[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ne aggódj, nem vagy egyedül. Magyarországon a legtöbb ember egészségesen gondolkodik a magyarok és a NATO kapcsolatáról. Ne tévesszen meg hogy itt ellenszélben vagy. Sok kétségbeesett ember inkognitóban adhatja ki csak magából érzelmeit mert a külvilágban megbélyegzett lenne russzofil nézetei miatt. Az internet egy nagy terápia.
Őszintén hiszem hogy tudok segíteni sok eltévelyedett honfitársamon. A nyugati keresztény kultúrkör örökké fényesen égő lángja utat mutat minden megtévedt léleknek.

"A nyugati keresztény kultúrkör"

bocs, de ez a kultúrkör hol van az EU-ban? éppen most mészárolja le a nyugati keresztény kultúrkört a kedvenc EU-d!
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
628
2 644
93
Ne aggódj, nem vagy egyedül. Magyarországon a legtöbb ember egészségesen gondolkodik a magyarok és a NATO kapcsolatáról. Ne tévesszen meg hogy itt ellenszélben vagy. Sok kétségbeesett ember inkognitóban adhatja ki csak magából érzelmeit mert a külvilágban megbélyegzett lenne russzofil nézetei miatt. Az internet egy nagy terápia.
Őszintén hiszem hogy tudok segíteni sok eltévelyedett honfitársamon. A nyugati keresztény kultúrkör örökké fényesen égő lángja utat mutat minden megtévedt léleknek.
Az nem zavar, hogy a te istenített EU-d a nyugati keresztény kultúrkört már egyáltalán nem érzi magáénak, sőt, gyökeresen ellentétes törekvései vannak?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 514
113
Ja és nem is említetted, hogy hol él Putyin barátunk egyik lánya? Ja, hogy nem a szép oroszhonban, hanem a rohadt kapitalista Hollandiában? Hát két lehetőség van. Vagy külszolgál a hazájáért, vagy azért jobban bejön neki a holland mélyföld, mint a hazai búzamezők. Erről miért nem elmélkedtél még itt????

Dehogynem említettem...2010-től vagyok a fórumon tehát sok információt megosztottam, sok dologról írtam elsőként itt a HTKA-n, amiről máshol nem lehetett olvasni. Egyébként Putyin lánya már 3 éve hazatért Moszkvába.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Úgy, ahogy a nácik sem voltak keresztények.

Kék szemű magas szőkék .
Nácik? A szakmunkás Hans-t megkéselik a menekültek mert már életveszélyes ott a szakmunkás iskola is.
Persze irányíthatja egy Német ku..a európa legerősebb országát de az a valódi náciktól távol áll .
A Régi úgymond Nácik savba mártogatnák Merkelt amit művel
 
  • Tetszik
Reactions: minszk2 and honved

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Na mára befejeztem a Ti az egymás hátbaveregetős kommentjeinek az olvasását. A hagyományokhoz híven benyaltam egy üveg száraz fehér pezsgőt, tudja isten miért, de SZOVJETSZKOJE IGRISZTOJE a kedvencem, aztán hallgatok egy kis Bluesbreakers-t Jon Mayall-lal.
Eddig is inkább ezt kellett volna !
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
BOKI, gondolkozz el azon, hogy hány magyar királynak nem volt gyereke.... Kaptál tőlem (tudom nem számít) egy történelem buktát. Főleg azzal, hogy beálltál az EU és a NATO destabilizálói közé...

