A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Lehet rossz7l fogalmaztam a tartaska nem harcaszkodas miatt van meg. A tartalek tarak tarolasara szolgal... De barmikor elofordulhat olyan szitu hogy abbol kell tarat hasznalni /mert a meleny es fegyver 5 tarat kihuzta az illeto./tudom amire 5 tar nem ele.../ fo a biztonsag alapkik 1 honapja raaldozhato hogy szopjon a delikvensek garmada./persze ez nem aklasszikus szopatas./ tatan kioszotja a malhat de aaz alapkik 1\3 aba tartaskazni kell hogy becsulje a malhat./ persze be lehetne dobalni ladakba is a tartalektarakat vagy zsakba csak aztan ha +5 tarat kell vinni valahova megy a zsebbe ide oda plane ha kuszni is kell valahol... A tartaska a tartalek tarak tarolasara tokeletes abbol utan lehet tolteni a malha ures zsebeit. Es megiscsak konnyebb egy tartaskat vinni x m ert xy allasig mint az 5 csipasz tarat...

Megjegyzes valojabanharcaszkodasra a vaszon tartaska szolgalt eredetileg azert is 4 helyes mert egy a fegyverbe az egesz hasznalhato /legalabbis a muborhoz kepest./s

Lehet rossz7l fogalmaztam a tartaska nem harcaszkodas miatt van meg. A tartalek tarak tarolasara szolgal... De barmikor elofordulhat olyan szitu hogy abbol kell tarat hasznalni /mert a meleny es fegyver 5 tarat kihuzta az illeto./tudom amire 5 tar nem ele.../ fo a biztonsag alapkik 1 honapja raaldozhato hogy szopjon a delikvensek garmada./persze ez nem aklasszikus szopatas./ tatan kioszotja a malhat de aaz alapkik 1\3 aba tartaskazni kell hogy becsulje a malhat./ persze be lehetne dobalni ladakba is a tartalektarakat vagy zsakba csak aztan ha +5 tarat kell vinni valahova megy a zsebbe ide oda plane ha kuszni is kell valahol... A tartaska a tartalek tarak tarolasara tokeletes abbol utan lehet tolteni a malha ures zsebeit. Es megiscsak konnyebb egy tartaskat vinni x m ert xy allasig mint az 5 csipasz tarat...

Megjegyzes valojabanharcaszkodasra a vaszon tartaska szolgalt eredetileg azert is 4 helyes mert egy a fegyverbe az egesz hasznalhato /legalabbis a muborhoz kepest./s

Ez is hülyeség.

Ez is hülyeség.

Egyetértek

Tartalék tárak a hátizsákba mennek, esetleg a mellény hátán rögzített cargo pakcbe.
vagy ebbe:

osprey-type-herrick-issue-grab-bag-MTP-02.jpg

Majd Kristof. :)
Ugyis jon az uj fegyver. /varjunk csak mit is irtal nem is olyan reg?/

Nem kell valaszolni ;) /ezt a par szot jegyezd meg. :)

Hupsz ez felreertheto. A szerdzsoknal :)

Hat igen /hatal nem kezdunk mondatot tudom/ akik sporolnak itt ott a vakloszeren amibol amugy is sok igenyelheto. Jo kis jatekokat lehet osszehozni. ;) jo lessz az az ujaknak ;) /vagy az ujjaknak./franya diszgrafia/

Ja meg van a sz.r vakloszer nem jo az semmire nem lovom el mind ne keljen pucolni a fegyvert1-100=1 /vakloszer oktatoloszer... Oktatasi eszkoz/kikepzesi

Karabelyokhoz ugye csak sima heveder jar nem y 1 es vany ket fuggesztopontos 1 szaru vagy hasonlo? /mondjuk en a dajkalast jobban szerettem./ de hasznos foleg nyoc nyoc oraba. /haboru vivni vallgodorbe lehet nyerni karba is kell azt tartani./ :) ...

Hat igen /hatal nem kezdunk mondatot tudom/ akik sporolnak itt ott a vakloszeren amibol amugy is sok igenyelheto. Jo kis jatekokat lehet osszehozni. ;) jo lessz az az ujaknak ;) /vagy az ujjaknak./franya diszgrafia/
Ha a diszgráfiád miatt nem tudod, mi a különbség az új állapot, és az ujjad közt, olyankor gondolj egy környékbeli település nevére, amiben benne van az új, és arra, hogyan írják le. Pl Újpalota. Kevés az esély arra, hogy valaki ujjáról nevezzenek el települést. ;)

• Tetszik
Reactions: honved
A Saab nyert egy szerződést 81 mm-es aknagránátok gyártásához. A megrendelőt nem nevezik meg. Azért raktam ide, mert mi is írtunk ki ilyen pályázatot, így akár rólunk is szólhat. Bár a cikk a rendelések között említi a vadonatúj Thor gránátot is, ami 120 mm-es, de az cikk elején csak 81 mm-esekről van szó.

https://www.armyrecognition.com/sep...ins_framework_contract_for_mortar_rounds.html

Saab_wins_framework_contract_for_mortar_rounds.jpg