Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na, most kezdesz szándékosan ferdíteni. A lengyelek pont maguk akarják, hogy legyenek ott amerikaiak, mert betegesen rettegnek az oroszoktól, némi joggal. Hol megszállás az náluk? Majd akkor, ha ezek után elkezdik őket is kézivezérelni, mint a románokat.
A lengyelek maguk akarják, te is tudod miért. Az USA-ban a zsidó után a második legerősebb nemzeti lobbierő a lengyel, van igazság abban amit a buzogányos borz szokott írni. Ha nem ők akarnák, nem lenne az egészből semmi. Nekünk nincs lobbierőnk, sőt inkább kifelé áll a szénánk az egész NATO/EU-ból, mert nem vagyunk elkötelezett atlantisták. Ha nálunk amerikai csapatok fognak állomásozni, az simán lehet politikai kényszer, mert a lakosság miért akarná? De, a NATO/EU pontosan VSZ és Moszkva, csak politikai és gazdasági büntetőintézkedéseket kaphatunk, ha nem úgy táncolunk ahogy a nyugaton fütyülnek, nem tankokat. Mondjuk csak a XXI. században vagyunk.Ne Lengyelezzünk sok mindent jelent. A Lengyel kormány akarja.
Nálunk pedig a Magyar kormány akarja. Ha nem akarja azt kell mondani, hogy nem. Mondta? Nem. Akkor Lengyeleknél nem megszállás, nálunk igen? Hol a ferdítés?
És a NATO/EU továbbra se Oroszok, meg VSZ. Ki lehet lépni. Brittek most próbálnak EUból, de egyenlőre gazdaságilag gigfa szopásnak tűnik. Úgy, hogy ők vastagon befizetők.
Nekem itt ezzel egy kis információ vagy fogalomhianyom van. Szóval F-15 fogadására teszik alkalmassá, meg tartalék reptér stb. Szóval nem tudna leszállni még fel az F-15 ha valami gebax lenne vele, és véletlenül a mi legterunkben van? Volt elég repülőbázis már lecsó, mindenfele gép leszállt ott. Mert azért olyan gyakran nem repkednek erre F-15-ok. Utoljára talán nekem a Mi-24 elleni gyakorlatuk rémlik vagy 7-8 eve. Szóval szerintem nem ez az ok. Legalábbis a megfogalmazasbol ez jön le nekem. Sokkal inkább arra gyanakszom hogy az F-15-ok huzamosabb uzemelesenek a technikai lehetőséget készítik elő. Ugye mindenféle speciális xarsagok hogy ne kelljen C-130-al ideszallitani ha erre jár az F-15. Na de akkor a kevés magyar földi személyzet a Gripen mellett ki lesz képezve F-15- re is??? Kétlem. Na most akkor lesznek jenki technikusok is? De az eddigi magyarországi F-15 forgalom ezt nem indokolná! Szóval akkor ezután többet járnak felénk??? Mert te se epitesz garázst otthon ha nincs autód ugye? Na és akkor felremlik az a pár évvel ezelőtti szitu mikor egyik nyáron épp több F-16? volt itthon mint Gripen. Akármilyen aktuális szövetséges én nem bízom senkiben, pláne lehallgatások, jóbarátok, gazdasági baxogatasok mellett. Semmiféle idegen katonát nem látok a hazánkban szívesen. Ha a magyar Honvédség alkalmatlan az ország megvédésére önállóan, akkor még oszlásnak fel.Egy egy bazissal nincs gond /a kornyekbe meg igy is gyeren telepult orszag leszunk mind ket terfel szemebe./
2-3 000 usa katona allando hazankba tartozkodasa mar mas..
Jo lenne tenyleg konkretumot tudni. Hova milyen erovel kivannak telepulni hazankba.
Ha kicsivel es javareszt nem harcoloval nincs gond.
Az csak egy jelkepes valami mint a nehez szallito flotta...
Ha alkalmassa teszik a repteret f 15 fogadasara es mint tartalekrepterre szamolnak .../csak abba az esetbe ha f16 es ef re is fel lenne keszitve a repter./
De nem allomasozik itt allandoan egyetlen egy harcolo szazad se akkor semmi gond.
