[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
No és miért baj az, hogy más ez meg más az, mikor minden pártra ugyanazok a bejutási szabályok érvényesek ebben az országban. Macron vagy Merkel megirigyelhetné ezt a 2018-as Fideszes választási százalékot. Ez a lényeg. Megértem, hogy a vesztesek csalódottak, most tüntizhetnek, de ezzel is csak a saját vergődésüket hosszabBítják meg(szerencsére).
És mégegyszer,MÁS INTÉZMÉNYRENDSZER MÁS ÁLLAMSTRUKTURA.Macron egy félelnöki rendszerben,kétkamarás országgyülés,más önkormányzati rendszer,stb.Merkel egy szövetségi államban kancellár.Talán ha elgondolkoznál a (Britt) Egyesúlt Királyság és mondjuk a Szaudi monarchia közti különbbségen.Királyság mindkettő,de mégis teljessen más a két állam szervezeti-intézményrendszeri felépitése.Más a király szerepe.Segit megérteni az államstruktúra különbbségeinek jelentőségét?
 
  • Tetszik
Reactions: Sharid

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Dehogy is. Nincs itt semmi ellentmondas. :)
A parlament kepvisel (kerekitve) 100%-ot, a kormany csak (minimum) 51-et. Az ellenzek adja a maradekot.
Azt írtam, hogy "hol itt az ellentmondás?".
Te meg azt írtad: "Dehogy is. Nincs itt semmi ellentmondás."
Csak azért is vitatkozol, még akkor is ha egyetértünk?!! :p:D
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 844
65 504
113
Kissé off, de tudom hogy van itt a fórumon tűzoltó.
Hozzám került ma egy csomó régi poroltó. Nekem egy jó volna otthonra. Rendes régi dizájnok, az a karcsú magas típus de van közte ilyen antik holmi is amin még külön van a co palack (kép).Kérdés hogy ezeket még újratöltik vagy mehet a kohóba? Mert egyet újratöltetnék.
721152_1_tuzolto-keszulek-tuzoltokeszulek-retro.jpg
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 377
7 863
113
innét a keleti végekről nézve az eseményeket számomra a következő dolgok tűnnek fel.
-Nem tudom hogy ki hogy van vele de számomra mint vidéki túlélő számára a fővárosunk koszos,büdös zöldterület alig van és még sorolhatnám. Nem bántásképen írom de ez van. Mostanában elég sokat úton voltam. Egyébként a belga cimborám is megjegyezte hogy elég lehangoló a fővárosunk.
-Régen még 95-97 közötti időszakban a fizetésem közel 50% át vitték el ilyen olyan adóban ala Bokros. Akkoriban olyan 45-75 ezer között kerestem bruttóban. És az nagyon jó fizú volt egy vidéki cégnél.
-Miért akarja megmondani pár tízezer fővárosi hogy itt a vidéki végeken egy vidéki embernek mi a jó? Oké hogy egy főváros vagy nagyobb város inkább balra húz. De ott lent a porfészekben is vannak értelmes emberek akik a napi túlélésért küzdenek. Nemcsak Herbál reality bajnok emberek. Ezzel nem a rendszert akarom támogatni,hanem egy 30-60 ezres vagy nagyobb tömeg csak azért is emberek vegyék már figyelembe hogy vannak az országban mások is. És még az is megeshet hogy józanabban gondolkodnak mint ők. (nem nem OV szavazók, hanem mindig a számukra a lehető leg optimálisabbra szavaznak mert élnek a jogukkal) Most ez így alakult. Számukra nem volt alternatíva. Arról hogy a jelenlegi politikai rendszer egy nyomorult normális ellenzéket nem tudod kitermelni az már az ország ...................... az ő szemükben. Tehát nem hülyék mint egyes magasan (képzelt) (nem képzet) emberek bemesélik. Mert ők mivel minden napot,hónapot,évet át kell hogy küzdjék így érthető hogy egy kicsit előre gondolkodnak. Megj: sajnos egyre kevesebben lesznek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 844
65 504
113
Ezeket mar nem szabad.
De otthonra megteszi.
Köszi! Ennyivel is okosodtam. De most hogy nézem ezen a képen a a patron az kb olyan mint a nagyobb fajta szénsav patronok a Metro-ban. Holnap úgyis megyek oda, ránézek, lehet meg tudom buherálni magam is a nagyon régieket. Kérdés a por mennyire állt össze benn.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 392
8 593
113
Muhahaha, na akkor idézz már be légy szíves bármit tőlem ami erre a következtetésre juttatott téged, hogy én egy kirekesztő náci lennék, azt vitassuk meg! Ha kell komolyan tételesen elmagyarázom neked szájbarágósan, hogy mi mit jelent, csak azért hogy ne kelljen rettegésben éljél azt gondolva, hogy már mindenhol csúnya nácikok vannak!

