[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2018/11/27/ke...rtoztatasarol-dontott-a-szimferopoli-birosag/
"Tizenkét, a Kercsi-szoros közelében elfogott ukrán haditengerész kéthavi előzetes letartóztatásáról döntött kedden a bíróság az Ukrajnától 2014-ben Oroszországhoz csatolt Krím félsziget székvárosában, Szimferopolban...
...A Szimferopol Kijevi kerületében működő bíróság szóvivője elmondta, hogy a vádlottakat csoportosan elkövetett, tiltott, erőszakos vagy erőszakkal fenyegető határátlépés címén hat évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.
A matrózokra, altisztekre és egy hadnagyra – az egyik ágyúnaszád parancsnokára vonatkozó – 12 végzés keddi kihirdetését követően a bíróság szerdán az ukrán haditengerészet tisztjeinek, valamint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) két tagjának ügyében dönt majd. Ha a sebesülteket az elkövetkező napokban nem írják ki a kórházból, akkor esetükben a bíróság a TASZSZ orosz hírügynökség szerint kihelyezett tárgyalást fog tartani."

https://index.hu/kulfold/2018/11/27/kercsi_incidens_12_ukran_tengeresz_kerul_elozetesbe_a_krimben/
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 842
82 196
113
http://mandiner.hu/cikk/20181128_orosz_lap_kijev_katonai_bazis_letrehozasarol_targyal_washingtonnal

Már 2014-ben azonnal teljes atom-harckészültség kellett volna orosz részről ahogy Ukrajnában meg volt a puccs, legkésőbb azután, hogy Ogyesszában felgyújtották és legyilkolták azokat a szerencsétleneket. Mint az amerikaiaknak Kuba kapcsán anno. Azonnal nem lett volna szarkeverés butasegg-mohó filantróp demokrata és vérgenya republikánus oldalról sem. Annyit mondtak volna: megpróbáltuk, nem jött be. És rend lenne Ukrajnában, nem lenne mani ami ezeket a genyákat hatalomban tartsa. De nem. Ez lett belőle.

Ha tényleg US katonai bázis lesz Ukrajnában, háború lesz.
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
Részletes információ az ukrán haditengerészet hajóinak provokatív fellépéseiről az FSB honlapjáról. (Google fordítás)
http://www.fsb.ru/fsb/press/message/single.htm!id=10438315@fsbMessage.html


