Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
403
636
93
Ezek nem testépítők ha nem nyomorultak kb. annyira mint a cikk írója. Ez egy szintetikus olaj amit a bőr alá fecskendeznek be. Ettől 1 grammit nem növekszik az izomzatuk és erősebbek sem lesznek. 12 éve űzöm a sportot erőemeléssel együtt az ilyen gyökerek miatt néznek hülyének minket. Az, hogy azon az oldalon erről írnak cikket az kb olyan mint ha mi ezen az oldalon a virágkötésről meg a manikűrözésről beszélgetnénk... :D
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 379
24 796
113
Autólopás ellen Totalcar - Egyszerű trükk a tolvajok ellen - HD

Faraday-kalitka 3 rétegű alufóliával is megy.

 

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
Star Trek Discovery gender agyf@##:mad:

**** Spojler alert ****
Na szóval marha jó lett az 1. évad, imádtam. Jók a karakterek, szép a forgatókönyv íve és büntet a vége. Mondjuk az évadzárót kicsit összecsapták.


Node: utána jött szembe valmi gendernátzi cikk, hogy a ST: D milyen jól előmozdítja a női egyenjogúságot és az Lmbtqwi-t. _Mi a retkes búbánatért_ kell ebbe is belegenderkedni?! Oké, a főszereplő fekete csaj, a kapitánya nő (és? Janeway is az volt), meg az aranyhörcsög is nő. Könyörgöm, q bige robbantja ki (véletlenül) az első klingon háborút, majd sittelik le zendülésért és ott rohadna rá a műanyag lakat Lorca nélkül.
Az tény, hogy Férfi-férfi karaktert azt nem sikerült írni:
- Lorca egy fatalista állat, akit addig érdekel a forradalom, amígy nem ő lesz a császár.
- A csávó igazából klingon, de még annak is béna.
- A navigátor és a doki meleg, de ez mondjuk hasznos, mert emiatt nem halt ki az univerzum.
- Saru talán hímnemű, egy igazi sznob angol hajóskapitány Nelson korából.
Szóval lehet azon rugózni, hogy hú ez egy női Startrek, de a nőnemű karakterek legalább ennyire hibbantak:
- Csajsziról már írtam, a vulkáni neveltetés azért jól jött neki, de szépen hozza az embert.
- Aranyhörcsögöt sem kellett félteni terran kapitányként.
- Klingon néni - hát az egy beteg állat. De csak egységbe rántotta a klánokat. (B lehetőség: Kronos leolvad)
- Admirális asszony arca nagy, de normális helyen hadbíróság elé állítanák alkalmatlanság még háborús bűnök miatt. De miután kb ő élt túl a vezetőségből, a többiek még retardabbak lehetnek.
- A kínai kapitány nénit is átjárta a föderációs gőg. De megszívta.
- Az emperror néni az... hát long live the Terran Empire!!!!

Összesszégében számomra full nem a genderizéről szólt a ST: D, hanem arról, hová is vezet a kulturális felsőbbrendűség gőgje. Azért 1 (?) év alatt ledarálódni a klingon klánok támadásával szemben elég amatőr dolog. Persze ez még Kirk előtt játszódik, szóval ne egy Pickard vagy Voyager korszak Borg meg Dominium elleni háborújára berendezkedett Föderációt képzeljünk el. Ahol mondjuk simán berántották khm titkosszolgálati eszközökkel a klingonok mellé a romulánokat is.

Lényeg ami lényeg: éljen a Terran Birodalom a Startrek: Black Ops univerzumában :-D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
"Angol" királyok.

1518904685414.jpg
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
egy gondolat: az internet használatát a Voight-Kampfft teszt sikeres elvégzéséhez kellene kötni
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 070
9 190
113
Formás gombafelhőt rittyentett Szumátra északi része fölé a Sinabung vulkán. Lesz mit takarítani. Áldozatok elvileg nincsenek az eddigi hírek szerint.


2010 óta számos kisebb-nagyobb kitörést produkált az ezt megelőzően cirka 4 évszázadon át alvó vulkán.
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Durva... lehet rosszul tudom de mintha a hamu kihullása után már évekre hazavágta volna egyszer e környéken a mezőgazdaságot
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
http://www.origo.hu/gazdasag/201802...vagyonelemekre-bontott-rendszer-segithet.html

Meglepő interjút adott Bill Gates, a Microsoft vezére a hétvégén. A hosszú ideig a világ leggazdagabb emberének számító Gates szerint ugyanishiába fizet több adót a világon, mint bárki más, még így is kevésnek tartja.
Több adót fizettem – 10 milliárd dollár felett –, mint bárki más, de az amerikai kormánynak még többet kellene követelnie az olyan emberektől, mint amilyen én vagyok.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
https://index.hu/tudomany/egeszseg/..._veganizmus_es_az_ima_kigyogyitotta_a_rakbol/

Rákban halt meg Mari Lopez, a Youtube-sztár, aki korábban azt állította, a vegán étrend és az imádság kigyógyította a mellrákból – írja az Independent.
Lopez a Liz & Mari nevű Youtube-csatornáról volt ismert, amelyet az unokahúgával, Liz Johnsonnal együtt futtattak fel. Több mint 11 ezer követőjük volt, akiknek a vegán étrendet és a hívő életmódot népszerűsítő videókat készítettek.
Liz Johnson néhány napja számolt be arról, hogy a nagynénje még decemberben meghalt, miután a mellrák több további testrészére is átterjedt. Ugyanakkor azt állította, Lopezt a vegán életmód még mindig meg tudta volna menteni, ha a gondozója nem etette volna hússal.
A csatornán látható videókban Lopez a betegség elleni küzdelemről is beszámol: többek között arról, hogy milyen méregtelenítő folyadékkúrákat folytat, és hogy hogyan hagyott fel ezek javára teljesen az orvosai által javasolt kezelésekkel.
Johnson szerint a ráerőltetett hús mellett az vezetett még a tragédiához, hogy az ételét mikróval készítették el.


Ha lehet azt mondani, hogy van értelme egy ember halálának, akkor ez most az. Pár millió ember talán most kicsit elgondolkodik azon, hogy miféle sarlatánságokban hisz.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ha lehet azt mondani, hogy van értelme egy ember halálának, akkor ez most az. Pár millió ember talán most kicsit elgondolkodik azon, hogy miféle sarlatánságokban hisz.

Ez semmi, láttam olyat is néhány hónapja, ahol a csaj büszke volt rá, hogy elvette a beteg nagymamája gyógyszereit és homeopátiás szutykokat adott neki helyette, de sajnos a vegán életmódra hiába próbálta rávenni, mert a szülei állandóan vittek neki húsos ételeket és SZERINTE ebbe halt bele.

Ezt meg osztotta twitter-en és a reakciók 90%-a pozitív volt, hogy ő mindent megtett, ez így volt helyes.
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger
Status
Not open for further replies.