Magas labda, lecsapom. :)

Ki is halt jópár dinasztiánk, túl sokszor anarchiába taszítva az országunkat. :(
 

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
Nagyon drukkolok neki, hogy sikerüljön egy Lisszabontól Vlagyivosztokig tartó integrációt létrehozni amely legalábbis enyhülést hozhat olyan problémákra mint a nyugati dekadencia, orosz imperializmus, muzulmán térnyerés, társadalmi elidegenedés illetve hidegháborús veszély, és az ebben a térségben izzó lokális (proxi) konfliktusok. Non plus ultraként Brüsszel szerepét átvehetné K-Európa, de ez már csak amolyan wishful thinking.
Sajnos a valószínűbb opció, hogy az zajlik le az EU-val, mint anno a Római Birodalommal, csak rövidebb ciklusokkal, hiszen a gazdasági alapon létrehozott társulások mindig rövidebb életűek az eszmei alapon létrehozottakkal. Azaz a társadalmi és politikai dezorientáció a barbárok (a barbár amúgy lehet viszonylag magas kuktúrájú is) beözönlését majd a politikai struktúra felbomlását eredményezi. Talán Bizánc mintájára a Keleti régió leválik és később bukik el.

Túlgondoljátok, akk

Ezzel az EU-val? LOL
Majd meglátjuk, hogy nyáron milyen lesz az új garnitúra.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Nem mindenki, a magyar katonák nem egyénileg döntik el melyik szövetségi rendszer oldalán állnak, hanem együtt a NATO oldalán vannak. A ti kis alternatív világotokban lehet Oroszország a szövetségesünk és a NATO az ellenségünk, de ez a tényen nem változtat. Az EU-ban még a szövetségeseidet is szabadon szidhatod és imádhatod az ellenfeleidet is. Oroszországban ha ilyen NATO\EU propagandát nyomnál mint itt az oroszt, a barátaid már rég bebörtönöztek vagy megmérgeztek volna.

Bármennyire is szeretnéd, hogy ne így legyen, de a magyar katonáknak egyenlőre a magyar kormány parancsol, úgyhogy arra az oldalra állnak, amire a magyar kormány akarja és nem az EU vagy a NATO mondja meg, hogy hova álljon.
Azt egyébként észrevetted, hogy a legnagyobb NATO-s "szövetségesünk" (USA) miután rávette az EU-t (benne Magyarországgal), hogy Oroszország ellen szankciókat vezessen be, most épp az EU-t és Magyarországot szankcionálja agyba főbe? Mert bár szebben hangzik, de a 25%-os vám is szankció.
Hát az feltünt, hogy a "szövetségesünk" elnöke azt nyilatkozza, hogy az EU ugyanolyan rossz, mint Kína, csak egy kicsit kisebb?
Szóval ennyit a "szövetségesünkről". Az EU-val meg csak annyi a bajom, hogy egyes vezetők úgy táncolnak, ahogy az USA fütyül és egyre jobban kilóg a lóláb, hogy romlásba próbálják vinni az EU-t.
Szerintetek normális az az ember, aki azt mondja, a magyar kormányra, aki erősebb EU-s határokat és biztonságosabb városokat akarna, hogy az EU-t akarja felbomlasztani? Míg azokat isteníti, akik kis túlzással polgárháborús állapotokat teremtenek egy-egy nyugati városban?
Ha a szakadék felé megy a szekér, akkor az a hülye, aki félre akarja rántani a kormányt és az az okos aki ezt nem engedi?
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Valahol ebben a véleményedben is van -jelentős- igazság, mint általában sok más hozzászóló véleményében, akár tetszik elsőre, akár nem...Csak van aki megrágja ezeket (pld,: én), de vannak akik úgy hárítanak, hogy nem is gondolnak arra, igen más retorziókról olvasni, hallani, mint megélni azokat. Ez lehet számomra a mai nap tanulsága....

Igazából nem erre válasz, de mivel úgy tűnik ez lett az utolsó posztod ide, és talán visszapörgeted a topikot a napokban olvasásra, így ide írom.

