[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
M

molnibalage

Guest
NAmost.
A liberális jogállam ismérve nem a közigazgatási ügyintézés határidejének mulasztása.
KEt már nincs, jan 1 óta. AKR. van
A hiányzó létszámot nem tudod számon kérni senkitől, mindenhol ez van. Feladat dögivel, ember alig.
A hatvan nap után ha nincs mozdulás az eljárási illetéket vissza kell adni az ügyfélnek.
Továbbra sem értem, hogy függ ez össze az általad reklamált antijogállami tézisekkel ?

De ha az általam jelzett problémakört kutatnád, inkább a büntetőjog vagy polgári jog területein kellene kutakodnod.
Azt nézd meg, mit kap valaki egy emberölésért.
Itt van pl a mai, a Teréz körúti robbantó, sebesültek voltak, nem súlyosak - de életfogytos.
Akik meg halálra verték a badacsonyi borászt, 2-8-évig (???)
De szépen tetszik összemosni a hatalmi ágakat. Ezek szerint akkor te azt mondod, hogy ezek nem függetlenek?
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 847
5 056
113
Amit leírtam igaz. Még egy nyavalyás függő hatályú végzést írtak az ügyfélnek. Az meg a mai közállapotokat figyelembe véve egy hatalmas öntökönszúrás lenne, ha perelnéd kártérítésért az államot. Ha ezt ma megtennéd, akkor holnapután retorziók érnének.

Francokat, csomó van aki nyert pert állam ellen, és nincsen semmi retorziója. Hatósági eljárási hiba, törvénysértés, hibás jogértelmezés simán nyerhetsz és semmi nem lesz, nem jön a fekete autó érted. Annyi, hogy bele kell állni a perbe, ezt nem vállalja mindenki.

Ennél kisebb bűnökkel is mentek már sokan a levesbe. Pont azért nem működik jól a jogállam, mert informális csatornákon lehet kicsinálni azt, aki nem szimpatikus valami miatt. Ezért az állam és a polgára nincsen egy súlycsoportban és ezt mind a két fél tudja. Köztük Te is.

Na neeee.

Csináltál végig néhány nagyobb projektet? Vagy csak a net-es hírekből tájékozódsz ezen ügyekről? Mert nemcsak egy jogász néz rá valamire, hanem elég sok hatósági eljárás van. Pld. építésügyi, vízügyi, környezetvédelmi, stb.... még hosszú a sor, és igenis ezek nem egyszerűsödtek, hanem bonyolódtak. Az egész e-ügyintézés pedig egy vicc, mert nem működik. Ha egy nagyobb tervet fel akarsz tölteni, azt csak részletekbe tudod, mert a feltöltés tárhelye korlátos. A múltkor egy elózetes környezeti tanulmányt 4 részletben tudtam feltölteni. Hiába hivatkoztam arra, hogy ezek a feltöltések összetartoznak, mégis az ügyintéző a kormányhivatalnál, esetlegesen küldte tovább az anyagot a szakhatóságoknak. Az egyiknek ezt küldte, a másiknak a második feltöltésemet, míg a harmadik megint mást kapott. Aztán jöttek a hiánypótlások garmadával, napokig telefonáltam az ügyintézőkkel, aztán a e-mailen én küldtem nekik tovább a hiányzó anyagokat. Végül az lett a vége, megkértek telefonon, küldjek azért 5 pld-t nyomtatva postán is belőle. Ez meg ezévi, márciusi sztori. Lehet, hogy családi ház szinten működik a dolog, de én ilyenekkel nem találkozom. Amivel találkozom, az a káoszba totkollik..

Ezek egy része létező probléma, mivel az átalakítások körüli iszonyatos a fejetlenség. Pl. a technikai háttér az valami borzalmas, szutyok programok stb.... Igen bonyolódott sok minden, de ennek más okai vannak, nem a gonosz hatalom.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and zeal

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 924
15 497
113
Amit leírtam igaz. Még egy nyavalyás függő hatályú végzést írtak az ügyfélnek. Az meg a mai közállapotokat figyelembe véve egy hatalmas öntökönszúrás lenne, ha perelnéd kártérítésért az államot.

Ehhez képest százával vannak és kerülnek megnyerésre állami kártérítés iránti perek..

Ha ezt ma megtennéd, akkor holnapután retorziók érnének. Ennél kisebb bűnökkel is mentek már sokan a levesbe. Pont azért nem működik jól a jogállam, mert informális csatornákon lehet kicsinálni azt, aki nem szimpatikus valami miatt. Ezért az állam és a polgára nincsen egy súlycsoportban és ezt mind a két fél tudja. Köztük Te is.

