Ja, csak pont azt az egy területet erősíti, amiben az oroszok konkrétan világelsők...
Minek nekik még nagyobb elrettentés - a HH alatt is ez ment ("elpusztítunk benneteket xxx alkalommal") és hamar rájöttek, hogy csak belerokkannak.
Onnantól, ami a szárazföldi/tengeri ICBM megléte és szinten tartása után el lett költve nuki hadviselésre, az konkrétan pazarlás (ahogy szerintem az USAF bombázóira is ugyanekkora baromság atomeszközöket tartani).
Ez a fegyver egyszerűen szükségtelen, így sem kérsőjelezi meg senki az elrettentő képességüket. Kínától megérteném, de tőlük nem.
????
ABM rendszereket nem a semmiért korlátozák, pont, hogy az előny és védhetetlenség megmaradjon.
Innentől minek is egy új fegyverrendszer, ha már van egy fajta (ICBM), ami ellen úgysem lehet tenni igazán semmit (és a nemzetközi szerződések is a védhetetlenségét segítik?)
Fentebb írtam, (ha olvastad volna ) hogy ifj. G. Bush 2001 december 13-án felmondta az amerikai-szovjet ABM szerződést, amely korlátozta a rakétavédelmi rendszerek kiépítését(telepítését) kivétel volt alóla a Moszkvát védő A-135 rendszer és Grand-Forks . Ennek hatására Putyin elnök elrendelte az orosz válaszlépéseket , melyek természetesen nem voltak asszimetrikusak(nem volt pénze az orosz államnak) . Katonai tanácsadók tudósok ajánlására a "Burovesztnyik" és a "Poszeidon" programok mellett döntöttek, amelyeket még a SZU-ban kezdtek el fejleszteni.(nem kellett a 0-ról kezdeni és óriási pénzeket bele fektetni)
Oroszok számára az amerikai rakétavédelmi rendszer hatalmas fenyegetés, mivel az orosz stratégiai erők rakétíit semlegesítheti, ami által felbomlik a stratégiai katonai erőegyensúly. Az orosz ICBM-ek többsége még szovjet Topol, Stiletto, Satan vagy szovjet/orosz Topol-M vagy kisebb számban orosz Jarsz. A Szarmat(ez garantáltan leküzdi az amerikai rakétavédelmet) még csak érkezik.
Hidd el az oroszok nem hülyék tudják mit és miért csinálnak. Ismerik az amerikai fegyvereket azok lehetőségeit, az amerikai katonai fejlesztéseket...stb.
Szóval szerintem max UTÓLAG értesülhetnek róla hogy éppen pár perce/félórája merre járt, előre semmiképpen. Nem tudhatják ELŐRE mikor és merre vált irányt, mikor gyorsít és lassít, merre változtat magasságot, vagy éppen mikor van "Program vége, BUBUMMMM!!".