Amit leírtam igaz. Még egy nyavalyás függő hatályú végzést írtak az ügyfélnek. Az meg a mai közállapotokat figyelembe véve egy hatalmas öntökönszúrás lenne, ha perelnéd kártérítésért az államot. Ha ezt ma megtennéd, akkor holnapután retorziók érnének.
Francokat, csomó van aki nyert pert állam ellen, és nincsen semmi retorziója. Hatósági eljárási hiba, törvénysértés, hibás jogértelmezés simán nyerhetsz és semmi nem lesz, nem jön a fekete autó érted. Annyi, hogy bele kell állni a perbe, ezt nem vállalja mindenki.
Ennél kisebb bűnökkel is mentek már sokan a levesbe. Pont azért nem működik jól a jogállam, mert informális csatornákon lehet kicsinálni azt, aki nem szimpatikus valami miatt. Ezért az állam és a polgára nincsen egy súlycsoportban és ezt mind a két fél tudja. Köztük Te is.
Na neeee.
Csináltál végig néhány nagyobb projektet? Vagy csak a net-es hírekből tájékozódsz ezen ügyekről? Mert nemcsak egy jogász néz rá valamire, hanem elég sok hatósági eljárás van. Pld. építésügyi, vízügyi, környezetvédelmi, stb.... még hosszú a sor, és igenis ezek nem egyszerűsödtek, hanem bonyolódtak. Az egész e-ügyintézés pedig egy vicc, mert nem működik. Ha egy nagyobb tervet fel akarsz tölteni, azt csak részletekbe tudod, mert a feltöltés tárhelye korlátos. A múltkor egy elózetes környezeti tanulmányt 4 részletben tudtam feltölteni. Hiába hivatkoztam arra, hogy ezek a feltöltések összetartoznak, mégis az ügyintéző a kormányhivatalnál, esetlegesen küldte tovább az anyagot a szakhatóságoknak. Az egyiknek ezt küldte, a másiknak a második feltöltésemet, míg a harmadik megint mást kapott. Aztán jöttek a hiánypótlások garmadával, napokig telefonáltam az ügyintézőkkel, aztán a e-mailen én küldtem nekik tovább a hiányzó anyagokat. Végül az lett a vége, megkértek telefonon, küldjek azért 5 pld-t nyomtatva postán is belőle. Ez meg ezévi, márciusi sztori. Lehet, hogy családi ház szinten működik a dolog, de én ilyenekkel nem találkozom. Amivel találkozom, az a káoszba totkollik..
Ezek egy része létező probléma, mivel az átalakítások körüli iszonyatos a fejetlenség. Pl. a technikai háttér az valami borzalmas, szutyok programok stb.... Igen bonyolódott sok minden, de ennek más okai vannak, nem a gonosz hatalom.