Vegytiszta paranoia tünetek.

Csináltál végig néhány nagyobb projektet? Vagy csak a net-es hírekből tájékozódsz ezen ügyekről?

Csináltam.

Mert nemcsak egy jogász néz rá valamire, hanem elég sok hatósági eljárás van. Pld. építésügyi, vízügyi, környezetvédelmi, stb.... még hosszú a sor, és igenis ezek nem egyszerűsödtek, hanem bonyolódtak.

Nem mondod hogy bonyi egy kivitelezési engedélyeztetés? Csak az a gond, hogy te ezt láthatóan ilyen fusiban akarod megcsinálni. Tudod a profi szintje ennek az, hogy megbíznak egy hozzáértő szakértői csapatot aki ezeket intézi, megvan hozzá a szakértelem és kapacitás. Ahogy elnézem, te ezt egyedüli akarod megoldani, csak éppen se projektvezetői, se jogi előképzettséged nincsen meg hozzá, innen onnan hallottál valamit és abból próbálsz kihozni dolgokat. Eszedbe sem jut hogy valakit megbízz ezzel és csak a szakmai részére koncentrálj, mert az már pénzbe kerülne... ahogy egy titkárnő is, aki a telefonos zaklatásokat helyetted elintézi. Bocs de 100+1 ilyen építőipari vállalkozót láttam már, aki azt gondolja hogy egy mobiltelefonnal meg egy kocsival egy ember is megoldhat mindent. Egyiknél se működött, mindig szívnak a végén, túlvállalják magukat, csúsznak, kötbérezik őket és van egy netről letöltött egyoldalas vállalkozási szerződésük, úgymond a jogi megalapozásra.

Az egész e-ügyintézés pedig egy vicc, mert nem működik. Ha egy nagyobb tervet fel akarsz tölteni, azt csak részletekbe tudod, mert a feltöltés tárhelye korlátos. A múltkor egy elózetes környezeti tanulmányt 4 részletben tudtam feltölteni. Hiába hivatkoztam arra, hogy ezek a feltöltések összetartoznak, mégis az ügyintéző a kormányhivatalnál, esetlegesen küldte tovább az anyagot a szakhatóságoknak. Az egyiknek ezt küldte, a másiknak a második feltöltésemet, míg a harmadik megint mást kapott. Aztán jöttek a hiánypótlások garmadával, napokig telefonáltam az ügyintézőkkel, aztán a e-mailen én küldtem nekik tovább a hiányzó anyagokat. Végül az lett a vége, megkértek telefonon, küldjek azért 5 pld-t nyomtatva postán is belőle. Ez meg ezévi, márciusi sztori. Lehet, hogy családi ház szinten működik a dolog, de én ilyenekkel nem találkozom. Amivel találkozom, az a káoszba totkollik...

Nem tisztem hogy védjem az e-ügyintézést mert én is napi szinten kapok hülyét a hoszonynyolcféle. logikátlan rendszertől, a közignél is még csak tanulják, egyátalán hogyan kell kezelni, ami nem segít az a rég közig hagyomány hogy nem a kvalitásos tisztviselők dolgoznak arra, mert azok elmentek jobb helyekre. Ez van, most vezették be, bejáratós a rendszer.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 924
15 497
113
Ezek egy része létező probléma, mivel az átalakítások körüli iszonyatos a fejetlenség. Pl. a technikai háttér az valami borzalmas, szutyok programok stb.... Igen bonyolódott sok minden, de ennek más okai vannak, nem a gonosz hatalom.

Mi vagyunk a lovagok, akik azt mondják NISZ!
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
ű
NAmost.
A liberális jogállam ismérve nem a közigazgatási ügyintézés határidejének mulasztása.
KEt már nincs, jan 1 óta. AKR. van
A hiányzó létszámot nem tudod számon kérni senkitől, mindenhol ez van. Feladat dögivel, ember alig.
A hatvan nap után ha nincs mozdulás az eljárási illetéket vissza kell adni az ügyfélnek.
Továbbra sem értem, hogy függ ez össze az általad reklamált antijogállami tézisekkel ?

