Bokros (és az MNB vezetése) konkrétan végrehajtotta az IMF diktátumait. Csak szólok. Így nemzetárulást követett el.
Privatizálták az energiaszolgáltatókat, és egy rakás még jól működő vállalatot, amelynek bevételéből - visszakeresheted - "visszafizettek államadósságot" ami tulajdonképpen egy fiktív összeg, amit nem fogyasztottunk el, csak számokban létezett, de be akarták hajtani ezért "kellett magánosítani" az értékes cégeket ennek következtében 2x kerestek rajtunk, MERT volt egy komprádor vezetése az országnak aki ezt végre is hajtotta. A mai helyzetet lehet erre analógiaként mondani, ha "neadjisten" az lmp-momentum, xy- gyurcsány-féle ellenzék/kupleráj nyert volna, már most gépelnék a privatizációs szerződéseket a minisztériumokban, ezt úgy hidd el.
Továbbá:
IMF-ukáz volt a nyugdíjbiztosítás egy részének magánosítása is, HAVI 20 milliárd forint az ÁLLAM pénzéből - nem tiédból - ahogy szokták volt mondani, ezt szüntették meg - dolgoztam multibiztosítónál, ismertem a pénzügyi fejeseket is tehát tudom mikre mentek el ezek a pénzek - nem a te nyugdíjad értékének megőrzésére abban is biztos lehetsz - ezeknek a pénzeknek a hozadékát szépen elvitték innen, meg felélték, mint a huzat, osztalék, költség stb címen. Jó ha azt visszakaptad volna amit befizettél, és nem azon az értéken amin nyugdíjba mész. Ez egy pénzszivattyú volt semmi más.
Kivéreztette a családtámogatásokat, a szociális rendszert, meg lehet nézni a demográfiai mutatókat. Bokrosnak és Surányinak a legsötétebb fegyház zárkájában lenne a helye, úgy hogy rájuk rohadjon a műanyag lakat.
Az ostoba és manipulálható, naív mdf-eseknek - szemben a ravasz posztkommunistákkal (lsd fletó) - szintén nagyon nagy saruk van az ügyben, a mai gazdasági szituáció javarészt az ő bénaságuk következtében állt elő. Hasonlítsd össze a korabeli lengyel, csehszlovák gazdaságpolitikával és azt a mai eredményekkel. Ki mit ért el és hol tart.