Nekem itt ezzel egy kis információ vagy fogalomhianyom van. Szóval F-15 fogadására teszik alkalmassá, meg tartalék reptér stb. Szóval nem tudna leszállni még fel az F-15 ha valami gebax lenne vele, és véletlenül a mi legterunkben van? Volt elég repülőbázis már lecsó, mindenfele gép leszállt ott. Mert azért olyan gyakran nem repkednek erre F-15-ok. Utoljára talán nekem a Mi-24 elleni gyakorlatuk rémlik vagy 7-8 eve. Szóval szerintem nem ez az ok. Legalábbis a megfogalmazasbol ez jön le nekem. Sokkal inkább arra gyanakszom hogy az F-15-ok huzamosabb uzemelesenek a technikai lehetőséget készítik elő. Ugye mindenféle speciális xarsagok hogy ne kelljen C-130-al ideszallitani ha erre jár az F-15. Na de akkor a kevés magyar földi személyzet a Gripen mellett ki lesz képezve F-15- re is??? Kétlem. Na most akkor lesznek jenki technikusok is? De az eddigi magyarországi F-15 forgalom ezt nem indokolná! Szóval akkor ezután többet járnak felénk??? Mert te se epitesz garázst otthon ha nincs autód ugye? Na és akkor felremlik az a pár évvel ezelőtti szitu mikor egyik nyáron épp több F-16? volt itthon mint Gripen. Akármilyen aktuális szövetséges én nem bízom senkiben, pláne lehallgatások, jóbarátok, gazdasági baxogatasok mellett. Semmiféle idegen katonát nem látok a hazánkban szívesen. Ha a magyar Honvédség alkalmatlan az ország megvédésére önállóan, akkor még oszlásnak fel.Egy egy bazissal nincs gond /a kornyekbe meg igy is gyeren telepult orszag leszunk mind ket terfel szemebe./
2-3 000 usa katona allando hazankba tartozkodasa mar mas..
Jo lenne tenyleg konkretumot tudni. Hova milyen erovel kivannak telepulni hazankba.
Ha kicsivel es javareszt nem harcoloval nincs gond.
Az csak egy jelkepes valami mint a nehez szallito flotta...
Ha alkalmassa teszik a repteret f 15 fogadasara es mint tartalekrepterre szamolnak .../csak abba az esetbe ha f16 es ef re is fel lenne keszitve a repter./
De nem allomasozik itt allandoan egyetlen egy harcolo szazad se akkor semmi gond.
De ideakar allandoba telepiteni harcolo alakulatot. Annak nem igazan orulnek. /egy lovesz zaszloalj vagy hasonlo nem tenyezo./ de egy vadasz esetleg bombazo szazad mar komolyabb dolog. /egy VALOS konfliktust is figyelembe veve./