Nem vagyok náci, de még hungarista sem, sőt mindenféle extremizmus távol áll tőlem! A zsidó/cigány akármilyen embereket nem származás, hanem tetteik alapján ítélem meg. Az hogy miután Sharid pl. folyamatosan szart dobál ránk magyarokra, fikázza Magyaarországot nem tetszik, és én ezt leírom, nem nácizmus. Ha magas szőke vikingnek mondaná magát, vagy Árpád leszármazottjának, akkor sem lennék jó véleménnyel róla. Arról hogy így áll hozzánk és még állítólag pont zsidó származású is, nem én tehetek, de hogy finom legyek: leszarom.

Te hoztad elő, hogy náci vagy kirekesztő lennél, én csak azt tettem szóvá, hogy megkérdőjelezed mások magyarságát.

Az meg hogy a szélsőség távol áll tőled azt megkérdőjelezi az, hogy amikor a Jobbik radikális-szélsőségesből átváltott radikális-mérsékelté, akkor ezért elpártoltá tőlük.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
ZEAL, Te is tudod, hogy papíron persze ez így lenne egy ideális állapotban. De MO nem ideális állapot egy 2/3-ad mellett. Mert a Fideszben jelen leg az van, amit OV akar. És most Simicskát is szépen zúllépték, pedig sokat köstzönhet a Fidesz neki. MO-n jelenleg az van, amit OV akar és ehhez a parlament létvényosan asszisztál a fölényes többség biztonságából. Lásd az el múlt 4 év parlementi eseményeit. Kérlek ne mentsd a menthetetlent... A papír meg a tényleges gyakorlat elvált egymástól. Ha van fölös időd, inkább nézd meg az anonim alkoholisták topic bejegytésemet.

Mit ne mentsen, mi a menthetetlen? Hogy Orbán nagy többséget szerzett a magyar nép döntésének eredményeként?
A 2/3 meg neked nem ideális. Nekem nagyon is az. És azt várom, hogy a külföldről rángatott hazai ellenzéknek kb. nulla súlya legyen. Ezért is szavaztam a Fideszre.
Azért szavaztam, és azért szavazott 2,8 millió szavazó elsősorban nem is a Fideszre, hanem Orbán Viktorra, hogy az legyen, amit ő akar. Mert megbízunk benne. Szájbarágósan írom, mert látom, még mindig nem esett le.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 392
8 593
113
Khm... Ksh oldala mást mutat. A szocik pont átalakították a társadalom jó részét tolvaj, böfögő, lelketlen csürhévé. A visszaalakítás kísérlete a gond?

Nem, nem mutatja azt. Hacsak nem hamisított adatokról van szó, ami ugye nem lenne meglepő...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 392
8 593
113
Szlovák vasút veszteségesen üzemeltette a Kassa-Pozony IC-t.
Átvette a RegioJet (cseh maszek), nyereséges lett.
Nálunk az elővárosi forgalom meg a 100-as vonal termeli a nagy pénzeket, ahol meg veszteséges lenne ott kompenzál az állam (mint minden európai országban, Angliában pl. vannak olyan vasútvonalak ahol heti 1 vonat jár, de EU-s támogatásból rendszeresen felújítják a megállókat...).

