Magyarország ipara

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ferkó84

Active Member
2018. október 2.
81
165
33
A cseheknél más volt a helyzet. A cseheknél a privatizációt nem engedték ennyire eszetlenül, mint a lengyeleknél vagy mint nálunk. A németeknek mindig is fájt, hogy nem tudták teljesen rátenni a kezüket a komplett cseh nehéziparra. A Skoda nem csak autógyár. Az a régió egy ipari centrum. Nagyon durva kovácsoló üzemek vannak arrafelé, a Skoda világszínvonalú megmunkáló gépeket gyárt, precíziós öntödék és fémipari egységek vannak. Az autógyár egy jelentős szeglet, de nem az egész.

A csehek meg ezt látják. Párszor megfordultam Vitkovice-ben. Voltam pár ipari üzemben, de ami ott van, az brutál. Olyan armatúrákat, reaktoredényeket kovácsolnak le, gyártanak le, hogy beszarás. Ilyen ipari gócból még kettő van Európában. Az egyik francia, de az belterjes, a másik Észak-Olaszország. Hatalmas tudással, hagyománnyal, tapasztalattal vezetett családi cégek. Azért amikor látsz egy ammónai-konvertert a maga laza 450 tonnájával kulcsrakészen kigördülve egy ilyen gyárból, akkor elgondolkodik az ember... A Skoda és társai ez a kaliber. Az oroszoknak sem sikerült megszerezni. Ezek a cégek függetlenek az autóipari macskajancsiktól, a piacról élnek a tudásukkal.

És akkor ebbe a képletbe helyettesítsd be azokat a szövegeket, hogy a "nehézipar idejét múlt és nem felel meg a modern piaci elképzeléseknek..." És ilyenkor van az, hogy egy kis cég 130 emberrel megmondja egy évi 64 milliárd €-t termelő, 135 ezert foglalkoztató mamutnak, hogy majd mennyibe fog kerülni az a bizonyos reaktor, meg majd mikor jöhetsz érte... Egy ilyen cucc kb. 5 évet üzemel. Pár száz kell belőle, hogy legyen a gyógyszertárban fájdalomcsillapító, mert az alapanyagok annyira durva korróziós féltermékek, hogy van összesen 3 nikkel-ötvözet, ami kibírja azt az 5 évet - nagyon durva korróziós pótlékkal...
Ezt tudom bizonyítani én is. Dolgoztam pár erőműben itt borsodban, minden kazán Skoda gyártmányú, a dinamók is mind mind Skoda. Ami Tiszapalkonyán van I és II-es
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Ha mindig megtaláljuk a kifogásokat, akkor sosem lesz változás. A klasszikus magyar vállalkozónak - tisztelet a kivételnek - a pénzügyi műveltsége a béka segge alatt, ellenben a rongyrázási hajlama az egekben van. Fontosabb, hogy mielōbb beletegye a valogát a legújabb dójcse prémiumba, mintsem hogy egy világos pénzügyi terv alapján vezesse a céget.

Ez a harácsoló Döbrögi magatartás az egyik oka, amiért annyian dobbantottak Magyarországról. A dolgozó a legvégére maradt - mindig. Így nem is igazán voltak, akikre fel lehetett volna építeni egy stabil céget, maradt helyette a fluktuáció meg a komcsi beidegzōdés, hogy "ha nem teccccik, akkor el lehet menni, a buszmegállóban állnak az emberek, akik a helyedre akarnak lépni..." Jah, lácccccik

Informatika. Azért nem tettem explicit a felsorolásba, mert annyira evidens. Az informatikai helyzet megint annyira tipikus. Szavak szintjén komoly tervek, aztán a megvalósítás meg olyan amilyen. A hazai vonal mindig késésben van és túlzással válaszol. Informatikus hiány van? Igen. Mérnök hiány van? Igen. Erre a válasz, redukált követelményekkel, emelt mennyiségben képezzünk "szakembert". Csak és kizárólag a munkáltatói igény lebeg a szem elōtt. Öntsünk a piacra embereket, hogy a béreket lenyomjuk, de persze, állást nem kapnak - mivel missing skills.

Az oktatásra sok szót nem fecsérlek. Minél műveltebb, minél inkább fejnehéz egy társadalom, annál nehezebb dolga van a négyévenkénti politikai (trash) valóság-show résztvevōinek, mert ott már nehezebb böske-utalvánnyal szavazatokat vásárolni.

