Beszélgető

ezt úgy mondod,mintha nem ez lenne a világ összes országában
Nincs minden országban ez. Nyugat-Európában még mindig érték a becsület. Jellemzően abból az érdekből megy az összemosás hogy mindenhol ugyanaz van, akinek vaj van a füle mögött.

Az ilyen ugyanaz van nyugaton/mindenhol szöveget sose kell komolyan venni. Sok dolog gyökeresen eltérő akár egy szomszédos országban is. A hozzáállás legtöbbször a határokon megváltozik. Nemzetekbe máshogy vannak ezek a dolgok kódolva.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Nincs minden országban ez. Nyugat-Európában még mindig érték a becsület. Jellemzően abból az érdekből megy az összemosás hogy mindenhol ugyanaz van, akinek vaj van a füle mögött.

Az ilyen ugyanaz van nyugaton/mindenhol szöveget sose kell komolyan venni. Sok dolog gyökeresen eltérő akár egy szomszédos országban is. A hozzáállás legtöbbször a határokon megváltozik. Nemzetekbe máshogy vannak ezek a dolgok kódolva.


Te kevered a szezont a fazonnal ... Az ember ember marad húzhatsz te akarmilyen határt akkor is önző,korrupt, stb ....csak idő kérdése “Bőrt bőrért. Az ember mindenét odaadja az életéért”
 
A fejekben ugyanaz van még mindig sokaknál.
Voltam egy erőműben nyílt napon. Csili vili minden ha jól emlékszem 16 mérnök eligazgatja az egészet, szóval alig kell munkás hozzá. Ugyanezen a helyen a cocializmusban is erőmű volt, de nem ilyen modern, hanem valami pakurás szovjet szar 600-800 munkással.
Szóval szépen vezetnek körbe mutogatják a vezérlőt, amikor a "nézők közül" az egyik helyi ex-munkás lepattant alkoholista nő megkérdezi az üzemvezető mérnököt (aki körbevezetett), hogy "oszt mikó jöhetünk ide dógozni".
Akkor úgy éreztem, másik dimenzióból jöttem. Én szégyeltem magam. Tényleg sokak fejében még szocializmus van. :(
 
Pár könyvet javasolnák elolvasásra.Miért buknak el nemzetek:összeomlás,a civilizációk összecsapása,és a diktátorok kézikönyve.Bár az első es az utolsó tulajdonképpen egy könyv két részletben.Külön-külön eggyik sem ad mindenre magyarázatot,de az eggyütesük konklúziója már egész jol lefedik a dolgokat-legalábbis szerintem.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
Celebra

"Pár könyvet javasolnák elolvasásra.Miért buknak el nemzetek:összeomlás,a civilizációk összecsapása,és a diktátorok kézikönyve."

Valóban jó könyvek. Én is ajánlom mindenkinek.
 
Ez faszság. Ugyanúgy csak a pénz számít, minden más huszadlagos.


Ez igen relatív. Mozdonyunk nem mondott akkora hülyeséget, mint szokott. Mivel sokkal több a jövedelmük, mint nekünk itthon, a becsület elvesztésének az értéke is más. Míg itthon lassan már nincs becsületkasszás árusítás, meg templomi perselyeket fosztogatnak, addig pld. Ruszt városában, ami mindig németajkú többségű város volt, palackozott borokat lehet becsületkasszás módszerrel venni. És ott nem szokás fizetés nélkül távozni ilyen helyekről. És igenis van visszatartó ereje az olcsó bünbe eséstől annak a polgári társadalomnak, amely évszázadok alatt alakult ki az értékrendjével együtt. Csak a hazai -alulról- feltörekvő generáció veti meg ezeket az értékeket, számtalanszor kiüresítve a polgár megjelölést...
 