De ha az általam jelzett problémakört kutatnád, inkább a büntetőjog vagy polgári jog területein kellene kutakodnod.
Azt nézd meg, mit kap valaki egy emberölésért.
Itt van pl a mai, a Teréz körúti robbantó, sebesültek voltak, nem súlyosak - de életfogytos.
Akik meg halálra verték a badacsonyi borászt, 2-8-évig (???)


A Bibliai időkben a büntetés megtorló jellegű volt. Szemet-szemért alapon. Ma a büntetéseket nem az egyéni sérelmek megtorlása céljából szabják ki, hanem azok társadalmi veszélyessége alapján. Ezért kaphat a Teréz körúti robbantó életfogytot, míg egy spontán módon felindulásból elkövetett emberölés elkövetője enyhe ítéletet. De ez nem a liberalizmussal, meg a konzervativizmussal van összefüggésben, hanem azzal, hogy a modern társadalmak a XXI. sz-ban mit tartanak üldözendőnek (politikai irányultságuktól függetlenül). Elvégre a börtönkapacitás is korlátozott. 10 ezer embert még le lehet ültetni, de 100 ezer embert már nem, mert költséges..
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 083
10 253
113
Amit leírtam igaz. Még egy nyavalyás függő hatályú végzést írtak az ügyfélnek. Az meg a mai közállapotokat figyelembe véve egy hatalmas öntökönszúrás lenne, ha perelnéd kártérítésért az államot. Ha ezt ma megtennéd, akkor holnapután retorziók érnének.

Francokat, csomó van aki nyert pert állam ellen, és nincsen semmi retorziója. Hatósági eljárási hiba, törvénysértés, hibás jogértelmezés simán nyerhetsz és semmi nem lesz, nem jön a fekete autó érted. Annyi, hogy bele kell állni a perbe, ezt nem vállalja mindenki.

Ennél kisebb bűnökkel is mentek már sokan a levesbe. Pont azért nem működik jól a jogállam, mert informális csatornákon lehet kicsinálni azt, aki nem szimpatikus valami miatt. Ezért az állam és a polgára nincsen egy súlycsoportban és ezt mind a két fél tudja. Köztük Te is.

Na neeee.

Csináltál végig néhány nagyobb projektet? Vagy csak a net-es hírekből tájékozódsz ezen ügyekről? Mert nemcsak egy jogász néz rá valamire, hanem elég sok hatósági eljárás van. Pld. építésügyi, vízügyi, környezetvédelmi, stb.... még hosszú a sor, és igenis ezek nem egyszerűsödtek, hanem bonyolódtak. Az egész e-ügyintézés pedig egy vicc, mert nem működik. Ha egy nagyobb tervet fel akarsz tölteni, azt csak részletekbe tudod, mert a feltöltés tárhelye korlátos. A múltkor egy elózetes környezeti tanulmányt 4 részletben tudtam feltölteni. Hiába hivatkoztam arra, hogy ezek a feltöltések összetartoznak, mégis az ügyintéző a kormányhivatalnál, esetlegesen küldte tovább az anyagot a szakhatóságoknak. Az egyiknek ezt küldte, a másiknak a második feltöltésemet, míg a harmadik megint mást kapott. Aztán jöttek a hiánypótlások garmadával, napokig telefonáltam az ügyintézőkkel, aztán a e-mailen én küldtem nekik tovább a hiányzó anyagokat. Végül az lett a vége, megkértek telefonon, küldjek azért 5 pld-t nyomtatva postán is belőle. Ez meg ezévi, márciusi sztori. Lehet, hogy családi ház szinten működik a dolog, de én ilyenekkel nem találkozom. Amivel találkozom, az a káoszba totkollik..

Ezek egy része létező probléma, mivel az átalakítások körüli iszonyatos a fejetlenség. Pl. a technikai háttér az valami borzalmas, szutyok programok stb.... Igen bonyolódott sok minden, de ennek más okai vannak, nem a gonosz hatalom.
Mielőtt megkérdőjeleznél: engedélyeztettem 10+km vasútvonalat szakágakkal, vezető-felelős tervezőként, kompletten, Magyarországon.
És a rendszer mögött sokszor van jóakarat, de mivel a hatalom öntelt, nem hallgat a kritikákra-véleményekre, mindent erőből nyom. Viszont az is igaz, hogy az utóbbi két évben hajlandó korrigálni (pl az e-közmű lassan jó lesz), és az is igaz hogy a szakmák idősebb része nem akar változást, mert az jó volt "úgy" 40 évig, ne legyen másképpen, ezért kell némi határozottság hogy az érintettek torkán lemenjen.
Nekem kedvencem mikor az állam képviselői keresik a kibúvott a saját rendszerükből...
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113

Ezek egy része létező probléma, mivel az átalakítások körüli iszonyatos a fejetlenség. Pl. a technikai háttér az valami borzalmas, szutyok programok stb.... Igen bonyolódott sok minden, de ennek más okai vannak, nem a gonosz hatalom.