A lexikális ismereteken alapuló tudás az összefüggések felismerése, alkalmazása és rendszerbe integrálása nélkül nulla. A Google korában nem sétáló lexikon kell egy szűk területbōl, hanem elemzō, gondolkodó és cselekvō agyak, amelyek tudják, hogy élethosszig tanul.

Személy szerint szívesebben hasznosítanám a tudásom odahaza, ha lenne olyan környezet (jogi, adó, infrastruktúra, eü, stb) és munkáltató, mint a mostani. És nem azért nincs, mert egy történelmi balsors vagy eleve-elrendezés vagy átok sújtja a Kárpát-medencét, hanem a lehetōségekkel élni képtelen kleptokrata csürhe. Furcsa módon, ahol bejátszott nagyon az önös érdek vagy nem voltak teljesen síkhülye vezetōk, ott sikerült igazán komoly cégeket felépíteni a magyar ugaron (OTP, TVK, MOL, MOTIM, etc...)



Majd 30 év után még mindig a komcsikra hivatkozni, meg a sorosra mutogatni és mindig másokra mutogatni szerintem elég unalmas. Ez már nem szülōk meg dédszülōk műve. A 80-ban született generáció majd 40 éves. Vagy majd 2040-ben is ez lesz a lemez? Minden évtized megkeresi a maga kis felmentését.
Akkor az én családi ismeretségeb tartozó vállalkozók csináltak teljesen más hogyan a dolgokat. Édes apám volt gimnáziumi és egyetemi osztálytársa 10 000 agrár vállalkozó. Aki a telephelyén az első ember és nap végén utolsó aki elmegy! 55 évesen tulajdonos létére ha kell fát hasogat. Anyai nagyapámék volt szomszédjai Varga Béla bácsiék mára milliárdosok forintban lépésről lépésre építkeztek. Nagyapámék utcájába Ficsorékat nem kell bemutatni Jancsi bácsi fia volt Gyurcsány alatt a legfiatalabb miniszter konkrétan a titkosszolgálaté. De ebbe a körbe tartozik Galuska Laci bácsi nagyapám szembe szomszédja és volt munkatársa aki egy 20 év működő 10-15 fős asztalos üzemet hozott létre(bútor ipari beszállító)

én vegyészként sok érdekességet láttam. Eddig vízügyi vonalon mozogtam a belügyi altszervként működő KÖTIVIZIG rengeteg elhivatott tisztességes ember dolgozik, ahol a fiatalítás is tisztességesen működik. A Központból fiatal mérnököket 2-3 hónapra ki helyezik a szakaszmérnökségekre, hogy ismerjék meg a véd területeket.
Szombathely teljesen más tészta abszolút urambátyám rendszer .Orbán diktatúrában!(az ellenzék szereti ezt mondani) Önkormányzati cégnél abszolút Jobbik diktatúra. Fájdalmas tapasztalat volt, de 1 éves GC szakmai tapasztalatért megérte !
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Ha mindig megtaláljuk a kifogásokat, akkor sosem lesz változás. A klasszikus magyar vállalkozónak - tisztelet a kivételnek - a pénzügyi műveltsége a béka segge alatt, ellenben a rongyrázási hajlama az egekben van. Fontosabb, hogy mielōbb beletegye a valogát a legújabb dójcse prémiumba, mintsem hogy egy világos pénzügyi terv alapján vezesse a céget.

Ez a harácsoló Döbrögi magatartás az egyik oka, amiért annyian dobbantottak Magyarországról. A dolgozó a legvégére maradt - mindig. Így nem is igazán voltak, akikre fel lehetett volna építeni egy stabil céget, maradt helyette a fluktuáció meg a komcsi beidegzōdés, hogy "ha nem teccccik, akkor el lehet menni, a buszmegállóban állnak az emberek, akik a helyedre akarnak lépni..." Jah, lácccccik

Informatika. Azért nem tettem explicit a felsorolásba, mert annyira evidens. Az informatikai helyzet megint annyira tipikus. Szavak szintjén komoly tervek, aztán a megvalósítás meg olyan amilyen. A hazai vonal mindig késésben van és túlzással válaszol. Informatikus hiány van? Igen. Mérnök hiány van? Igen. Erre a válasz, redukált követelményekkel, emelt mennyiségben képezzünk "szakembert". Csak és kizárólag a munkáltatói igény lebeg a szem elōtt. Öntsünk a piacra embereket, hogy a béreket lenyomjuk, de persze, állást nem kapnak - mivel missing skills.

Az oktatásra sok szót nem fecsérlek. Minél műveltebb, minél inkább fejnehéz egy társadalom, annál nehezebb dolga van a négyévenkénti politikai (trash) valóság-show résztvevōinek, mert ott már nehezebb böske-utalvánnyal szavazatokat vásárolni.

