[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Még mielőtt vki félreérti..... : Az amerikaiakat fogadná 50.000 gendergyerek és 100.000 18 éven aluli agysebész menekült. Ők meg sikítva rohannának haza...
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://lovasistvan.hu/2018/05/20/ja...ono-biztos-hogy-a-nagy-felcserelest-eljuk-at/
"VOICE OF EUROP
A független képviselő a legutóbb ismert politikus, aki leszögezte: az őslakos briteket és az igazi európaiakat szisztematikusan cserélik fel a korlátok nélküli tömeges migránsáradatokkal.
Cikkében azt írja, korábban azt hitte, a nagy felcserélés túlzás. De most „már abszolút meg vagyok győződve arról, hogy ez az EU, a volt Obama-kormány, az ENSZ és eges liberális-baloldali brit politikusnak és még egyes úgynevezett konzervatívoknak is a terve”. "


Kezd átjutni a valóság a rózsaszín ködön. Jó tudni hogy vannak akik időnként azért "kinéznek az ablakon".
Viszont ez még mindig szánalmasan kevés. Talán ha megalakul az Olasz kormány, és merszük is lesz cselekedni, tényleges változás is elképzelhető, és legalább a folyamatok nem fognak felgyorsulni. És akkor talán az EU vezetői + tényleges vezetői nem merik ugyanazt folytatni mint eddig. -Vagy ragaszkodnak majd valamiért továbbra is az addigi irányvonalhoz, és akkor vélhetően nem teljesen valószínűtlen egy nagy reccs (pá pá EU)


https://24.hu/kulfold/2018/05/19/olasz-kormany-ot-csillag-liga/
"Az új olasz kormánykoalíció egyelőre meg sem alakult, még a leendő miniszterelnök neve sem ismert, máris megmozgatta egész Európát a két szövetségre lépő „rendszerellenes”, euroszkeptikus párt. A populista 5 Csillag Mozgalom és a jobboldali Északi Liga programtervezete felfordulást okozott egész héten a pénzpiacokon. Ám ennél is komolyabb, geopolitikai jelentőségű erőeltolódásokat hozhat az új római kormány megalakulása, ami Moszkvának kedvezhet...
...Az EU egyik alapító országában juthatnak hatalomra a „rendszerellenes” erők
Van olyan elemző, aki szerint az új olasz kabinet megalakulása Brexit-szerű földcsuszamlást okozhat az EU szerkezetében, s a francia Le Monde is hangsúlyozza, hogy most az Európai Unió egyik alapító tagállamában kerülnek hatalomra „rendszerellenes” pártok...
...Tragikomédia a tőzsdéken
De nemcsak Brüsszel, hanem Merkel és a németek is aggódhatnak, hiszen az unión keresztül gyakorlatilag ők finanszírozzák az olaszokat, márpedig a tervezett olasz kormánykoalíció pártjai most felvetették egy 250 milliárd eurós adósságelengedés ötletét. A befektetők attól is megijedtek, hogy Olaszország az 5 Csillag Mozgalom eredeti ötleteinek megfelelően az eurózónából is akarna lépni a kormányprogram egyes értelmezései szerint, de ezt a mozgalom utóbb cáfolta, igyekezve megnyugtatni a piacokat...
...Az új római kabinetet most két euroszkeptikus, illetve az „európai rendszerrel” szembehelyezkedő párt alakíthatja meg. Mindkét párt a bevándorlás ellen foglalt állást a választási kampányban, és akkor még finoman fogalmaztunk, különösen, ha Matteo Salvinira, a Liga vezérére gondolunk.
A bevándorlásellenes intézkedésekben nincs is igazán nagy vita az alakuló kormánykoalícióban. Várhatóan szigorítják az ellenőrzéseket, a brit Guardian szerint a mecsetekben nem lehet majd a jövőben csak olaszul prédikálni, és le akarnak számolni az illegális migrációval, növelni akarják a rendőrség létszámát és lefaragnának a bevándorlókat segítő kormányzati programokból is...
...Visszafogó erő lehet az olasz köztársasági elnök is, aki már most hangsúlyozta, hogy nem fog automatikusan minden törvényt aláírni, ha úgy véli, hogy az ütközik az alkotmány valamelyik pontjába (itt főleg az Európai Unióval összefüggő kérdésekről van szó)....
...Az adósságállomány azonban már így is aggasztó a német Spiegel szerint. 2300 milliárd eurót tesz ki, ami az egész ország egyévi gazdasági teljesítményét is messze felülmúlja, azaz a GDP 132 százalékát teszi ki..."


