Z-10 / WZ-10 (CAIC, Kína)

Dg_UfTjVAAAEDQM.jpg

Kínában egy lopakodó helikopter jön létre

A fórumon a sinodefenceforum.com arról számolt be, hogy a kínai repülőgépgyártó vállalat egyik legmagasabb rangú alkalmazottja az AVIC-nek néhány évvel ezelőtt nyilatkozatot tett arról, hogy egy "nehéz, titkos támadó helikopter" kifejlesztése folyamatban van.

Várható, hogy a Zhuhaiban (novemberben) megjelenő (rendszeres) kiállításon a projektről szóló információk megjelennek. Egy 2015-ös cikkben azt feltételezték, hogy az új helikopter 2020-ban lép működésbe, egy másik forrás nehezen jelezte, hogy 2018-ban és 2019-ben a kínai helikopteripar számára vízválasztó lenne. A kommentárok úgy vélik, hogy mindezek szilárd jelek, hogy hamarosan megjelenik egy új kínai harci helikopter.

Basszus ezek hamar lépnek mindenen! a Z-10 és a Z-19-ből már lassan 400 db van .És már jön is az új harci heli.

Nagyon CG-nek néz ki az a kép. Nem tudom eldönteni, hogy már megvan, vagy ilyesmire tervezik az esetleges exportváltozatot.

Basszus ezek hamar lépnek mindenen! a Z-10 és a Z-19-ből már lassan 400 db van .És már jön is az új harci heli.
Már vagy 10 éve nagyon lógott a levegőbe ez a bődületes fejlődés. Kb. akkortól kezdtem el jobban figyelemmel kísérni a kínai fejlesztéseket.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

https://vpk.name/news/230630_grafenovyii_z10_bronya_prochnee_v_100_raz.html

A helikopterek páncélvédelmében azonban Kína jelentős előrelépést tett, mi pedig az ilyen rendkívül tartós anyag, mint a grafén technológiáinak mestere. Ez a technológia - összetett grafén - biztosítja a Z-10 helikopter magas szintű védelmet az európai tigris katonai helikopter felett.

A grafén egy nanoanyag - a nagy fajlagosságú atomok monostruktúrája, ez a "legvékonyabb a világon" anyag, amelynek egyenlő vastagsága meghaladja az acélt. A grafén alkalmazható könnyű alumínium mátrixok hozzáadására, amelyek rendkívüli erővel bírnak.

• Tetszik
Reactions: anonim999
Grafént elég nehéz előállítani. Nem is tudom mennyi Kína éves graféntermelése de megvan jó pár tonna. Szóval elméletileg igaz is lehet a dolog.

Grafént elég nehéz előállítani. Nem is tudom mennyi Kína éves graféntermelése de megvan jó pár tonna. Szóval elméletileg igaz is lehet a dolog.
A grafént rendkivül nehéz megmunkálni. A világon mindenki ezzel küszködik. Én kétlem, hogy Kína olyan hatalmas előrelépést tett volna ez ügyben.