A lexikális ismereteken alapuló tudás az összefüggések felismerése, alkalmazása és rendszerbe integrálása nélkül nulla. A Google korában nem sétáló lexikon kell egy szűk területbōl, hanem elemzō, gondolkodó és cselekvō agyak, amelyek tudják, hogy élethosszig tanul.

Személy szerint szívesebben hasznosítanám a tudásom odahaza, ha lenne olyan környezet (jogi, adó, infrastruktúra, eü, stb) és munkáltató, mint a mostani. És nem azért nincs, mert egy történelmi balsors vagy eleve-elrendezés vagy átok sújtja a Kárpát-medencét, hanem a lehetōségekkel élni képtelen kleptokrata csürhe. Furcsa módon, ahol bejátszott nagyon az önös érdek vagy nem voltak teljesen síkhülye vezetōk, ott sikerült igazán komoly cégeket felépíteni a magyar ugaron (OTP, TVK, MOL, MOTIM, etc...)



Majd 30 év után még mindig a komcsikra hivatkozni, meg a sorosra mutogatni és mindig másokra mutogatni szerintem elég unalmas. Ez már nem szülōk meg dédszülōk műve. A 80-ban született generáció majd 40 éves. Vagy majd 2040-ben is ez lesz a lemez? Minden évtized megkeresi a maga kis felmentését.
Mi magyarok, világbajnokok vagyunk a kifogáskeresésben. Csak hát aki sosem nézz szembe a valósággal, az előbb-utóbb végzetes következményekre számíthat.

Ezen a magyar vállalkozó dolgon én is sokat gondolkoztam. De a lényeg, hogy mindenképpen alulról kell kitermelődni annak az életképes rétegnek, aki akár a világpiacon is feltudja venni a versenyt. A kitömött oligarchák, csak közpénzen "versenyképesek", amint az eltűnik, csőd.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Mi magyarok, világbajnokok vagyunk a kifogáskeresésben. Csak hát aki sosem nézz szembe a valósággal, az előbb-utóbb végzetes következményekre számíthat.

Erre van egy nagyon jó szinonímám, méghozzá Iványi Gáborral, a lelkészzel (aki anno megkeresztelte Orbán első két gyerekét).
Szóval kérdezős műsor, kérdés: Mit szól ahhoz hogy a migránsokkal szemben ilyen gyűlölet kampányt folytat a Fidesz. Válasz: Amikor egy embernek megmondják, hogy kit kell gyűlölni, akkor megkönnyebbül, mert nem kell szembesülnie a saját sikertelenségével......

Ezen a magyar vállalkozó dolgon én is sokat gondolkoztam. De a lényeg, hogy mindenképpen alulról kell kitermelődni annak az életképes rétegnek, aki akár a világpiacon is feltudja venni a versenyt. A kitömött oligarchák, csak közpénzen "versenyképesek", amint az eltűnik, csőd.

Lásd Simicska.....
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
753
2 243
93
Azt nem lehetne, hogy inkább semmi hülyeségre ne költsék?

De lehetne,de akkor az nem Magyarország lenne,hanem valami fiktív kitalált fantáziaország...politikailag teljesen mindegy,hogy ki van hatalmon, legyen az jobb,bal,szélső,közép,kutyásfarkas,meg a többiek,itt csak akkor lenne változás,ha ezt a garnitúrát a parlamentből a dunába küldöd holtversenybe,és nulláról elindítva újrakezdenénk...
Mindegyik ugyanolyan,csak a saját pecsenyéjét sütögeti.Vannak jó ötleteik is,de összességében csak a saját zseb a fontos,és amíg ezt büntetlenül megtehetik,addig itt sosem lesz normális ipar,de még kezdemény se...
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
De lehetne,de akkor az nem Magyarország lenne,hanem valami fiktív kitalált fantáziaország...politikailag teljesen mindegy,hogy ki van hatalmon, legyen az jobb,bal,szélső,közép,kutyásfarkas,meg a többiek,itt csak akkor lenne változás,ha ezt a garnitúrát a parlamentből a dunába küldöd holtversenybe,és nulláról elindítva újrakezdenénk...
Mindegyik ugyanolyan,csak a saját pecsenyéjét sütögeti.Vannak jó ötleteik is,de összességében csak a saját zseb a fontos,és amíg ezt büntetlenül megtehetik,addig itt sosem lesz normális ipar,de még kezdemény se...
Az intézményrendszert kéne lecserélni.Javaslom pár könyv elolvasását.Miért buknak el nemzetek,és a Diktátorok kézikönyve.Liberális jogállam intézményrendszere az ami le kéne váltsa a hazai félfeudális-félbolsevik állami intézményrendszert.Hatalmi ágak szétválasztás,a drágalátos ingyenélő köztisztviselői kar felelőségrevonhatsága,stb
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Az intézményrendszert kéne lecserélni.Javaslom pár könyv elolvasását.Miért buknak el nemzetek,és a Diktátorok kézikönyve.Liberális jogállam intézményrendszere az ami le kéne váltsa a hazai félfeudális-félbolsevik állami intézményrendszert.Hatalmi ágak szétválasztás,a drágalátos ingyenélő köztisztviselői kar felelőségrevonhatsága,stb