Lehet hogy az új olasz kormány megpróbálja visszaszorítani az EU és Merkel... "migrációs törekvéseit, de egyrészt az Olasz köztársasági elnök sok esetben gyakorlatilag vétózhat, másrészt az olasz államadósság miatt az olasz gazdaság (ha az EU bizonyos erői és azok támogatói köre összefog) bedönthető- így kérdéses mi fog történni.
Ugyanakkor az EU eddig úgymond ellenálló országai kaphatnak egy nagyobb szövetségest (Olaszország), és ez a még eddig hallgató országok vezetését is átcsábíthatja a "másik oldalra"
Jelenleg sok múlik Merkelen, hogy mennyire akarja azt az újabb nyitási próbálkozást Oroszország felé, mennyire mer szembehelyezkedni Trumppal Irán, Oroszország, Kína... ügyében, és hajlandó e kereskedelmi, katonai, politikai függetlenedési kísérletre az USA-val szemben. Ezt viszont az USA kizárt hogy engedné megtörténni. Jelenleg is ömlik az USA haditechnika szép csöndesen Európába, leginkább az orosz határok mellé. És mivel az EU országainak többsége NATO tag.a héják az USA elemi érdekeinek gondolhatnak egy minimum konfliktus kirobbantását, amivel nem csak az EU Oroszország, Kína (és Irán) felé történő nyitást akadályozná meg, de egyben vélhetően azonnal háttérbe szorulna a migrációs válság megoldására fordítható erő ( minden tekintetben) ennek minden előre látható következményével. És ennek is a vége az lehetne, hogy az EU-nak vége.

Az EU kilátásai nem jók már rövid és közép távon sem - hiszen három nagy problémája van:
-Az USA gyakorlatilag kicsinálhatja az EU gazdaságát. Minimum. (számtalan módon,- energetika, ipar, kereskedelem...)
- Nagyon megnőtt egy Orosz konfliktus esélye, amibe az EU államai azonnal belesodródnának ( hiszen az Orosz határok melletti NATO kontingenseket okosan úgy "építette" fel az USA, hogy gyakorlatilag mindegyik EU-s NATO államnak van ott valamekkora alakulata., bármilyen kicsi is.)
- A "migrációs" válság alapjaiban fenyegeti nem csak az EU létét, de a benne lévő őshonos népcsoportokét is.migrációs törekvéseit, de egyrészt az Olasz köztársasági elnök sok esetben gyakorlatilag vétózhat, másrészt az olasz államadósság miatt az olasz gazdaság (ha az EU bizonyos erői és azok támogatói köre összefog) bedönthető- így kérdéses mi fog történni.
Ugyanakkor az EU eddig úgymond ellenálló országai kaphatnak egy nagyobb szövetségest (Olaszország), és ez a még eddig hallgató országok vezetését is átcsábíthatja a
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
jav: - A "migrációs" válság alapjaiban fenyegeti nem csak az EU létét, de a benne lévő őshonos népcsoportokét is.
Ez a vége a meglévő szövegnek. (nem tudom hogy duplikálódott a közepéről szöveg a vége helyére.)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Szerintem nem fogják hagyni a német cégek, hogy Mürkül olyat tegyen amivel bukják a jenki piacot, esetleg rommá büntetik őket. Az iráni kereskedelmük csak kerekítési hiba az usával folytatott bizniszhez képest.
Na mindegy, az biztos hogy rendkívül izgalmas és kalandos idők elé nézünk... ahogy Bogár prof. szokta volt mondani.