Kétirányú, 140-160 km/h-ra alkalmas villamosított vasúti vonal építése kb olyan árban van, mint egy autópálya, de csak a tömegközlekedés vagy a teher használja. Vasúti szerelvény nem olcsóbb, mint a busz. Az egész csak akkor nem veszteséges, ha nagyon sűrű a forgalom. Nagyváros körüli behordó vasút meg ilyesmi lehet csak gazdaságos. Japánban asszem a Sinkanzen is nyereséges, de azon nagyon nagy a forgalom.

Viszont Mo-on sima települések közötti vonalnál kb esélytelen. Azt is meg kell nézni, hogy a költségeket valójában ki fizeti. Tisztán piaci alapon nem sok vasút maradna fent. Az USA-ban látszik is.
 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 392
8 593
113
Anyagilag független önkormányzatok voltak. Sajnos miután csak arról szólt, hogy helyi szinten teljesen szétloptak mindent, anyagi okok miatt be kellett zárnia. Az állam kimentette az önkormányzatokat, a jelenlegi rendszerben pedig kőkemény fiskális szabályok vonatkoznak rájuk, ami azt túllépi ahhoz negyedévente miniszteri jóváhagyás kell, a pazarlásnak, értelemetlem önkormányzati forráspazarlásnak ezzel nagyjából vége is lett.

A Fidesz kezdte el eladósítani az önkormányzatokat, amikor ellenzékben volt, valószínűleg szándékosan a minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik elv alapján. Most hogy hatalomra kerültek, meg egyszerűen felszámolják az egészet.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
A pöcegödör teli és felszínre tör a szar! Ennyi

Félelemben kell élni? :confused:
"Nem hagynak dolgozni " ? Basszus én se nem félek és nincs olyan hogy "nem hagynak dolgozni" sőt adnának én nekem ha nem csinálnám meg a darab számot :hadonaszos:

 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz and fip7

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 513
14 965
113
Szerintem - ha jól számolom, körülbelül 150 év a lemaradásunk. Miért? Mert aki odafigyelt Orbán Viktorra anno, az tudja, mi folyik itt. Megmondta, hogy a kommunizmus örökségeként itt maradt gazdasági elitet is le fogják váltani. Azért, mert gátlástalanul eladták, kiárusították, szétlopták az országot. Mi folyik most? Egy magyar oligarcha réteg felmelelése, ami az USA-ban is megtörtént anno. Így keletkeztek a Morganok, Rockefellerek, Gettyk, stb. Itt lesznek Mészáros Lőrincek. Nem szép, igen. Nem igazán etikus, igen. De szükséges!!! Mert olyan elit kell ide, aki 1. magyar, 2. magyar érzelmű, 3. magyarnak ad munkát, 4. a hazája az első. Az régi elit pedig - külföldi támogatóival, üzletfeleivel együtt védi az érdekeit és alá fog, alá akar vágni Orbánnak. Pedig ez az egyetlen módja, hogy ne droidnemzet legyünk, gyarmat Európa közepén. Erre KELL 25-30 év.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 987
113
Te hoztad elő, hogy náci vagy kirekesztő lennél, én csak azt tettem szóvá, hogy megkérdőjelezed mások magyarságát.

Az meg hogy a szélsőség távol áll tőled azt megkérdőjelezi az, hogy amikor a Jobbik radikális-szélsőségesből átváltott radikális-mérsékelté, akkor ezért elpártoltá tőlük.
Várjál már egy kicsit!

Miért lenne tilos bárki magyarságát megkérdőjelezni, ha többször is kijelenti az adott fórumita hogy:
1. Kényszerből van itt, mert több elbaszott párkapcsolat után "ittragadt" válásból adódó pereskedés tartja nálunk.
2. Bevallottan Izrael az etalon, ott töltött le fegyveres szolgálatot is, tehát minimum valami kötődése van másfelé is, aki olvassa az tudja, hogy akármikor Izraelt választaná helyettünk szíve szerint.
3. Minket viszont csak fikázni tud, legyen az MH, vagy az egész ország. Bármilyen témában azoknak a párjára áll, akik éppen elégedetlenek Mo.-al, néha csak magától böffent be valamit, ami akár komolyan, akár viccből minket állít pellengérre.
4. Kivétel nélkül minden olyan hírnek örül látványosan, ami nekünk rossz.

