[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 125
113
Latod errol beszelek. Meg meg sem hallgattad a masik velemenyet de neked mar keszen van az itelet. Amugy nem vagyok sem zsido sem izraeli.

Oké, lássuk az érveket! Hallgatom, hogy miért jogos a Golan megszállva tartása? Miért jogos Gázában az újabb és újabb telepek létrehozása? Miért jogos Jeruzsálem kisajátítása? Ésszerű érvekkel esetleg meggyőzhető vagyok!
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
ez meg szép lassan elfogy...
XyF4USeo
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Oké, lássuk az érveket! Hallgatom, hogy miért jogos a Golan megszállva tartása? Miért jogos Gázában az újabb és újabb telepek létrehozása? Miért jogos Jeruzsálem kisajátítása? Ésszerű érvekkel esetleg meggyőzhető vagyok!


Kezdjuk az ujkoriu tortenet elejevel.

1.) A zsidok nem elfoglaltak teruleteket hanem megvasaroltak. Nagyreszt lakatlan sot muvelesre alkalmatlan teruleteket mocsarakat felsivatagos helyeket meg a mult szazad kezdetetol fogva. Az arab torok tulajdonosok orommel adtak el ezeket a teruleteket. Ezen teruleteket a zsidok a sajat kezukkel evtizedek alatt forditottak muvelhetove lakhatova . A konfliktus pedig ekkor kezdodott igazan mert ez a mar muvelhetove tett terulet ujra kelett a szomszednak aki a letszamfolenyet kihasznalva probalta eluldozni a sidokat. Gyakorlatilag ez volt az elso ongol mert a zsido telepesek igen sok iranyzatot kepviseltek politikailag kulturalisan es vallasilag egyarant. Egymast sokszor jobban megvetettek mint az arabokat. Azonban ez a fajta nyilt agresszio egysegbe kovacsolta oket. Meg igy is gyengek voltak es meg igy is szerveztek az arabok pogromokat a kisebb helyi gyilkolaszasokrol rablasokrol nem is beszelve.

2.) Ahogy ezekre a zsido tulajdonu teruletekre egyre tobb zsido erkezett ugy nott a feszultseg . A helyzet arab reszrol tudathasadasos volt mert egyreszt tartottak a bevandorlo zsidoktol masreszt meg a zsidok adtak mindig a legjobb arat a foldekert amit az arabok nem muveltek es nagyon akarodzot nekik penze tenni .
A masodik vilaghaboru alatt megtortent az elso nagy politikai polarizalas a zsidok a szovetsegesekhez alltak az arabok meg a naci nemetorszagot tamogattak. A zsidok celja szimplan a tuleles volt csakugy mint az I VH ban amitol az uj regi orszagukat remeltek " Balfour nyilatkozat". A Britek igeretevel szemben erre a sajat orsagra nem kerult sor de ennek ellenere es a jozan eszt kovetve a zsidok a nacikkal szemben ragadtak fegyvert . Az arabok ( Kozel Kelet ) a nacikat valasztottak aminek a celja nem egy sajat orszag hanem a zsidok kiirtasa es foldjeik megszerzese volt ( no meg asszonyaik megeroszakolasa a'la ISIS )

Mar itt latszik milyen kulonbseg van a ket fel motivacioja celjai kozott.

3.) A II. VH utan maga az ENSZ benne az osszes gyoztes nagyhatalommal a SZU-t is beleertve ugy latta hogy az a helyes ha a tersegben meghuzzak a hatarvonalakat megpedig az etnikai hatarok menten. Igy is tettek es amikor az Izraeliek ezzel az osszevissza girbegurba hatorkkal is megelegedve kikialtottak a fuggetlenseguket akkor meg ugyanazon a napon megindultak az arabok hogy a hon ohajtott tervuket ( legyilkolni megeroszakolni tengerbefolytani javaikat elvenni ) megvalositsak. Nem jott ossze nekik. Az izraeliek minden ellenuk szolo esely ellenere kitartottak sot ellentamadasba mentek at. Ezek voltak az elso teruletek amit nem vasarlassal szereztek. Viszont a nemzetkozi jog kimondja hogy ha egy agresszor megtamad egy masik orszagot es a megtamadottnak sikerul azt visszavernie majd annak teruletere benyomulnia akkor azt a teruletet az agresszor karara es buntetesere ( nemzetkozi jog ) megtarthatja. Izrael igy is tett. Teljesen jogosan sot igazsagosan.