Én sem értek veled egyet. Leírtam már többször, nem a fekete autó jön ma érted, hanem egyszerűen úgy kiközösítik a rosszfiúkat, hogy egy nyavalyás telefont nem kapnak. Itt most nem gyári munkásról vagy egyszerű emberekre gondolok, hanem inkább értelmiségiekről, akiktől tart a hatalom.

De azt elismered, hogy szutyok a technika, meg a programok. De kérdezem én, ki rendelte meg és fogadta el a szutyok programokat, nem 5 fillérért? Ki volt az, aki a közigazgatásban horror áron hardvereket és szoftvereket szerzett be? Miért vagy (tok) ennyire megértőek, hogy egy kritikus hang , szó sem jön ki a klaviatúrátokból. Ha Ti vagytok a többség, és mi a hazátlan kisebbség, akiknek pofa be, akkor mitől lenne jobb ez az ország? Mert itt is mint mindenhol máshol, a csapból is az öntömjénezés és a szó szerinti nyalás ömlik??? Mert aki kritizál valamit az már rögtön ellenség lesz? Én pld. ezt a hozzáállást is igen ijesztőnek tartom....
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 847
5 056
113

Nekem kedvencem mikor az állam képviselői keresik a kibúvott a saját rendszerükből...


Itta belső bürokráciára gondolsz?
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 083
10 253
113
Nekem kedvencem mikor az állam képviselői keresik a kibúvott a saját rendszerükből...

Itta belső bürokráciára gondolsz?
Az egyik fele bevezet egy szabályt (kormányrendelet), ami az engedélyezési folyamatot elküldi borért fél évre, mivel nincsen idő felkészülni a bevezetésére. (amire azért nincsen idő, mert az állami cégek/szervezetek indítanák a lobbit hogy ne kelljen változtatni, és igen, ez már mind saját bürokrácia)
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 847
5 056
113
Én sem értek veled egyet. Leírtam már többször, nem a fekete autó jön ma érted, hanem egyszerűen úgy kiközösítik a rosszfiúkat, hogy egy nyavalyás telefont nem kapnak. Itt most nem gyári munkásról vagy egyszerű emberekre gondolok, hanem inkább értelmiségiekről, akiktől tart a hatalom.

De azt elismered, hogy szutyok a technika, meg a programok. De kérdezem én, ki rendelte meg és fogadta el a szutyok programokat, nem 5 fillérért? Ki volt az, aki a közigazgatásban horror áron hardvereket és szoftvereket szerzett be? Miért vagy (tok) ennyire megértőek, hogy egy kritikus hang , szó sem jön ki a klaviatúrátokból. Ha Ti vagytok a többség, és mi a hazátlan kisebbség, akiknek pofa be, akkor mitől lenne jobb ez az ország? Mert itt is mint mindenhol máshol, a csapból is az öntömjénezés és a szó szerinti nyalás ömlik??? Mert aki kritizál valamit az már rögtön ellenség lesz? Én pld. ezt a hozzáállást is igen ijesztőnek tartom....



Ácsi....
Senki nem mondta, hogy ez helyes vagy jó! Igen, van korrupció a beszerzésekben, de ez megvan máshol is. Igen, a nagy Nyugaton vagy az Usankában is. Azért ezt egy haditech. fórumon nehogy már ne tudja mindenki.

Nem nem ellenség aki kritizál, sok mindennel nem értek én sem egyet amúgy.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and zsolti

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Mert aki kritizál valamit az már rögtön ellenség lesz? Én pld. ezt a hozzáállást is igen ijesztőnek tartom....
Azert nem mindegy hogyan kritizal az ember. Ha nagyon elszalad valakivel a lo, akkor a burokratak hozzaallasa is negativ lesz, fuggetlenul attol, hogy kinek volt igaza.
Erdekes mod miota benott a fejem lagya es mar nem hisztizek vagy fenyegetozok, valahogy mindig kellemesen csalodom a burokratakban. Az elmult heten kormanyablakoltam par napot. Nagyon kedvesek voltak. Ki erti ezt? :)

Szerintema fonoknel felnyomassal fenyegetes nem volt jo otlet, foleg ha nem is szoltal a fonokenek. :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
T

Törölt tag 008

Guest
....
A munkaerő és későbbiekben a demográfia helyzetet meg megoldják csendben a Vietnámiakkal,és egyéb indokínaiakkal. Vajon miért is barátkozunk velük. Egyébként semmi bajom velük. ....

