Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 724
113
molnibalage

Nekem van egy olyan meggyőződésem, hogy a mostani USA vagy Orosz haderő nagyságrendekkel gyorsabban képes reagálni bármilyen fenyegetésre , mint az elődeik a hidegháborúban. Lehet hiányosak az információim, de nekem nagyon "nehézkesnek" tűnt mind a kettő HH-s haderő.
(lehet van némi köze ahhoz is, hogy ésszerűtlenül nagy méretű haderők voltak)
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 169
113
Az akkori drill szerintem pont, hogy sokkal gyorsabb mozgósítást eredményezhetett, hiszen az az alakulatok eleve ugrásra késszé voltak téve és a mozgósíthatóság is jobban benne volt a levegőben.

Ennél sokkal fontosabb, hogy az utolsó (vagy jobban mondva inkább az utáni) időben még megkezdett beruházásokat valószínű azok eröltették, akik még hittek a visszafordíthatóságban.
Ne feledjük, hazánkból 1991 nyarának közepén ment ki az utolsó szovjet katona, a híres puccs pedig augusztusban volt. Tehát megvoltak még azok az erők mind a felsőbb, mind a valamivel lejjebb levő szinteken, akik még látták realitását a dolgok visszafordításának. Ezek sanszosan azok az erők voltak, akiknek talán vagy nem volt objektív képük a Szovjetúnió és a keleti blokk általános állapotáról, vagy csak nem akartak tudomást venni róla.
És ezzel már kilépek a topic keretéből, de hajlok rá, hogy a Brezsnyev utáni óvatos reormtörekvések (Andropové, akinek erre már nem volt ideje), vagy a már távolról se óvatos Gorbacsové se ok nélküliek voltak. A keleti blokk országaiban is ekkor indul meg a szakadás, megjelennek a reformer-nek nevezett erők. A lengyeleknél kissé korán és azt még legyűri az államhatalom, ráadsául az alulról jövő kezdeményezés volt. Nálunk az állampárt belülről szakadt, de nem csak ennyi történt. Nem csak a politikai vezetés szakadt, hanem a titkosszolgálatok és a belügyi és honvédelmi minisztérium is. A magyar szervezett alvilág színre lépése (Presztízs-ügy) is erősen gyanús, hogy "belső munka" volt, egyfajta helyezkedés, egyfajta "második arcvonal" kialakítása, melyhez hasonló más KGST országokban is megindult.
A Czinege-éra és annak utolsó hatalamas, az ország erején felül álló haderőfejlesztési programja is a nyolcvanas évek közepétől hasal el, az Oláh István-féle vezetés már a Néphadsereg megújítását tűzi ki célul.
A Szovjeteknél javában tart a méregdrága Afganisztán és nyakukba kapják Csernobilt, de még folynak a csillagháborús és egyéb horribilis programok, mint Mir, Buran, lézerfegyverek, Tu-160, Tbiliszi repülőgéphordozó, illetve különféle vadászgépek hadrendbe állítása.

A lendület tehát megvolt, de a szükséges erő már nem, miközben az erózió már beindult.
A szovjet haderő gyors mozgósíthatóságával kapcsolatban tehát semmi kétségem, csak az irányítási lánc nem lett volna egységes. Ez utóbbi lett volna a nagyobbik baj.
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
380
1 289
93
Ezt a részt soha nem értettem. A hidegháború alatt katonai támaszpontra NSZK céget beengedtek betonozni...? És a nyugat meg elvállalt ilyen munkát...?


Ez a kunmadarasi beton 1983-as felújítására vonatkozhat. Amíg a munka zajlott az ott települő 1. gvapib. (gárda vadászbombázó repülőezred), a 328. ograp. (önálló gárda felderítő repülőezred) és a 8. obaz. (önálló célvontató repülőraj) áttelepült. Az első kettő Mezőkövesdre, a harmadik Debrecenbe. Egyébként csak a fővállalkozó volt NSZK-s, pont a technológia miatt, az alvállalkozók és a kivitelezők magyar cégek voltak. Szóval nem értett ott senki németül.
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
380
1 289
93
A PVO is kapott Szu-27Sz-t? A PVO hivatalosan mikor lett feloszlatva szervezetileg? 1998?