De ideakar allandoba telepiteni harcolo alakulatot. Annak nem igazan orulnek. /egy lovesz zaszloalj vagy hasonlo nem tenyezo./ de egy vadasz esetleg bombazo szazad mar komolyabb dolog. /egy VALOS konfliktust is figyelembe veve./
erre mondtam mindig azt, hogy akkor nemet kell mondani. Ez nem 1956 és Oroszok,hogy de akkoris. Úígy mindig mondtam, hogyha EU/NATO nem szolgálja a Magyar érdekeket ki kell lépni.
Az egy teljesen más kérdés, hogy én nem látom egyiknek se alternatíváját. És hamár azonnal VÁMokat is felhúzhatunk, mert akkor majd nem lesz Lengyel alma a boltban.
Mondjuk az első ilyen jelre én is pakolok és én se leszek...
Gyerekek, 1848- ban mit akart a magyar nép a Becsnek átadott kívánságok közt? Hogy az osztrák katonákat vonják ki tőlünk, a mi katonainkat meg hozzák haza. Erre mi van most? Afganisztan stb, az idegenek még itt 2018-ban! És akkor minden tavasszal elszonokoljak a március 15- én többek közt ezt a pontot a nagy nép előtt a politikusok.
Ezt az egész kommentet nem értem.Nekem itt ezzel egy kis információ vagy fogalomhianyom van. Szóval F-15 fogadására teszik alkalmassá, meg tartalék reptér stb. Szóval nem tudna leszállni még fel az F-15 ha valami gebax lenne vele, és véletlenül a mi legterunkben van? Volt elég repülőbázis már lecsó, mindenfele gép leszállt ott. Mert azért olyan gyakran nem repkednek erre F-15-ok. Utoljára talán nekem a Mi-24 elleni gyakorlatuk rémlik vagy 7-8 eve. Szóval szerintem nem ez az ok. Legalábbis a megfogalmazasbol ez jön le nekem. Sokkal inkább arra gyanakszom hogy az F-15-ok huzamosabb uzemelesenek a technikai lehetőséget készítik elő. Ugye mindenféle speciális xarsagok hogy ne kelljen C-130-al ideszallitani ha erre jár az F-15. Na de akkor a kevés magyar földi személyzet a Gripen mellett ki lesz képezve F-15- re is??? Kétlem. Na most akkor lesznek jenki technikusok is? De az eddigi magyarországi F-15 forgalom ezt nem indokolná! Szóval akkor ezután többet járnak felénk??? Mert te se epitesz garázst otthon ha nincs autód ugye? Na és akkor felremlik az a pár évvel ezelőtti szitu mikor egyik nyáron épp több F-16? volt itthon mint Gripen. Akármilyen aktuális szövetséges én nem bízom senkiben, pláne lehallgatások, jóbarátok, gazdasági baxogatasok mellett. Semmiféle idegen katonát nem látok a hazánkban szívesen. Ha a magyar Honvédség alkalmatlan az ország megvédésére önállóan, akkor még oszlásnak fel.
Nem sem értek sok mindent de majd idővel megtudjuk. Minden esetre én annak örülnék ha a magyar állam feljesztene a repteret, és magyar katonák allomasoznanak ottan + 2-300-an.Ezt az egész kommentet nem értem.
A technikai részre. Ferihegyen is szállt fel és le F-15. Nem tudom értelmezni a technikai részt.E
Nem sem értek sok mindent de majd idővel megtudjuk. Minden esetre én annak örülnék ha a magyar állam feljesztene a repteret, és magyar katonák allomasoznanak ottan + 2-300-an.
Pont ezért írtam azt a hszt, mert én sem. Úgy olvastam feljebb hogy ez is célja a fejlesztésnek. Meg valami honvedelmes cikk is rémlik. Ezért nem értem mi jelenleg az akadálya annak hogy ott Kecskeméten F-15 szálljon fel és le ha nagy ritkán erre téved. Mert sokszor nem jár erre az tény. Többet fog? Ahhoz kell valami plusz dolog ezek szerint?A technikai részre. Ferihegyen is szállt fel és le F-15. Nem tudom értelmezni a technikai részt.
