A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Fejlődik a katasztrófa, pardon honvédelem. Nem is, inkább katasztrófavédelem. Áh, hagyjuk sok ez mára nekem.
Kapacitásbővítés
Új eszközök a károk enyhítésére
Több mint kétmilliárd forintból fejleszti katasztrófavédelmi eszközparkját a Magyar Honvédség. A korszerűsítésben és a képességek fejlesztésében leginkább érintett alakulatok egyike a szentesi műszaki ezred.
"A 2,215 milliárd forint összköltségű beruházás keretében korszerű infokommunikációs eszközökkel, széles sávú rádiókkal, kétéltű szállítókapacitással, nagy teljesítményű benzines hordozható tisztavíz- és zagyszivattyúkkal, 300 köbméteres elasztikus üzemanyag-tartályokkal, kármentő ponyvákkal, táborikonyha-készletekkel, búvárfelszerelésekkel, gumicsónakokkal és csónakmotorokkal, különleges hordozható, vegyi azonosító műszerekkel, védőruhákkal, mentőmellényekkel, mentőövekkel, nehéz földmunkagépekkel és nehézgép-szállító szerelvényekkel bővül a Magyar Honvédség eszközparkja."
https://honvedelem.hu/cikk/109728_kapacitasbovites
1000x665@sz1.jpg

Fejlődik a katasztrófa, pardon honvédelem. Nem is, inkább katasztrófavédelem. Áh, hagyjuk sok ez mára nekem.
Kapacitásbővítés
Új eszközök a károk enyhítésére
Több mint kétmilliárd forintból fejleszti katasztrófavédelmi eszközparkját a Magyar Honvédség. A korszerűsítésben és a képességek fejlesztésében leginkább érintett alakulatok egyike a szentesi műszaki ezred.
"A 2,215 milliárd forint összköltségű beruházás keretében korszerű infokommunikációs eszközökkel, széles sávú rádiókkal, kétéltű szállítókapacitással, nagy teljesítményű benzines hordozható tisztavíz- és zagyszivattyúkkal, 300 köbméteres elasztikus üzemanyag-tartályokkal, kármentő ponyvákkal, táborikonyha-készletekkel, búvárfelszerelésekkel, gumicsónakokkal és csónakmotorokkal, különleges hordozható, vegyi azonosító műszerekkel, védőruhákkal, mentőmellényekkel, mentőövekkel, nehéz földmunkagépekkel és nehézgép-szállító szerelvényekkel bővül a Magyar Honvédség eszközparkja."
https://honvedelem.hu/cikk/109728_kapacitasbovites
1000x665@sz1.jpg

Azért ezek nagy része hadi használatra is elengedhetetlen egy műszaki ezrednek.

Azért ezek nagy része hadi használatra is elengedhetetlen egy műszaki ezrednek.
Csak tudod az borzasztó irritáló, hogy állandóan a katasztrófavédelmis szöveget tolják az arcunkba, mintha nem tudnánk felfogni, vagy megérteni, hogy a honvédségnek hadi használatra is kellenek cuccok, sőt inkább arra, mint katasztrófavédelemre. Mindig minden beszerzést úgy kommunikálnak, hogy azért kell a honvédségnek, mert az a katvéd2, és akkor a civileknek milyen jó lesz. Komolyan menjenek már a p*csába ezzel. Nekem máig felfoghatatlan hogy a cseh lincenszes fegyvergyártásra nem próbáltak meg hasonló szöveget kitalálni, hogy hát azért kell a Bren 2, mert ha árvíz van, az üresen álló házakra valamivel kell vigyázni... Unom már ezt a fajta kommunikációt.

Csak tudod az borzasztó irritáló, hogy állandóan a katasztrófavédelmis szöveget tolják az arcunkba, mintha nem tudnánk felfogni, vagy megérteni, hogy a honvédségnek hadi használatra is kellenek cuccok, sőt inkább arra, mint katasztrófavédelemre. Mindig minden beszerzést úgy kommunikálnak, hogy azért kell a honvédségnek, mert az a katvéd2, és akkor a civileknek milyen jó lesz. Komolyan menjenek már a p*csába ezzel. Nekem máig felfoghatatlan hogy a cseh lincenszes fegyvergyártásra nem próbáltak meg hasonló szöveget kitalálni, hogy hát azért kell a Bren 2, mert ha árvíz van, az üresen álló házakra valamivel kell vigyázni... Unom már ezt a fajta kommunikációt.