Nagyon sok dologban egyetértek veled, ha nem is mindenben, hiányolni fogom az írásaidat. Kár, hogy illuminált állapotban felültél a pacira, amit egy trollkodás készített oda neked és kiírtad magad a fórumból (ban). Én már épp ezért read only üzemmódban vagyok hosszú ideje, mivel hasonló durva dolgokat tudnék mondani néhány megnyilvánulásra itt a fórumon, és ezért is tartottam magam jégen hosszú ideig.
Megyek is vissza terepkövető üzemmódba, de tudd, nem csak orosz bértrollok vannak errefele. Ez egy ilyen időszak, a NATO és több szerv is hivatalosan közölte, hogy az oroszoknak most ez az új fegyverük, dezinformáció és trollkodás az interneten. Mindezt komoly büdzséből, vállapos emberkék irányítása alatt. Sokan meg vagy bekajálják vagy aktív tevő részesei az operációnak, ezt a monitor ezen oldaláról nehéz eldönteni. ÉN is sokat mérgelődtem rajta, de ez van, nem mindenkinek ugyanazok a céljai illetve nem lehet megmenteni azt aki nem akarja, hogy megmentsék. Ez nem csak az esetleg jóhiszeműen orosz dezinformációt terjesztőkre vonatkozik, hanem rád is. Illene neked is felnőttként és helyén kezelni a dolgot.

Mackensen: 2 hónap után másnál 1 év kitiltás jött, nem örök, én nem láttam olyan kirívó dolgot, de lehet már töröltétek ami indokolta. Mindegy ha nagyon akar majd jön szpg10-ként :) Remélhetőleg bölcsebben és józanul :)
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 962
18 500
113

Az orosz gyakorlat méreteit tekintve, biztos hogy hadászati méretű volt. Pontosabban, ekkora erővel, térben, hadászati méretű hadműveleteket tudtak élethűen gyakorolni. Gondolom, az orosz hagyományokhoz híven, ezek alapvetően támadó manőverek lehettek. Előbb utóbb, Oroszország valakinek neki fog menni. Még azt nem tudom hol. Európa, vagy Ázsia, lesz a fő hadszintér. Sokáig nem várhatnak, mert gazdaságileg egyre jobban le fognak maradni. Az ilyen méretű gyakorlatok jelzik, lassan felkészültek egy nagyobb hadjáratra élesben is.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 547
45 133
113
Nem hiszem hogy neki fognak menni direktben valakinek, aki ellen ilyen méretű erőre lenne szükség. Ez üzenet kifelé a világnak, hogy nem annyira fogatlan az az oroszlán, mint azt sokan gondolják. Kína szintén ezért volt ott, hogy megmutassák egy hajóban eveznek.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Az orosz gyakorlat méreteit tekintve, biztos hogy hadászati méretű volt. Pontosabban, ekkora erővel, térben, hadászati méretű hadműveleteket tudtak élethűen gyakorolni. Gondolom, az orosz hagyományokhoz híven, ezek alapvetően támadó manőverek lehettek. Előbb utóbb, Oroszország valakinek neki fog menni. Még azt nem tudom hol. Európa, vagy Ázsia, lesz a fő hadszintér. Sokáig nem várhatnak, mert gazdaságileg egyre jobban le fognak maradni. Az ilyen méretű gyakorlatok jelzik, lassan felkészültek egy nagyobb hadjáratra élesben is.


Nem szerintem hibásan gondolod ! Ez a hadgyakorlat üzenet volt a Héjáknak ! Gazdaságilag lefognak maradni? Ezt mégis miből gondolod? Orosz vezetésnek is részben hasonlóak a problémái mint az Eu-nak. Alacsony születési ráta, elöregedő társadalom stb. Gazdaságilag igazán 1990-2000 terjedő időszak ártott nekik. A gazdasági szankciók segítenek nekik abban, hogy saját feldolgozó iparukat fejlesszék. A pénzügyi szektoruk is átalakulásban van a dollár kivezetik a tartalék valutáik közül. Egyáltalán dollárt mint valutát ignorálják nemzetközi kereskedelmükben! Ez fontosabb mint, hogy mennyi tankjuk van és társaik.
 
Status
Not open for further replies.