. Az 24/11/2018 16.40 kizárólagos gazdasági övezetében, az Orosz Föderáció, a parttól 28-30 mérföldre délkeletre Cape Meganom erők és eszközök PU FSB Oroszország Köztársaság Krím találtak, és a Számvevőszék által azonosított az ukrán haditengerészet: Ships hogy „Horlivka” (farok szám U -753) és a "Yany Kapu" tengeri vontatóhajó (farok száma A-947), amely északkelet felé haladt a Kerch-szoros irányába.
21.30-kor a megközelítés egy csoportja az ukrán haditengerészet hajókat, hogy az államhatár, az Orosz Föderáció pska-302 tájékoztatta őket a kereszteződés az államhatár, az Orosz Föderáció és a hajózási szabályok a Kercsi-Yenikalsky csatorna, amely a bejelentés benyújtása a Tengerészeti Hivatal Kerch port 48, 24 órával és egy megerősítő 04:00 hogy az ukrán haditengerészet hajói még nem történtek meg. Az ukrán haditengerészet hajóinak parancsnokai válaszoltak arról, hogy nem tervezik meg az Orosz Föderáció államhatárának átkelését és a Kerch-szoros átadását egy hajócsoporttal.
22.23-kor a pska-302 az ukrán haditengerészet hajócsoportjába hozta
az Orosz Föderáció parti tengereinek bezárásáról szóló információkat a Fekete-tengeren fekvő Kerch-szoros megközelítéséről. Az ukrán haditengerészeti hadműveletek egy csoportja az Orosz Föderáció kizárólagos gazdasági övezetében, az Orosz Föderáció államhatárától 6-7 mérföld távolságra, a Kerch-szoroson.
02.05-kor november 25-én az idén. pskr "Izumrud" az Orosz Föderáció kizárólagos gazdasági övezetében a W = 44 ° 50 'N, D = 36 ° 29' WD koordinátákban találták meg a Nikopolot és a Berdyanskot, a kelet felé a Kerch-szoros irányába.
03.45-kor a BAK "Nikopol" és a "Berdyansk" megközelítette a területet, ahol az ukrán haditengerészet hajói voltak: a Gorlovka szállítóhajó, a Yany Kapu tengeri vontatóhajó.
05.30 óráig, mindkét LHC-t üzemeltették a Gorlovka támogató edényből.
05:35 BAK "Berdyansk" ("Schooner-175" hívójel) jelentette be a műszaki megfigyelői posztot (Takil M.) Az ukrán haditengerészet hajóinak tervezett áthaladásáról ("Yana Kapu" vontatóhajó ("Desna-947" hívójel), a BAK "Nikopol" "Schooner-176"), BAK "Berdyansk" ("Schooner-175" hívójel) Berdyansk kikötőjébe a Kerch-szorosra 06.00 órakor Kijev idő szerint (07.00 Moszkva idő).
05.45-kor a Pska-302 parancsnoka tájékoztatta a Berdyansk BAK parancsnokát: "Annak érdekében, hogy az Orosz Föderáció, mint tengerparti állam joga legyen a tengerészeti térség biztonságának biztosítására az Art. 12 FZ-155 1998. július 31-én "A második világháborúról, a TM és a PZ RF-ról" ideiglenesen felfüggesztették a békés áthaladást az Orosz Föderáció TM területén a területen (koordináták). Javasoljuk, hogy ne keresztezzék az RF GG-t, amíg a korlátozások nem szűnnek meg, és a kötelező előírások teljesülnek a Kerch tengeri kikötőben ".
05.50-kor a Berdyansk BAK parancsnoka megkapta a tájékoztatást: "Az Orosz Föderáció és Ukrajna között létrejött Szerzıdés rendelkezéseinek megfelelıen " az Azov-tengeren folytatott együttmőködésrıl és a 2003. december 24-i Kerch-szorosról " jogunk van a hajózás szabadságára".
06.30-kor a Pska-302 parancsnoka tájékoztatta a BAK "Berdyansk" parancsnokát arról, hogy a Kerch-Yenikalya-csatornában engedélyezési eljárás volt érvényben a hajózás biztonságának biztosítása érdekében, és a Kerch-terv jóváhagyott kapitányának megfelelően hajtották végre. A törzs átadására vonatkozó kérelmet 48 és 24 órán keresztül nyújtják be, 4 órán belül megerősítve. Ezeket a követelményeket az ukrán fél nem teljesíti. E tekintetben tilos az ukrán haditengerészet hajói számára a Kerch-Yenikalsky-csatorna után (a Kerch tengeri kikötőben a Korm. Rendelet 21. és 21. sz. Rendelete által jóváhagyott Korm. Határozatok 20. és 38. pontjának megfelelően a Kerch-szorosban engedéllyel rendelkeznek a mozgás és a rögzítés bíróság).
Az ukrán haditengerészet e hajócsoportja figyelmen kívül hagyta ezt az információt, és továbbra is követte az Orosz Föderáció parti tengerének irányát.
07.10-kor a W = 44 ° 52 'N, D = 36 ° 31' VD koordinátáiban az ukrán haditengerészeti hajók átszálltak az Orosz Föderáció államhatárának vonalán, a Kerch-szorostól haladva ( az 1982-es 1982 -es tengerjogi egyezmény 25. cikkének (3) Az 1998. február 31-i szövetségi törvény 12. cikkelye, 155. oldal, "A belvízi vizekről, a területi tengerről és az Orosz Föderáció szomszédos övezetéről" .