Az igaz, hogy az iráni piacnál jóval nagyobb az amerikai piac, na de épp itt lenne már az ideje, hogy elgondolkodjunk azon, hogy az amerikai piacért cserébe érdemes-e feladni az összes többit. Mert ugyebár eléggé abba az irányba haladnak a dolgok, hogy szép lassan mindenhonnak kitiltat bennünket az USA. Kezdte Oroszországgal, most Irán van soron, de Kínával is baja van, kik jönnek még?
Ők könnyen szankciózzák Iránt, a tavaly 125 millió dolláros exportjuk volt, ezzel szemben Európa 80 milliárdos exportot bonyolított le Iránnal.
Ezen kívül meg Trump azért is panaszkodik, hogy az EU túl sokat exportál az USA-ba, szóval valószínűleg akkor is megpróbálják leépíteni az amerikai exportunkat, ha USA párti politikát folytatunk. Akkor meg már inkább csak az amerikai piacot bukjuk be, ne az összes többit is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 564
113
Magid Magid szomáliai menekült lett Sheffield új polgármestere.
33085436_209155339875025_2531837917676961792_n.jpg
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 116
113
Vagy ennyire fasza a csávó, vagy már ennyire nem stimmel valami a fejekben. Nem tudom.
https://www.independent.co.uk/news/...ngest-green-party-viral-picture-a8359751.html
Nincs itt semmi látnivaló, választottak maguknak egy "valóságsóban" feltűnő kiváló és rátermett polgármestert a fejlett és toleráns nyugati civilizációban a sheffieldiek, aki szeret a polgármesteri ünnepi lánccal a nyakában és bakancsban mászkálni az unalmas hétköznapokban, meg néha modellt állni a városháza korlátján, csak úgy lazán.

Remélem mi a demokrácia ezen szintjére SOHA nem jutunk el!
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 485
113
http://kitekinto.hu/2018/05/18/europan-kivul/a-nemetek-torkig-vannak-az-egyesult-allamokkal/
Úgy néz ki már Merkelnél is kiverte a biztosítékot Trump "megmondó" stílusa...

Angela Merkel német kancellár éles hangvételű beszédben reagált az amerikai döntésre, mondván az aláássa a nemzetközi rendbe vetett bizalmat. „Ha mindenki azt teszi, amihez épp kedve szottyan, az bizony nagyon rossz hír a világ számára” – fogalmazott.

A kancellár Trump elleni kitörése egybeesett Der Spiegel német hetilap – ami nem mellesleg Németország legbefolyásosabb és legolvasottabb lapja – valaha kiadott legprovokatívabb címlapjával: egy kinyújtott középső ujj, amit Trump képére mintáztak, és amely mellett a „Viszlát, Európa!” felirat virít.


A németek soha nem szerették Donald Trump amerikai elnököt, az pedig csak súlyosbította a helyzetet, hogy az Egyesült Államok a múlt héten felmondta az Iránnal kötött atomalkut. Ráadásul megfigyelhető egy növekvő a szakadék a német kormány és a német emberek között: míg előbbinek leginkább csak Trump személyével vannak fenntartásai, a német szavazók egyre inkább Amerika-ellenesnek vallják magukat.

A felmérés alapján általánosságban elmondható, hogy a németek nagy többsége „rossznak” tartja a kétoldalú kapcsolatokat. Az így gondolkodók aránya fokozatosan emelkedett Trump megválasztása óta, bár fontos megemlíteni, hogy a németek akkor is nagyon negatívan nyilatkoztak az Egyesült Államokról, amikor még Barack Obama volt az elnök (aki egyébként népszerű volt Németországban).

A németeknek már Trump hatalomra kerülése előtt feltűnt, hogy az USA nem ugyanúgy kezeli a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat, mint ők. Például a Volkswagen elleni amerikai boszorkányüldözés már Obama alatt megkezdődött és mára messze meghaladta azt, amivel a vállalatnak akár otthon, akár bárhol máshol Európában szembe kellett néznie. Trump panaszkodása a német autóiparra pedig csak hab volt a tortán.