Az agyatlan szélsőliberális intézményrendszer most vág haza épp egy rakás náluk fejlettebb országot. Az nem nyerő ötlet. Inkább el kéne gondolkoznunk más irányban, bukott rendszereket ne hozzunk vissza sehonnan. Körbe kell nézni, ha nincs akkor meg kell alkotni magunknak!
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
753
2 243
93
Ehhez a részéhez én nem értek,de én ugyan olyan károsnak látom az itthoni "liberális" vonalat,mint a többit.Bár lehet máshogy értelmezzük a liberálist is.
De ez itt off,úgyhogy elnézést kérek.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
De lehetne,de akkor az nem Magyarország lenne,hanem valami fiktív kitalált fantáziaország...politikailag teljesen mindegy,hogy ki van hatalmon, legyen az jobb,bal,szélső,közép,kutyásfarkas,meg a többiek,itt csak akkor lenne változás,ha ezt a garnitúrát a parlamentből a dunába küldöd holtversenybe,és nulláról elindítva újrakezdenénk...
Mindegyik ugyanolyan,csak a saját pecsenyéjét sütögeti.Vannak jó ötleteik is,de összességében csak a saját zseb a fontos,és amíg ezt büntetlenül megtehetik,addig itt sosem lesz normális ipar,de még kezdemény se...
Én már nagyon régen mondom, hogy a nulláról kéne újrakezdeni. Csak az fájdalmas lenne.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Én már nagyon régen mondom, hogy a nulláról kéne újrakezdeni. Csak az fájdalmas lenne.


Nem lehet csak úgy kikapcsolni mint otthon a laptopot az idő nem áll meg. Hidd el ha mindent leállítanál csak 10 percre úgy összeomlana az ország, hogy azt 10 év alatt nem heverjük ki és még a mai szintet se érnénk el. Az átalakítás mindig fokozatos kell legyen és átgondolt, részenként megvalósítható. Egy folyamat, nem pillanatszerű valami. Egy alkotmány ami csak a főbb alapok letétele több éves folyamat. A sok sarkalatos törvény jogszabály, kiegészítés sokkal-sokkal több. Nem egyszerű ám, úgy hogy ne essük vissza nagyot.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 507
15 678
113
Mészároslőrinc mint épkézláb ember?:))))) Ha az az ürge megszólal leoltódik a villany.
Szerencsére a sok tehetséges belpesti gyerek parlamenti cöfcöfözétse és kukorékolása messze meghalad minden intellektust az országban :) Ez a vidék-pest ellenállás alapja; itt a munka alapján ítélünk, ott a pofázás a fő.
 
M

molnibalage

Guest
Az agyatlan szélsőliberális intézményrendszer most vág haza épp egy rakás náluk fejlettebb országot. Az nem nyerő ötlet. Inkább el kéne gondolkoznunk más irányban, bukott rendszereket ne hozzunk vissza sehonnan. Körbe kell nézni, ha nincs akkor meg kell alkotni magunknak!
Baromi érdekes ez a komment, mert ugyanaz a liberális rendszer tette azokat fejletté...? Mert implicite ezt tartalmazza a kijelentésed...

