázra, de most nézem, hogy az 84 centivel magasabb. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez előny-e vagy hátrány.
Mondanám, hogy mehetne KOMONDOR alvázra, de most nézem, hogy az 84 centivel magasabb. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez előny-e vagy hátrány.
Igazán kíváncsi lennék merrefelé dolgozol a cégen belülAmit én eddig hallottam, de hangsúlyozom, hogy csak hallottam, ha a honvédség igényelné, akkor a 6x6-os félplatós alvázon ki lehetne alakítani egy 120mm aknavető hordozó járművet, valamint a Mistral-Atlas álvány kerülhetne rá az Unimogról.
Igazán kíváncsi lennék merrefelé dolgozol a cégen belül
Pedig tuti olcsón adnak helikopterhordozót XD
Most tárgyalják a Trianon ért járó jóvátétel T?
Csoborbol vodorbe. Ez is a hetvenes evek termeke.
Amit én eddig hallottam, de hangsúlyozom, hogy csak hallottam, ha a honvédség igényelné, akkor a 6x6-os félplatós alvázon ki lehetne alakítani egy 120mm aknavető hordozó járművet, valamint a Mistral-Atlas álvány kerülhetne rá az Unimogról.
...jóvátételt kapnak akiktől visszakapjuk a 2/3 Magyarországot???
Az a helyzet, hogy a harckocsikkal együtt manőverező lövész alakulatoknál, minden nehézfegyvernek célszerű lenne önjárónak lenni. Aknavető, MANPAD, ATGM, stb.
...ha pedig esetleg egy(séges) platform is lenne!
amúgy tényleg fontolgatják azt a retket?Amit én eddig hallottam, de hangsúlyozom, hogy csak hallottam, ha a honvédség igényelné, akkor a 6x6-os félplatós alvázon ki lehetne alakítani egy 120mm aknavető hordozó járművet, valamint a Mistral-Atlas álvány kerülhetne rá az Unimogról.