Páncéltörő rakéták, páncéltörő gránátok

Oroszok Szíriában az ISIS-től szereztek Javelin rakétát.

fullscreen-1eis.jpg

De hol a Javelin? Most csak trollkodnak valakik, vagy az oroszoknak már tényleg teljesen kezd elmenni az eszük?

Mert az az is. Meg hátul három TOW-2A. De ami az APILAS mellett van, az mi lehet vajon? Én nem ismerem fel.
Szerintem Milan kissé elhasznált védőborítással. De nem 100%

• Tetszik
Reactions: wolfram
De hol a Javelin? Most csak trollkodnak valakik, vagy az oroszoknak már tényleg teljesen kezd elmenni az eszük?

Mert az az is. Meg hátul három TOW-2A. De ami az APILAS mellett van, az mi lehet vajon? Én nem ismerem fel.

Vannak náluk is(katonák) , akik rosszul ismerik az amerikai fegyvereket. :)

<iframe src="" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Azt vettem észre, hogy a civil szakértők a esetek egy jó részében jobban ismerik a fegyvereket mint a katonaiak.

• Tetszik
Reactions: silurusglanis
Vannak náluk is(katonák) , akik rosszul ismerik az amerikai fegyvereket. :)

<iframe src="" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Hát, ezek szerint a francia fegyókat sem ismerik túl jól... Kicsit sokat bakizik mostanában az orosz hadügy...

Hát, ezek szerint a francia fegyókat sem ismerik túl jól... Kicsit sokat bakizik mostanában az orosz hadügy...

A videóban TOW-2 és a MILAN-t helyesen mutatja be a tiszt, de az APILAS-t Javelinként mutatja be.(Az információs táblán is Javelin van írva-így a látogatókat is megtévesztik)

Az APILAS t nem ismertem eddig. Meglepve olvastam hogy Francia gyártmány és elég komoly mennyiséget exportáltak is. Nem tudom ki használhatja FRO ban, soha sehol nem láttam, még oktatás sincs róla. Mindenki AT4 ot használ és FLG t, oktatás szintén még megy az LRAC de azt sosem fogtam, nem is láttam.

@fapp_supervisor
Fusil Lance Grenade. Puskagránát. Misszión minden raj kap vagy 10-15db ot. Bár nagy páncéltörő haszna már nincs mégiscsak páncéltörő. Vagyis van páncéltörő gránát is.
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Grenade_à_fusil_AC_58
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Grenade_à_fusil_APAV_40
Helytelen használat esetén a kezelőnek felrepedt szemöldököt vagy törött orrot okozhat:)

Ezek a kumulatív puskagránátok vilgágon a legjobb megtestesítői a feleslegességnek.Ki az aki képes egy ilyennel eltalálni egy mozgó járművet 10-ből legalább 7×?Ez tipikusan az a dolog ami a fotelban nagyon jól hangzik de a valóságban használhatatlen.

Ezek a kumulatív puskagránátok vilgágon a legjobb megtestesítői a feleslegességnek.Ki az aki képes egy ilyennel eltalálni egy mozgó járművet 10-ből legalább 7×?Ez tipikusan az a dolog ami a fotelban nagyon jól hangzik de a valóságban használhatatlen.
Igazad van de közelre jól jöhet ha nincs más. Pofonegyszerű a használata, kicsi könnyű és olcsó, kis távolságon okozhat bajt az elmennek. Az AC 58 ideális esetben átüthet 305mm homogén acélt az APAV 40 100mm t. Aztán beküldheted épületbe is vagy ajtón stb. Csodát nem kell várni tőle de a raj tűzerejét növeli.
Viszonylag lassan mozgó célt kis távolságról azért ellehet találni vele, főleg a mai korban ahol a járművek akkorák mint egy hegy

• Tetszik
Reactions: Celebra