Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet már közel az újabb válság. Bár szerintem kisebb lesz, mint a 2008-as, mert már számítanak rá.
Az oroszok az olajártól függnek teljesen. A kínaiak meg imádkoznak, hogy ne dőljenek be:Hát,szerintem meg most be fogják dönteni a Görögöket,ami rántja az Olaszokat,ez a kettő megroggyantja muttiékat,kevesebb zsé jut ahmedékra,esetleg szigorítják a korona gyarmatokon a gk-k károsanyag kibocsájtását ,esetleg a Török líra ismét shortolódni akar,erre a Törökök fellazítják a migráns kibocsájtásukat,szóval fasza lesz,csatoljátok be az öveket,és vegyetek Orosz,Kínai nyelvleckéket.
Üdv.Most jan.4.-e van.Még mindig be vagytok baxva?Talán ideje lenne kijózanodni és kétlábon a hétköznapi realitások talaján állva szétnézni!Az oroszok az olajártól függnek teljesen. A kínaiak meg imádkoznak, hogy ne dőljenek be:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/i...nyt-futnak-az-idovel-a-tulelesert.309169.html
Igen. 4.-e van és nézegetjük:Üdv.Most jan.4.-e van.Még mindig be vagytok baxva?Talán ideje lenne kijózanodni és kétlábon a hétköznapi realitások talaján állva szétnézni!
Ezek után győzzed meg az átlagpolgárt, hogy van-e értelme bármilyen befektetési alapnak. Kemény küzdelem lesz.Érdekes videó 10 nagy pénzügyi csalásról:
TBSZ számlára minden hónapban veszel magadnak vegyesen hazai/EU/USA papírokat, amit nyúgdíj kiegészítésre szánsz, a TBSZ-t 5 évente kell átkötni úgy tudom, akkor adómentes az árfolyamnyereséged, az osztalékot nem tudom, mert azt leadózva kaptam mindig, lehet találni 5%-os hozamú cégeket simán + árfolyamnyereség, a RICHTER-t azt hiszem már 3x splitezték, az OTP-t is 2000 körül, MOL-t vagy 2 éve, csak, hogy érzékeljed az árfolyammozgás mértékét, az AMAZON-t 3x.molnibalage
A magán nyugdíjjal is ez volt a bajom. Elvileg biztonságosan befektetik a pénzed és még hozamot is elérnek. Csak AAA-s papírba rakhatnak sok helyen az ilyen cégek (pl. USA). Aztán a való élet bebizonyította párszor, hogy az AAA-s értékpapír máról holnapra akár bóvlivá is válhat. Nem akarom, hogy más elveszítse a pénzemet!
1. Vagy az államnak fizetem be, mert nagyon szociális vagyok , meg feltételezem, hogy majd az állam engem is eltart majd.
2. Vagy nálam marad a pénz és én majd vagy fölélem vagy befektetem ahogyan én jónak látom.
A harmadik lehetőség , a kötelező magánnyugdíj pénztárnak a gondolata is kirázott már akkor is meg ma is.
Ugyan ez a helyzet a nyugdíjon kívül a magán vagyonommal is. Nem szeretem másra bízni, ezért van saját cégem. Ha rosszul csinálom elbukom a pénzem, ha jól csinálom akkor több pénzem lesz. Nem bízom rá a pénzem harmadik félre hamis haszon reményében.
Én így gondolkodom erről.
https://finviz.com/quote.ashx?t=AMZN&ty=c&ta=0&p=mTBSZ számlára minden hónapban veszel magadnak vegyesen hazai/EU/USA papírokat, amit nyúgdíj kiegészítésre szánsz, a TBSZ-t 5 évente kell átkötni úgy tudom, akkor adómentes az árfolyamnyereséged, az osztalékot nem tudom, mert azt leadózva kaptam mindig, lehet találni 5%-os hozamú cégeket simán + árfolyamnyereség, a RICHTER-t azt hiszem már 3x splitezték, az OTP-t is 2000 körül, MOL-t vagy 2 éve, csak, hogy érzékeljed az árfolyammozgás mértékét, az AMAZON-t 3x.
Ja. Ez maga a katasztrófa. 12.5-17.5 %- ra csökkenti a fedezeti rátát a kínai jegybank. A nyugati jegybankok nem csökkenti mert a nulláról nincs hová. Bár néhol próbálkoznak a negatívval.Igen. 4.-e van és nézegetjük:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/e...tette-a-lepest-a-kinai-jegybank.3.309449.html