Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 664
12 359
113
Mondok neked valamit. A rendszerváltás előtt a maszekoknál egy kézfogás volt az üzletkötés. Ha valaki nem tartotta be, azzal a többiek nem kötöttek többé soha üzletet. Nyugaton még sok helyen ez van. Persze nem mindenhol.
Az lehet hogy te így gondolod de én meg nem így emlékszem. Emlékszem viszont a sok átb..szásra, simliskedésre. Tény, hogy a betyárbecsület jobban megvolt, de ennyi. Amit leírtál az megint csak egy nem tipikus példa.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 516
113
[QUOTE="Robur, post: 487318, member: 20 Nyugaton még sok helyen ez van. Persze nem mindenhol.[/QUOTE]


:D
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Száraz. Nem puhul meg a tészta hiába csinálom szaftosan az ragu részét és hiába van sok és folyós besamel.

a tésztát te készíted, vagy bolti? elvileg az is lehet, hogy nem hagysz elég időt arra hogy a tészta felpuhuljon..... régebben csináltam saját magam által gyúrt és előfőzött tésztával, de az könnyebben puhul, a bolti meg csak idő kérdése.... (esetleg segíthetsz azzal is ha a sütés végén kikapcsolog a delejt/gázt, majd egy 20 percre még bent hagyod zárt ajtóval hogy lassabban hűljön, így a tésztának adsz időt puhulni) az Olasz kaját én is szeretem, levesből a kedvencem a Minestrone és a papardicsomos bableves....
 
M

molnibalage

Guest
a tésztát te készíted, vagy bolti? elvileg az is lehet, hogy nem hagysz elég időt arra hogy a tészta felpuhuljon..... régebben csináltam saját magam által gyúrt és előfőzött tésztával, de az könnyebben puhul, a bolti meg csak idő kérdése.... (esetleg segíthetsz azzal is ha a sütés végén kikapcsolog a delejt/gázt, majd egy 20 percre még bent hagyod zárt ajtóval hogy lassabban hűljön, így a tésztának adsz időt puhulni) az Olasz kaját én is szeretem, levesből a kedvencem a Minestrone és a papardicsomos bableves....
Bolti tészta, de elofozom, hogy puhuljon.
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 230
17 113
113
Egy facebook csoportból átemelve. Az amerikai Atlanti Flotta hajói elhagyták Norfolkot a Florence hurrikán miatt. Szinte kísérteties lett a sok üres móló.

41810913_2183646195185019_3592486954781900800_o.jpg
41755243_2183645181851787_5355542936408817664_n.jpg
41744471_2183645361851769_1743034158352957440_n.jpg
 

csakb

Well-Known Member
2014. március 2.
396
651
93
Bolti tészta, de elofozom, hogy puhuljon.

Ha jól veszem ki, lasagne-ről van szó. :)

Szerintem nincs elég mártás és besamel.
Nem kell előfőzni a tésztát.
Én bolti szárazból, meg s.k. gyúrt, és nyújtottból is szoktam lasagne-t sütni, és soha nem kellett előfőzni egyiket sem.

Egy átlagos méretű, szögletes jénaitálnyihoz ~8 deci tejből szoktam készíteni a besamelt. Nagy adag vaj, ahány deci tej, annyi evőkanál liszt bele, majd besamel. Nem baj, ha kicsit hígnak tűnik melegen.
Fél kiló darált húshoz fél liter paradicsompürét (nem sűrítményt) szoktam használni. A tál aljába, a tészta alá mindig besamel megy.

Ezekkel a mennyiségekkel, 30-40 perc sütés után nekem mindig puha a tészta, és kellően szaftos az egész cucc.
 
M

molnibalage

Guest
Szemét módon kiforgatod a szavaimat. MI MAGYAROK a mi érdekeink szerint a SAJÁT konfliktusainkban harcoltunk, azért, hogy Mo. területe létezzen. De semmi közünk MÁS aljas országok mocskos dolgaihoz.
Persze, a Szovjetunióba is csak kempingezni ment a 2. Magyar Hadsereg...

n82680370-71897775.jpg

Ajahtollah,miért repülünk mi a Nagy Sátán gépein?
Mert a Nagy Sátán ördögien jó gépeket gyárt.....
Meg az F-5 alapon levő "iráni" gép, az AIM-54 lemásolása és gyártás, legalábbis próbálkoznak vele.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 615
113
Bolti tészta, de elofozom, hogy puhuljon.
ha előfőzöd akkor arra figyelj, hogy olaszos legyen azt hiszem aldente a hivatalos neve, a lényeg, hogy még roppanós legyen a belseje a tésztának és a sütőben legyen csak teljesen kész. amit dudi mondott a besamelről az szerintem nem helyes mert a liszt pont annyi tejet vesz fel főzés közben amennyit kell azután már nem fog többet, vagy te adsz hozzá kevés tejet.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Ha jól veszem ki, lasagne-ről van szó. :)

Szerintem nincs elég mártás és besamel.
Nem kell előfőzni a tésztát.
Én bolti szárazból, meg s.k. gyúrt, és nyújtottból is szoktam lasagne-t sütni, és soha nem kellett előfőzni egyiket sem.

Egy átlagos méretű, szögletes jénaitálnyihoz ~8 deci tejből szoktam készíteni a besamelt. Nagy adag vaj, ahány deci tej, annyi evőkanál liszt bele, majd besamel. Nem baj, ha kicsit hígnak tűnik melegen.
Fél kiló darált húshoz fél liter paradicsompürét (nem sűrítményt) szoktam használni. A tál aljába, a tészta alá mindig besamel megy.

Ezekkel a mennyiségekkel, 30-40 perc sütés után nekem mindig puha a tészta, és kellően szaftos az egész cucc.

bas---a meg éhes lettem :)
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Persze, a Szovjetunióba is csak kempingezni ment a 2. Magyar Hadsereg...


Meg az F-5 alapon levő "iráni" gép, az AIM-54 lemásolása és gyártás, legalábbis próbálkoznak vele.
Szerintem számukra a duplafarkú F5 gyártásának nagyon is van értelme.Szerintem nyugati,korszerű elektronikával még a mi igényeinket is kielégitené.
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 067
9 179
113
  • Tetszik
Reactions: fip7 and arbalest