A PVO. (Противовоздушной Обороны = kb. légvédelmi csapatok) önálló fegyvernemként 1998.-ban szűnt meg, pontosabban beleolvadt a VVSz. (Военно Воздушные Силы = kb. légierő) szervezetébe. De azon belül továbbra is megmaradt, olyannyira, hogy a légvédelmet továbbra is PVO. hadosztályok biztosítják a katonai körzetek légierejének alárendeltségében. Pl: Vlagyivosztok és a környékén levő kikötők, repülőterek, a hadászati rakétacsapatok települési helyei stb. légvédelme a Keleti Katonai Körzet Légierejének alárendelt 93. PVO. hadosztály feladata. Ehhez rendelkezésükre áll:
- 22. GvIAP. (gárda vadászrepülő ezred): települési hely: Centralnaja Uglovaja. 1 század Szu-35Sz és Szu30M2 vadászbombázó repülőgép, 2 század MiG-31 elfogó vadászrepülőgép.
- 56. OPSzAU. (önálló híradó és légiirányító ezred): települési hely: Vlagyivosztok.
- 10. RTBR. (rádiótechnikai dandár): települési hely: Artyom. Lokátor századok / őrsök: Khazan, Majak Gamov, Khilovka, Csornij Kuszt, Trudovoe, Timofejevka, Ternej, Novomikhajlovka, Szpaszk-Dalnyij, Kolcevoje, Fabricsnij. Műhely: Prokhladnoje. Radarok: P-14, P-18, P-19, P-37, P-80, 36D6, 22Zh6, 55Zh6.
- 1533. GvZRP. (légvédelmi rakéta ezred): települési hely: Unaszij. Rakéta osztályok: Scsitovaja, Podnozsje, Nakhodka, Unaszij. Rakéta-technikai osztály: Unaszij. Fegyverzet: Sz-300PSz, Sz-400, Pantszir-S2.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 789
75 838
113
A komment első vagy második része? Mert a 30-40 évvel ezelőtti és mai jenki IOC is elég durva kontrasztot mutat lásd a legutóbbi HTT cikket.


Namármost, ha megnézed, hogy milyen képességekkel kaptam meg az IOC-t bármelyik haderőnemnél az F-35, akkor azért lehet pislogni... A SW miatt a király szenzorok fúziója nem végleges, a bevethető fegyverek száma erősen korlátos. Lényegében COIN környezetben felelnek meg és a Red Flag-en szimulált fegyverhasználattal lehet gyakorolni, mert a stealth azért már működik meg a többi is korlátozottan vagy nem az elvárt megbízhatósággal.

A '70-es évek végi megközelítéssel az F-35A igazi IOC-je 2020 táján lenne, ha addigra elkészülnek mindennel, tehát a szenzorfúziós stabilan meg és 9G-re mehet a gép mindenféle egyéb korlátozáson kívül ami a specifikáció szerintitől szigorúbb.

A mostani NAVY-s ICA-nak az tűnik a legszigorúbbnak s modtsnisk közül.
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
380
1 289
93
A Szu-27-esek első példányait 1985-ben adták át a Szovjet PVO-nak, de a Szu-27-es hivatalosan csak 1991 decembere óta van hadrendben, így bátran kijelenthetjük, hogy a Szovjet Légierő leges legrövidebb ideig hadrendben álló típusa volt! :)[/QUOTE]


Ha ezt a PVO. Szu-27P-ire érted, akkor tévedsz. Szu-27P a mai napig is repül. Pl. a Kalinyingrádi Katonai Körzet légvédelmét ellátó, de egyébként a Balti flotta alárendeltségébe tartozó 869. GvIAP (gárda vadászrepülő ezred) állományában, Csernjakovszk és Cskalovszk légibázisokon. (Az utobbi pár évben hol itt, hol ott, a betonok felújítása miatt.)
A russianplanes.net-en lehet más alakulatokhoz tartozó, aktív P-ket is találni (2017/18-ban készült képeken) pl. amikor átrepülés közben leszálltak Tolmacsevoban, csak azokat nem tudtam alakulathoz kötni. Az sem kizárt, hogy Komszomolszk-na-Amure-ba mentek/jöttek nagyjavításra/ról, vagy modernizálásra.
 
