A németek után ha jól tudom a második legfontosabb partnerünk. Nem olyan sima helyzet ez. Lengyel-usa -roman simán blokkol USA kérésre bármit az EU és Kína, Oroszország közt. Ráadásul az EU vezetés kétszínű, és gyenge minden féle téren, gazdaságilag és katonailag is. Szerintem teljesen megbízhatatlanok. Továbbá rettenetesen be vannak épülve a jenkik minden szinten. Innentől szerintem bukik. Nekünk ha van eszünk akkor az oroszokon keresztül bezsaroljuk az EU-t, (legyen már valami haszna annak hogy egyedül mi tárgyaltunk évekig Moszkvaval) legalább migráns és Orbán ellenesség ugyileg, ez egy PR győzelem lenne a Fidesznek, mintegy igazolva a tetteik jogossagat és biztosítva a további kormányzást. Na meg persze gazdasági támogatást a három közül mindegyik hatalomtól. De ez a kígyó gerincu EU vezetés meg bármire képes lehet. De pl az önálló EU sereg is veszélyeket rejtene magában, pláne hogy a leggyengébb a négy hatalom közül és az USA nagyon, az orosz-kinai még kicsit be van épülve, miközben az EU meg sehova. Csak így tudnak véghezvinni ezt a nagy Eurázsiai osszeborulast ha az ukránokat szetcsapjak, (erre még talán van erő gazdasagi-politikai téren) és mi (meg a románok előtt) beszallunk hozzájuk. Gyakorlatilag egy USA fal van jelenleg Svedorszagtol Bulgariaig az EU és orosz-kinai közt.