[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 311
16 197
113

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 427
25 252
113
Valaki tud valami bővebbet a Hungexpon-n hétvégén megrendezésre kerülő PlayIT-ről...holnap Bp.-n leszek, érdemes-e benézni a gyerekkel?

M

molnibalage

Guest
Valaki tud valami bővebbet a Hungexpon-n hétvégén megrendezésre kerülő PlayIT-ről...holnap Bp.-n leszek, érdemes-e benézni a gyerekkel?
http://playit.hu/budapest/programok/
Mennyi idős a gyerek? Én soha nem jártam kint, de úgy látom, hogy ez egyfajta kiállítás, koncert verseny és ilyesmi, de van társasjáték és cosplay is. Viszont húzós a belépő.
Nem vagyok benne biztos, hogy olyan élményhez jutna, ami megéri a pénzt. Ha csak hír/infó stb kell, akkor nem érzem azt, hogy megéri kimenni. YT-n érdemes lehet megnézni videókat korábbi évekről videót, hátha kiderül az esemény hangulata és jellege belőle.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 427
25 252
113
http://playit.hu/budapest/programok/
Mennyi idős a gyerek? Én soha nem jártam kint, de úgy látom, hogy ez egyfajta kiállítás, koncert verseny és ilyesmi, de van társasjáték és cosplay is. Viszont húzós a belépő.
Nem vagyok benne biztos, hogy olyan élményhez jutna, ami megéri a pénzt. Ha csak hír/infó stb kell, akkor nem érzem azt, hogy megéri kimenni. YT-n érdemes lehet megnézni videókat korábbi évekről videót, hátha kiderül az esemény hangulata és jellege belőle.

10 éves, és korhű módón oda van néhány YT-esért, a rádió tolja reklámot, gondoltam Jumpland előtt/után elviszem...Nem is belépőtől tartok hanem a csecsebecse fizikai és digitális megvásárolható "élménytől", amiből tuti szemezgetne a gyerek :D

M

molnibalage

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

M

molnibalage

Guest

Én valahogy a videók megnézése után ne érezem késztetést arra, hogy kipróbáljam. Értem, hogy úttörő volt FPT történetmesélés majd később a tervezett epizodikus dolgok miatt, de attól még kb. 'whatever' lett nekem.

Az epizodikus formát átvették a telltale és ponti and click RPG-k.

M

molnibalage

Guest

Most már tényleg végig kéne tolni majd...

M

molnibalage

Guest
Tánc. (mint emote, táncol a karaktered)
...csak úgy veszik mint a cukrot a kölykök, real money-ért..., mert a tudod, a másiknak már megvan :confused:
Harmic...? H-A-R-M-I-N-C EUR? Egy ilyen feature-ért? Ez valahol kb. 1 EUR-t ér...

Ha saját megkeresett pénze akkor ő dolga - fiatalon én is basztam el hülyeségre pénzt, bár ennyire nem - de erre én egy centet sem adnék.

Felnőtten önálló jövedelemmel nem vagyok ennyit fizetni kisebb játékokért. AAA-nak nevezett játékért leárazva vagyok hajlandó annyit adni. Pl. a Vampy-rt is majd sale-en veszem meg, mert az 50 USD-t még sokallom érte, majd -33% sale-nél jó lesz 33 USD-ért.

Nekem szüleim anno miden ilyenre "mert neki is van" nemet mondtak volna, bár nemi mintha lett volna ilyen helyzet hogy "mert a másiknak már van"...

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 427
25 252
113
Harmic...? H-A-R-M-I-N-C EUR? Egy ilyen feature-ért? Ez valahol kb. 1 EUR-t ér...

Ha saját megkeresett pénze akkor ő dolga - fiatalon én is basztam el hülyeségre pénzt, bár ennyire nem - de erre én egy centet sem adnék.

Felnőtten önálló jövedelemmel nem vagyok ennyit fizetni kisebb játékokért. AAA-nak nevezett játékért leárazva vagyok hajlandó annyit adni. Pl. a Vampy-rt is majd sale-en veszem meg, mert az 50 USD-t még sokallom érte, majd -33% sale-nél jó lesz 33 USD-ért.

Nekem szüleim anno miden ilyenre "mert neki is van" nemet mondtak volna, bár nemi mintha lett volna ilyen helyzet hogy "mert a másiknak már van"...

