A pénz világa

https://www.portfolio.hu/vallalatok...kYsEH3iWBMTRd97k1r7s1Xiev_ZMXwuVXzg2a_f6BY5nQ
Hozzá fűzni valóm:
Csaba Kiss Nem rossz írás, kiegészíteném azért, Az októberi USA gyorsjelentési szezont tekintettem az utolsónak amiben még érdemi emelkedés jöhet, tévedtem, már nem várták meg sokan, realizálás kezdődött, aminek helyességét a számok igazolták, ebből a profitnak elenyésző szerepe volt, a hangsúly a bevétel sorokra adott reakcióra tevődött, az eszeveszett terjeszkedés üteme feleződött, nem is mondtak semmi biztatót, hogy ez visszatérne. Általános volt a jó hírek, mint a Powel hangnem, BREXIT megállapodás, G20 felpattanások behaltak, akár a követő napi nyitóárban benne is volt, onnan le. Ez a hektikus mozgás változni nem fog. Amit szeretnék kihansúlyozni, hogy funda/TA elemzés, akár egyedi storyt találva sem biztos, hogy sikerre vezet, mert INDEX zuhénál nincs olcsó rv, megy az még lejjeb is, ezért praktikus csak nemzetközi hangulatromlásban vásárolni, kezünkre ülve. A tőke 1/2-nél többet merénylet a pénztárcánk ellen részvényben tartani, ettől csak kevesebbet, akár full cash szünetekkel, amikor jó hírre emelkedés van.

Most tettem föl egy facebook csoportban:
"
Posztoltam egy elemzést a FED mérlegfőösszegének alakulásáról, ami 600 mrd körüli összeggel csökkent, cirka 4100 mrd $-ra, ez a válság előttinek a sokszorosa.
A kamatemelések, meg a FED mérlegének csökkentése, kiegészítve a GDP növekedéssel, hogy nem fékezte be a gazdaságot nyugalommal töltötte el a befektetőket.
Ez most borulni látszik a nagy kapitalizációjú tech papírok esése által, számokkal levezetve:
AMAZON kapitalizációja 1000 mrd $ helyett már csak 811 mrd, kiesett 200 mrd, ez pedig újra "felesleg" a piacon, lényegében lufi, ami a mérlegfőösszegnek nem ad fedezetet, amíg az rv árfolyama nem kezd újra emelkedésbe.
A Black Friday forgalom szempontjából jól sikerült, a vásárlóerő töretlen, de a rv árfolyamok mindig előtte járnak a gazdasági mutatók számainak, így ebből következtetést levonni nem nagyon lehet.
Az eljövendő gyorsjelentésekben ha a bevételsorok növekedése tovább csökken, akkor az árfolyam tovább morzsolódik, ha innen még feleződés jönne, akkor 2 kiragadott mutató így nézne ki:
P/B: 10
Forward P/EPS: 30
Így újabb 400 mrd $ esik ki, válik fedezetlenné a mérlegfőösszegből, a trend fordúlt, idei 70% körüli rv árfolyam emelkedés feleződött, ezt problémásnak érzem a mérleg szempontjából újra.
"

Lehet már közel az újabb válság. Bár szerintem kisebb lesz, mint a 2008-as, mert már számítanak rá.

Lehet már közel az újabb válság. Bár szerintem kisebb lesz, mint a 2008-as, mert már számítanak rá.

Hát,szerintem meg most be fogják dönteni a Görögöket,ami rántja az Olaszokat,ez a kettő megroggyantja muttiékat,kevesebb zsé jut ahmedékra,esetleg szigorítják a korona gyarmatokon a gk-k károsanyag kibocsájtását :rolleyes:,esetleg a Török líra ismét shortolódni akar,erre a Törökök fellazítják a migráns kibocsájtásukat,szóval fasza lesz,csatoljátok be az öveket,és vegyetek Orosz,Kínai nyelvleckéket.
:)

https://www.portfolio.hu/vallalatok...os-minuszban-a-dow-zuhan-az-apple.309279.html
rityi-rotyi..
csak rájönnek az emberek, hogy chartisták is foghatják a számaikat és bedughatják oda, ahová nem süt be a nap. Hallgatom a német tőzsdehíreket, és az "Apple esetén figyelembe kell venni a fair árazást.." HEEE!? Közel 8 évnyi helikopter-pénz után fair árazás!?

Egy következő összeomlás mindenesetre érdekes lesz. A púderszöveg szerint a bankok fel vannak tőkésítve (a Deutsche Bank is?) miközben az emberek fürdenek a hitelben és egy ingatlanpiaci buborék tetején kezdenek el eladósodni. Pár fej meg fog gyűrődni, ha ez a folyamat beindul.

USA bezárkózik, Ázsia dettó, csak Európa marad megint seggen, miközben Európa merőben más bajokkal küzd, mint 2008-ban...

Hát,szerintem meg most be fogják dönteni a Görögöket,ami rántja az Olaszokat,ez a kettő megroggyantja muttiékat,kevesebb zsé jut ahmedékra,esetleg szigorítják a korona gyarmatokon a gk-k károsanyag kibocsájtását :rolleyes:,esetleg a Török líra ismét shortolódni akar,erre a Törökök fellazítják a migráns kibocsájtásukat,szóval fasza lesz,csatoljátok be az öveket,és vegyetek Orosz,Kínai nyelvleckéket.
:)
Az oroszok az olajártól függnek teljesen. A kínaiak meg imádkoznak, hogy ne dőljenek be:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/i...nyt-futnak-az-idovel-a-tulelesert.309169.html

Érdekes videó 10 nagy pénzügyi csalásról:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ezek után győzzed meg az átlagpolgárt, hogy van-e értelme bármilyen befektetési alapnak. Kemény küzdelem lesz.