A 07,20 PSKR „Don”, PSKR „Emerald”, hogy tegyen intézkedéseket, hogy megakadályozzák a hajók áthaladását az ukrán haditengerészet Kercsi-Yenikalsky csatorna nevű ukrán hajó rádión, követelte, hogy azonnal hagyja el a parti tengeren az Orosz Föderáció ( összhangban az Art. 30. Az ENSZ-egyezmény törvény a tenger 1982 év ). Az ukrán haditengerészet bíróságai által az Orosz Föderáció parti tengerének elhagyására vonatkozó követelményeket figyelmen kívül hagyták.
08.35-kor az ukrán haditengerészet hajóit felkészülték a készenléti küzdelemre: a tüzérségi létesítmények feltárták, a tüzérhordók 45 fokos szögben emelkedtek és az Orosz Föderáció hajói és csónakjaira irányultak ( az ENSZ tengerjogi egyezményének 1982. évi 2. cikke 11 FZ-155, 1998. július 31. "A második világháború, TM és PZ RF" ). Az orosz fél tájékoztatta az ukrán haditengerészet hajóit, hogy az Orosz Föderáció TM-jében a fegyverhasználat veszélyét a nemzetközi jog és az Orosz Föderáció törvényei megsértésének tekintik.
10.35-kor az ukrán haditengerészet hajócsoportja a W = 46 ° 09 NL, D = 36 ° 33 VD koordinátákban jelentette be az ukrán haditengerészet "Ochakovo" haditengerészeti bázisának székhelyét, hogy az FSB partjainál fogva tartottak hajóvédelmi hajókat, nehéz volt vontatni, a "Gyurza" típus a maximális sebességnél kijön, és túlmegy a hajóút mentén.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
Folytatás:
10.35 és 18.30 között az orosz határhajók manőverezése miatt az ukrán hadihajók egy csoportját blokkolták a 471-es horgonyzóhely (a Kerch-szorostól délre) közelében.
18.30-kor egy ukrán haditengerészet hajócsoportja, hogy megkerülje a blokkolást, elindult a sodródástól, 200 fokot mozdult el az Orosz Föderáció parti tengerének, a Berdyansk, Nikopol tartály sebességének - 20 csomó, MB Yany Kapu - 8 csomóból. A Pskr "Don", a Pskr "Izumrud" megkezdte az ukrán haditengerészet egy hajócsoport üldözését, amelyhez az ENSZ 1982. évi tengerjogi egyezményének 30. cikkével összhangban az 1998. július 31-i szövetségi törvény 12. cikkének (2) No. 155 - FZ "A belvizek, a parti tenger és az Orosz Föderáció összefüggő övezete").
A pskr "Don" 19.00 és 20.40 közötti időszakban a pskr "Emerald" továbbra is vádat emelt az ukrán haditengerészet egy hajócsoportja ellen, amely felhívta a
VHF sáv 16-os csatornájára való kommunikációt , és hangot, fényt és pirotechnikai jeleket küldötta stopról. Az ukrán haditengerészet hajócsoportja nem felelt meg a megállás követelményeinek, és nem lépett kapcsolatba a közleményekkel ( az Orosz Föderáció Szárazföldi Tengeri Vízterülete, Területi Tengeri és Szomszédos övezete 155. övé) 155. §-ának Art. 30. a törvény az orosz Föderáció április 1, 1993 4730- száma I. «az állam határán az orosz Föderáció” ).
20.42 PSKR „Emerald” figyelmeztetett egy csoport hajók a haditengerészet Ukrajna végrehajtásáról szóló megelőző tűzvédelem, ha továbbra is figyelmen kívül hagyja a stop jel és a követelmények ( összhangban Art. 30. törvény az Orosz Föderáció április 1, 1993 4730- száma I. „Az állam határán az Orosz Föderáció” , az Orosz Föderáció kormányának 2010. február 24-i, 80. számú rendelete "A fegyverek és a katonai felszerelések használatára vonatkozó szabályok jóváhagyásáról, az Orosz Föderáció államhatárának, az exkluzív gazdasági övezetnek és a kontinensnek a védelméről Orosz Föderáció Nogo polc " ).
Tekintettel arra, hogy a határigazgatási szervek hajói kimerítették az Orosz Föderáció jogszabályai megsértésének megakadályozásához szükséges valamennyi intézkedést az ukrán haditengerészet hajói által, valamint a fegyverek és katonai felszerelések használatára vonatkozó szabályokkal összhangban, miközben megvédték az Orosz Föderáció államhatárt, a kizárólagos gazdasági övezetet és a kontinentális Az Orosz Föderáció polcán, amelyet az Orosz Föderáció kormánya
2010. február 24-i rendelete jóváhagyott , az Izumrud rakétavédelmi parancsnok parancsnoka hogy megelőző tüzelést hajtson végre egy légi tüzérségi létesítményből az ukrán haditengerészet hajóinak irányába.
20.45 órakor az Oroszországi Föderáció koordinátáin a W = 44 ° 53'47 SSh, D = 36 ° 25'76 VD a "Emerald" koordinátáiban a csoportos cél irányításával figyelmeztető lövéseket készített (BAC "Berdyansk", "Nikopol", MB "Yany Kapu ")
