A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

A HM által a KMW-vel aláírt szerződés értelmében 44 darab Leopard 2A7+ harckocsit és hat kompatibilis műszaki járművet, valamint kiegészítő anyagokat és szolgáltatásokat vásárolnak a honvédségnek.
A rendszeresítés elősegítése (kiképzés gyorsítása) érdekében rövid távon 12 darab A4-es változat kerül lízingelésre, melyek idővel szintén magyar tulajdonba kerülnek.
A Panzerhaubitze (PzH) 2000 155 milliméteres önjáró tarackágyúból 24 darab kerül rendszeresítésre.

Honnan van az infó? A honvedelem.hu-n nem láttam pontos típusmegjelölést.

• Tetszik
Reactions: borisz
Lehet rosszul irok de en mar nyar elejen megirtam hogy ez ev vegere jovo ev elejere varhato a bejelentes.hogy mire esett a valasztas.../nem gyanus.../.. Mind hk mind tuzerseg... Hat akkor osszon meg mas veletek barmit is..mer en nem rizikozok tovabb ezert hogy segitsek ravezetni titeket barmire is... Csa

Egyetértek, kb. 2x ennyi kellene kb. hogy valami értelme is legyen.
Igaz, de az irány jó.
Én az elmúlt 100 évből indulnék ki, nagyon résen kell lenni.
A nagy szövetségesdi sem biztos hogy örökké tart. Sőt, soha nem is tartott.
Ezek jó külpolitikai érv alátámasztók, szépen kell karbantartani fejleszteni a tudást, létszámot, készültséget.
Az A7+ nem teszkógazdaságos kategória, később rá kell dőlni a számra is, a bevételek függvényében.

• Tetszik
Reactions: luperator
  1. Hihetetlen év. Eddig megvettük az egyik legjobb kézifegyvert, az egyik legjobb helikoptercsaládot és a hab a tortán itt karácsonykor, hogy megvettük a világ legjobb tankját is. Jövő évre beütemezem a Nasams2-t is. A darabszám lehet, hogy kicsi, de nyilván most ennyire volt pénz. Később jöhet még Leo meg Pzh is. Kicsit off de azért megkérdezem azokat akik nekem magyarázták, hogy csak 58 hk a Nato zászlóalj, hogy akkor 44 hk az nem zászlóalj lesz?

A 44+12 az már majdnem 58 :D

Szerintem a T72 villámgyorsan kuka, megy az acéldarálóba, és így hogy 44+12 megvan a teljes NATO zászlóalj is, egy század kicsit avíttabb..

Lehet rosszul irok de en mar nyar elejen megirtam hogy ez ev vegere jovo ev elejere varhato a bejelentes.hogy mire esett a valasztas.../nem gyanus.../.. Mind hk mind tuzerseg... Hat akkor osszon meg mas veletek barmit is..mer en nem rizikozok tovabb ezert hogy segitsek ravezetni titeket barmire is... Csa
Nézd el ezt nekünk...azért ne hagyj itt minket :)

44 hk az nem számottevő erő. Még a védekezéshez is kevés.

44 db A7-es+12 A4-es azért elnézve a szomszédaink nem rossz mennyiség...Persze lehetne több, de őszintén ki gondolt volna Leo2A7 beszerzésre?
A portfólio cikke(amikor még nem lehetett tudni a pontos típust) ezt írta:"Bár vélhetően nem a világ legmodernebb tankjairól van szó (hiszen jó eséllyel nem 2A7-esek kerülnek a Honvédséghez)"
Erre senki sem gondolt, maximum csak merészebb álmokban!

• Tetszik
Reactions: tindalos