Szóval amikor egy egyébként bevallottan erről a fórumról már korábban más névvel örökre tiltott ember itt arcoskodik, nehogy már még én legyek a náci, mikor összerakom a kirakóst, és megkérdőjelezem hogy mi a kutyafülét csinál még itt ?!

Ő pont annyira Magyar, mint én zsidó, azzal a különbséggel hogy én nem beszélem a Jiddist, és nem baszok el rengeteg időt arra hogy egy izraeli fórumon baszogassam őket napi szinten, és generáljam a feszültséget miután örökre kitiltottak, egy másik nicknév mögé bújva.

Ha ezért a véleményemért kirekesztő és náci lennék a szemedben Beta, azzal is együtt fogok tudni élni...
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Mit ne mentsen, mi a menthetetlen? Hogy Orbán nagy többséget szerzett a magyar nép döntésének eredményeként?
A 2/3 meg neked nem ideális. Nekem nagyon is az. És azt várom, hogy a külföldről rángatott hazai ellenzéknek kb. nulla súlya legyen. Ezért is szavaztam a Fideszre.
Azért szavaztam, és azért szavazott 2,8 millió szavazó elsősorban nem is a Fideszre, hanem Orbán Viktorra, hogy az legyen, amit ő akar. Mert megbízunk benne. Szájbarágósan írom, mert látom, még mindig nem esett le.

Nem kell nekem szájba rágni semmit, ezen a téren kezdek érteni elég sokmindent. Rólad csak annyit, becsülettel kiállsz valami mellett amivel én nem értek egyet. Ez olyan visszataszító? Szerintem hót normális.


A kormánypropaganda szól belőled. Erre írtam, annak a sok baromságnak rosszabb volt a hatása, mintha baseball ütővel szétverik a magyar iskolarendszert. A fejekben kitartóan ott lesz ez a butaság.
De legjobban ez a gyöngyszem tetszett:

"És azt várom, hogy a külföldről rángatott hazai ellenzéknek kb. nulla súlya legyen."

Vigyázz mert 4 év múlva már a marslakók is beszállnak a kűzdelembe! Egyébként többet értek, mint Te rólam feltételezed. Az a baj, hogy a társadalmi kérdések iránt nem igazán érdeklőső, igazáből szűkebb látókörű választóknak ilyen a véleménye: Elfogadom, értem is miért, csak hosszűtávon károsnak tartom az országra nézve. Ha esetleg mégsem jönne be, ne nálam reklamálj majd!

Addigis tedd magad politikailag hasznossá... Agitálj az egypártrendszer mellett...

Mivel én itt kutatgatom a szavazók hátterét, teljesen reprezentatívatlanul, tőled is megkérdezem, milyen tájegységben laksz, milyen jellegű településem, milyen jellegű a munkád és az iskolai végzettséged? Meg Te meked mivel lett jogg a fidesz kormányzás alatt az élted?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 056
26 618
113
Szerintem - ha jól számolom, körülbelül 150 év a lemaradásunk. Miért? Mert aki odafigyelt Orbán Viktorra anno, az tudja, mi folyik itt. Megmondta, hogy a kommunizmus örökségeként itt maradt gazdasági elitet is le fogják váltani. Azért, mert gátlástalanul eladták, kiárusították, szétlopták az országot. Mi folyik most? Egy magyar oligarcha réteg felmelelése, ami az USA-ban is megtörtént anno. Így keletkeztek a Morganok, Rockefellerek, Gettyk, stb. Itt lesznek Mészáros Lőrincek. Nem szép, igen. Nem igazán etikus, igen. De szükséges!!! Mert olyan elit kell ide, aki 1. magyar, 2. magyar érzelmű, 3. magyarnak ad munkát, 4. a hazája az első. Az régi elit pedig - külföldi támogatóival, üzletfeleivel együtt védi az érdekeit és alá fog, alá akar vágni Orbánnak. Pedig ez az egyetlen módja, hogy ne droidnemzet legyünk, gyarmat Európa közepén. Erre KELL 25-30 év.