Most pedig egy újabb érthetetlen gazdasági ellentmondás bontakozik ki, mégpedig az amerikai védővámok fenyegetésének árnyékában. Miközben Trump azt hangoztatta, hogy nem csak Irán számíthat szankciókra, hanem minden olyan ország, amely segítséget nyújt neki nukleáris programjában, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter nemrég közölte: amennyiben Phenjan eleget tesz az elvárásoknak és beleegyezik atomfegyverprogramja teljes felszámolásába, az Egyesült Államok feloldhatja az Észak-Korea elleni szankciókat. Most akkor hogy is van ez? Nem éppen erről szólt az iráni atomalku is?

„Tehát az amerikai cégek hamarosan képesek lesznek üzleti tevékenységet folytatni Észak-Koreában, az európai vállalatoknak azonban ugyanez meg lesz tiltva Iránnal” – írta Mark Schieritz kommentátor a Twitter-en. Schieritz egyik cikke múlt vasárnap jelent meg a Die Zeit hetilapban, amelyben azt állította, hogy az Egyesült Államok jelenleg inkább Európa riválisa, mint partnere. Szerinte eljött az ideje, hogy Európa szembeszálljon az USA-val és szemet szemért alapon válaszoljon az „amerikai zsarolásra”.

Ugyan így az egész EU szív az Oroszországi szankciók miatt is. Ez megint kinek jó...természetesen az USA-nak.

Ki a f...*-nak képzeli magát ez az ember, hogy az egész világot az USA homokozójának tekinti?! Egyaránt fenyegetve szövetségest és ellenséget...

Remélem egyszer eljön majd az a kor amikor az USA lesz szanaszét embargózva, meg szankcionálva!



 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Nono, idézni csak szépen:

Ezután felhívtam a figyelmet arra, hogy a divatossá tétel megkívánná a bérezés és a technika olyan szintre hozását, hogy az komolyan vehető legyen. Az elhivatott honfitársaink pedig akkor szívesebben választják a pályát. Valahogy sose értettem a közszférában azt a szektás stílust, hogy ott az emberek a "szolgálatért" meg a "hivatástudatért" vannak ott és nem mellékesen azért, mert ott szeretnek dolgozni és kapnak mondjuk fizetést is. Az ilyenekből jönnek aztán a remek lefelé rugós/taposós vezetési módszerek, majd a sírás, hogy "niiiincs embeeeer". Tökéletesen mindegy, melyik részét nézzük a nagy magyar államnak.


Hát, azért a rendes megélhetéshez továbbra is ki kell menni missziózni, bár az végső soron egyfajta kiterjesztett hadgyakorlat és tapasztalatszerzés (meg más kultúrák megismerése - hogy a tengerészgyalogság mondását ne idézzem :D )


Hát, Kovács Árpádot idézve: pénz az van, csak rendesen el is kéne költeni.
Az a baj, hogy rengeteg esetben nem azért nincs finanszírozás, mert ellopódik, vagy Molni nem fizet elég pénzt, hanem mert hót kretén módon vannak megszervezve a folyamatok. Kb mint amikor Pistike mellé leteszel egy kiló krumplit, az meg éhenhal mellette, mert nem jön rá, hogy azt meg is kéne pucolni, megfőzni a kis kezeivel. Pl. ott vannak a Gripenek, de nincs hozzá hamburger-árú bomba, vagy oldalakat írunk tele a T-72 modernizációról és a hiányukról, de a 2010-es évek elején csak sikerült eladni néhányat Cseho...krajnának, meg Iraknak és még egyéb remek helyekre. De mi majd veszünk Armatába oltott Leót, hátha utána azt is oda lehet adni Burkina Faso-nak (vagy szétvágni, mert nincs pénz az üzemeltetésre).
Szóval nem azzal van a baj, hogy nincs elég pénze a magyar államnak (vagy ha nem lenne, bőven lennének kihúzható sorok).