A bal oldalon a hátsó pályán az Emerald rakéta állomása 2 kbt távolságból lehetővé tette, hogy meggyőződjenek arról, hogy megelőző lövést hajtottak végre
( az Orosz Föderáció kormányának 2010. február 24-i, 80. számú rendelete 10.12.13. A fegyverek és katonai felszerelések használatának szabályai az orosz állam államhatárának védelmében eratsii, exkluzív gazdasági övezet és kontinentális talapzat az Orosz Föderációban "). Az ukrán haditengerészet egyik hajócsoportja nem válaszolt a megállás követelményeire, nem lépett kapcsolatba a kommunikációval, tovább folytatta az Orosz Föderáció államhatárának vonalát.
20.50-kor a pskr "Emerald" figyelmeztette BAK "Berdyansk", hogy ha nem teljesíti a megállási követelményeket, akkor használják fegyvereket ölni ( összhangban 24. § 25. számú, az Orosz Föderáció kormányának 2010. február 24-i 80. számának "A szabályok jóváhagyásáról a fegyverek és a katonai felszerelések használata, miközben megvédi az Orosz Föderáció államhatárt, az exkluzív gazdasági övezetet és az Orosz Föderáció kontinentális talapzatát " ). A BAK "Berdyansk" leállási kérelmek figyelmen kívül maradnak.
20.55-kor, a W = 44 ° 51'3 SS, D = 36 ° 23'4 VD koordinátákban a parti tengeren 20.55-ös "Emerald" puskát használtak fegyverrel az LHC "Berdyansk" vereségéért.
20.58-kor a BAK "Berdyansk" elcsúszott, a hajóparancsnok kiszállt a telefonon, tájékoztatta a sebesülteket, és segítséget kért.
21.06 órakor az "Izumrud" baktériumot tartóztatták le a Berdyanskot, a 7 legénységét, köztük a sebesültek közül 3-ot, akik elsősegélyt kaptak,
hogy megmentsék az ukrán haditengerészet hajóját.
21.15-kor a pskr "Don" megállt, és visszatartotta MB "Yany Kapu" -t.
21.27-kor az Orosz Föderáció Honvédelmi Minisztériumának helikoptere, a Ka-52 az Orosz Föderáció parti tengereiben megállította a Nikopol tartályt, és az orosz fekete-tengeri flotta Suzdalets flottája megközelítette az állomást, hogy figyelemmel kíséri a cselekedeteit.
23.21-kor a "Don" a "Nikopol" BAC letartóztatását hajtotta végre.
00:40 órakor november 26-án. A PSKA-605 az ukrán haditengerészet sebesült katonáit Kerch kikötőjébe szállította, a sebesülteket az 1. Kerch városi kórházban küldték kezelésre.
01.10-kor elkezdődött az ukrán haditengerészetnek a Kerch kikötőjébe tartó fogoly.
06.40-kor az ukrán haditengerészet visszatartott hajói a Kerch kikötőjébe szállítottak további vizsgálat céljából.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Tizenkét, a Kercsi-szoros közelében elfogott ukrán haditengerész kéthavi előzetes letartóztatásáról döntött kedden a bíróság a Krím-félsziget székvárosában, Szimferopolban. A félszigetet Ukrajnától 2014-ben csatolta el Oroszország, azóta orosz fennhatóság alatt van, de vitatott a jogállása.
A Szimferopol Kijevi kerületében működő bíróság szóvivője elmondta, hogy a vádlottakat csoportosan elkövetett, tiltott, erőszakos vagy erőszakkal fenyegető határátlépés címén hat évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.
A matrózokra, altisztekre és egy hadnagyra - az egyik ágyúnaszád parancsnokára vonatkozó - 12 végzés keddi kihirdetését követően a bíróság szerdán az ukrán haditengerészet tisztjeinek, valamint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) két tagjának ügyében dönt majd. Ha a sebesülteket az elkövetkező napokban nem írják ki a kórházból, akkor esetükben a bíróság a TASZSZ orosz hírügynökség szerint kihelyezett tárgyalást fog tartani.
Ukrán források szerint a tengerészeket egy szimferopoli fogházba szállították a bíróság döntése nyomán. „Kínzásokról egy ukrán tengerész sem számolt be azok közül, akikkel sikerült független ügyvédeknek beszélniük. Beszélt viszont arról, hogy az orosz FSZB emberei pszichológiai nyomásgyakorlással kényszerítették vallomásra például Szerhij Cibizov, az az ukrán tengerész, akinek a vallomásáról készült videofelvételt hétfőn terjesztették szét az orosz médiában” – írta Facebook-bejegyzésében Anton Naumljuk ukrán újságíró, krími tudósító.
https://index.hu/kulfold/2018/11/27/kercsi_incidens_12_ukran_tengeresz_kerul_elozetesbe_a_krimben/
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 513
44 788
113
Erről írt már Brzezinski is, az eurázsiai térség feletti uralom szükségességéről, ami sorsdöntő.
Nem fogják feladni a kelet felé történő terjeszkedést.
Akkor háború lesz.