  • Tetszik
Reactions: therob and fishbed

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
A Szu-27-esek első példányait 1985-ben adták át a Szovjet PVO-nak, de a Szu-27-es hivatalosan csak 1991 decembere óta van hadrendben, így bátran kijelenthetjük, hogy a Szovjet Légierő leges legrövidebb ideig hadrendben álló típusa volt! :)


Ha ezt a PVO. Szu-27P-ire érted, akkor tévedsz. Szu-27P a mai napig is repül. Pl. a Kalinyingrádi Katonai Körzet légvédelmét ellátó, de egyébként a Balti flotta alárendeltségébe tartozó 869. GvIAP (gárda vadászrepülő ezred) állományában, Csernjakovszk és Cskalovszk légibázisokon. (Az utobbi pár évben hol itt, hol ott, a betonok felújítása miatt.)
A russianplanes.net-en lehet más alakulatokhoz tartozó, aktív P-ket is találni (2017/18-ban készült képeken) pl. amikor átrepülés közben leszálltak Tolmacsevoban, csak azokat nem tudtam alakulathoz kötni. Az sem kizárt, hogy Komszomolszk-na-Amure-ba mentek/jöttek nagyjavításra/ról, vagy modernizálásra.[/QUOTE]

De nem a szovjet, hanem az orosz légierőben.
 
  • Tetszik
Reactions: hurci10

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 560
113
A 159.giap-n Beszovecban is vannak még Szu-27P-k. (P-perechvatcsik). Már azok cseréjét is elkezdték Szu-35Sz-re.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 169
113
Ha ezt a PVO. Szu-27P-ire érted, akkor tévedsz. Szu-27P a mai napig is repül. Pl. a Kalinyingrádi Katonai Körzet légvédelmét ellátó, de egyébként a Balti flotta alárendeltségébe tartozó 869. GvIAP (gárda vadászrepülő ezred) állományában, Csernjakovszk és Cskalovszk légibázisokon. (Az utobbi pár évben hol itt, hol ott, a betonok felújítása miatt.)
A russianplanes.net-en lehet más alakulatokhoz tartozó, aktív P-ket is találni (2017/18-ban készült képeken) pl. amikor átrepülés közben leszálltak Tolmacsevoban, csak azokat nem tudtam alakulathoz kötni. Az sem kizárt, hogy Komszomolszk-na-Amure-ba mentek/jöttek nagyjavításra/ról, vagy modernizálásra.

De nem a szovjet, hanem az orosz légierőben.[/QUOTE]

Akkor mégegyszer: Az 1985-ben beérkezett első példányok Szu-27P gépek voltak, ezekből, vagy a később átadott P-kből nyilván repül még a mai napig is jópár. Hogy mást ne mondjak, a 2013-ban nálunk járt Vityazi gépei is P-k.
Ami a mondandóm lényege, az az, hogy mikor "kimondták az áment" azaz 1991-ben végre valahára hivatalosan is rendszeresítésre került a Szu-27-es (ezek zömmel P-k és UB-k voltak) már csak pár hete volt a Szovjetúniónak. Ha úgy tetszik, hivatalosan a T-10Sz rendszerbe állása a Szu-27P/UB párossal az egyik utolsó ilyen rendszeresítés volt a Szovjetúnió életében, de ezek ettől még szovjet gépek voltak. 1992 januárjától viszont már orosz gépek és minden innentől átadásra kerülő új péládny már orosz repülőgép volt, nem szovjet.
 
  • Tetszik
Reactions: hurci10 and Pocok75

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 560
113
A russianplanes.net-en lehet más alakulatokhoz tartozó, aktív P-ket is találni (2017/18-ban készült képeken) pl. amikor átrepülés közben leszálltak Tolmacsevoban, csak azokat nem tudtam alakulathoz kötni. Az sem kizárt, hogy Komszomolszk-na-Amure-ba mentek/jöttek nagyjavításra/ról, vagy modernizálásra.

Szu-27P-ként repültek Komszomolszk-na Amure-ba és Szu-27SzM3-ként térnek vissza.Tehát modernizációra repütek.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 169
113
A Bezovetsz-i statikus bemutató függesztménye egy repülésrajongó ábráján:

su-35%2Bplano%2Bde%2Btodo.jpg


Én amúgy ezt még tudnám hova fokozni. A törzs alatt a tavalyi MAKSz-on debütált dupla R-77-1-es tartók (melyeken a valóságban hossz irányban kissé el vannak tolva egymásho képest a rakéták, hogy a széttáruló grillrács kormányfelületek ne ütközzenek egymásba) véleményem szerint felrakhatók lennének a szárny alatti belső pilonra is, bár ilyet korábban még nem láttam. Mivel így a rakéták aszimmetrikusak, így szárnyanként külön-külön tennék jobbos és balos dupla adaptert, aszerint, hogy jobb, vagy bal lépcsőben van-e a pilonon a két rakéta közti eltolás. Arról se tudok, hogy lenne külön jobbos és balos elhúzású, de ez most amúgy is mellékes, hogy én miről tudok.
De miért állnánk meg itt?
Legyen dupla R-73-as adapter is (ilyen még csak nem is létezik), hasonló elrendezéssel, ebben az esetben ezek mennének a következő nagypilonra, majd a szárnyon lenne még egy-egy R-77-1-es (mint a grafikán) és egy-egy zavarókonténer.
Összeadva: négy R-77-1-es a törzs alatt, két R-77-1-es a szívócsatornák alatt, négy R-77-1-es a belső nagypilonok alatt, négy R-73-as a külső nagypilonok alatt, újabb két R-77-1-es és két zavarókonténer.
Ez 16 rakéta plusz a zavarórendszer, ami még gombócból is sok.

De itt jönne öklét rázva molnibalage, hogy ez így felesleges overkill, ezért vigyünk egy kis minőséget is a dologba.
Maradjon a hat darab R-77-1-es a törzs/szívócsatornák alatt, mert ha beindul a buli, akkor kell a tüzijáték, de tegyünk fel két-két R-37M-et a szárnyak pilonjaira (ahogy itt a hasonló méretű és tömegű H-29TE és H-31P szerepel), így ebben az esetben már csak vagy négy R-73-as lesz a külső pilonokon, vagy csak kettő, de zavarókonténerrel. Én ez utóbbit preferálom.
 
  • Tetszik
Reactions: Python and fishbed
M

molnibalage

Guest
De itt jönne öklét rázva molnibalage, hogy ez így felesleges overkill, ezért vigyünk egy kis minőséget is a dologba.
:)

ASF konfigban sem látom értelmét a 16 db rakétának. Ha nagyon multirole ASF-et akarunk, akkor 2xR-37M mellé a 8xR-77-1 és 2xR-73 untig elég. Az elsővel tényleg nagyon korán lehet optimális esetben dolgozni vagy hátrébb zavarni az AWACS / egyéb elemeket a "bazárból".
Tisztán ASF-ként a 8+2-nél több AAM-re nincs reálisan szükség, a repteljesítményt már túlságosan nyomorítja, főleg a CAP időt.

Maradjon a hat darab R-77-1-es a törzs/szívócsatornák alatt, mert ha beindul a buli, akkor kell a tüzijáték, de tegyünk fel két-két R-37M-et a szárnyak pilonjaira (ahogy itt a hasonló méretű és tömegű H-29TE és H-31P szerepel), így ebben az esetben már csak vagy négy R-73-as lesz a külső pilonokon, vagy csak kettő, de zavarókonténerrel. Én ez utóbbit preferálom.
6 db AAM-nél több nem kell AG konfigban, mert mást is cipel mellette. Az R-37M és R-77-1-nek AG fegyverzettel szerintem semmi értelme. Önvédelemre R-77-1 és R-73 jó, de ebből sem kell túl sok csak annyi, hogy ellövölödzve ezeket meg lehessen pattanni, ha úgy hozza a helyzet.

A korábban felvázolt konfigot bőségesen erősnek érzem. Az oroszoknak, ha lenne SDB II szerűség, akkor abból röhögve elvinne a gép 6-ot a kész szívócsatorna között vagy a szárnyak alatt 2x4 vagy 2x6 db-ot. A többi mellé meg továbbra is ésszerűen.

Én nem herdálnám el a platform teljesítményét.

Az F-15-ről mostanában kikerülő agyatlan CGI konfigoknak szerint semmi értelme nincs. Az F-15SA estén a külső pilon plusz rugalmassága még jó, de kb. ennyi az, ami ésszerű.
 
  • Tetszik
Reactions: Python and fishbed

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 169
113
6 db AAM-nél több nem kell AG konfigban, mert mást is cipel mellette. Az R-37M és R-77-1-nek AG fegyverzettel szerintem semmi értelme. Önvédelemre R-77-1 és R-73 jó, de ebből sem kell túl sok csak annyi, hogy ellövölödzve ezeket meg lehessen pattanni, ha úgy hozza a helyzet.
Én tisztán AA konfigurációról írtam, a két nagy AG rakétatípus csak mint példa szerepeltek, hogy a rajzon ábrázolt helyükre menne fel az R-37M, mivel az kb ezekkel azonos méretű és tömegű.
 