Azért óvatosan velük ők nem azok a keményen dolgozó fajták mint az észak-keletiek. Benne vannak mindenbe amiből pénz jön. Szóval azért válogassuk meg keletről kiket engedünk be.
RU_cdLhhN9.gif

Van egy két éves KSH adat 265 000 külföldön élőről, most van egy 300 ezres, ami minden, csak nem kivándorlási hullám. A Portfolio meg adott egy 600 ezres becslést, a rák tudja mi alapján....
Gondolom ugyanonnan olvasták ahonnan a Londonban él 300 000 magyar és a második legnagyobb magyar város (valójában csak 81 000-en élnek ott) legendát, az Indexről.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Azert nem mindegy hogyan kritizal az ember. Ha nagyon elszalad valakivel a lo, akkor a burokratak hozzaallasa is negativ lesz, fuggetlenul attol, hogy kinek volt igaza.
Erdekes mod miota benott a fejem lagya es mar nem hisztizek vagy fenyegetozok, valahogy mindig kellemesen csalodom a burokratakban. Az elmult heten kormanyablakoltam par napot. Nagyon kedvesek voltak. Ki erti ezt? :)

Szerintema fonoknel felnyomassal fenyegetes nem volt jo otlet, foleg ha nem is szoltal a fonokenek. :rolleyes:


Van amikor ez segít. Volt, amikor -8 éve- valóban kirúgattam (ezt értsed úgy, hogy az általam kezdeményezett elfogultsági eljárás tette fel több sáros ügye miatti ejnye-bejnyékre a pontot.)egy osztályvezetőt egy hatóságnál, aztán, amikor beindult a Katasztrófavédelem sokminden jogkört maga alá gyűrő karrierje Bakondi alatt, visszavették ügyintézőnek. Azóta pártatlan velem és ez már előnyös nekem. Szerintem most is használt, a fenyegetőzés, legalább ezután beindult az ügy. A kormányablakoknál nekem sem voltak mostanában afférjaim. Van ami működik..
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
. Ma a büntetéseket nem az egyéni sérelmek megtorlása céljából szabják ki, hanem azok társadalmi veszélyessége alapján. Ezért kaphat a Teréz körúti robbantó életfogytot, míg egy spontán módon felindulásból elkövetett emberölés elkövetője enyhe ítéletet. De ez nem a liberalizmussal, meg a konzervativizmussal van összefüggésben, hanem azzal, hogy a modern társadalmak a XXI. sz-ban mit tartanak üldözendőnek (politikai irányultságuktól függetlenül).

Na ne viccelj, hogy egy különös kegyetlenséggel, csoportosan elkövetett halált okozó testi sértés nem veszélyes ?
Amikor egy közlekedési szóváltás miatt vernek halálra valakit ? Bármelyikünkkel megtörténhet.
A Teréz körúti robbantó kényszergyógykezelést kéne hogy kapjon, mert az innen látszik, mentálisan beteg.
De nagyon is összefügg a liberális jogelvekkel ui, ők harcolták ki az uniónál, és Strassbourgban hogy egy tényleges életfogytos esetében is kötelező a kegyelmi eljárás.
A szemet-szemért meg felejtsd el végre. Rég nincs ilyen.
Az emberi igazságérzetet módszeresen tiporják a sárba, a liberálisok pl Fodorék és nyugati társaik - most azon legóznak hogy a tényleges életfogytot is megszűntessék.
A társadalomra veszélyesség állandóan változik, nem konstans, pontosan a szavazópolgárok érdekeit kéne hogy védje, de éppen ellenkező irányba megy, a büntetőpolitika fellazítására, ami az elkövetőket éppen bátorítja.
Hát csak a véletlenen múlott hogy Princz, vagy Kulcsár ne kapja meg a Köztársaság Érdemrend Arany Fokozatát.
Ki emlékszik kéremszépen ezekre ? Mennyivel kellett beszállni az adófizetőknek a Postabankba ?
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Azert nem mindegy hogyan kritizal az ember. Ha nagyon elszalad valakivel a lo, akkor a burokratak hozzaallasa is negativ lesz, fuggetlenul attol, hogy kinek volt igaza.
Erdekes mod miota benott a fejem lagya es mar nem hisztizek vagy fenyegetozok, valahogy mindig kellemesen csalodom a burokratakban. Az elmult heten kormanyablakoltam par napot. Nagyon kedvesek voltak. Ki erti ezt? :)