Én ilyet nem írtam.Nem is tudtam,hogy 91 óta itt vannak az amik.
Hát igen , van az a pénz na. Nem is értem miért nem hívunk be vagy 100000 jenki katonát ha ez ilyen jó biznisz. Tény hogy Taszaron megszivtak mióta nincsenek ott, de ott ugye korábban magyar légibázis is üzemelt, és egy több ezer fős laktanya kiesése azért gazdaságilag megviselte egy kisebb térséget. Pláne hogy délen a Balaton alatt egy fia magyar laktanya nincs. Se Nagyatád, se Lenti, se Marcali, se Keszthely, se Pécs se stb. Ezért írtam hogy talán a magyar állam nak kéne fejleszteni, és magyar laktanyat/bázist bővíteni, nyitni. Amúgy ha ennyire kell egy bázis nekik miért nem Taszar újra? Ha már úgyis állomásozni fog itt pár száz USA katona? Miért pont az egyetlen reptetunk kell? Pápát már úgyis közösbe vágtunk, ott van még a felajánlott Ferihegy is. De nem meg Kecskemét is kell. Gyanús.Alapvetően sok igazságod van. Azonban ne dőlj a kardodba, ha lesz egy amerikai bázis és ott néhány száz katona fog állomásozni. Azok nem fogják fenyegetni a függetlenségünket, mert ahhoz kevesen lesznek. Arról nem beszélve, hogy ahol lesznek, ott beruháznak és ittlétük alatt költeni is fognak majd rendesen. Persze, az egész még nem tiszta, hisz nem tudjuk mi is lesz végül. Aki meg tudja az itt lévők közül, az sem fogja leírni itt.
Akkor legalább valakinek örömet okoztam.Rosszul tetszik emlékezni. Amit írtam az volt, irániak kezdék az iraki veteránokat leölni a háború után 20+ évvel.
Ennél nagyobb bugyutaságot keveset olvastam, de hét vicces komment díjra minimum esélyes.
Értem, jogos, igazad van.Azért a Szu megszállást nagyon ne hasonlítgassuk az US felszabadítással.
pl ROK mellé azonnal oda lehet DPRKt rakni. Az első arról híres, hogy a világ egyik legfejlettebb államává vált US segédlettel/"megszállással" a másik meg inkább az éhezésről, irtózatos emberi jogokról ismert.
De ha az általad kb megszálltnak kikiáltott ROK távoli ott van NSZK-NDK. Az közelebbi. Sorolni lehet....
Mi jól beszo*tuk, jöttek az Oroszok.
Én nem nagyom hallom hogy Németországban a helyi lakosok nagyon siránkoznának amiért vannak még ott amerikaiak, ellenben azt igén mikor elmennek. Azt csak a békeharcos libsik követelek, de azokkal itt a fórumon tilos egyetérteni..Alapvetően sok igazságod van. Azonban ne dőlj a kardodba, ha lesz egy amerikai bázis és ott néhány száz katona fog állomásozni. Azok nem fogják fenyegetni a függetlenségünket, mert ahhoz kevesen lesznek. Arról nem beszélve, hogy ahol lesznek, ott beruháznak és ittlétük alatt költeni is fognak majd rendesen. Persze, az egész még nem tiszta, hisz nem tudjuk mi is lesz végül. Aki meg tudja az itt lévők közül, az sem fogja leírni itt.
"Ekkora erokkel amikkel itt fog allomasozni az usa minket nem gyozne le de mi lehet tobb koporsoval adomanyoznam meg mint a talibok afganisztanba"Akkora ero nem fog itt allomasozni hogy befolyadolo tenyezo legyen. Feltoltesuk uj csapatok diszlokacioja megeshet a jovobe. De az nem azt jelenti hogy ez meg is fog tortenni. A jovo politikusain vezetoin mullik majd. Ekkora erokkel amikkel itt fog allomasozni az usa minket nem gyozne le de mi lehet tobb koporsoval adomanyoznam meg mint a talibok afganisztanba. /rgyeb torzsi seregek es csoportosulasok nelkul./ 15 ev allatt
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..