D
danielblack
Guest
A félelemtől, vagy az örömtől?Ha ugyan azt hallottuk és az meg is valósul,akkor itt egyesek össze fogják fosni magukat de lehet hogy én is...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A félelemtől, vagy az örömtől?Ha ugyan azt hallottuk és az meg is valósul,akkor itt egyesek össze fogják fosni magukat de lehet hogy én is...
Az EUval ellentétben a NATO tényleg értékes. Mindenképp jól járunk egy félaktív amerikai bázissal. Egyrészt nem állandó jelenlét, másrészt mégiscsak jelentős befektetés a magyar szövetségbe és nem a mi pénzünkből!A félelemtől, vagy az örömtől?
Velem pont mellélőttél, de gondolj amit szeretnél.
A félelemtől, vagy az örömtől?
Mivel szakmailag érint, (márpedig szeretem a szakmám) az örömtől, bár ezzel nem mindenki lesz így...
Nagyon sok légitámaszpont/repülőtér van a világon, amelyiknek egyik fele terminállal üzemelő polgári repülőtér, a másik fele meg katonai terület települt harci alakulattal, a futópályákat/gurulóutakat meg közösen/felváltva használják. Főleg az usákoknál van sok ilyen, úgyhogy ha egyébként megfelel Kecsó a céljaiknak szerintem a legkevésbé fogja zavarni őket.Így, hogy civil reptér is lesz Kecskemét, így is érdekli még az amerikaiakat? A végén még tumultus lesz
tehat a vegrehajto allomany eselye a kijutasra konvegal a 0 hoz.
Igen tobbek kozott errol is beszeltem.Attól még, hogy mi kívülállók (nagyon helyesen) nem látjuk, a KNBSZ-ben nem versenyt szotyiznak a helyi erők. Van elhárításunk, akiknek egy ilyen fantazmagória idejekorán szemet szúrjon.
Túl magas szintű koordináció. Ha ennyire egyszerű lenne, akkor miért nem volt még egyetlen helyi háborúban sem ilyen akció fejesek vagy pilóták ellen? Elméletnek szép hollywoodi filmben, de kb. ennyi.
Ha ugyan azt hallottuk és az meg is valósul,akkor itt egyesek össze fogják fosni magukat de lehet hogy én is...
Én örülni fogok minden fejlesztésnek, has megvalósul. Mire lehet esetleg megtuni mi készül majd ?
tudod az első az megszállás volt mert a szu csinálta, a mostani meg segítségnyújtás és védelem mert a ameri khmm nato adja.Egyesek itt örülnek előre, hátha idegen ország katonái fognak nálunk állomásozni (a szavakkal lehet játszani, de állandó jelenlét lenne).
Ajánlom figyelmetekbe: 1945.04.04 - 1991.06.19
Ismerem a realitásokat, de miután bejöttek önként nem fognak csak úgy elmenni (lásd Japán, Dél-Korea, stb.). Jöjjön akár F-35A, vagy B-1B én nem fogok neki örülni.
Akkor inkább adjanak át használatra 1 wing F-15 E-t (az is nagy függés). Drága, de legalább portán kívül maradnak.
Sajnos nincsenek illúzióim. Lehet, hogy a vezetőink inkább beengednek néhány dzsiájdzsót, mintsem a saját véderőre költsenének? Ez mennyire lenne a haza védelme?
Főleg most, hogy az ellenség a kapuknál van.
Egyesek itt örülnek előre, hátha idegen ország katonái fognak nálunk állomásozni (a szavakkal lehet játszani, de állandó jelenlét lenne).
Ismerem a realitásokat, de miután bejöttek önként nem fognak csak úgy elmenni (lásd Japán, Dél-Korea, stb.). Jöjjön akár F-35A, vagy B-1B én nem fogok neki örülni.
Akkor inkább adjanak át használatra 1 wing F-15 E-t (az is nagy függés). Drága, de legalább portán kívül maradnak.
Sajnos nincsenek illúzióim. Lehet, hogy a vezetőink inkább beengednek néhány dzsiájdzsót, mintsem a saját véderőre költsenének? Ez mennyire lenne a haza védelme?
Szerintem közölték a vezetoinkkel hogy ez lesz, tetszik nem tetszik itt írd alá, mert ha nem visszajön a jóbarát vagy megrosszabb.Egyesek itt örülnek előre, hátha idegen ország katonái fognak nálunk állomásozni (a szavakkal lehet játszani, de állandó jelenlét lenne).
Rosszul tetszik emlékezni. Amit írtam az volt, irániak kezdék az iraki veteránokat leölni a háború után 20+ évvel.Bocs, hogy csak most válaszolok, kb 2-3 éve volt már hasonlóra példa, jemeni, vagy jordán (vagy szaudi???) harci gépek bombáztak mezitlábas dzsihadistákat, majd az akcióban résztvevő pilóták listáját valakik megszerezték és bosszúból likvidálták is egy részüket. Itt a HTKA-n is volt róla cikk.
Tehát, ha nem utólagos bosszúról van szó, hanem előre tervezésről, akkor szerintem meg lehet szerezni a pilóták személyi adatait (sőt hány tablóképen együtt fotózkodik a század összes pilótája és még kis teszik a netre, pl.: honvedelem.hu).
Ami papucsos és mezitlábas félanalfabétáknak sikerült, az miért ne sikerülne mondjuk az SZBU-nak, vagy az SRI-nek?
Nem kell sokkal a reguláris erők csapása előtt támadni, antigonosz példájára válaszoltam, ő azzal jött, hogy leszáll egy utasszállító Kecskeméten és a hasából éjszaka fekete emberkék jönnek elő, akik lenullázzák a 14 gépünket. Gondolom ez a fajta támadás is csak a reguláris erők közvetlen támadása előtt történne meg.
Egy államférfit folyamatosan testőrök védenek (mert volt aki ezzel példálózott), de egy pilótát mi véd meg ha megszűnik az anonimitása? A pulija a kertjében?
Ennél nagyobb bugyutaságot keveset olvastam, de hét vicces komment díjra minimum esélyes.Egyesek itt örülnek előre, hátha idegen ország katonái fognak nálunk állomásozni (a szavakkal lehet játszani, de állandó jelenlét lenne).
Ismerem a realitásokat, de miután bejöttek önként nem fognak csak úgy elmenni (lásd Japán, Dél-Korea, stb.).
Azok az amerika által "felszabadított" országok csak azért fejlődhettek, mert az idők végezetéig megakarják őket tartani, mint előretolt helyőrségeket. És csak úgy tudják őket megtartani, ha a lakosoknak tömve van a hasuk meg a szájuk. Ezek valamelyikéből haza is mentek végül az amcsik? Németország, Olaszország, Japán... A megszállás attól még megszállás marad, hogy máshogy néz ki mint a szovjet-típusú, nagyon ne fejtegessük, akinek van hozzá sütnivalója az tudja úgyis. Ja, az oroszok legalább hazamentek.Azért a Szu megszállást nagyon ne hasonlítgassuk az US felszabadítással.
pl ROK mellé azonnal oda lehet DPRKt rakni. Az első arról híres, hogy a világ egyik legfejlettebb államává vált US segédlettel/"megszállással" a másik meg inkább az éhezésről, irtózatos emberi jogokról ismert.
De ha az általad kb megszálltnak kikiáltott ROK távoli ott van NSZK-NDK. Az közelebbi. Sorolni lehet....
Mi jól beszo*tuk, jöttek az Oroszok.