• Tetszik
Reactions: fip7
Egy most futó projekt az ESTMÉDIA lehúzás 2.0.
BCS az előzőnél, nehéz megmondani honnan, mert fordított splitezések voltak benne, akkor ECONET volt, amit a károsultak "felszorzás"nak emlegettek, valószínűleg összevonták a kibocsátott db-számot 1/10-ére, 2000, vagy 5000 HUF-ot is olvastam esett majdnem 1 forintra, mert eltűnt a Szigetben, meg egy rádióban lévő tulajdon, maradt a szórólap egy darabig.
Megmenekült a felszámolástól, de BCS kezébe kerültek az adóság fejében kapott 78 filléres papírok. Előre beírtam a Portfolio topicban, hogy jönni fog "neves" befektető, utána a tulajdon, mint az ECONET-es időkben. Bombaként robban Vajna 5%-os tulajdonszerzése, de fúrcsamód nem a parketten, hanem OTC-n jutott hozzá, ez egy full üres cégben sok 100 milliós napi forgalmu rallyt generált, BCS gondolom bujtatott papírjaiból kiszállt, több hónapi vegetálás 180-ról 110 körülre esett az árfolyam, mert tulajdon még nem került bele.
Két ünnep közt csak belerült egy 3 millós frissen alapított, de üres cég, újabb menet most már csak 155 HUF körülre, a céget 10,000 db EST rv-ből meg is lehetett alapítani, a hírre meg pár 100,000 db-al, vagy millióval levágni egy parasztshortot, mindenféleképpen nyerő az ügyleten, még ha az a 3 millió kidobott pénz is.
Én 4 évre tippelek amire újra 1 HUF-ot érő lesz, addig tömik a szertári sasokat.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
molnibalage

A magán nyugdíjjal is ez volt a bajom. Elvileg biztonságosan befektetik a pénzed és még hozamot is elérnek. Csak AAA-s papírba rakhatnak sok helyen az ilyen cégek (pl. USA). Aztán a való élet bebizonyította párszor, hogy az AAA-s értékpapír máról holnapra akár bóvlivá is válhat. Nem akarom, hogy más elveszítse a pénzemet!
1. Vagy az államnak fizetem be, mert nagyon szociális vagyok , meg feltételezem, hogy majd az állam engem is eltart majd.
2. Vagy nálam marad a pénz és én majd vagy fölélem vagy befektetem ahogyan én jónak látom.
A harmadik lehetőség , a kötelező magánnyugdíj pénztárnak a gondolata is kirázott már akkor is meg ma is.
Ugyan ez a helyzet a nyugdíjon kívül a magán vagyonommal is. Nem szeretem másra bízni, ezért van saját cégem. Ha rosszul csinálom elbukom a pénzem, ha jól csinálom akkor több pénzem lesz. Nem bízom rá a pénzem harmadik félre hamis haszon reményében.
Én így gondolkodom erről. :)

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
molnibalage

A magán nyugdíjjal is ez volt a bajom. Elvileg biztonságosan befektetik a pénzed és még hozamot is elérnek. Csak AAA-s papírba rakhatnak sok helyen az ilyen cégek (pl. USA). Aztán a való élet bebizonyította párszor, hogy az AAA-s értékpapír máról holnapra akár bóvlivá is válhat. Nem akarom, hogy más elveszítse a pénzemet!
1. Vagy az államnak fizetem be, mert nagyon szociális vagyok , meg feltételezem, hogy majd az állam engem is eltart majd.
2. Vagy nálam marad a pénz és én majd vagy fölélem vagy befektetem ahogyan én jónak látom.
A harmadik lehetőség , a kötelező magánnyugdíj pénztárnak a gondolata is kirázott már akkor is meg ma is.
Ugyan ez a helyzet a nyugdíjon kívül a magán vagyonommal is. Nem szeretem másra bízni, ezért van saját cégem. Ha rosszul csinálom elbukom a pénzem, ha jól csinálom akkor több pénzem lesz. Nem bízom rá a pénzem harmadik félre hamis haszon reményében.
Én így gondolkodom erről. :)
TBSZ számlára minden hónapban veszel magadnak vegyesen hazai/EU/USA papírokat, amit nyúgdíj kiegészítésre szánsz, a TBSZ-t 5 évente kell átkötni úgy tudom, akkor adómentes az árfolyamnyereséged, az osztalékot nem tudom, mert azt leadózva kaptam mindig, lehet találni 5%-os hozamú cégeket simán + árfolyamnyereség, a RICHTER-t azt hiszem már 3x splitezték, az OTP-t is 2000 körül, MOL-t vagy 2 éve, csak, hogy érzékeljed az árfolyammozgás mértékét, az AMAZON-t 3x.

TBSZ számlára minden hónapban veszel magadnak vegyesen hazai/EU/USA papírokat, amit nyúgdíj kiegészítésre szánsz, a TBSZ-t 5 évente kell átkötni úgy tudom, akkor adómentes az árfolyamnyereséged, az osztalékot nem tudom, mert azt leadózva kaptam mindig, lehet találni 5%-os hozamú cégeket simán + árfolyamnyereség, a RICHTER-t azt hiszem már 3x splitezték, az OTP-t is 2000 körül, MOL-t vagy 2 éve, csak, hogy érzékeljed az árfolyammozgás mértékét, az AMAZON-t 3x.
https://finviz.com/quote.ashx?t=AMZN&ty=c&ta=0&p=m