A hibát én csinálom nyilván, fele arányban a saját spórolt pénzét veri bele,...de legalább arra már rászoktattam, hogy nem kell a kiadáskor drága pénzért megvenni azonnal mindent, néhány hónap múlva Gold tagsággal fele/negyed árakon letölthető a kinézett játék, soxor extrákkal fűszerezve. BF4 minden DLC-vel például igy lett "ingyen" és sorolhatnám...

A karácsonyfa alá mondjuk nem tudtam megállni az XBOX One ELITE kontrollert 135€-ért a gyereknek :D, de azért az arcért, mikor megkapja nekem mindent megér a dolog :rolleyes::)

• Tetszik
Reactions: molnibalage
M

molnibalage

Guest
Lehet, hogy már volt.

M

molnibalage

Guest
Ötrészes, a leírásában ott a link a playlisthez.

T

Törölt tag

Guest
Tegnap megvettem az ATOM RPG-t Gog-on, kemény 17 €-ért.

Reggel nem tudtam aludni, gondoltam kipróbálom.
Szokásos Fallout karakter (trait-ekkel Luck 11, Int 10, minden más 5).
Egyszer csak eltelt 8 óra ingame...

1:1-ben klasszikus Fallout, hangulatban és játékmenetben (kedvencem a 3 balfasz, akik mind meg vannak győződve, hogy a többiekbe belemászott egy emberevő szimbióta féreg és az irányítja), csak áthelyezve a (volt) Szovjetunióba.
Itt 1986-ban tört ki az atomháború, 2005-ben játszódik, a játékos karaktere egy ATOM ügynök (helyi Brotherhood of Steel).

Mivel indie játék ezért (egyelőre) vannak hibái (pl. őrök lesz**ják, hogy valaki egy késsel bökdösi a PC-t...), de szerethető cucc, ennyi pénzért meg pláne.

2UJP6gr.png

M

molnibalage

Guest
Tegnap megvettem az ATOM RPG-t Gog-on, kemény 17 €-ért.

Reggel nem tudtam aludni, gondoltam kipróbálom.
Szokásos Fallout karakter (trait-ekkel Luck 11, Int 10, minden más 5).
Egyszer csak eltelt 8 óra ingame...

1:1-ben klasszikus Fallout, hangulatban és játékmenetben (kedvencem a 3 balfasz, akik mind meg vannak győződve, hogy a többiekbe belemászott egy emberevő szimbióta féreg és az irányítja), csak áthelyezve a (volt) Szovjetunióba.
Itt 1986-ban tört ki az atomháború, 2005-ben játszódik, a játékos karaktere egy ATOM ügynök (helyi Brotherhood of Steel).

Mivel indie játék ezért (egyelőre) vannak hibái (pl. őrök lesz**ják, hogy valaki egy késsel bökdösi a PC-t...), de szerethető cucc, ennyi pénzért meg pláne.

2UJP6gr.png
SG-n olvastam róla, ott is dícsérték. Mivel n+1 más játékot tolok ez is a "majd egyszer". Főleg, hogy most Wasteland 2-őt tolom és a F3 és NV-t meg karácsonyi sale-en megvettem fullextrásan.

M

molnibalage

Guest
Na, megvolt a Wasteland 2.

84 óra volt a végigjátszás. Összességében megérte, de igencsak látszik a pénztelenség és kidolgozatlanság (sok helyen még voice acting sincs) ahhoz képest, ami lehetett volna belőle. Remélem a 3. rész ennél is jobb lesz. Az atmoszféra és a hangulat jó, a harcrendszer X-COM szerűség, semmi extra.

A játék engine katasztrófa, azért 2014-es játéknál is 2006-os NWN2 utánérzés azért valahol vicces. Zoomolni és forgatni rendesen nem lehet, ezért a harc előtti ambush helyzetek összehozása sokszor elég "vicces".

A játék inventory és egyéb rendszere a 2000-es éveket idézi vicc, hogy vadászni kell a cselekedetek és a tárgyakra, hogy használódjanak. Lehet, hogy ez egyeseknek jó feature, engem inkább idegesített.

Összesében a sztori olyan 9/10, kezelés és UI 3/10, grafika 5/10, de úgy alles zusammen egy erős 75%-ot adnék rá metán, de nyugodt szívvel csap poszt apokaliptikus fanoknak tudnám ajánlani.