A pénz világa

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
https://www.portfolio.hu/vallalatok...kYsEH3iWBMTRd97k1r7s1Xiev_ZMXwuVXzg2a_f6BY5nQ
Hozzá fűzni valóm:
Csaba Kiss Nem rossz írás, kiegészíteném azért, Az októberi USA gyorsjelentési szezont tekintettem az utolsónak amiben még érdemi emelkedés jöhet, tévedtem, már nem várták meg sokan, realizálás kezdődött, aminek helyességét a számok igazolták, ebből a profitnak elenyésző szerepe volt, a hangsúly a bevétel sorokra adott reakcióra tevődött, az eszeveszett terjeszkedés üteme feleződött, nem is mondtak semmi biztatót, hogy ez visszatérne. Általános volt a jó hírek, mint a Powel hangnem, BREXIT megállapodás, G20 felpattanások behaltak, akár a követő napi nyitóárban benne is volt, onnan le. Ez a hektikus mozgás változni nem fog. Amit szeretnék kihansúlyozni, hogy funda/TA elemzés, akár egyedi storyt találva sem biztos, hogy sikerre vezet, mert INDEX zuhénál nincs olcsó rv, megy az még lejjeb is, ezért praktikus csak nemzetközi hangulatromlásban vásárolni, kezünkre ülve. A tőke 1/2-nél többet merénylet a pénztárcánk ellen részvényben tartani, ettől csak kevesebbet, akár full cash szünetekkel, amikor jó hírre emelkedés van.
 

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
Most tettem föl egy facebook csoportban:
"
Posztoltam egy elemzést a FED mérlegfőösszegének alakulásáról, ami 600 mrd körüli összeggel csökkent, cirka 4100 mrd $-ra, ez a válság előttinek a sokszorosa.
A kamatemelések, meg a FED mérlegének csökkentése, kiegészítve a GDP növekedéssel, hogy nem fékezte be a gazdaságot nyugalommal töltötte el a befektetőket.
Ez most borulni látszik a nagy kapitalizációjú tech papírok esése által, számokkal levezetve:
AMAZON kapitalizációja 1000 mrd $ helyett már csak 811 mrd, kiesett 200 mrd, ez pedig újra "felesleg" a piacon, lényegében lufi, ami a mérlegfőösszegnek nem ad fedezetet, amíg az rv árfolyama nem kezd újra emelkedésbe.
A Black Friday forgalom szempontjából jól sikerült, a vásárlóerő töretlen, de a rv árfolyamok mindig előtte járnak a gazdasági mutatók számainak, így ebből következtetést levonni nem nagyon lehet.
Az eljövendő gyorsjelentésekben ha a bevételsorok növekedése tovább csökken, akkor az árfolyam tovább morzsolódik, ha innen még feleződés jönne, akkor 2 kiragadott mutató így nézne ki:
P/B: 10
Forward P/EPS: 30
Így újabb 400 mrd $ esik ki, válik fedezetlenné a mérlegfőösszegből, a trend fordúlt, idei 70% körüli rv árfolyam emelkedés feleződött, ezt problémásnak érzem a mérleg szempontjából újra.
"
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Lehet már közel az újabb válság. Bár szerintem kisebb lesz, mint a 2008-as, mert már számítanak rá.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 496
113
Lehet már közel az újabb válság. Bár szerintem kisebb lesz, mint a 2008-as, mert már számítanak rá.


Hát,szerintem meg most be fogják dönteni a Görögöket,ami rántja az Olaszokat,ez a kettő megroggyantja muttiékat,kevesebb zsé jut ahmedékra,esetleg szigorítják a korona gyarmatokon a gk-k károsanyag kibocsájtását :rolleyes:,esetleg a Török líra ismét shortolódni akar,erre a Törökök fellazítják a migráns kibocsájtásukat,szóval fasza lesz,csatoljátok be az öveket,és vegyetek Orosz,Kínai nyelvleckéket.
:)
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 761
17 817
113
https://www.portfolio.hu/vallalatok...os-minuszban-a-dow-zuhan-az-apple.309279.html
rityi-rotyi..
csak rájönnek az emberek, hogy chartisták is foghatják a számaikat és bedughatják oda, ahová nem süt be a nap. Hallgatom a német tőzsdehíreket, és az "Apple esetén figyelembe kell venni a fair árazást.." HEEE!? Közel 8 évnyi helikopter-pénz után fair árazás!?

Egy következő összeomlás mindenesetre érdekes lesz. A púderszöveg szerint a bankok fel vannak tőkésítve (a Deutsche Bank is?) miközben az emberek fürdenek a hitelben és egy ingatlanpiaci buborék tetején kezdenek el eladósodni. Pár fej meg fog gyűrődni, ha ez a folyamat beindul.

