Tu-160 Blackjack (Tupoljev, Szovjetunió)

Tegnap láttam ezt a képet, nem is tudtam, hogy Pjotr Gyejnyekin tavaly meghalt.
Ő volt az, aki a NAPO-ban tett látogatását követően elcsodálkozott, hogy a Szu-34-es kabinja még a Tu-160-asnál is tágasabb. Nem tudom, tényleg így van, mármint méretre pontosan, de az ő jóváhagyása sokat dobott a Szu-34-es programon, még ha majd tíz évet várni is kellett a sorozatgyártásra. Ugyanő volt az, aki kiharcolta a Szu-27M sorozatgyártását, már amikor azt Szu-35-nek hívták, persze nem rajta múlt (hanem a 98-as államcsődön) hogy végül három példány után leálltak velük.

Repült az új gép:

224762.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Egyébként korábban már repült az új gép többször is, ez most demonstrációs repülés volt Vlagyimír Putyin számára.

Itt, de a FB-ra én tettem ki 4 perccel korábban . ;):D

Boki! Valahol azt olvastam, hogy ez a gép még nem teljesen a végleges konfig.... A továbbfejlesztett hajtóműve is még csak fékpadon van , ez még a régebbivel repül. Illetve mint ha az elektronika egyes elemeiről is ez hangzott volna el. Ezekről tudsz valamit?

Boki! Valahol azt olvastam, hogy ez a gép még nem teljesen a végleges konfig.... A továbbfejlesztett hajtóműve is még csak fékpadon van , ez még a régebbivel repül. Illetve mint ha az elektronika egyes elemeiről is ez hangzott volna el. Ezekről tudsz valamit?
Ez a gép még nem M2 protó. Korábban be nem fejezett Tu-160-ast fejeztek be, amibe új elektronikát, modernizált hajtómuvet raktak és tesztelni fogják . Egyfajta tesztpaltform lesz az M2-ig.

Na akkor beszállok én is a buliba :D

• Tetszik
Reactions: fishbed and boki
2008-ban volt átadva az utolsó.

Ha jól tudom, a szu összeomlása után 4db be nem fejezett sárkány marad a Kazanyi gyárban amiből 1+1-et 2008-ig befejeztek az addig eldobott gépek pótlására. A mostani átmeneti teszt darabon kívül még van egy, amit elvileg felhasználnak, ha kiderül a teszt gép kapcsán hogy ez nem okoz gondot. Elvileg a sárkányon nulla változás volt tervben....

Ha jól tudom, a szu összeomlása után 4db be nem fejezett sárkány marad a Kazanyi gyárban amiből 1+1-et 2008-ig befejeztek az addig eldobott gépek pótlására. A mostani átmeneti teszt darabon kívül még van egy, amit elvileg felhasználnak, ha kiderül a teszt gép kapcsán hogy ez nem okoz gondot. Elvileg a sárkányon nulla változás volt tervben....
Az első Tu-160M a 8-04-es (3.) Még egy van , amit szintén befejeznek.

https://www.facebook.com/295195607554001/photos/pcb.326424531097775/326424474431114/?type=3&theater
https://www.facebook.com/295195607554001/photos/pcb.326424531097775/326424474431114/?type=3&theater