4.) 56 ban Izrael csatlakozott a Britekhez Franciakhoz de nem tartott meg teruleteket.

5.) 67 ben az arabok megint tamadtak de elszamoltak magukat mert az izraeliek mar felkeszulten vartak oket. Ekkor jott a Golan a Sinai felsziget meg Jeruzsalem is Izraeli fenhatosag ala. Az "agressziv' es " moho" izrael ezutn leult Jordaniaval targyalni es ONKENT visszadta a Templomhegy Jeruzsalem felugyeleti jogat !!!

6.) A 73 as haboruban nem volt teruletfoglalas es az egyiptomiak belattak hogy fegyverrel nem megy le kell ulni targyalni. Az "agressziv es moho" izrael pedig leult targyalni es a bekeert cserebe visszadta a Sinai felszigetet ami akkora terulet cirka mint a mai Izrael.

Sziria SOHA nem akart targyalni. Sziria mindig kovetelozott es diktalni akart. Mindig faziskeseben voltak. A 48 as haboru utan annak elkezdese elotti allapotokat koveteltek. 67 es haboru utan pedig annak a haborunak a kezdeti allapotat koveteltek . Nem targyaltak KOVETELTEK. Annyira hogy izraelnek meg a letet a letezeshez valo jogat sem ismertek el sem akkor sem most. Szerintukl olyan orszag hogy izrael nem letezik.

Gazat szinten visszaadtak az araboknak az ott levo infrastrukturaval mezogazdasagi telepekkel hazakkal stb. A arabok elso dolga volt ezeket lerolni mert hogy semmi nem kell a zsidoktol. Aztan eszukbe jutott hamar hogy enni kene de nincs mivel es mibol megtermelni ( uveghazak kilometereit romboltak le az ontozorendszerekkel sot a szivattyu allomasokkal mert nem kell semmi a zsidoktol. Cserebe hogy az arabok visszakaptak gazat nem a terulet ujjaepitesevel kezdtek el foglalkozni hanem azt mint kiindulasi pont mint bazis izrael elleni tamadasokra hasznaltak es hasznaljak a mai napig is. Izrael ezert vezetett be blokadot ami nem a propagandaban megjeleno "nem engedunk be semmit" jelenti hanem hogy a hajoknak amik gazaba szallitanak elobb izraeli atvizsgalason kell atmenniuk hogy nincs e bennuk fegyver fegyveralktresz stb.



Elsore mondjuk ennyi.

Erdekelne a velemenyed hogy te hogy latod a fentieket.

Koszonom


Ui : Keresztenynek vallom magam es a bibliat olvasva en azt latom hogy egy keresztenynek teljes mertekben tamogatnia kell a cionizmust izrael letrejottet es fenmaradasat. Ez pedig nem egyenlo a zsidok vagy izrael allam altal elkovetett disznosagokkal.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Ui : Keresztenynek vallom magam es a bibliat olvasva en azt latom hogy egy keresztenynek teljes mertekben tamogatnia kell a cionizmust izrael letrejottet es fenmaradasat. Ez pedig nem egyenlo a zsidok vagy izrael allam altal elkovetett disznosagokkal.
Így lottózzak :cool:
Szegény fiú...neked akkora káosz van a fejedben mint egy tini szobájában.A keresztény kicsit tág fogalom a cionizmus megmagyarázására római katolikus,baptista,hit gyüli vagy valami hasonló gittegylet de pl. református semmi kép.
Azért annyit hozzáfűznék,hogy elmélkedj azon,hogy tudod Jézus személyét és tanításait összhangba hozni a cionizmussal,megsúgom sehogy ;)
De a kérhetem ne itt válaszolj mert nem hiszem,hogy ez a topik alkalmas a lelkedben tomboló vihar tisztázására.Javaslok egy papot vagy pszichológust.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and jimkirk

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 536
5 034
113
Most akkor DINAMO szerint ide jönnek a zsidók a kemény munkával megszerzett pénzükkel megveszik a fél országot akkor kitehit az Izraeli zászlót ? Mert ez előző esszéből ez jön le. Nevetséges. Ez ugyan az mint a régi vicz a közös vagyonról. Történetesen ami a tiéd az az enyém is , ami az enyém ahhoz semmi közöd. Inkább mégse szólaltál volna.
 