USA bezárkózik, Ázsia dettó, csak Európa marad megint seggen, miközben Európa merőben más bajokkal küzd, mint 2008-ban...
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Hát,szerintem meg most be fogják dönteni a Görögöket,ami rántja az Olaszokat,ez a kettő megroggyantja muttiékat,kevesebb zsé jut ahmedékra,esetleg szigorítják a korona gyarmatokon a gk-k károsanyag kibocsájtását :rolleyes:,esetleg a Török líra ismét shortolódni akar,erre a Törökök fellazítják a migráns kibocsájtásukat,szóval fasza lesz,csatoljátok be az öveket,és vegyetek Orosz,Kínai nyelvleckéket.
:)
Az oroszok az olajártól függnek teljesen. A kínaiak meg imádkoznak, hogy ne dőljenek be:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/i...nyt-futnak-az-idovel-a-tulelesert.309169.html
 

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
Egy most futó projekt az ESTMÉDIA lehúzás 2.0.
BCS az előzőnél, nehéz megmondani honnan, mert fordított splitezések voltak benne, akkor ECONET volt, amit a károsultak "felszorzás"nak emlegettek, valószínűleg összevonták a kibocsátott db-számot 1/10-ére, 2000, vagy 5000 HUF-ot is olvastam esett majdnem 1 forintra, mert eltűnt a Szigetben, meg egy rádióban lévő tulajdon, maradt a szórólap egy darabig.
Megmenekült a felszámolástól, de BCS kezébe kerültek az adóság fejében kapott 78 filléres papírok. Előre beírtam a Portfolio topicban, hogy jönni fog "neves" befektető, utána a tulajdon, mint az ECONET-es időkben. Bombaként robban Vajna 5%-os tulajdonszerzése, de fúrcsamód nem a parketten, hanem OTC-n jutott hozzá, ez egy full üres cégben sok 100 milliós napi forgalmu rallyt generált, BCS gondolom bujtatott papírjaiból kiszállt, több hónapi vegetálás 180-ról 110 körülre esett az árfolyam, mert tulajdon még nem került bele.
Két ünnep közt csak belerült egy 3 millós frissen alapított, de üres cég, újabb menet most már csak 155 HUF körülre, a céget 10,000 db EST rv-ből meg is lehetett alapítani, a hírre meg pár 100,000 db-al, vagy millióval levágni egy parasztshortot, mindenféleképpen nyerő az ügyleten, még ha az a 3 millió kidobott pénz is.
Én 4 évre tippelek amire újra 1 HUF-ot érő lesz, addig tömik a szertári sasokat.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
molnibalage

A magán nyugdíjjal is ez volt a bajom. Elvileg biztonságosan befektetik a pénzed és még hozamot is elérnek. Csak AAA-s papírba rakhatnak sok helyen az ilyen cégek (pl. USA). Aztán a való élet bebizonyította párszor, hogy az AAA-s értékpapír máról holnapra akár bóvlivá is válhat. Nem akarom, hogy más elveszítse a pénzemet!
1. Vagy az államnak fizetem be, mert nagyon szociális vagyok , meg feltételezem, hogy majd az állam engem is eltart majd.
2. Vagy nálam marad a pénz és én majd vagy fölélem vagy befektetem ahogyan én jónak látom.
A harmadik lehetőség , a kötelező magánnyugdíj pénztárnak a gondolata is kirázott már akkor is meg ma is.
Ugyan ez a helyzet a nyugdíjon kívül a magán vagyonommal is. Nem szeretem másra bízni, ezért van saját cégem. Ha rosszul csinálom elbukom a pénzem, ha jól csinálom akkor több pénzem lesz. Nem bízom rá a pénzem harmadik félre hamis haszon reményében.
Én így gondolkodom erről. :)
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
molnibalage

A magán nyugdíjjal is ez volt a bajom. Elvileg biztonságosan befektetik a pénzed és még hozamot is elérnek. Csak AAA-s papírba rakhatnak sok helyen az ilyen cégek (pl. USA). Aztán a való élet bebizonyította párszor, hogy az AAA-s értékpapír máról holnapra akár bóvlivá is válhat. Nem akarom, hogy más elveszítse a pénzemet!
1. Vagy az államnak fizetem be, mert nagyon szociális vagyok , meg feltételezem, hogy majd az állam engem is eltart majd.
2. Vagy nálam marad a pénz és én majd vagy fölélem vagy befektetem ahogyan én jónak látom.
A harmadik lehetőség , a kötelező magánnyugdíj pénztárnak a gondolata is kirázott már akkor is meg ma is.
Ugyan ez a helyzet a nyugdíjon kívül a magán vagyonommal is. Nem szeretem másra bízni, ezért van saját cégem. Ha rosszul csinálom elbukom a pénzem, ha jól csinálom akkor több pénzem lesz. Nem bízom rá a pénzem harmadik félre hamis haszon reményében.
Én így gondolkodom erről. :)
TBSZ számlára minden hónapban veszel magadnak vegyesen hazai/EU/USA papírokat, amit nyúgdíj kiegészítésre szánsz, a TBSZ-t 5 évente kell átkötni úgy tudom, akkor adómentes az árfolyamnyereséged, az osztalékot nem tudom, mert azt leadózva kaptam mindig, lehet találni 5%-os hozamú cégeket simán + árfolyamnyereség, a RICHTER-t azt hiszem már 3x splitezték, az OTP-t is 2000 körül, MOL-t vagy 2 éve, csak, hogy érzékeljed az árfolyammozgás mértékét, az AMAZON-t 3x.
 

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
TBSZ számlára minden hónapban veszel magadnak vegyesen hazai/EU/USA papírokat, amit nyúgdíj kiegészítésre szánsz, a TBSZ-t 5 évente kell átkötni úgy tudom, akkor adómentes az árfolyamnyereséged, az osztalékot nem tudom, mert azt leadózva kaptam mindig, lehet találni 5%-os hozamú cégeket simán + árfolyamnyereség, a RICHTER-t azt hiszem már 3x splitezték, az OTP-t is 2000 körül, MOL-t vagy 2 éve, csak, hogy érzékeljed az árfolyammozgás mértékét, az AMAZON-t 3x.
https://finviz.com/quote.ashx?t=AMZN&ty=c&ta=0&p=m
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113