A cikk még nem volt, csak a sztori. Baba a Tátra benn. https://totalcar.hu/magazin/hirek/2018/12/11/komondorokat_vasarol_a_tuzoltosag/amp
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Aknavédett (MRAP) jármű kell a tűzoltóknak?A cikk még nem volt, csak a sztori. Baba a Tátra benn. https://totalcar.hu/magazin/hirek/2018/12/11/komondorokat_vasarol_a_tuzoltosag/amp
Az első képen, a bal szélső katona bocskai viselete szabályos? Mert így még néz is ki valahogy, hogy benyomta a tetejét a sapkának.
Az első képen, a bal szélső katona bocskai viselete szabályos? Mert így még néz is ki valahogy, hogy benyomta a tetejét a sapkának.
Az a szomorú hogy a románokhoz került a helikoptergyár (ami nem mellesleg nem üzemel), és nem hozzánk. Így sajna csak egy sima vásárlás, pedig most lehet megérte volna egy összeszerelő-karbantartó esetleg részegységgyártó üzemet létrehozni, hisz légijármű gyártásunk nincs, most legalább részben lehetne.
Már 20-at rendeltünk tőlük, és még kell közepes, szóval....Bejelentették hogy ha nem rendelik meg a románok az ígért helikoptereket akkor a gyárat bezárják a gyártást meg elviszik másik országba.
http://business-review.eu/business/...ke-clear-offer-to-purchase-helicopters-171239
Legalább 16 helikoptert kéne nekik rendelni csak hát a románok már Vipert meg Blackhawkot akarnak. Szerintem ezt meg lehetne fogni... én rendelnék 16-ot cserébe a gyártásért...
Pont ezt írtamIgen rendeltünk már 20 darabot de az kevés szerintem , ha nem fogunk össze senkivel akkor is rákéne ígérni megint egy 20-24 géppel (de 30-ra is látnék esélyt ha minden típust beleszámítunk) , akkor is az airbus tuti nekünk adná a gyártást és az hatalmas pofon lenne a románoknak és kb egy megvàltás nekünk
@Shadow
bocsi nem tudok normálisan idézni most telefonról de amit írtál ahhoz csak annyit hogy ha ezt nem lovagoljuk meg akkor ismét megérdemeljük hogy ne legyen itt semmi , a románok tuti nem fognak most venni 16 új helikoptert.
A legjobb lenne ha pl most fognánk össze a csehekkel és pl megrendelni egy 45-60 darabot a 2 haderőnek ( ha a lengyelek és szlovákok beszálnának akkor csak mégjobb lenne ) a gyártásért cserébe
@megazez
Igen rendeltünk már 20 darabot de az kevés szerintem , ha nem fogunk össze senkivel akkor is rákéne ígérni megint egy 20-24 géppel (de 30-ra is látnék esélyt ha minden típust beleszámítunk) , akkor is az airbus tuti nekünk adná a gyártást és az hatalmas pofon lenne a románoknak és kb egy megvàltás nekünk
Ezt mégis hogyan képzeljem? Odamész az Airbushoz és szépen bemutatkozol... Gipsz János Magyarország. Legyártunk nektek 35 H225 öst, azt jól megvesszük magunknak oké? Erre Ők. Aha és mivel,hol,hogyan? A híres magyar repülőgépiparral fogsz előjönni? Vagy a remek beszállítói háttérel? Vagy a világhírű repmérnökeinkel??? Itt semmi nincs amire alapozni lehetne.Hali. Igen én is azt gondolom Csehekkel lenne értelme itt összefogni. Ugye ők begyártanak tudtommal a KC-390-be és rendelni is akarnak 2 darabot.
https://www.aviation-defence-universe.com/embraers-kc-390-aircraft-visits-czech-aero-vodochody/
Szerintem le lehetne tárgyalni velük hogy a tervezett 3 szállító gép nekünk is KC-390 cserébe ők meg H-215-re cserélik i.
Hali. Igen én is azt gondolom Csehekkel lenne értelme itt összefogni. Ugye ők begyártanak tudtommal a KC-390-be és rendelni is akarnak 2 darabot.
https://www.aviation-defence-universe.com/embraers-kc-390-aircraft-visits-czech-aero-vodochody/
Szerintem le lehetne tárgyalni velük hogy a tervezett 3 szállító gép nekünk is KC-390 cserébe ők meg H-215-re cserélik a régi helikoptereiket... Persze ez már politika és nagyon sok a de.
Szlovákok felejtősek ők nemrég vettek Blackhawkot. Lengyelek szintúgy felejtős ők konkrétan maguknak gyártják a Black Hawkot.
De igen a Csehekkel lehet össze lehetne hozni egy 30-35 db-os rendelést és úgy odamenni Airbushoz hogy akkor ezt mi itt szeretnénk gyártani.
Ezt mégis hogyan képzeljem? Odamész az Airbushoz és szépen bemutatkozol... Gipsz János Magyarország. Legyártunk nektek 35 H225 öst, azt jól megvesszük magunknak oké? Erre Ők. Aha és mivel,hol,hogyan? A híres magyar repülőgépiparral fogsz előjönni? Vagy a remek beszállítói háttérel? Vagy a világhírű repmérnökeinkel??? Itt semmi nincs amire alapozni lehetne.
El ne hidd már hogy a románokhoz a 16 berendelt helikopterért azért vitték a gyártást, mert ott aztán minden megvolt helyben ahhoz, hogy csúcs technikát tudjanak gyártani, a "fantasztikus meglévő repiparuk miatt", s csak a szerelőcsarnokot kellett felépíteni!Ezt mégis hogyan képzeljem? Odamész az Airbushoz és szépen bemutatkozol... Gipsz János Magyarország. Legyártunk nektek 35 H225 öst, azt jól megvesszük magunknak oké? Erre Ők. Aha és mivel,hol,hogyan? A híres magyar repülőgépiparral fogsz előjönni? Vagy a remek beszállítói háttérel? Vagy a világhírű repmérnökeinkel??? Itt semmi nincs amire alapozni lehetne.
Igazi PR fotó.Az első képen, a bal szélső katona bocskai viselete szabályos? Mert így még néz is ki valahogy, hogy benyomta a tetejét a sapkának.
De különben nem úgy kéne viselni, ahogyan szélen teszik? Csak így néz ki valahogy (jól), és ahány értelmesebb(nek tűnő) honvéddel találkoztam eddig, mind így hordta rf-tól függetlenül.Igazi PR fotó.Ahány katona, annyiféleképp hordja. Ehh azok sorállományú dísszemlék.
Nekünk még volt a bocskaiban belül két pántlika, ha összekötötted behúzta olyan formára, mint amilyen a vitéz úron van.De különben nem úgy kéne viselni, ahogyan szélen teszik? Csak így néz ki valahogy (jól), és ahány értelmesebb(nek tűnő) honvéddel találkoztam eddig, mind így hordta rf-tól függetlenül.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..