  • Tetszik
Reactions: Python

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 169
113
Semmi egyéb forrásom nincs erről a képről, de sanszos, hogy a sápadt októberi napfény alapján ez mostani. Így adódik a kérdés, vajon mit keres egy Szu-30SzM Zsukovszkijban?
Csak nem az AL-41F-1Sz-t tesztelik rajta?

239463.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Python and fishbed

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
380
1 289
93
De nem a szovjet, hanem az orosz légierőben.

Akkor mégegyszer: Az 1985-ben beérkezett első példányok Szu-27P gépek voltak, ezekből, vagy a később átadott P-kből nyilván repül még a mai napig is jópár. Hogy mást ne mondjak, a 2013-ban nálunk járt Vityazi gépei is P-k.
Ami a mondandóm lényege, az az, hogy mikor "kimondták az áment" azaz 1991-ben végre valahára hivatalosan is rendszeresítésre került a Szu-27-es (ezek zömmel P-k és UB-k voltak) már csak pár hete volt a Szovjetúniónak. Ha úgy tetszik, hivatalosan a T-10Sz rendszerbe állása a Szu-27P/UB párossal az egyik utolsó ilyen rendszeresítés volt a Szovjetúnió életében, de ezek ettől még szovjet gépek voltak. 1992 januárjától viszont már orosz gépek és minden innentől átadásra kerülő új péládny már orosz repülőgép volt, nem szovjet.[/QUOTE]
Ha ezt a PVO. Szu-27P-ire érted, akkor tévedsz. Szu-27P a mai napig is repül. Pl. a Kalinyingrádi Katonai Körzet légvédelmét ellátó, de egyébként a Balti flotta alárendeltségébe tartozó 869. GvIAP (gárda vadászrepülő ezred) állományában, Csernjakovszk és Cskalovszk légibázisokon. (Az utobbi pár évben hol itt, hol ott, a betonok felújítása miatt.)
A russianplanes.net-en lehet más alakulatokhoz tartozó, aktív P-ket is találni (2017/18-ban készült képeken) pl. amikor átrepülés közben leszálltak Tolmacsevoban, csak azokat nem tudtam alakulathoz kötni. Az sem kizárt, hogy Komszomolszk-na-Amure-ba mentek/jöttek nagyjavításra/ról, vagy modernizálásra.

De nem a szovjet, hanem az orosz légierőben.[/QUOTE]


Jogos.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 560
113
Ma 17.00h körül lezuhant az ukrán légierő egyik Szu-27UB vadászgépe a "Tiszta Égbolt"-2018 ukrán-amerikai hadgyakorlat keretében tartott gyakorló -harci repülés közben Berdicsev-Hmelnyick települések között Vinnyica megyében. A pilóták sorsáról nincs még hír (a baleset frissesége miatt), de nem hivatalos hírek szerint minkét pilóta életét vesztette.

1539703975_120761.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 560
113
Megerősítették a hírt, hogy mindkét pilóta -közte az egyik amerikai életét vesztette. Az ukrán haditechnika müszaki állapota meghozta a legújabb áldozatit.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Megerősítették a hírt, hogy mindkét pilóta -közte az egyik amerikai életét vesztette. Az ukrán haditechnika müszaki állapota meghozta a legújabb áldozatit.

A múltkor az ukrán topic-ban azt mertem állítani, hogy a magyar légierő és páncélosok kapjanak annyi üzemórát és gyakorló lőszert hogy vagy belefulladnak vagy rongyosra hajtják a seggüket. Nos kénytelen vagyok revideálni megállapításomat. A kerozint és a lőszert nyugodtan odaadhatjuk az ukránoknak. Ha így folytatják lassan csak kivégzik önmagukat, meg szövetségesi alapon még a jenkiknek is besegítenek. Ha egy kiglancolt, nemzetközi, NATO, anyámkínja hadgyakorlaton ez megesik akkor mi lehet a fronton. Ettől függetlenül mindkét pilótát sajnálom, de akik azt a gépet meg az ukrán pilótát felkészítette már kevésbé.