B

b4l4g3

Guest
Kezdjuk az ujkoriu tortenet elejevel.

1.) A zsidok nem elfoglaltak teruleteket hanem megvasaroltak. Nagyreszt lakatlan sot muvelesre alkalmatlan teruleteket mocsarakat felsivatagos helyeket meg a mult szazad kezdetetol fogva. Az arab torok tulajdonosok orommel adtak el ezeket a teruleteket. Ezen teruleteket a zsidok a sajat kezukkel evtizedek alatt forditottak muvelhetove lakhatova . A konfliktus pedig ekkor kezdodott igazan mert ez a mar muvelhetove tett terulet ujra kelett a szomszednak aki a letszamfolenyet kihasznalva probalta eluldozni a sidokat. Gyakorlatilag ez volt az elso ongol mert a zsido telepesek igen sok iranyzatot kepviseltek politikailag kulturalisan es vallasilag egyarant. Egymast sokszor jobban megvetettek mint az arabokat. Azonban ez a fajta nyilt agresszio egysegbe kovacsolta oket. Meg igy is gyengek voltak es meg igy is szerveztek az arabok pogromokat a kisebb helyi gyilkolaszasokrol rablasokrol nem is beszelve.

2.) Ahogy ezekre a zsido tulajdonu teruletekre egyre tobb zsido erkezett ugy nott a feszultseg . A helyzet arab reszrol tudathasadasos volt mert egyreszt tartottak a bevandorlo zsidoktol masreszt meg a zsidok adtak mindig a legjobb arat a foldekert amit az arabok nem muveltek es nagyon akarodzot nekik penze tenni .
A masodik vilaghaboru alatt megtortent az elso nagy politikai polarizalas a zsidok a szovetsegesekhez alltak az arabok meg a naci nemetorszagot tamogattak. A zsidok celja szimplan a tuleles volt csakugy mint az I VH ban amitol az uj regi orszagukat remeltek " Balfour nyilatkozat". A Britek igeretevel szemben erre a sajat orsagra nem kerult sor de ennek ellenere es a jozan eszt kovetve a zsidok a nacikkal szemben ragadtak fegyvert . Az arabok ( Kozel Kelet ) a nacikat valasztottak aminek a celja nem egy sajat orszag hanem a zsidok kiirtasa es foldjeik megszerzese volt ( no meg asszonyaik megeroszakolasa a'la ISIS )

Mar itt latszik milyen kulonbseg van a ket fel motivacioja celjai kozott.

3.) A II. VH utan maga az ENSZ benne az osszes gyoztes nagyhatalommal a SZU-t is beleertve ugy latta hogy az a helyes ha a tersegben meghuzzak a hatarvonalakat megpedig az etnikai hatarok menten. Igy is tettek es amikor az Izraeliek ezzel az osszevissza girbegurba hatorkkal is megelegedve kikialtottak a fuggetlenseguket akkor meg ugyanazon a napon megindultak az arabok hogy a hon ohajtott tervuket ( legyilkolni megeroszakolni tengerbefolytani javaikat elvenni ) megvalositsak. Nem jott ossze nekik. Az izraeliek minden ellenuk szolo esely ellenere kitartottak sot ellentamadasba mentek at. Ezek voltak az elso teruletek amit nem vasarlassal szereztek. Viszont a nemzetkozi jog kimondja hogy ha egy agresszor megtamad egy masik orszagot es a megtamadottnak sikerul azt visszavernie majd annak teruletere benyomulnia akkor azt a teruletet az agresszor karara es buntetesere ( nemzetkozi jog ) megtarthatja. Izrael igy is tett. Teljesen jogosan sot igazsagosan.

4.) 56 ban Izrael csatlakozott a Britekhez Franciakhoz de nem tartott meg teruleteket.

5.) 67 ben az arabok megint tamadtak de elszamoltak magukat mert az izraeliek mar felkeszulten vartak oket. Ekkor jott a Golan a Sinai felsziget meg Jeruzsalem is Izraeli fenhatosag ala. Az "agressziv' es " moho" izrael ezutn leult Jordaniaval targyalni es ONKENT visszadta a Templomhegy Jeruzsalem felugyeleti jogat !!!