Szerintema fonoknel felnyomassal fenyegetes nem volt jo otlet, foleg ha nem is szoltal a fonokenek. :rolleyes:

Van egy sztorim 82-ből, sokszor beugrik, mert a mai társadalmi viták meg a hasonlók miatt eszembe jut ez a régi, de ma is élő mechanizmus.
Új kollégiumot terveztek a középsulinak, ahová jártam. És ebben az időben már társadalmi vitára bocsájtották a beruházásokat. Hát összegyűltek a tanárok, a kollégisták, a párttitkár, a kisztitkár, no meg a tervezők. Vagy 200 ember. Ismertették a tervet, aztán feltették a kérdést, hát akkor elvtársak, kinek van valami módosító javaslata, Kb. kéttucat jelentkező volt, ki nagyobb melegítőkonyhát, ki nagyobb tanulószobát szeretett volna. Mindenkinek megmagyarázták, ezt azért nem lehet megváltoztatni, a másik módosító javaslat meg más miatt megvalósíthatatlan. már eltelt vagy 2 óra és úntam a banánt így én is szót kértem. Kerek-perec kijelentettem én addig nem költözök be ebbe a kollégiumba, amíg nem lesznek füstszínű üvegei, meg szökőkút az udvaron. A társak vették a lapot és egy irtózatos röhej futott végig a termen. A párt és a kisztitkár szemmelveréssel kísérletezett, de jött nekik össze. Amikor pedig felépült egy év múlva az új kóter, a kisztitkár elkapott az udvaron és mondta, "ide figyelj, füst színű üvegek ugyan nincsenek, de ott a szökőkutad ba..zd meg az udvarom" Sajnos manapság is lejátszódhatna ugyanez a kis jelenet....
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Na ne viccelj, hogy egy különös kegyetlenséggel, csoportosan elkövetett halált okozó testi sértés nem veszélyes ?
Amikor egy közlekedési szóváltás miatt vernek halálra valakit ? Bármelyikünkkel megtörténhet.
A Teréz körúti robbantó kényszergyógykezelést kéne hogy kapjon, mert az innen látszik, mentálisan beteg.
De nagyon is összefügg a liberális jogelvekkel ui, ők harcolták ki az uniónál, és Strassbourgban hogy egy tényleges életfogytos esetében is kötelező a kegyelmi eljárás.
A szemet-szemért meg felejtsd el végre. Rég nincs ilyen.
Az emberi igazságérzetet módszeresen tiporják a sárba, a liberálisok pl Fodorék és nyugati társaik - most azon legóznak hogy a tényleges életfogytot is megszűntessék.
A társadalomra veszélyesség állandóan változik, nem konstans, pontosan a szavazópolgárok érdekeit kéne hogy védje, de éppen ellenkező irányba megy, a büntetőpolitika fellazítására, ami az elkövetőket éppen bátorítja.
Hát csak a véletlenen múlott hogy Princz, vagy Kulcsár ne kapja meg a Köztársaság Érdemrend Arany Fokozatát.
Ki emlékszik kéremszépen ezekre ? Mennyivel kellett beszállni az adófizetőknek a Postabankba ?


Abban tévedsz, bár nem vagyok jogász, csak volt jogász (bíró) barátnőm, hogy a jogrendszer és a jogszolgáltatás főleg a büntetőjog területén, nem a polgárt védi, hanem a társadalmi stabilitást. Így tök mindegy hogyan szavazol, mert nem az egyén sérelmével arányosak a büntetési tételek. Nekem is volt pld. olyan ügyfelem, akit 4,4 milliárdos csalásért ítéltek 1 év felfüggesztettre és végrehajtottak a számlájáról 29 eFt-ot. Ezek a bűncselekmények jelen megítélés szerint elenyésző súlyúak a terrorcselekményekhez képest. Az emberölés megítélése is alacsony a társadalmom megítélése szerint. Mert bár ha megölnek az neked, családodnak súlyos dolog, de mivel csak kisszámú embert ölnek meg, a társadalmi veszélyessége alacsony, legalábbis relatíve. (félre ne értsél, itt a nem minősített emberőlési esetekre gondolok).
 
Status
Not open for further replies.