Akkor ez most hogy is van? Nem lehet, hogy esetleg csak károgás és fröcsögés a liberális szítok szóként használata egy igen jól körülírható lelkületű embereknél?
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 155
7 937
113
OFF Ha egyet értesz, akkor az mást jelent, mint ha egyetértesz. ON
Szerencsére a sok tehetséges belpesti gyerek parlamenti cöfcöfözétse és kukorékolása messze meghalad minden intellektust az országban :) Ez a vidék-pest ellenállás alapja; itt a munka alapján ítélünk, ott a pofázás a fő.
Látom egyet értesz:D. Én viszont egyetértek Roburral. Ha nálatok az állami megrendeléseken való vagyongyarapítást munkának nevezik, nem csodálkozom, miért termeli Budapest az ország GDP-jének több, mint a felét. Különben is, jobb lenne igazodnod pártunk és kormányunk újabb szlogénjéhez, mert a munka alapú társadalom elavult.;)
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 507
15 678
113
OFF Ha egyet értesz, akkor az mást jelent, mint ha egyetértesz. ON

Látom egyet értesz:D. Én viszont egyetértek Roburral. Ha nálatok az állami megrendeléseken való vagyongyarapítást munkának nevezik, nem csodálkozom, miért termeli Budapest az ország GDP-jének több, mint a felét. Különben is, jobb lenne igazodnod pártunk és kormányunk újabb szlogénjéhez, mert a munka alapú társadalom elavult.;)
Nem várok sokat sem Roburtól, sem tőled, de ez még hozzád képest is nívótlan. Munka az, amely műszaki tartalmában nem tér el a megrendelő elvárásától, szakszerűen kivitelezett és kész a megadott időre a megegyezett áron. Ehhez képest anno készült völgyhíd 3x drágábban, mint a Vegas melletti, nem készült metro és sorolhatnám. Maradj büszke pesti vigéc, én maradok alázatos a munkámban...itt nálunk...Magyarországon (tudod az a terület, ami pesten kívül esik).
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Baromi érdekes ez a komment, mert ugyanaz a liberális rendszer tette azokat fejletté...? Mert implicite ezt tartalmazza a kijelentésed...

Akkor ez most hogy is van? Nem lehet, hogy esetleg csak károgás és fröcsögés a liberális szítok szóként használata egy igen jól körülírható lelkületű embereknél?
Balázs mérnök ember vagy ! Ez a tények elferdítése! Hidegháború alatt nem volt liberalizmus ! Vietnámi háború idején is afroamerikai másod rendű állampolgárok voltak. A NATO tagoknál Szociális-Demokrácia volt! Korlátok közé szorított piacgazdasággal, sorkötelezettséggel. 1970-1980 években a ma elfogadott liberális dolgokét a rendőrök utcán vernének félholtra !
 
M

molnibalage

Guest
Balázs mérnök ember vagy ! Ez a tények elferdítése! Hidegháború alatt nem volt liberalizmus ! Vietnámi háború idején is afroamerikai másod rendű állampolgárok voltak. A NATO tagoknál Szociális-Demokrácia volt! Korlátok közé szorított piacgazdasággal, sorkötelezettséggel. 1970-1980 években a ma elfogadott liberális dolgokét a rendőrök utcán vernének félholtra !

giphy.gif
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 155
7 937
113
Nem várok sokat sem Roburtól, sem tőled, de ez még hozzád képest is nívótlan. Munka az, amely műszaki tartalmában nem tér el a megrendelő elvárásától, szakszerűen kivitelezett és kész a megadott időre a megegyezett áron. Ehhez képest anno készült völgyhíd 3x drágábban, mint a Vegas melletti, nem készült metro és sorolhatnám. Maradj büszke pesti vigéc, én maradok alázatos a munkámban...itt nálunk...Magyarországon (tudod az a terület, ami pesten kívül esik).
Ez az előre megegyezett ár (ld. autópályák) a világpiacinak azért a többszöröse... Ja, és a minősége sem mindig az, amit vár az ember. Az egyébként nem vita tárgya, hogy aki ebben az országban hatalmon van, az lop. Most éppen az ország gázszerelője gazdagodik, de érdekes, valahogy nem életképes külföldön, ahol szabad(abb) piac van.:D Azért jó lenne, ha vidéken nem csak a központosított kormánymédia által közölteket néznétek, olvasnátok, hallgatnátok, hanem kicsit kinéznétek a világba is. (Bár tudom: Ugocsa non coronat!)
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
OFF Ha egyet értesz, akkor az mást jelent, mint ha egyetértesz. ON

Látom egyet értesz:D. Én viszont egyetértek Roburral. Ha nálatok az állami megrendeléseken való vagyongyarapítást munkának nevezik, nem csodálkozom, miért termeli Budapest az ország GDP-jének több, mint a felét. Különben is, jobb lenne igazodnod pártunk és kormányunk újabb szlogénjéhez, mert a munka alapú társadalom elavult.;)
Nagyon sok cégnek ott a központja, a multi cégek központi irodái is ott vannak, az üzemek, termelő tevékenységek, üzletek meg vidéken. Had ne kelljen példákat linkelnem, elég lesz ha utánanézel. :)
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and rappali_