6.) A 73 as haboruban nem volt teruletfoglalas es az egyiptomiak belattak hogy fegyverrel nem megy le kell ulni targyalni. Az "agressziv es moho" izrael pedig leult targyalni es a bekeert cserebe visszadta a Sinai felszigetet ami akkora terulet cirka mint a mai Izrael.

Sziria SOHA nem akart targyalni. Sziria mindig kovetelozott es diktalni akart. Mindig faziskeseben voltak. A 48 as haboru utan annak elkezdese elotti allapotokat koveteltek. 67 es haboru utan pedig annak a haborunak a kezdeti allapotat koveteltek . Nem targyaltak KOVETELTEK. Annyira hogy izraelnek meg a letet a letezeshez valo jogat sem ismertek el sem akkor sem most. Szerintukl olyan orszag hogy izrael nem letezik.

Gazat szinten visszaadtak az araboknak az ott levo infrastrukturaval mezogazdasagi telepekkel hazakkal stb. A arabok elso dolga volt ezeket lerolni mert hogy semmi nem kell a zsidoktol. Aztan eszukbe jutott hamar hogy enni kene de nincs mivel es mibol megtermelni ( uveghazak kilometereit romboltak le az ontozorendszerekkel sot a szivattyu allomasokkal mert nem kell semmi a zsidoktol. Cserebe hogy az arabok visszakaptak gazat nem a terulet ujjaepitesevel kezdtek el foglalkozni hanem azt mint kiindulasi pont mint bazis izrael elleni tamadasokra hasznaltak es hasznaljak a mai napig is. Izrael ezert vezetett be blokadot ami nem a propagandaban megjeleno "nem engedunk be semmit" jelenti hanem hogy a hajoknak amik gazaba szallitanak elobb izraeli atvizsgalason kell atmenniuk hogy nincs e bennuk fegyver fegyveralktresz stb.



Elsore mondjuk ennyi.

Erdekelne a velemenyed hogy te hogy latod a fentieket.

Koszonom


Ui : Keresztenynek vallom magam es a bibliat olvasva en azt latom hogy egy keresztenynek teljes mertekben tamogatnia kell a cionizmust izrael letrejottet es fenmaradasat. Ez pedig nem egyenlo a zsidok vagy izrael allam altal elkovetett disznosagokkal.

Ha nem haragszol idéznélek ismét: "nagyrésze amit irtál nem igaz, szimplán agiprop, de részigazság az van benne".
Viszont mellékelek egy videót, ami kicsit másképpen mutatja be a dolgokat...
Lehet hogy több igazság is van? A figura szerint nincs... Az igazság a videóban.
Mondhatni kötelező darab, csodálom, hogy még fent van magyar felirattal a youtube-on
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Így lottózzak :cool:
Szegény fiú...neked akkora káosz van a fejedben mint egy tini szobájában.A keresztény kicsit tág fogalom a cionizmus megmagyarázására római katolikus,baptista,hit gyüli vagy valami hasonló gittegylet de pl. református semmi kép.
Azért annyit hozzáfűznék,hogy elmélkedj azon,hogy tudod Jézus személyét és tanításait összhangba hozni a cionizmussal,megsúgom sehogy ;)
De a kérhetem ne itt válaszolj mert nem hiszem,hogy ez a topik alkalmas a lelkedben tomboló vihar tisztázására.Javaslok egy papot vagy pszichológust.


Elolvastad valaha is a Bibliat ?
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
A Hamai zseb keleti felét átvette az SAA. ez a kiürítési és fegyverszüneti folyamat része.
DdPGZaAWkAEjhkv.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 125
113
Kezdjuk az ujkoriu tortenet elejevel.

...Viszont a nemzetkozi jog kimondja hogy ha egy agresszor megtamad egy masik orszagot es a megtamadottnak sikerul azt visszavernie majd annak teruletere benyomulnia akkor azt a teruletet az agresszor karara es buntetesere ( nemzetkozi jog ) megtarthatja. Izrael igy is tett. Teljesen jogosan sot igazsagosan...

Ez a "nemzetközi jog" nevű jogszabály konkrétan mi is? Melyik "nemzetközi" jogszabály melyik szakasza? Részletezd ezt kérlek!
 
  • Tetszik
Reactions: endre