Namost ez mind nem igaz az orbanista elitre
Soha ennyire nemzetközi beágyazottságú nem volt a offshorozás.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 586
16 187
113
Feledékenyek az urak! 90 környékén egy német tanár kb. 20-22 szer keresett többet egy itteninél. Eltelt 27 év és a differencia 2,5-4 szeres. Ez nem rossz szerintem. Gdp, minimálbér nő, államadósság, adóterhek csökkennek. Családtámogatás, közmunka is jó. Nekem is több marad a zsebembe. Az ha valaki hisz még a bal-lib pártoknak, az már nem politika vagy vitaalap, hanem vallási meggyőződés.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Feledékenyek az urak! 90 környékén egy német tanár kb. 20-22 szer keresett többet egy itteninél. Eltelt 27 év és a differencia 2,5-4 szeres. Ez nem rossz szerintem. Gdp, minimálbér nő, államadósság, adóterhek csökkennek. Családtámogatás, közmunka is jó. Nekem is több marad a zsebembe. Az ha valaki hisz még a bal-lib pártoknak, az már nem politika vagy vitaalap, hanem vallási meggyőződés.


Rosszak a számok, mert lehet igaz amit változás gyanánt a leírtál, (a saját munkádra), de ne feledd mit tudna venni Ausztriában egy magyar közmunkás. A gond, hogy sokan lesznek (és vannak) vannak MO-n minimálbéren, kíváncsi lennék egy reality show-ra, hogy hogyan mennyi ideig húznák ezek az emberek Ausztriában a fizetésükből. Akkor aztán látványos lenne a különbség!! Az általad leírt 90-es években, aki Ausztriában tudott dolgozni, mégha feketén is, az hazai szinten szinte meggazdagodott... Akkor a két ország közötti megélhetési költségek nem voltak egymással pariban. Akkoriban ide jártak kaját venni az osztrákok, ma meg mi tesszük ugyanezt. Persze, ha pld. Békésben laksz, akkor kimaradsz ebből a lehetőségből. De mondok jobbat is. Manapság ausztriában a benzin is olcsóbb egy kicsit, míg ha tetszik emlékezni, mennyi volt akkor MO-n??? Itt még 2000 környékén is jóval nagyobb volt a kisebb fizu vásárló ereje, mintha csak simán átváltottad volna a forintot márkára meg schillingre.és Bécsben költötted volna el... A kedves elemző kolléga ezt azért kihagyta. Úgyhogy lehet jól hangzik az, hogy pénzben, havi jövedelemben közelít egymáshoz ausztria és MO. De iAusztriában mas a szolgáltatások és az ingatlan árak kivételével mindent olcsóbban be tudsz szerezni, mint itthon. No nem a legdrágább, hanem a legolcsóbb láncoknál, . Csakhát a megélhetési kóltségek itthon már -az ingatlanárakat leszámítva magasabbak., mint Ausztriában, és ezért GY-M-Sopron megyében, aki teheti az ausztriában vásárol. Az emberek nem hülyék, ha gazdaságosan el kell költeni a pénzüket, megteszik. Sopronban a TESCO nem megy túl jók, a BAUMAX-nak be kell zárnia, mert akik a közszférában itthon dolgoznak, mert lusták (Ausztriában azért nincs tingi-lingi legfeljebb egy hétig), Az előbbiek konklúziója, hogy nem közelítettük meg életszinvonalban Ausztriát, mert még a rezsicsökkentett energia is drágább itt, mint ott. Egy trafikosnő keres kb. 1300-1500 eurót, MO-n mennyit? Ott van szociális bérlakás progran kiskeresetűeknek, meg egyedülállóknak, minden önkormányzatnál. A ikvalifikáltabb szakmákban pedid as fizu ollója még nagyobb.. A barátnőm 10 évig volt egy egyszerű áruházi katalógusokat előállító végnél fotomodell, hivatalosan, 4000 EUR/hó összehért, heti 4 nap munka mellett. Mondta, azért alkalmaztak cseheket, lengyeleket, mert egy stületett osztráknak 6-8000 EUR-ot kellene adni.

