A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Románia többi határa körül mi van még hatótávon belül? Mivel indokolták hivatalosan ezt a beszerzést?

Hivatalos indok az orosz fenyegetettség mint mindig. Az új USA nagykövet nekünk is elmagyarázta ők nagyon sajnálnák ha ide megint bevonulna Oroszország szóval tessék amcsi fegyvereket venni. Egyébként ezzel a régióba el is indult egy fegyverkezési verseny szerintem. Nyilván mi is lépés kényszerben vagyunk emiatt mert hát a Magyar-román viszony finoman szólva sem baráti. Egyébként Paks Aradtól légvonalban 195 km de Visonta is kb 180 km-re van Nagyváradtól. Szóval pár jól irányzott rakétával 2 alaperőművet ami együtt az energiatermelésünk több mint felét adja simán ki tudják lőni. Az energiahálózat összeomlása finoman szólva megnehezítené a védekezést szóval igazándiból lépéskényszerben vagyunk légvédelem szempontjából. Nem tudom mennyi lenne pár Patriot üteg de hát lassan igencsak elkélne...
Nem hozták nyilvánosságra a pontos árat de a Svédek 4 üteget meg csomó rakétát olyan 1,1 miliárd dollár környékén vettek. Nem tudom van-e erre nekünk pénz...

https://www.defensenews.com/digital...ked-in-to-buy-patriot-missile-defense-system/

Kicsit soknak találom ezt a mennyiséget. Mikor volt az MHnak ennyi gépe utoljára??
4-6 géppel eddig is megoldották a feladatokat, és MI 8 asok kissebbek is voltak. Szerintem 10 gép elégséges lett volna, de vannak nálam okosabbak lehet neü véletlen ez a mennyiség.
Szerintem a Cougar tipikusan a Mi-8 kategóriája, gyakorlatilag a nyugati típusok közül szinte az van hozzá a legközelebb.

Szerintem a Cougar tipikusan a Mi-8 kategóriája, gyakorlatilag a nyugati típusok közül szinte az van hozzá a legközelebb.

Jó gépet vettünk. Nem gondoltam volna egy évvel ezelőtt hogy a kormány ennyit szán a Honvédségre, valójában, a szavakon túl. Jobboldaliként írom ezt. Nézzük majd át év végén, az ebben az évben bejelentett fejlesztéseket. Talán még annyi kellene, hogy a katonák illetményét, nagyobb mértékben kell emelni, mert a versenyszféra még inkább el fog húzni e téren. Egyébként, én úgy érzem, elindultunk felfelé az eddigi lejtmenetből, Honvédség terén.

Jó gépet vettünk. Nem gondoltam volna egy évvel ezelőtt hogy a kormány ennyit szán a Honvédségre, valójában, a szavakon túl. Jobboldaliként írom ezt. Nézzük majd át év végén, az ebben az évben bejelentett fejlesztéseket. Talán még annyi kellene, hogy a katonák illetményét, nagyobb mértékben kell emelni, mert a versenyszféra még inkább el fog húzni e téren. Egyébként, én úgy érzem, elindultunk felfelé az eddigi lejtmenetből, Honvédség terén.
Én is elégedett vagyok.

• Tetszik
Reactions: arcas and honved
4 db Chinook? Csak hogy legyen rámpa és az amik is szeressenek...

Inkább 4 VIP H175, de jobb ha nem festem az ördögöt a falra... :D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Reméljük további mókusok lesznek, ha lesznek.

Azt olvastam a vonatkozó témában.
Akkor a tankok,meg az S-300,Iszkanderek,M-Szta-k,Iglák,Konkurszok stb,a jövő héten lesznek bejelenve.

• Tetszik
Reactions: megazez
Ez csak egy ötlet, mivel már nem nagyon van eladó Leo2 a piacon. Mindenki inkább veszi a haditechnikát, mint eladja. Érdekes, hogy szoci kormányuk van mégis fejleszti a haderőt.
Valaki állítólag berendelt százegynéhány (kb 130) Lepárdot. Európában(?) Nem tudom ki, azt nem tudja a Kraus Maffei-es ismerős. Bár a harckocsit ugye nem ők gyártják hanem a Wegmann. Mindenesetre bár ez inkább ipari szösszenet de nekik 1-2 hónapja egy zsarolóvírussal meghekkelték a rendszerüket és mivel nem fizettek így azóta összeomlott a rendszerük és még belső E-mailezés sincs, WhatsApp van helyette. A Wegmann meg nem nyilatkozik hogy ők is így jártak -e.

Valaki állítólag berendelt százegynéhány (kb 130) Lepárdot. Európában(?) Nem tudom ki, azt nem tudja a Kraus Maffei-es ismerős. Bár a harckocsit ugye nem ők gyártják hanem a Wegmann. Mindenesetre bár ez inkább ipari szösszenet de nekik 1-2 hónapja egy zsarolóvírussal meghekkelték a rendszerüket és mivel nem fizettek így azóta összeomlott a rendszerük és még belső E-mailezés sincs, WhatsApp van helyette. A Wegmann meg nem nyilatkozik hogy ők is így jártak -e.
A románok rendeltek 80-at nem?

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Valaki állítólag berendelt százegynéhány (kb 130) Lepárdot. Európában(?)

Új gyártásút? Mert a németek tavaly szeptemberben rendelték meg 104 db A4/6/7 Leo A7V szintre modernizálását, nem lehet hogy arról van szó?

Amúgy ha Leo, úgy elfogytak Európában, hogy szerintem a németektől fogunk faszulni A6-ot, politikai csörte ide vagy oda, ők meg majd gyártanak maguknak szépen újat. Ez az ára annak, hogy az Airbus (és boxer, pzh2000, de szép is lenne) mellé tettük le a voksunkat. A spanyol A4-ek remélem felejtősek, ha tényleg olyan hányadék állapotban vannak, azokat is nagyjavításra kellene küldeni egyből, más meg szinte nem is maradt. Újat nem hiszem, hogy vennénk.

Románoknál évről évre előjön, hogy szeretnének vásárolni Leo-t, most sincs semmi konkrétum, pláne aláírás. Egyelőre.

Jövő héten be is jelenthetnék, tökéletes karácsonyi ajándék lenne :rolleyes:

Bárcsak mi lennénk. Az feltenné a koronát az ezévi beszerzésekre. Egyébként pont ennyit kellene vásárolnunk, 130 db-ot. Ha 40 hk-val számolunk zászlóaljanként akkor pont 3 zászlóalj (Tata, Debrecen, H.vásárhely) kijönne belőle plusz a kiképzés.