Hogy melyikben van bábkormány?

Hát mindben, mind retteg Washingtontól, és kimondottan igyekeznek nagyon jó képet kialakítani magukról az aktuális elnök szemében. Nincs nagyon alternatíva, bármelyik párt is indul a választásokon bármelyik nyugati államban a szélsőségesek kivételével mind igyekszik megfelelni.
Nekem csupán annyi a bajom ezzel a jenki támaszponttal hogy végre elvileg 91 június közepével lehetőségünk lett rá hogy nagyon függetlenek meg szabadok meg stb legyünk. Közben meg kiderült hogy ezek csak szavak, üres lózungok. Alig telt el 4 év és behívtuk az amerikaiakat Taszára, 2004-ben hál isten kimentek. Most megint lopakodnak befele. Én egy árva külföldi katonát se látok a hazámban szívesen, legyen szovjet, német, Usa, francia, de akár egyiptomi vagy burmai stb. Max ha valami iskolában tanul vagy a követségén héderel. De azokat se szívesen látom. Semmi keresnivalója itt semmiféle idegen katonának, innen ne bombázzanak nekünk semleges országokat, itt ne képezzenek felkelőket, ne tegyék célponttá az országunkat egy újabb nuki rakétának. Elég nagy az országuk, férjenek el benn. Az én szememben az nem szabadság ,meg függetlenség ha bármikor jöhet mehet meg táborozhat itt pár tucat idegen repülő meg pár ezer idegen katona. Előbb utóbb kibulizzák hogy hogy meghívjunk mi is egy jenki dandárt vagy hadosztályt "ideiglenesen" mint a lengyelek. Lehet sokakat el lehet vakítani pár négyzetméter új aszfalttal, meg kicsempézett wc-vel, szerszámmal de ez olyan cukrosbácsi feeling nekem.