A civileket szidd miattuk van nem a katonák akarják,hogy úgy gondoljanak rájuk mint egy haszontalan semmirevaló kellékre ami csak zsákot pakolni jó árvízkor.

A civileket szidd miattuk van nem a katonák akarják,hogy úgy gondoljanak rájuk mint egy haszontalan semmirevaló kellékre ami csak zsákot pakolni jó árvízkor.
Én nem vagyok meggyőződve erről. Szerintem szimplán csak a kommunikáció van elcseszve, és pont ezért gondol így rátok az egyszeri civil, mint ahogyan azt írtad.

"A 2,215 milliárd forint összköltségű beruházás keretében ..., kétéltű szállítókapacitással, ....... bővül a Magyar Honvédség eszközparkja."

Ez vajon ténylegesen kétéltű eszközök beszerzését jelenti?
Egyáltalán mennyi PTSZ lehet használható itthon?
Ebben a kategóriában vajon lehetséges lenne orosz eszköz beszerzése? Ehhez hasonló képességű járművet nem is tudom honnan lehetne beszerezni.

Ez vajon ténylegesen kétéltű eszközök beszerzését jelenti?
Egyáltalán mennyi PTSZ lehet használható itthon?
Ebben a kategóriában vajon lehetséges lenne orosz eszköz beszerzése? Ehhez hasonló képességű járművet nem is tudom honnan lehetne beszerezni.
Szentendrén állandóan láttam egyet, szóval egy tuti van. És vagy a régi betonkapu volt nagyon erős, vagy az gyenge, de mikor bontották vele tavaly, nagyon küszködött. :D

A kommunikáció alakult a társadalomhoz nem fordítva.
Én azt gondolom, hogy direktbe 'fű alatt' van elővezetve minden dolog, amire ezen a téren költenek.
Belföldre is és külföldre is gondolva az ilyen kommunikációval. Oka lehet, pl a figyelem elkerülése. Célja? Nem tudom, csak ötletem van.
Persze egy karabély, vagy MBT beszerzést nem lehet uniós katasztrófa védelem alá besúvasztani. De a túlnyomó többséget talán.
Ez ilyen lopakodó fegyverkezés :)

Szerintem inkább PTSZ-felújítás lesz. Már tavaly megjelent.
http://ted.europa.eu/TED/notice/udl?uri=TED:NOTICE:61720-2017:TEXT:HU:HTML&src=0

Oroszt nem.

De hát az már egy éve volt. 8 db felújítása valami 550 millió Ft-ért. Az még csak most fog realizálódni?

Egyébként meg miért nem lehet ilyen kategóriában oroszt? Kétéltű szállító jármű. Akár ténylegesen is lehet civil beszerzés.
Egyébként nekem a kedvencem a Vityaz DT széria. Néhány darab a katasztrófavédelemnek abszolút racionális lenne (hogy ne T-72-t kelljen elővenni, ha leesik a hó!)
Az aztán mindenhol elmegy, elképesztő felvételek vannak a videómegosztón.

• Tetszik
Reactions: borisz
Akinek szüksége van ilyen jellegű fejlesztésre, az sosincs efféle csoportokban. Eleve azok csak a legritkább esetekben olvasnak, azért írnak úgy ahogy. Ergó, fölösleges volt.

A bejegyzésem beugrató jellegű volt. Nem is hoztam létre helyesírási topicot, csak jelezni szerettem volna, hogy elég meddő a téma....

De hát az már egy éve volt. 8 db felújítása valami 550 millió Ft-ért. Az még csak most fog realizálódni?

Egyébként meg miért nem lehet ilyen kategóriában oroszt? Kétéltű szállító jármű. Akár ténylegesen is lehet civil beszerzés.
Egyébként nekem a kedvencem a Vityaz DT széria. Néhány darab a katasztrófavédelemnek abszolút racionális lenne (hogy ne T-72-t kelljen elővenni, ha leesik a hó!)
Az aztán mindenhol elmegy, elképesztő felvételek vannak a videómegosztón.
Ebben a világpolitikai helyzetben kötve hiszem hogy bármiféle orosz vasat vehetünk. Egyébként minden PTSZ felújítás legalább valami lépés. De a mindentudó szakértők ebbe is belekötnének.