Nos Rappali tőled is megkérdem, melyik tájegységben laksz, mi a munkád és az iskolai végzettséged...

Mert a kommented nem arról tett tanubizonyságot, hogy ismernéd pld. az osztrák és a magyar megélhetés melletti jövedelmi viszonyokat...Ja és ott, ha véletlen lapátra kerülnél egész sokáig járna annyi munkanélküli segély is, hogy ne érezd meg a nehéz helyzetedet. De a probléma másik oldala. Miért nem mi vagyunk a migránsok célországa, itt legfeljebb az átutazás foly nyugat felé. Hát egész egyszerűen azért, mert ez az egegbe emelt ország nem tudja biztosítani azokat az ellátásokat, mint a tőlünk nyugatra lévő hagyományosan NYEU-s orsuágok.

Rappali, mikor voltál utóljára Ausztriában, hogy lásd mit érne a magyar fizuűdű, Akér tetszik, akár nen, nekünk LO, Szkovákia, Csehország és Románia a viszonyítási alap. Velük játszunk egy ligában.

De az a te személyes ügyed, hogy milyen hitelt adsz a propagandának. Majd ha a spanyolok és a görögök fognak nálad takarítani, akkor elhiszem felemelkedésünk igaz történetét, de addig nem...

Kitekintés nélkül, minden statisztikát be lehet jól nyalni... Csak fejlódj töretlenül egy olyan országban, ami papíron jobb, mint a nyugat, de ha ismernéd egy kicsit is mi van ott (akár szociális téren is!!) leesne az állad, mert valmi nem klappolna az MO-i propaganda és a kinti valóság közöttt.. Várom reagálásod! Remélem tudtam neked néhány új szempontot bemutatni...
 
  • Tetszik
Reactions: Celebra

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Rettenetes,hogy mennyire nem látjátok a fátol az erdőt.Azthiszem mindenkinek kéne egy kicsit tanulmányoznia az evolució-biologiát.A környezet határozza meg az élőlények fejlődését.Ez leforditható társadalmi fejlődési folyamatokra is.Az államstruktúra a bolsevik modellen alapszik (1948as alkotmányon alaszik az államrend még mindig).Amig ez igy marad,marad ez az olihargikus félfeudalista hatalmi szerveződés.Marad ez a szar ami van.És amig a familiárusi gondolkodásmód van a fejetekben,tökéletessen kiszolgáljátok a rendszert.
 
  • Tetszik
Reactions: beta and szpg9

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113
Georg Spöttle gondolatai, a tegnapi tüntetés kapcsán. A facebookról loptam. :)

"
Georg Spöttle
33 perce ·
És akkor most mit szeretnétek?
-A tüntetés margójára-

Elnéztem a tegnapi tüntetést… hmmm… érdekes volt.
Már kissé szánalmasnak tartottam azt is, hogy a szónokok egy három perces beszédet nem tudtak fejből elmondani. A jól lakott óvodás már a második mondatot is elfelejtette. Na de nem is ez a lényeg, nem lehet mindenki született szónok, lásd „A Király Beszéde” című nagyon remek filmet.

Amit érdekelne, hogy mit szeretnének a tüntetők? Visszakapni a szemkilövető Gyurcsány kormányt? Mert ugye akkor minden jobb volt, főleg az egészségügy, mert volt vizitdíj is. Ja, meg családok tucatjai kerültek az utcára a svájci frank alapú hitelek miatt. A fizetések durván 30-40%-al voltak alacsonyabbak és az ország az államcsőd szélére került az IMF hitel miatt. Nagyszerű perspektíva.