  • Tetszik
Reactions: Tamás A Lokomotív
Ez igen relatív. Mozdonyunk nem mondott akkora hülyeséget, mint szokott. Mivel sokkal több a jövedelmük, mint nekünk itthon, a becsület elvesztésének az értéke is más. Míg itthon lassan már nincs becsületkasszás árusítás, meg templomi perselyeket fosztogatnak, addig pld. Ruszt városában, ami mindig németajkú többségű város volt, palackozott borokat lehet becsületkasszás módszerrel venni. És ott nem szokás fizetés nélkül távozni ilyen helyekről. És igenis van visszatartó ereje az olcsó bünbe eséstől annak a polgári társadalomnak, amely évszázadok alatt alakult ki az értékrendjével együtt. Csak a hazai -alulról- feltörekvő generáció veti meg ezeket az értékeket, számtalanszor kiüresítve a polgár megjelölést...
Ez egy nem tipikus pelda. Nyugaton is bárki eladja a lelkét, csak a tarifa és a képmutatás minősége más.
 
A USS Nevada modellje a Tora Tora Tora! című filmből.

41706163_1900969563322937_3448002214834995200_o.jpg
 
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Száraz. Nem puhul meg a tészta hiába csinálom szaftosan az ragu részét és hiába van sok és folyós besamel.

Na ilyennel még nem találkoztam(ugye azért szokott száraz maradni mert vagy a ragu vagy a besamel kevés így nem tud megpuhulni a tészta).Annyit próbálj még ki,hogy hagyd állni a besamelt,hogy a liszt amivel csináltad teljesen megszívja magát mert lehet,hogy a besamelben lévő liszt szívja el a nedvességet a tésztától.Ha hagyod állni akkor passz,nincs ötletem.
 
Ez egy nem tipikus pelda. Nyugaton is bárki eladja a lelkét, csak a tarifa és a képmutatás minősége más.
Mondok neked valamit. A rendszerváltás előtt a maszekoknál egy kézfogás volt az üzletkötés. Ha valaki nem tartotta be, azzal a többiek nem kötöttek többé soha üzletet. Nyugaton még sok helyen ez van. Persze nem mindenhol.
 
Mondok neked valamit. A rendszerváltás előtt a maszekoknál egy kézfogás volt az üzletkötés. Ha valaki nem tartotta be, azzal a többiek nem kötöttek többé soha üzletet. Nyugaton még sok helyen ez van. Persze nem mindenhol.
Az lehet hogy te így gondolod de én meg nem így emlékszem. Emlékszem viszont a sok átb..szásra, simliskedésre. Tény, hogy a betyárbecsület jobban megvolt, de ennyi. Amit leírtál az megint csak egy nem tipikus példa.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
Száraz. Nem puhul meg a tészta hiába csinálom szaftosan az ragu részét és hiába van sok és folyós besamel.

a tésztát te készíted, vagy bolti? elvileg az is lehet, hogy nem hagysz elég időt arra hogy a tészta felpuhuljon..... régebben csináltam saját magam által gyúrt és előfőzött tésztával, de az könnyebben puhul, a bolti meg csak idő kérdése.... (esetleg segíthetsz azzal is ha a sütés végén kikapcsolog a delejt/gázt, majd egy 20 percre még bent hagyod zárt ajtóval hogy lassabban hűljön, így a tésztának adsz időt puhulni) az Olasz kaját én is szeretem, levesből a kedvencem a Minestrone és a papardicsomos bableves....
 
a tésztát te készíted, vagy bolti? elvileg az is lehet, hogy nem hagysz elég időt arra hogy a tészta felpuhuljon..... régebben csináltam saját magam által gyúrt és előfőzött tésztával, de az könnyebben puhul, a bolti meg csak idő kérdése.... (esetleg segíthetsz azzal is ha a sütés végén kikapcsolog a delejt/gázt, majd egy 20 percre még bent hagyod zárt ajtóval hogy lassabban hűljön, így a tésztának adsz időt puhulni) az Olasz kaját én is szeretem, levesből a kedvencem a Minestrone és a papardicsomos bableves....
Bolti tészta, de elofozom, hogy puhuljon.