[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Láttam egy szimulátor trailert nem néztem meg de úgy tűnt,hogy valami új lesz.Tudtok róla valamit?
Ez alapján még azt sem tudom, hogy repszim, szárazföldi vagy mi? A DCS-nek lesz új néven valami lebutított változata, hogy egységesen minden arcade szintű avionikával bír majd. Lehet, hogy azt láttad.

(Jelenleg is probléma a DCS-ben, hogy eltérő mélységben modellezett géppel, eltérő mélységben kell gépészkedni...)

Pedig eleinte pont azt mondták biztosan nem TPS lesz mert így nagyobb az immersion.
Lehet, hogy választhatóvá teszik. A Dying Ligth-ban megszoktam az RPG elemeket tartalmazó FPS játékot, nem volt zavaró.
 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 154
113
Az is lehet, hogy a visszajelzések miatt TPS lesz. Sokan prüszkölnek az FPS nézett miatt, mert a Witcher széria nem FPS volt.

Nem hinném, hogy kidobnák az eddigi eredményeket. Nézd meg a videót, még a párbeszédek is mind FPS nézethez vannak beállítva, pl. 3rd person nézetben teljesen át kell "kódolni" a Dax-al való párbeszédet, ami ugye egy autó hátsó ülésén zajlik.
A sírás érthető valahol, mert sokan egy Cyberpunk világban játszódó The Witcher 3-at vártak, de hát Gerald főleg kardozott, itt meg leginkább lövöldözni fogunk...

Az, hogy a hivatalos fórumban megy a sírás, pedig nem jelent sokat - az ezzel kapcsolatos fórumban összesen nincs 100 szavazat eddig. Márpedig főleg azok szavaznak, akiknek nem fekszik az FPS nézet, így érthető, hogy a TPS nézet "vezet" eme szavazáson...

Láttam egy szimulátor trailert nem néztem meg de úgy tűnt,hogy valami új lesz.Tudtok róla valamit?

Talán az Ace Combat 7? De az inkább egy repülős-lövöldözös játék. Annak mondjuk nem rossz...


Lehet, hogy választhatóvá teszik. A Dying Ligth-ban megszoktam az RPG elemeket tartalmazó FPS játékot, nem volt zavaró.

Akkor lehet az összes eddig megírt párbeszédeket szkriptelni, mivel jelenleg ezeket úgy készítették el, hogy a játékos a saját szemszögéből látja (ezért hatásos az, ahogy a céges testőr a fejed felé tartja a pisztolyát). Ezek a jelenetek TPS nézetben nagyon sz@rul néznének ki.

Szóval én nem tartom valószínűnek, hogy választható lenne az FPS / TPS nézet...
 
M

molnibalage

Guest
Akkor lehet az összes eddig megírt párbeszédeket szkriptelni, mivel jelenleg ezeket úgy készítették el, hogy a játékos a saját szemszögéből látja (ezért hatásos az, ahogy a céges testőr a fejed felé tartja a pisztolyát). Ezek a jelenetek TPS nézetben nagyon sz@rul néznének ki.

Szóval én nem tartom valószínűnek, hogy választható lenne az FPS / TPS nézet...
Igen, ez a probléma. Sok meló. Nagyon. A DL-ben is lett volna ebből gond. Meg valahol egyfajta érdekes érzést ad, hogy a DL-ben nem tudod, hogy hogyan nézel ki, mert tükör és tükröződő felület asszem sehol nem volt, ahol láttad volna magad. A karakter hangja volt maga a karakter.

(Imádtam a főszereplő hangját a DL-ben.)
 
T

Törölt tag 1711

Guest
DOA 6 japán Deluxe verzió csöcsös takaróval és szilikonos egérpaddal (szerintem szánalmas nem vicces ezért ide raktam nem a humorba...).

OmWca9x.jpg
 
M

molnibalage

Guest
Mikor indultak még friss volt a koncepció meg pangás is volt kalandjáték piacon, de iszonyatosan ellaposodtak a játékaik, 10 évig ugyanazt adták más csomagolásban. Ráadásul a filmes "walking simulator"-ok is sok potenciális vásárlót elszívtak.
A What Remains of Edith Finch és társaira gondolsz? (Firewatch, stb.)
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711
M

molnibalage

Guest
Jahh. Mondjuk személy szerint a Stanley parable volt az egyetlen amivel hozamosabb ideig toltam.
Az volt a másik, amire gondoltam, csak nem jutott eszembe a címe. Ez az, amikor mindenki eltűnik csak úgy és egy épületben vagy?
(Asszem). Van még pár ilyen. Ezeket nem volt kedvem még kipróbálni, van elég játék még. Az egyik klasszikusabb RPG-t sem mertem behúzni, ahol valami gyilkosság után kell nyomozni, asszem az is indie játék, de most nem ugrik be a címe, pedig metán 80% feletti pontszáma van.