Értem én, de mitől lenne menő?! A hazaszeretet nem egy zokni, hogy mellé tesszük Kondér László celebszakács portréját és elnyomunk 4 tv szpotot meg elköltünk egy rakás pénzt instant szemét nevelő célzatú brossúrákra, vagy gyűjtögetjük a lájkokat o_O.
Hát az a baj, hogy a közszolgálatot ellátó emberekből évtizedes hagyomány hülyét csinálni itthon (is). Az biztos, hogy ma sokkal könnyebb elmenni n. zsoldosnak egy multihoz, mert ott van karrier és fizetés. Aki meg hivatástudatból mégis elmegy a közt szolgálni, na az elég gyorsan ki fogja fejleszteni a túlélőképességét (kivéve azokat a területeket, ahol van mellékes, vagy pályázati pénz, de az nagyon kicsi szeglet ám és kevesen férnek oda...).
Én komolyan örülnék neki, ha a HM vízfej tökvakarás helyett mondjuk nyári táborokat rendezne a helótáknak is Tataháza alsón, meg Eperjesen meg olyan puruttya helyeken is, amiről a nagykörúton belül lakó derék székesfővárosiak nem is tudnak.

Ha már hazaszeretet, a fújj-svédeknél most adták ki ezt a remek brossúrát benne két mondattal:
"If Sweden is attacked by another country, we will never give up. All information to the effect that resistance is to cease is false." (12. oldal)
:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
Na én ilyet magyar állampolgárként még sose kaptam a saját országomtól - igaz, közép-európaiként az elmúlt száz év tapasztalati alapján nem biztos, hogy nem fogalmazódna meg bennem a kétely csírája a fenti fogadalom hazai betarthatóságát illetően (és nem taposnák megint egymást a népek az új gazda által dobott koncért mint már annyiszor:cool:).
A svédek valszeg. úgy érzik, hogy van értelme harcolni a hazájukért. Náluk meg, hááát...... Szóval a hazafiasság azért összefügg azzal mennyire érzed úgy, hogy egy jó országban élsz. A hazafiasság meg jó lenne ha nem lenne divat. Ugyanis divatok jönnek és mennek.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 116
113
A svédek európa, sőt sanszosan a világ legnagyobb bambái. Nagyon diplomatikus voltam, a világ egyik legélhetőbb országát herdálták el külső kényszer nélkül, full saját hülyeségből. Aki őket isteníti, állítja példaképül az állomány elé, nosza pattanjon az első gépre, és lásson csodát. De aztán nem ám hazajönni néhány év múlva, hogy félted a család életét! Bele kell állni akkor a Malmo-i multikultiba keményen!

Ezt a témát én lezártam, nem akarok megbántani senkit, de a hazaszeretetet nem lehet elmagyarázni, ha valaki szektás stílust lát ott ahol a mai napig rengeteg ember valóban hivatástudatból dolgozik nap mint nap a vezetők közt is, akkor nem akarom én meggyőzni semmiről, hisz belátom hogy nem is tudnám.

Van azért olyan ismerősöm, aki nagy brit kereskedelmi multi láncnál volt komoly beosztásban, ott amiről Ő beszámolt nekem, sokkal inkább tűnt lefelé rúgós/taposós és fölfelé megfelelni akarós helynek mint amit én az állam szolgájaként valaha is láttam. Nem hinném amúgy hogy a francia vagy német hasonszőrű cégek különbbek lennének.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 116
113
Britannisztánban ennyi a bevándorolt muszlim hogy már több nagyváros polgármesteri címét elvitték? Vajon mennyi kisebb településen lehet már muszlim polgármester?
A városokban koncentrálódnak főleg. Vidék drága nekik, meg ott annyi jó móka sincs mint a nagyvárosokban, ahol lehet a zavarosban halászni, no meg jobban elkél a kebabos is.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
A városokban koncentrálódnak főleg. Vidék drága nekik, meg ott annyi jó móka sincs mint a nagyvárosokban, ahol lehet a zavarosban halászni, no meg jobban elkél a kebabos is.
Állítólag a mi rejtett erőforrásaink jól kijönnek velük Britannisztánban.