Esetleg a Jobbikot akarják? Na de, melyiket? A roma gyűlölő, antiszemita, homofóbot, vagy a cicasimogatót? El kellene dönteni, hogy a „meleg felvonulást” szeretnék majd megdobálni a jól öltözött, normális kinézetű, felvonuló fiatalok vagy, hogy egy (elképzelt) jobbikos miniszterelnökkel együtt imádkoznak a mecsetben, miközben látogatóba jönnek a Szürke Farkasok és Ali Aǧca, aki rálőtt a pápára. Hááát… de legalább itt van alternatíva.
Netán az LMP lenne a királyság? Ők most el vannak foglalva egymás gyalázásával és a bűnösök keresésével. Azt majd „lerambózza” a pártvezetőség egymás közt. Tegnap KO-val győzött Sallai.

Momentum? Komolyan 20 éves kiscsajokat és srácokat a kormányba, akik életükben még 5 percet sem dolgoztak és az uszításon meg az olimpia tönkretételén kívül még semmit le nem tettek az asztalra. Én, személy szerint, nem is engednék senkit a képviselőségig, ha nem dolgozott életében minimum 5 évet. Tök mindegy hol, közért, önkormányzat vagy bármi, de legyen élet és munkatapasztalata, mielőtt a nép dolgairól dönt.

Demokrácia vs. diktatúra: demokráciát skandálták a tüntetők. Ha itt diktatúra lenne, akkor nem tudtak volna a parlament előtt tüntetni, mert nem kaptak volna engedélyt, sőt a szervezőket azonnal őrizetbe is vették volna. Egy diktatúrában nem lehetne büntetlenül, ocsmány szavakkal illetni az állam és a kormányfőt, mert bevinnék őket. A kordon áthágásáért már lőnének is, de minimum könnygáz, vízágyú és tonfa kerülne bevetésre. Itt az sem volt, hiába próbálták páran provokálni a rendőröket. Jártam életemben, pár diktatúrában és láttam, ott hogyan kezelik a demonstrációkat.

Sajtószabadság: Ha megnézünk egy random újságost, bekapcsoljuk a TV-t, vagy, ha felmegyünk, a netre azonnal feltűnik, hogy hány ellenzéki lap, TV csatorna és web portál van. Népszava, Magyar Narancs, HVG, 24.hu, 444, 168 óra, HírTV, ATV,… A tartalmak pedig napi szinten kimerítik a becsületsértés fogalmát. Az ég szerelmére miről beszélnek?

Itt nem lehet megélni: tudjátok mitől akadtam ki és miért töröltem jó tucat facebook ismerősömet? Mert olyanok mentek ki tüntetni, akik havi sok százezer forintos fizetést visznek haza, van szép lakásuk, autójuk és Hawaii-in meg Balin nyaralnak. Vagy aki, azon sopánkodott, hogy Londonban, milyen rosszul keres, bezzeg a britek, ugyan azért a melóért majdnem a dupláját kapják. Most meg azt írja oldalán, hogy soha nem jön vissza ebbe a diktatúrába. OK akkor ki lehet fizetni havi 500 fontot egy szobára és hatod magammal élni egy lakásban, ha az annyira „posh” (király).

Fejlesztő mérnök barátom 30as éveiben hazavisz 600.000 nettót, (nem fideszes) csak mert sikeres a szakmájában. Szereti és ért a hivatásához, okos és folyamatosan képzi magát. Szerelő haverom, aki derék öreg Peugeot-omat gyógyítja, precíz, szorgos munkájával biztosít magának egy jó életet. Doki spanom a világ egyik legelismertebb agy és érsebésze (ő sem politizál).

Kiver a víz, amikor 20on éves lányok és fiúk azzal kezdik az állásinterjút, hogy ugye kapok céges autót és minimum 300.000 ft nettó fizut szeretnék. Persze mindkettő lehetséges, de először bizonyíts. Talán kellene egy kis alázat a munkával szemben.

A végén pedig, a mélyszegénységben élő fiatalok feltartották 200.000 forintos mobiljaikat az égbe…
p.s.
Új választást? Megint veszíteni szeretnétek?

(fotó MTI, Mónus Márton)"
 
Status
Not open for further replies.