Azt kell(kéne) látni, hogy ami az USA-nak volt Kuba, az legalább olyan, de inkább nagyobb fenyegetés az Oroszoknak Ukrajnában.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 765
80 830
113
Brzezinski stratégiája, amely szerint a jenkik cselekszenek:(részlet a Nagy Sakktábla c. könyvéből)

"Az USA világhatalma Ukrajnán keresztül vezet. Ha Amerika Oroszország hatalmát meg akarja törni, akkor Ukrajnát le kell szakítsa az orosz befolyási szféráról, hogy megakadályozza az Eurázsiai nagyhatalom létrejöttét."

Eurázsia nagyhatalom ´= Eurázsiai gazdasági Únió

Már 1997-ben azt követelte Brzezinski, hogy Ukrajna be kell lépjen a NATO-ba 2015-ig. Még azt is mondta 1997-ben, hogy a kelet-európai országoknak 1999-ig szintén csatlakozniuk kell a NATO-hoz - mint láttuk, azóta ez is megtörtént. Akkor azt javasolta, hogy ezt a legjobban az EU keretei között lehet majd megvalósítani.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Akkor háború lesz.

Azt kell(kéne) látni, hogy ami az USA-nak volt Kuba, az legalább olyan, de inkább nagyobb fenyegetés az Oroszoknak Ukrajnában.

Attól tartok, előbb-utóbb igen.
Az orosz doktrína szerint, a határaik melletti fegyveres felvonulás, jelenlétet fenyegetésként értelmezik, minimum barátságtalan lépésként.
Az ukránok meg mögöttük az amerikaiakkal beleálltak ebbe a játszmába, és jó eséllyel bele is pusztulnak, ha eszkalálódik a dolog.
Viszont vannak momentumok amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, ill az oroszok sem hagyják - jó eséllyel.
- az ukrán területeken élő 8-9 milliónyi teljesen orosz nemzetiségű polgár
- a vegyes házasságok, családok
- Ukrajna előszobája az eurázsiai kontinensnek, de még mindig ezer szállal kötődik a nagytesóhoz, hiába próbálják elszakítani azokat
- szóval ezek miatt nem hiszem hogy total war lesz belőle, de nagyon sok szenvedést fog okozni a népnek - hozzávetőlegesen Kárpátalján is, ami érint minket is.

Cibálja Amerika a medve bajszát az biztos, Putyin vérmérsékletén áll vagy bukik, egyelőre hála az égnek, nem úgy áll a helyzet,
de fokozatosan alakul egy nagyobb összetűzés prelude-ja.
Erőforrások átcsoportosítása, átrendezése kényszerrel is, az ukránoké, kkeu-é, ilyen-olyan címszavak alatt. Olvashatjuk ezeket a blablákat minden nap.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 990
53 869
113
Akkor háború lesz.

Azt kell(kéne) látni, hogy ami az USA-nak volt Kuba, az legalább olyan, de inkább nagyobb fenyegetés az Oroszoknak Ukrajnában.


Kik fognak háborúzni?Mármint ki fog egy átfogó,összfegyvernemi Orosz támadásba beleállni?
Az usa előreküldi az európai nato szövetségeseit?
Az ukrán sorkatonák?
Ha van eszük,azonnal átállnak,és a komplett ukrán esztábilismentet felkoncolják. A yenkik megint nem fognak nyíltan beszállni,ha mégis,akkor még aznap eldől a háború,csak nem lesz győztes.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2018/11/28/porosenko-alairta-a-hadiallapot-bevezeteserol-szolo-jogszabalyt/
"Petro Porosenko ukrán elnök aláírta szerdán a hadiállapot bevezetéséről általa hozott rendeletet megerősítő jogszabályt.
Az elnöki rendeletet megerősítő jogszabályt a parlament hétfő este szavazta meg. Az államfő előtt szerdán Andrij Parubij házelnök is aláírta a dokumentumot.
A hétfői keltezésű elnöki rendeletben az szerepelt, hogy a hadiállapot aznap, vagyis november 26-án helyi idő szerint 14 órakor lép életbe, és 30 napig, azaz december 26-án 14 óráig tart. Jogi szakértők szerint a hadiállapot csak azután léphet életbe – utólagos hatállyal – , hogy az elnöki rendeletet megerősítő jogszabály megjelenik a hivatalos közlönyben. Ez várhatóan csütörtökön történik meg.